تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۰
مشاور رئیس جمهور؛

ضعف در لجستیک عامل جا ماندن ایران از بازار منطقه

مشاور رییس جمهور و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد کشور با تاکید بر اینکه باید زنجیره لجستیک کشور را تکمیل کنیم گفت: اگر بتوانیم خلاء‌های زنجیره لجستیک کشور را برطرف کنیم آن موقع می‌توانیم کریدور‌های حمل و نقل را احیا کنیم.

منطقه آزاد چابهار

اقتصاد۲۴- "سعید محمد" روز پنجشنبه در همایش لجستیک چابهار اظهار داشت: اصل این است که در چنین همایش‌هایی بخش‌های مختلف مربوط با این موضوع لجستیک بتوانند همدیگر را پیدا کنند و باهم تبادل نظر کنند. باید سعی شود از کار‌های جزیره‌ای پرهیز کنیم، کارایی این همایش‌ها این است که بتوانیم تا انتهای کار به اهداف مورد نظر دسترسی پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه سازمان تجارت جهانی حجم تجارت را در دنیا سالانه ۴۲ هزار میلیارد دلار اعلام کرده است گفت: ایران در یک موقعیت استراتژیک قرار گرفته است و مبادلات تجاری زیادی را در منطقه خودمان شاهد هستیم.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تاکید کرد: ۲۲ کشور مورد تاثیر در تجارت و در اطراف ایران وجود دارد که شامل ۱۵ کشور همسایه و هفت کشور غیر همسایه مبادلات تجاری زیادی با ما دارند که جمعا ۲۲ کشور «هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار» در سال مبادلات تجاری دارند و سهم ایران از این میزان، هشت دهم درصد است.

محمد با طرح این سوال که چرا ما نتوانستیم به جایگاه واقعی تجاری ایران در منطقه دسترسی پیدا کنیم اظهار داشت: آماده نبودن کشورمان در بحث لجستیک و ترانزیت مهمترین مشکل است و برای همین است که در این همایش به موضوع مهم لجستیک می‌پردازیم.


بیشتر بخوانید:  اهمیت راهبردی چابهار در تجار بین‌الملل


دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد کشور تصریح کرد: کریدور‌های زیادی را در منطقه داریم، کردیور شمال _ جنوب که یکی از کریدور‌هایی است که امکان عبور از کشور ما را فراهم می‌کند.

وی گفت: کریدور شرق _ غرب و اخیرا کمربندی جاده که طرح چین در منطقه تعریف شده است و در همه این کریدور‌ها کشور ما می‌تواند نقش‌آفرین باشد، اما بعضا مزیت‌های رقابتی‌مان را از دست می‌دهیم.

مشاور رییس جمهور ادامه داد: عده‌ای می‌گویند که بحث سیاسی، بین‌المللی و تحریم است، اما کسانی که می‌خواهند بارشان را به مقصد برسانند فقط و فقط ۲ موضوع برایشان مهم است؛ نخست اینکه با کمترین هزینه بار را به مقصد برسانند و دیگری اینکه در کوتاه‌ترین زمان ممکن کالا‌های خود را را به مقاصد هدفشان حمل کنند.

او افزود: به جای اینکه تقصیر را به گردن مسائل سیاسی و بین‌المللی بیندازیم خوب است که واقع‌بینانه موضوعات را کنکاش کنیم تا بتوانیم به پاسخ‌های درستی برسیم.

وی تاکید کرد: امروز می‌بینیم که به جای اینکه از مسیر زمینی ایران استفاده شود از قزاقستان و بندر آکتاو بار‌ها مستقیم به بندر‌های آذربایجان و بعد هم به سمت اروپا منتقل می‌شود و عملا مسیر زمینی ما که از مسیر سرخس و اینچه‌برون می‌تواند محور کمربند شمالی کشور را تشکیل دهد در حال از بین رفتن است.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد بیان داشت: به من گفته شده است که سرعت سیر کالا در کشور پنج کیلومتر در ساعت است، این عدد بسیار وحشتناک بوده و باری که امروزه به سمت اینچه‌برون می‌رود با اینکه آنجا راه‌آهن کشیده شده است، اما زمانی که بار می‌خواهد از آنجا عبور کند هیچ مزیتی برای صاحب کالا و بار ندارد.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم خلاء‌های زنجیره لجستیک کشور را برطرف کنیم آن موقع موفق خواهیم شد که کریدور‌ها را احیا کنیم و توجه داشته باشیم که هر کدام از دستگاه‌ها در احیای این کریدور‌ها نقش خاص خود را دارند.

