تاریخ انتشار: ۱۲:۳۸ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۸

برگزاری مهم‌ترین جشنواره سینمایی کشور چقدر آب خورد؟

سی و هفتمین دوره جشنواره ملی فیلم فجر دو میلیارد تومان بیشتر از سی و ششمین دوره این رویداد سینمایی هزینه داشته است.
AndroidOnlineNewsImage (7)
اقتصاد24- در سال‌های اخیر و در راستای به راه افتادن سیاست شفاف سازی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین فراگیری شدن قانون دسترسی آزاد به اطلاعات، رویدادهای فرهنگی و هنری نیز موظف به اعلام جزییات هزینه‌های خود شده‌اند.
جشنواره فیلم فجر یکی از همین رویدادهای هنری است که همواره بحث زیادی درباره هزینه‌های برگزاری آن در تمام سال‌های برگزاری‌اش وجود داشته است، امسال نیز سی و هفتمین دوره این رویداد سینمایی از این قاعده مستثنی نبوده است و با گذشت دو ماه از برگزاری جشنواره، سازمان سینمایی مشروح هزینه‌های انجام شده را با جزییات منتشر کرد که در ادامه مروری بر آن خواهیم داشت.


جشنواره سی و هفتم حدود شش میلیارد آب خورد
طبق اعلام سازمان سینمایی سی و هفتمین جشنواره ملی فجر به دبیری ابراهیم داروغه‌زاده در مجموع با حدود شش میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برگزار شده است. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که داروغه‌زاده برای برگزاری این دوره جشنواره توانسته بود از وجود اسپانسر نیز بهره ببرد. البته مشروح هزینه‌های اعلام شده برای هر بخش با جزییات همراه نبوده و هزینه برخی از بخش‌ها مانند اطلاع رسانی و تبلیغات به صورت کلی اعلام شده است.
براساس اطلاعات منتشر شده، در این دوره حدود یک میلیارد و ۲۷ میلیون تومان برای نیروی انسانی در مدت پنج ماه فعالیت، هزینه شده است که سهم دبیر و مدیران جشنواره که ۱۴ نفر بوده‌اند ۲۷۱ میلیون تومان، سهم هیات‌های انتخاب و داوری که ۲۷ نفر بوده‌اند ۲۳۳ میلیون تومان و شورای سیاست‌گذاری چهار نفره ۲۰ میلیون تومان بوده است.
در این دوره همچنین ۸۸۶ میلیون تومان صرف جوایز و هدایای بخش‌های مختلف جشنواره بوده است.

در بند دیگر این گزارش که امور سینماها اختصاص دارد، حدود ۹۷۰ میلیون تومان صرف هزینه شده است که شامل اجاره پردیس‌های سینمایی ملت (۲۰۰ میلیون تومان)، چارسو (۱۰۰ میلیون تومان)، سینماهای صنوف و خانه سینما (۳۷۸ میلیون تومان)، سیستم بلیت فروشی (۲۴۵ میلیون تومان) و برج میلاد (۵۰ میلیون تومان) می‌شود.
در بخش اطلاع رسانی و تبلیغات که شامل ستاد خبری، نشست‌های پرسش و پاسخ، کاتالوگ، تبلیغات مطبوعات، مستندسازی، فجرنامه، تبلیغات مطبوعات، اجاره کامپیوتر و برنامه نمایش و طراحی و اجرای استودیو، واحد سیار و سیستم صوت می‌شود، ۴۵۶ میلیون تومان هزینه داشته است. (۱۰۹ میلیون طراحی و اجرای استودیو و ۳۴۵ میلیون ستاد خبری و ...)
در نهایت امور آیین‌ها به عنوان بند ۲۳ این گزارش هم که مربوط به مراسم های برگزار شده در این دوره جشنواره است، ۴۹۵ میلیون تومان هزینه روی دست سازمان سینمایی گذاشته است.


