جدا کردن هارد اکسترنال به روشهای مختلفی انجام میشود که لازم است به عنوان یک کاربر با آن آشنایی داشته باشید.
هارد اکسترنال و کاربرد آن
هارد اکسترنال یک دستگاه ذخیره سازی قابل حمل است که میتواند از طریق اتصال USB یا FireWire یا به صورت بیسیم به رایانه متصل شود. هارد دیسکهای خارجی معمولا ظرفیت ذخیره سازی بالایی دارند و اغلب برای پشتیبان گیری از رایانهها یا به عنوان درایو شبکه استفاده میشوند.
هارد اکسترنال دستگاهی است که به سیستم شما وصل میشود تا فضای ذخیرهسازی را به صورت سریع و در لحظه بدون نیاز به خالی کردن حافظه داخلی سیستم و یا ارتقا آن فراهم کند. استفاده از این وسایل معمولا برای ذخیره دادههایی مانند عکسها، فیلمها و اسناد کاربرد دارد و پس از اتصال، امکان جدا کردن هارد اکسترنال نیز وجود دارد.
استفاده از این نوع دستگاهها در موارد مختلفی به کار میرود که از جمله آنها می توان گفت:
- مواردی که نیاز دارید تا دستگاههای ذخیره سازی دادههای شما، به صورت قابل حمل باشد. هارد دیسکهای خارجی به آسانی قابل استفاده و جابهجایی میباشند. شما میتوانید در هر زمان و هر مکانی از آنها استفاده کنید که میتواند قابلیت ذخیرهسازی فوری را برای شما فراهم کند.
- پشتیبان گیری مورد دوم از کاربردهای هارد اکسترنال است که به شما این امکان را میدهد تا بتوانید فایلهای موردنیاز خود را به سرعت بکاپ بگیرید.
- ذخیره سازی حجمهای بالا نیز میتواند مزیت دیگری در تهیه این نوع حافظهها باشد. بنابراین لازم است حتما از یک هارد اکسترنال برای نگهداشتن فایلهای موقت به عنوان یک انباری اطلاعات استفاده کنید.
جدا کردن هارد اکسترنال
با توضیحات مقدماتی ارائه شده، حال به یکی از مهمترین پرسشهای کاربران راجع به نحوه و چگونگی جدا کردن هارد اکسترنال میپردازیم. ابتدا لازم است بدانید که هاردهای اکسترنال خارجی به صورت HDD یا SSD هستند.
به طور معمول طریقه اتصال آنها به کامپیوتر یا لپ تاپ و هر وسیله دیگری با درگاه USB انجام میشود که برای هاردهای خارجی به اشکال زیر هستند:
- USB 2.0: این حالت معمولا در مدلهای قدیمی وجود دارد و اکنون بیشتر هاردهای اکسترنال با رابط اتصال USB 3.0 تولید میشوند.
- USB 3.0: در این حالت که یک درگاه رایج است، سرعت انتقال اطلاعات تقریبا ده برابر USB 2.0 بوده و قابلیت ساپورت رابط اتصال USB 2 را هم دارد.
- USB 3.1: جدیدترین مدلهای هارد با این نوع پورتها تولید میشوند. سرعت انتقال داده در این حالت 10 گیگابایت در ثانیه است.
عدم رعایت صحیح در چگونگی جدا کردن هارد اکسترنال میتواند منجر به آن شود که طول عمر حافظه ذخیرهسازی کمتر شده، اطلاعات روی آن خراب یا حذف شود.
از سوی دیگر جداسازی نامناسب این نوع حافظهها میتواند منجر به تداخل در تغذیه دستگاه و نیز خرابی پورت شما شود. روشهای جداسازی صحیح هارد اکسترنال به شرح زیر میباشند:
روش اول: جداسازی امن
در اولین قدم میبایست به روش Safely Remove Hardware and Eject Media اقدام کنید. این راهکار بسیار ساده و آسان هستند.
- ابتدا گزینه و آیکون "Show Hidden Icons" را انتخاب کرده، سپس بر روی نماد Safely Remove Hardware and Eject Media کلیک کنید.
- شما میتوانید نماد این عملکرد را نیز به منوی Taskbar خود اضافه کنید که برای اینکار بایستی آن را درگ و دراپ نمایید.
- حال روی این آیکون کلیک کرده، یک لیست از دستگاههای متصل نمایش داده میشود که شامل انواع USB، هارد دیسکها و دستگاههای دیگر است.
- بر روی گزینهای که نام دستگاه شما را به همراه واژه "Eject" دارد کلیک کنید.
