تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۱
اقتصاد ۲۴ بررسی می‌کند:

نرخ ارز در روزهای آینده به چه سمتی خواهد رفت؟ /قیمت دلار به عوامل مختلف بستگی دارد

علیرضا عباسی می‌گوید: کسری بودجه موجب می‌شود با استقراض از بانک مرکزی و یا انتشار پول بدون پشتوانه اقتصاد ایران در دیگ جوشان تورم باشد و موج‌های تومی قیمت تمام کالا‌ها از جمله نرخ ارز را تحت تاثیر قرار دهد.

نرخ ارز در روزهای آینده به چه سمتی خواهد رفت؟ /قیمت دلار به عوامل مختلف بستگی دارد

اقتصاد۲۴- افزایش قیمت دلار مدتی است که سرعت گرفته و این افزایش قیمت بازار طلا و سکه را نیز تحت تاثیر قرار داده است. این در حالی است که فعالان بازار ارز افزایش بیشتر قیمت ارز را پیش‌بینی می‌کنند. برخی کارشناسان پیش بینی می کردند قطعمنامه ضد ایرانی شورای حکام بازار را به هم می ریزد اما باید گفت که قیمت ارز به عوامل مختلفی بستگی دارد. برخی از کارشناسان معتقدند قیمت دلار علاوه‌بر ماجرای برجام بستگی به چند عامل دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

علیرضا عباسی، کارشناس بازار ارز با بررسی وضعیت نرخ ارز در روز‌های آینده به اقتصاد ۲۴ گفت: وضعیت نرخ ارز در روز‌های آتی بستگی به چند عامل اساسی دارد. اولین عامل تاثیرگذار بر نرخ ارز، کسری شدید بودجه کشور است. متاسفانه دولت‌ها بودجه را با کسری تنظیم می‌کنند و این کسری بودجه موجب می‌شود با استقراض از بانک مرکزی و یا انتشار پول بدون پشتوانه اقتصاد ایران در دیگ جوشان تورم باشد و موج‌های تومی قیمت تمام کالا‌ها از جمله نرخ ارز را تحت تاثیر قرار دهد.

وی افزود: دومین عامل تعیین‌کننده قیمت ارز در روز‌های آتی، انتظارات تورمی است. تورم انتظاری باعث شده است که دارندگان سرمایه خود را در مقابل تورم بی‌پناه ببینند و این احساس را داشته باشند که سرمایه‌های ریالی‌شان در حال از بین رفتن است و دائما به دنبال پناهگاه ارزی باشند.


بیشتر بخوانید: چرا بانک مرکزی راضی به کاهش قیمت ارز نیست؟


عباسی گفت: روی آوردن به پناهگاه ارزی و خروج سرمایه‌ها از اقتصاد مولد به سوی اقتصاد سفته‌بازی باعث ایجاد تقاضای کاذب ارزی برای نرخ ارز می‌شود و همین مسئله نرخ ارز را در مسیر صعودی قرار خواهد داد. درست همانند اتفاقی که طی سال‌های اخیر رخ داده است.

تورم تعادل عرضه و تقاضا را برهم می‌زند

این کارشناس بازار ارز اظهار کرد: عامل سوم و موثر بر نرخ دلار تشدید تحریم‌های اقتصادی علیه اقتصاد ایران است. تحریم‌ها در ۱۰ سال اخیر تشدید شده و این مسئله باعث شده است که همواره درآمد‌های ارزی دولت کاهش پیدا کند و مصارف ارزی نیز به دلیل تورم در اقتصاد جهانی افزایش یابد؛ بنابراین تشدید تحریم‌ها ثبات نسبی نرخ ارز را به هم زده و باعث شده است تا چشم انداز اقتصادی کشور در هاله‌ای از ابهام قرار بگیرد، به انتظارات تورمی دامن بزند و تعادل عرضه و تقاضا و مصارف ارزی کشور را افزایش دهد. پس مجموعه این عوامل باعث می‌شود که نرخ ارز در مسیر صعود قرار بگیرد.