افزایش هزینه‌ها نسبت به سی و ششمین جشنواره فجر
با اعلام هزینه‌های سی و هفتمین دوره جشنواره ملی فجر خالی از لطف نیست که مقایسه‌ای داشته باشیم با دوره گذشته این رویداد سینمایی، سی و ششمین دوره برگزاری جشنواره و بررسی کنیم که هزینه‌های برگزاری این رویداد چه میزان افزایش یا کاهشی داشته است.
براساس گزارشی که سازمان سینمایی در ۹ بند مشروح هزینه‌های جشنواره سی و ششم منتشر کرده بود، این دوره جشنواره چهار میلیارد و ۶۳۹ میلیون تومان هزینه داشته است که البته باید اشاره کرد که اطلاعات منتشر شده درباره دوره سی و ششم بدون جزییات و تنها در قالب سرفصل‌های کلی بوده است.
در این دوره جوایز و هدایا شامل بزرگداشت، اقلام تبلیغاتی، بخش مسابقه، تجلی اراده ملی، سیمرغ بلورین و سیمرغ زرین حدود ۷۱۴ میلیون تومان خرج روی دست جشنواره گذاشته است، آماده‌سازی و پشتیبانی ۳۹۳ میلیون تومان هزینه داشته و امور سینماها با ۲۳ سالن نمایش ۶۳۳ میلیون تومان به خود اختصاص داده است.
کتاب جشنواره، بولتن، فعالیت در فضای مجازی، ستاد خبری و مستندسازی جشنواره ۲۴۰ میلیون تومانی هزینه داشته است، طراحی و اجرای استودیو و گروه تولیدی تلویزیونی در جشنواره ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و طراحی و چاپ پوستر، بلیت، تبلیغات محیطی و غرفه‌آرایی و سازه‌های تبلیغاتی سینماها حدود ۶۰۰ میلیون تومان خرج برداشته است.
افتتاحیه و اختتامیه و بخش تجلی اراده ملی ۳۵۶ میلیون تومان، هزینه‌های جاری اجرایی اعم از پذیرایی، تشریفات، تدارکات و ... حدود ۶۴۲ میلیون تومان و حق‌الزحمه شورای سیاست‌گذاری، هیأت‌های انتخاب و داوری بخش‌های مختلف و عوامل اجرایی ۹۷۱ میلیون تومان هزینه داشته است.


بر این اساس جشنواره سی و هفتم نزدیک به دو میلیارد تومان بیشتر از از سی و ششمین دوره هزینه داشته است که البته با توجه به افزایش قیمت ها در چند ماه پایانی سال ۹۷ آنچنان دور از تصور نیست. در این میان نسبت به دوره سی و ششم، حق الزحمه شورای سیاست گذاری، هیات های انتخاب و عوامل اجرایی نیز افزایش پیدا کرده است.
با این حال به نظر می رسد پس از برگزاری چند دوره جشنواره فیلم فجر با هزینه‌های سرسام‌آور که مورد انتقاد نیز قرار گرفت، در سال‌های اخیر مدیریت درستی بر چگونگی هزینه‌های این رویداد سینمایی صورت می‌گیرد.


جشنواره جهانی فیلم فجر چه میزان هزینه دارد؟
حال نگاهی می‌اندازیم به هزینه برگزاری جشنواره جهانی فجر، طبق اعلام سیدرضا میرکریمی سی و ششمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر با مبلغی بالغ بر هشت میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برگزار شد.
این مبلغ در مقایسه با هزینه برگزاری جشنواره ملی فجر در این دو سال اخیر قابل مقایسه نیست و به ترتیب دو و چهار میلیارد تومان از سی و هفتمین و سی و ششمین دوره جشنواره ملی فیلم فجر بیشتر است.
البته مسایلی چون نوسانات قیمت ارز نیز بر این مسئله تاثیرگذار است و میرکریمی اعلام کرده است که در سی و هفتمین دوره با توجه به تمامی اتفاقات اقتصادی تنها ۱۰ درصد افزایش هزینه داشته اند و تلاش کردند که از این میزان بیشتر نشود.