- سپس بایستی یک نوتیفیکیشن دریافت کنید که در آن به شما اعلام میکند که امکان جدا کردن هارد اکسترنال به صورت امن را دارید.
آموزش چگونگی جدا کردن هارد اکسترنال به صورت تصویری
در ادامه آموزش جدا کردن هارد اکسترنال به صورت صحیح باید گفت:
روش دوم: جداسازی از طریق فایل اکسپلورر
روش دیگری که کاربرد بسیاری دارد، استفاده از File Explorer است که در آن میتوانید به This PC مراجعه کرده و در بخش Devices and Drives تمام حافظههای داخلی و خارجی خود را مشاهده کنید.
- بعد از باز کردن File Explorer بایستی بر روی حافظهای که نمایش دهنده هارد خارجی شما است راست کلیک کنید.
- سپس بایستی بر روی دکمه "Eject" کلیک کنید.
- اگر همه چیز خوب پیش رفت، اعلانی مبنی بر ایمن بودن حذف سخت افزار مشاهده میکنید. آن دستگاه را که میخواهید از سیستم جدا کنید را از برق بکشید، سپس عملیات جدا کردن هارد اکسترنال تمام میشود.
روش سوم: جداسازی از طریق تنظیمات ویندوز
روش دیگری که زمینه جدا کردن هارد اکسترنال کمتر از روشهای دیگر شناخته شده است، جداسازی از طریق تنظیمات یا Setting ویندوز میباشد. برای این حالت داریم:
- در ویندوز 10، تنظیمات را باز کنید (Windows + I را فشار دهید) و به بخش Devices بروید.
- در ستون سمت چپ، به بخش " Bluetooth & other devices (بلوتوث و دستگاههای دیگر)" بروید. در سمت راست پنجره یک لیست طولانی از دستگاهها را مشاهده میکنید.
- به بخش دستگاههای دیگر یا "Other Devices" بروید، جایی که باید دستگاههای خارجی متصل به رایانه شخصی ویندوز 10 خود را ببینید. هارد اکسترنال یا حافظههای USB را که میخواهید جداسازی کنید را پیدا کرده و بر روی نام آن کلیک کنید. سپس روی گزینه Remove device کلیک کرده و از شما درخواست میشود تا عملیات جداسازی را تایید کنید. در آن، Yes را فشار دهید.
نکات مهم در فرآیند جداسازی هارد اکسترنال
در انتهای این بخش یک روش دیگر و چند نکته را برای تکمیل آموزش جدا کردن هارد اکسترنال بیان میکنیم که به شرح زیر هستند:
روش چهارم: جداسازی از طریق Disk Manager
این راهکار قدیمی است و ممکن است در ویندوزهای جدید حذف شده باشد. در این حالت داریم:
- اولین قدم آن است که با دستور Win + R، قسمت “Run” را باز کنید.
- حال مطابق با تصویر، عبارت داخل آن را در باکس وارد کنید یا این عبارت را وارد کنید:
- “RunDll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll
- اکنون، پنجره Safely Remove Hardware را با لیستی از دستگاه های قابل جداسازی که ویندوز شناسایی میکند، مشاهده میکنید. حال بایستی در ادامه پروسه جدا کردن هارد اکسترنال، نوع حافظه خود را در لیست انتخاب کرده و بر روزی گزینه Stop کلیک کنید.
- از شما خواسته میشود تایید کنید که دستگاه به حالت "Stopped" در آمده است. دستگاه مدنظر را انتخاب کرده و بر روزی گزینه OK کلیک کنید.
- اکنون، یک نوتیفیکیشن میبینید که بیانگر امن بودن عمل جداسازی هارد خواهد بود. حال میتوانید دستگاه را از برق جدا کنید.
یکسری نکات نیز وجود دارد که بایستی در فرآیند جدا کردن هارد اکسترنال به آن توجه کنید:
- توجه کنید که اگر دستگاه ذخیره سازی شما به صورت فعال توسط ویندوز و سیستم استفاده شود، اخطار " This device is currently in use(این دستگاه در حال حاضر در حال استفاده است)" را دریافت میکنید. اگر این پیغام خطا نشان داده شد، همه برنامههای باز را ببندید و دوباره عملیات Eject هارد را انجام دهید. اگر باز هم همان خطا را دریافت کردید، ویندوز 10 را خاموش کنید و هارد را از برق بکشید. سپس، کامپیوتر خود را دوباره راه اندازی کنید.
- لازم است بدانید روش چهارم تنها مختص جداکردن هاردهای خارجی است و برای حافظه USB کاربرد ندارد.