راهکار‌هایی برای کنترل بازار ارز

عباسی به راه‌هایی برای مدیریت نرخ ارز اشاره کرد و دراین باره گفت: دولت می‌تواند با اجرای برخی برنامه‌ها نسب به مدیریت تقاضای ارزی و مدیریت نوسانات نرخ ارز اقدام کند. از جمله تصمیمات و برنامه‌ها می‌توان به مدیریت واردات و تخصیص بهینه ارز به واردات اشاره کرد. البته این برنامه در سال‌های گذشته وجود داشته است، اما باید با یک نظم مالی بیشتری این برنامه اجرا و مدیریت شود.

وی در پایان تاکید کرد: اگر دولت سریعا نسبت به کاهش هزینه‌ها اقدام نکند و همچنان با کسری گسترده بودجه روبه‌رو باشد طبیعتا نقدینگی تزریق شده به جامعه می‌تواند باعث التهاب شدید در نرخ ارز در آینده شود و دلار همچنان در کانال صعودی باقی بماند. از سوی دیگر زنده نگه داشتن امید برای رفع تحریم‌های اقتصادی علیه ایران و افزایش تلاش‌های دیپلماتیک برای حل موضوع تحریم‌ها می‌تواند تنش در بازار ارز را کاهش دهد. در صورتی که امید به احتمال رفع تحریم‌ها به جامعه بازگردد طبیعتا موجب کاهش التهاب ارزی در بازار می‌شود و ثبات را به اقتصاد ایران باز می‌گرداند. اگر در این حوزه دولت سریعا تمام تلاش خود را برای کنترل بازار به خرج بدهد ممکن است که شاهد کاهش التهاب و حتی حرکت نرخ ارز به کانال‌های پایین‌تر باشیم.

برخی از تحلیلگران بر این باورند که سایه خبرهای برجامی بر سر بازار ارز بوده و باید منتظر ماند و دید که در روزهای آتی چه سرنوشتی در انتظار بازارهای اقتصادی به خصوص بازار ارز خواهد بود. به گفته آنها اگر برجام به نتیجه نرسد قیمت دلار در هفته های آتی افزایشی بوده اما اگر سیگنال های مثبتی از سوی برجام مخابره شود بدون شک بازار ارز نیز تحت تاثیر قرار میگیرد و شاهد تعدیل قیمت ها خواهیم بود.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

تعطیلی گسترده مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز سه‌شنبه ۷ اسفند

عکس/ روحانی افغان: افغان‌ها در ایران حق مالکیت دارند!

عکس/ شباهت شوکه کننده امین حیایی به مادرش

اینفوگرافی/ تنها ۴ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس حامی استیضاح همتی

عکس/ استایل متفاوت مازیار لرستانی و خسرو شکیبایی ۳۳ سال پیش با اکسسوری و عینک لاکچری

عکس/ نقشه با جزییات ایران ۲۷۸ سال پیش در زمان سلسله افشاری

عکس/ لامبورگینی میورا ۵۳ سال پیش در خیابان فردوسی تهران

عکس/ استایل گنگ النازشاکردوست و لیلا اوتادی با دستمال سر و کلاه جنگی

عکس/ جولان خودرو‌های خارجی ۷۲ سال پیش در خیابان‌های تهران

عکس/ چشم انداز شگفت انگیز از مقبرۀ کوروش کبیر ۹۷ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران: خدمت به جامعه ایثارگری باید همراه با اخلاص باشد

فیلم/ ناپدید شدن کوهنورد ۴۷ ساله در توچال

عوامل روشن نشدن موتور سیکلت و روش‌های تعمیر آن

عکس/ بازار آستارا در گیلان حدود ۵۴ سال پیش

گزارش بورس امروز سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳

عیدی بازنشستگان ۱۴۰۴ برابر با قیمت یک جفت کفش

تنها غایب قطعی پرسپولیس برای دربی ۱۰۵

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره زیبا بروفه با استایل زمستانی