منبع: خبرآنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ ژست عاشقانه زن و شوهر ایرانی عهد قاجار

لیست قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا امروز شنبه ۳ آذر

تصویری از مرداب زیبای بندرانزلی در دوره قاجار

فرماندار بندر انزلی برکنار شد

فیلم/ شدت تخریب زیاد حمله بامدادی اسرائیل به محله البساطه بیروت

کاری که مهدی تارتار با تراکتوری‌ها کرد

عکس/ تفریحات لاکچری مهدی قایدی در کوه‌های آلپ

بند جنجالی در قرارداد اوستون اورونوف با پرسپولیس

فیلم/ ورود سامانۀ بارشیِ جدید به کشور از فرداشب

عکس/ نمایی از بازار شهر رشت در دوران قاجار

عکس/ توییت لاریجانی درباره برجام جدید

ورود رئیس جمهور به پرونده علیرضا بیرانوند

نفت برنت افزایشی شد

چرا مولدسازی دارایی‌های دولت به بن بست خورده است؟

افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز

عکس/مجید اسکندری،کسلر سریال «پایتخت» در ۵۲ سالگی

قیمت حباب سکه بزرگ شد

عکس/ جنیفر لوپز عاشق محافظش شد!

مشخصات پهپاد ایرواستار؛ پهپاد همه فن حریف اسرائیلی

هزینه اجاره خانه کم متراژ از هفت حوض تا تهرانپارس + جدول

عکس/ اولین تصاویر هانیه توسلی بعد از رفع ممنوع‌الکاری

هشدار علی ربیعی درباره بحران نفوذ

ماجرای گروگانگیری ۵۰ هزار دلاری افغان‌ها در تهران

دلار تغییر کانال می‌دهد؟

تلویزیون ایران غوطه‌ور در بحران اعتماد و ناکارآمدی/ ۱۴۰۰ ساعت برنامه روزانه برای کدام مخاطب؟/ کیسه پر صداوسیما از بودجه و دستان خالی در برابر مخاطبان

پیش شرط برای سبزپوشی بورس در آذرماه سال ۱۴۰۳

پردرآمدترمدترین مشاغلی که می توان با لپ‌تاپ داشت

راهکار یک نماینده مجلس برای جبران کسری بودجه

مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟

اجرای قصاص همسر معاون شهردار و همدستش

قیمت طلا به پرواز در آمد

چشم‌انداز بودجه ۱۴۰۴؛ هدفگذاری رشد اقتصادی حدود ۴درصد و تورم۳۰درصد

طرح کلینیک ترک بی‌حجابی با هدف جنگ روانی

ترخیص برنج‌های دپوشده از گمرکات کشور

این سه عامل بازار دلار را گرم کردند

حریف پرسپولیس همچنان در بحران

فیلم/ همتى؛ مناطق آزاد را به دوران اوج خود می‌رسانیم

خرید خانه در تهران سخت‌تر از خرید خانه در نیویورک!

وراث منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

مهاجرت یک چهارم استادان دانشگاه؛ خروج ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه انسانی از کشور

یک نماینده مجلس: بورس کالا، بهترین بازار برای عرضه خودرو است

طرح ۲ فوریتی مجلس برای حذف حق ماموریت دلاری

بی‌بی و گالانت و نکاتی درباره حکم دادگاه لاهه

عادل فردوسی پور: به صدا و سیما برنمی‌گردم

درخشش مجدد طلای جهانی

محرک ایران برای تغییر دکترین هسته‌ای؛ چرا تهران در مسیر افزایش توان بازدارندگی است؟

حضور پزشکیان در وزارت ورزش و جوانان

پیدا و پنهان تحرکات اروپا در خلیج فارس؛ رقص موزون عربستان و امارات با غرب روی میادین نفت و گاز

فاصله قیمت دلار نیمایی و آزاد کم شد

شتابزدگی پزشکیان در طرح انتقال پایتخت/ تهران مرکزیت خود را در سه نظام سیاسی حفظ کرده است