محمد گفت: در بین دستگاه‌هایی که در این حوزه کار می‌کنند، وزارت امور خارجه در بحث دیپلماسی اقتصادی و بازاریابی بسیار تاثیرگذار است، وزارت راه و شهر سازی در تکمیل زیر ساخت‌ها، وزارت اقتصاد و داراریی در بخش گمرکات، وزارت جهاد کشاورزی و معاونت‌های مختلف آن در آسان کردن فرآیند صادرات و واردات، وزارت بهداشت و ناجا همگی می‌توانند کمک کنند.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تاکید کرد: حدود ۲۷ مجموعه در گمرکات و مرز‌های ما مستقر است و وظیفه دارند فرآیند‌های ترانزیتی را تسهیل کنند.

وی تصریح کرد: برخورد‌های جزیره‌ای باعث می‌شود که همیشه نارضایتی وجود داشته باشد، در یک گمرک سه دستگاه ایکس‌ری متوقف شده که بدلیل تداخلات بین بخشی بوده است. خیلی از جا‌ها از کوچک‌ترین امکانات برای ترانزیت برخوردار نیستند و خدمات رفاهی به ترانزیت کنندگان دچار اختلال است. ما در مناطق آزاد به دنبال این هستیم تا جایی که می‌شود ظرفیت‌ها را احیا کنیم.

مشاور رییس جمهور گفت: مناطق آزاد ظرفیت بالایی دارند؛ از ۷۴ گذرگاه زمینی ۳۰ گذرگاه در مناطق آزاد است و تعداد پست اسکله‌هایی که در کشور در حال بهره‌وری است ۹۹ پست اسکله در مناطق آزاد و ۱۴ پست اسکله هم در حال ساخت است.

محمد افزود: ظرفیت کارگاه‌ها حدود یک میلیون تن در سال در فرودگاه‌های منطقه آزاد بوده و در حال افزایش است و ظرفیت ۶۰۰ هزار تنی به آن اضافه خواهد شد.

وی اظهار داشت: از چابهار تا قشم در زنجیره لجستیک کشور هستیم، بندر و اسکله کاوه را داریم و اگر اتصال پُل قشم به بندرعباس محقق شود از بندر کاوه می‌توانیم خدمات لجستیکی و ترانزیتی را داشته باشیم.

او ادامه داد: در بندر انزلی و امیرآباد، کاسپین، مرز‌هایی همچون سرخس و دوغارون، میلک و ریمدان مستقر هستیم و امیدواریم خط راه آهنی که اتصال برقرار می‌کند حتما نگاهی به مرز میلک داشته داشته باشد، در شمال بازارچه مرزی نوردوز و همینطور در مرز بازرگان با جمهوری آذربایجان و در مرز‌های بانه و مریوان، مرز باشماق، خسروی، پرویز خان در مرز اروند و درواقع در همه این نقاط ما ظرفیت‌های بسیار بالایی داریم.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد افزود: در کنار این ظرفیت لجستیکی، به دنبال این هستیم تا خدمات پولی و بانکی و همینطور سایر خدماتی که نیازمند تکمیل زنجیره لجستیک است را احیا کنیم.

سعید محمد ادامه داد: بحث بورس بین‌الملل را در مناطق آزاد پیگیری کرده‌ایم و مجوز‌های آن در حال اخذ است که می‌توانیم در یک بخش با فروش اوراق و تعریف پروژه‌هایی به صورت ارزی صندوق‌هایی را تاسیس کنیم تا از این مسیر بتوانیم زیرساخت‌ها را در مناطق آزاد در بخش لجستیک و تزانزیت تکمیل کنیم.

او گفت: یکی از موضوعاتی که به جدیت دنبال می‌کنیم مناطق آزاد مشترک است، در تک تک گمرکات و مرز‌هایی که ما با کشور‌های همسایه و غیر همسایه داریم امکان ایجاد مناطق آزاد مشترک وجود دارد.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم بحث‌های لجستیکی‌مان تقویت شود چند حوزه را باید برنامه‌ریزی کنیم، نخست بحث زیرساخت‌ها است که در بخش‌های مختلف ریلی، جاده‌ای که نیاز به منابع دارد و درحال پیگیری است.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد کشور ادامه داد: اینکه می‌بینیم منابع کشور در پروژه‌هایی صرف می‌شود که شاید الویت ندارد و در داخل کشور هم هزینه می‌شود، اما ضربه‌های اصلی و مسیر‌های ترانزیتی مورد غفلت قرار می‌گیرد. نیاز است که این موضوع بازنگری شود.

وی افزود: علاوه بر تکیمل زیر ساخت‌ها نیاز به تسهیل خدمات داریم؛ بحث‌های بانکی، بیمه‌ای و انتقال‌ها نیازمند است در موردشان صحبت شود و اینکه یک نقطه کوری که داریم این است که همه دستگاه‌ها بسته به ماموریت‌هایشان می‌خواهند وظایف خودشان را انجام دهند، اینجا نیاز است که یک حکمرانی واحد داشته باشیم.