بیمه ابزار کلیدی در مدیریت ریسک مطلوب

صدور حکم نهایی ۴۴ متهم پرونده چای دبش

همسران دردسرساز علیه استقلال و پرسپولیس

فیلم/ حمله تند یک نماینده به جلیلی در صحن مجلس

اعلام شعار دربی ۱۰۵ از سوی سازمان لیگ

زمستان رویایی در آستارا

زیدآبادی: روسوفیل‌های وطنی احساس شرم نمی‌کنند؟

دستگیری عده‌ای در پی فراخوان تجمع ۲۵ بهمن برای رفع حصر

عکس/ نمایی خارق العاده از دروازه شمیران ۹۳ سال پیش در یک روز برفی

واعظی: در جهان امروز سیاست در خدمت اقتصاد است

تهران _ مسکو؛ بزنگاه دوباره برای وزن کشی روابط

خطر جدی فرونشست زمین در تهران

جاده چالوس تا اطلاع بعدی مسدود است

قیمت جدید آپارتمان در مناطق ۴ و ۵ تهران از تهرانپارس تا جنت آباد+ جدول

واکنش تند و صریح پزشکیان به استیضاح همتی

احتمال فروش دوباره دلار به هر ایرانی؛ هر شهروند ۲۱۰۰

پیش‌بینی هولناک از روند افزایش قیمت مسکن در سال ۱۴۰۴

عکس/ موتورسواری داریوش با دخترش ۳۳ سال پیش

مصرف ساعتی ۳.۵ میلیون مترمکعب گاز در تهران

جدیدترین قیمت خانه در شهریار اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت نفت بعد از تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران جهشی شد

پشت پرده پتروشیمی تبریز؛ زنگ خطر یا یک نوسان طبیعی؟

معرفی خودرو پژو ۵۰۸ L با جعبه دنده ۸ سرعته اتوماتیک AT + عکس

سایه سهمگین دلار و طلا بر سر مسکن

فیلم/ زن میانسال زورگیر خیابان پیروزی با بخشید

فیلم/ ریزش پل در کره جنوبی قربانی گرفت

عکس/ رستوران گردی شبنم قلی خانی با کت ساتن چندرنگ

١۵ مربی ایرانی استقلال در تاریخ دربی

تیر خلاص مجلس به مستاجران با انفجار قیمت خانه در نوروز ۱۴۰۴

فیلم/ توضیحات قوه قضائیه در مورد پرونده قتل امیر محمد خالقی

فیلم/ سایت‌های غیرمجاز فروش طلا مسدود می‌شوند

توقیف پاسپورت متهم پرونده کوروش کمپانی در امارات

سود سهام عدالت پایان اسفند ۱۴۰۳ واریز می‌شود؟

عکس/ چهرۀ متفاوت الناز شاکردوست در ۱۹ سالگی با چادر گلدار

ادعای وحشتناک قاتل دو زن مسافرکش

بورس همیشه در جاده مه‌آلود است

عکس/ حال و هوای میدان توپخانه تهران ۷۳ سال پیش

نرخ سبد معیشتی از ۲۳ تا ۳۵ میلیون تومان؛ کدام مبنای دستمزد ۱۴۰۴ قرار می‌گیرد؟/ رقم حقوق را از قصد آخر سال اعلام می‌کنند که جای چانه‌زنی باقی نماند

افشای راز قتل پسر سمنانی توسط مهاجران افغان

ادعای قاچاق دختران افغان به ایران برای استفاده جنسی!

معاملات پر رونق بازار طلا در بورس کالا

فیلم/ ادعای یک نماینده مجلس درباره پشت‌پرده افزایش قیمت ارز