اقتصاد۲۴- مهدی سلطانمحمدی تحلیلگر اقتصاد مسکن درباره تخریب ویلاهای حاشیه رودخانه و تاثیر آن بر بازار گفت: تغداد این ویلاها در حدی نبود که روی قیمتها تاثیری بگذارد، این اقدامات بیشتر جنبه زیستمحیطی دارد.
او در مورد سرمایهگذاری در بازار ویلا و مقایسه آن با بازار مسکن توضیح داد: اگر مشخصا چند سال گذشته را ارزیابی کنیم رشد قیمت ویلا نسبت به رشد مسکن بیشتر بود. ولی اگر در درازمدت بررسی کنیم خیر تفاوتی چندانی ندارد و هر دو متاثر از تورم عمومی بودهاند.
مصطفی قلیخسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران، نیز این حرکت را بیشتر اقدامی زیستمحیطی دانست و تاثیر آن بر بازار را بسیار ناچیز قلمداد کرد.
۲۷ دیامسال رئیس قوهقضائیه به موضوع چالشبرانگیز تصرف اراضی ملی، منابع طبیعی و تغییر کاربری اراضی زراعی و کشاورزی پرداخت.
غلامحسین محسنیاژهای در همین زمینه به تجربه دادگستری استان البرز در تشکیل «قرارگاه صیانت از بیتالمال و مقابله با تغییر کاربری اراضی» نیز اشاره کرد.
او اظهار کرد: مدتی است در استان البرز با استفاده از سامانه تخصصی اطلاعات جغرافیایی، تخلفات و تغییرات حوزه کشاورزی و منابع آب بهصورت لحظهای رصد میشود. از همان ابتدای امر از وقوع تخلف در این حوزه جلوگیری به عمل میآید.
بیشتربخوانید:هزینه خرید ویلا در حومه شهر تهران چقدر است؟
رئیس دستگاه قضا افزود: طبق آمار از سال ۹۴ تا پایان سال ۹۸ در مجموع ۳۲۰۰ هکتار از اراضی رفع تصرف شد. این در حالی است که تنها در سال ۹۹ بالغ ۳۸۷۳ هکتار، رفع تصرف صورت گرفت.
بنا بر اظهارات اژهای طی۹ ماهه سال جاری، قریب به ۷۰۰۰ هکتار از تصرفات غیرقانونی در این استان جلوگیری به عمل آمد.
روند تخریب این ویلاها همچنان ادامه دارد. همین چند روز پیش دادگستری البرز به تخریب یک ویلا پرداخت. سازنده این ویلا با تخلفات متعدد ازجمله تراشیدن کوه، تصرف حریم و بستر رودخانه و ورود به اراضی ملی این ویلا را بنا کرد.
رئیس دادگستری استان البرز در این زمینه گفت: تخریب این ملک در پی اعلام گزارش مکتوب و تصویری به رئیس قوه قضائیه و با دستور مستقیم وی در چهار روز انجام شد.
حسین فاضلی هریکندی اضافه کرد: این ملک در حاشیه رودخانه کرج و جاده چالوس است. در این راستا هم بستر و هم حریم رودخانه را به ترتیب ۱۱۴۲ مترمربع و ۵۰۸ مترمربع تصرف کردند.