سعید محمد گفت: تمامی نهاد‌ها نیاز به یک متولی اصلی دارند، خیلی جا‌ها است که این نهاد‌ها باید در کنار هم کار‌ها را انجام دهند و معمولا جایی که کارِ گروهی نیاز است ما در آنجا دچار اختلال می‌شویم و باید در مناطق آزاد ما یک مدیریت واحد رقم بخورد.

مشاور رییس جمهور و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد کشور همچنین در مراسم افتتاح نمایشگاه لجستیک چابهار شرکت می‌کند.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

عکس/ تهران در ۲ روز پاک و آلوده

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

اینفوگرافی/ ایران در نرخ تورم از ۵ کشور عربی همسایه پیش افتاد

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ علی حاتمی با تیپ ژیگولی و نوستالژیک در دهه ۵۰

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/تغییر چهره پروانه سریال «لحظه گرگ و میش»

عکس/یوسف تیموری از چهره جدیدش رونمایی کرد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ استوری مهدی طارمی برای تولد قلعه‌نویی

تصویری از یک موشک غول‌پیکر جنگی بر فراز دریای خزر

همه چیز درباره اقتصاد ژاپن/ چهارمین اقتصاد بزرگ جهان که حداکثر تورم سال‌های اخیرش ۴ درصد بود

پوتین موشک آخرالزمانی را معرفی کرد

واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم

سخنان تکان‌دهنده همتی درباره وضعیت معروف‌ترین منطقه آزاد ایران

سفر کشتی گیران با دبیر به مسکو

عکس/استوری جدید گلزار

پرفروش‌ترین آیفون کدام است؟

عکس/ حضور ستاره استقلال در امارات

افشای راز قتل زنی پس از نیم قرن؛ متهم ۹۲ ساله بازداشت شد

عکس/استوری جدید نیما شعبان‌نژاد

هم خیابانی اشتباه می‌کند، هم بازیکنان تیم ملی!

عکس/دلیل کاهش وزن شدید سحر دولتشاهی فاش شد

عکس/توئیت جدید ایلان ماسک ایرانی‌ها را غافلگیر کرد

عکس/یوسف تیموری از چهره جدیدش رونمایی کرد

خبرگزاری فرانسه: سه کشور اروپایی و آمریکا قطعنامه خود علیه ایران را تقدیم شورای حکام آژانس کردند

سازمان بهشت زهرا (س) اطلاعیه داد

عکس/گریم متفاوت مجری سابق تلویزیون

این شغل ممنوعه رسما در ایران مجاز شد

قتل یک زن توسط همسر سابق در فارس

گلزنی علیپور و ثبت یک رکورد ویژه

حکم بازداشت نتانیاهو در لاهه صادر شد

پایان کار محققی که دنیای فیزیک را سرکار گذاشت

سبزیجات حاوی پروتئین را بشناسید

شهرزاد ترکی به جشنواره هالیوود می‌رود

بهترین مواد غذایی برای جلوگیری از سنگ کلیه

عکس/ سلفی جالب شاهرخ استخری

هشدار جدی هواشناسی به پایتخت نشینان

عکس / درخواست متفاوت مهران غفوریان از سردار رادان

فیلم/ لحظه عجیب برخورد رعد و برق به ایستگاه ۲ توچال

آغاز حراج جدید سکه از این تاریخ

واریز یارانه آبان‌ماه ۱۴۰۳ دهک‌های چهارم تا نهم

ماجرای عدم پرداخت یارانه ۵۱ میلیون نفر در آبان ماه چیست؟

عکس/ علی حاتمی با تیپ ژیگولی و نوستالژیک در دهه ۵۰

سهم استخراج بیت‌کوین از قطعی برق ایران چقدر است؟

عکس/ تغییر عجیب زهره ساداتی بازیگر سریال لحظه گرگ و میش

پاییز شهر سامان در جوار زاینده رود

درخواست باشگاه تراکتور از هواداران این تیم

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

روز‌های قمر در عقرب آذرماه ۱۴۰۳ کدام است؟

علی مطهری: روس‌ها ایران را سپر خود در برابر آمریکا کرده‌اند

عکس/ مهدی طارمی و کریستیانو رونالدو در یک تیم

کیهان شعری جعلی را به رهبری منتسب کرد!

فیلم/ فرار دیوانه‌وار تریلی از ایست و بازرسی هرمزگان

کجای تهران با ماهی ۴ میلیون تومان خانه اجاره کنیم؟

پیش‌بینی دور جدید اعتراضات احتمالی در کشور

فیلم/ تولید شمش طلا ۳۰۰ کیلوگرمی در امارات

هزینه اجاره‎ آپارتمان ۵۰ متری در بریانک آذر سال ۱۴۰۳ + جدول

فیلم/ تمجید مولوی عبدالحمید از سفر استانی پزشکیان