تاریخ انتشار: ۱۱:۴۳ - ۱۰ تير ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۲ نظر

از فردا کدام کالا‌ها ارزان می‌شوند؟

دولت یکبار دیگر می‌خواهد شانس خود را برای کنترل دستوری قیمت کالا‌ها وخدمات بیازماید. با دستور اخیر وزیر دادگستری قرار است از روز شنبه، یازدهم تیرماه قیمت کالا و خدمات به عقب بازگردند و ارزان شوند.

کاهش قیمت کالا‌ها

اقتصاد۲۴- دولت یکبار دیگر می‌خواهد شانس خود را برای کنترل دستوری قیمت‌ کالاها وخدمات بیازماید. با دستور اخیر وزیر دادگستری قرار است از روز شنبه، یازدهم تیرماه قیمت‌ کالا و خدمات به عقب بازگردند و ارزان شوند.

روغن، شیر، پنیر و تخم مرغ، انواع نان و غلات، انواع گوشت و فرآورده‌های گوشی،‌ انواع قند، شکر و شیرینی، ماهی‌ها، ماکیان، سبزیجات،‌چای، قهوه، آبمیوه، نوشابه و انواع نوشیدنی‌های غیرالکلی باید شامل کاهش قیمت شود. اینها کالاهایی است که قیمت روی آنها درج می‌شود. اما جدای از خوراکی‌ها، قیمت لوازم خانگی هم افزایش داشته است.

اما باید دید آیا چنین کاهش قیمتی ممکن است یا نه؟

در همین رابطه محمدعلی اسفنانی، معاون سازمان تعزیرات حکومتی هم درباره ضمانت اجرایی بازگشت قیمت‌ها توضیح داد: هر کس که از این قاعده سرپیچی کند مشمول مجازات می‌شود. قیمت‌ها باید به عقب بازگردد. سازمان حمایت و وزارت جهاد کشاورزی نیز وظیفه نظارت و بازرسی را بر عهده دارند. در صورتی که قیمت‌ها مطابق ۳۱ اردیبهشت نباشد، سازمان تعزیرات رسیدگی و حکم صادر می‌کند.

او افزود: در صورت تخلف فروشنده مجازات می‌شود و ناچار به کاهش دادن قیمت می‌شود. سران سه قوه این اختیار را به ما داده‌اند که پنج برابر گذشته مجازات در نظر بگیریم.

تاکید بر بازگشت قیمت‌ها از ابتدای اجرای برنامه اصلاحات ارز ترجیحی مورد تاکید مجلس شورای اسلامی نیز بود که تا به امروز این انتظار تامین نشد. اما این بازگشت به گذشته و ارزان سازی اجباری قیمت‌ها مشمول کدام کالا و خدمات می‌شود؟

به نظر می‌رسد تاکید امیرحسین رحیمیان، وزیر دادگستری دولت سیزدهم بر عقب‌گرد قیمت کالاها و خدماتی است که در فهرست کالاهای اساسی نیستند و دولت در قیمت‌گذاری آنها دخالتی ندارد. وی در این رابطه شامگاه یکشنبه، پنجم تیرماه در گفت‌وگوی تلویزیونی خود گفت: تعداد این گروه از کالا و خدمات تا چندین هزار قلم می‌رسد.

براساس این اظهارات بعید است عقب‌گرد قیمت‌ها شامل حال کالاها و خدماتی شوند که دولت در قیمت گذاری آنها دخالت دارد. مطابق صحبت‌های وزیر دادگستری، با حذف شدن ارز ترجیحی برخی اقلام دچار افزایش قیمت شدند، اگر این افزایش قیمت بیشتر از قیمت پیش بینی شده باشد باید تا ابتدای هفته پیشرو اصلاح شود و به قیمت سی و یک اردیبهشت ماه بازگردد.

یادآوری می‌شود که برابر اظهارات این عضو کابینه سیزدهم، ملاک ارزیابی قیمت‌ها بهایی است که در پایان دومین ماه سال ۱۴۰۱ در سامانه‌های وزارت صمت، سازمان تعزیرات و ۱۲۴ ثبت شده باشد. چنانچه در این رابطه تخلفی صورت بگیرد، سازمان تعزیرات حکومتی ورود خواهد کرد.

آمارها چه می‌گویند؟

در همین رابطه نگاهی به گزارش تورم خردادماه مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که تنها در فاصله یک ماه از اجرای برنامه اصلاح ارز ترجیحی، هزینه‌های زندگی با تورمی چشمگیر مواجه شد.مطابق این آمار هزینه اقلام خوراکی در مقایسه با اردیبهشت ماه به میزان ۲۵٫۴ درصد افزایش داشت. باتوجه به دستور اخیر وزیر دادگستری باید انتظار داشت که بهای این اقلام نیز به میزان ۲۵ درصد کاهش یابد.

این وضعیت درحالی است که به باور صاحب‌نظران اقتصادی هیچ دولتی نمی‌تواند به صورت دستوری و غیر فرآیندی جلوی افزایش قیمت‌ها را بگیرد. از این منظر شاید با صدور بخشنامه و دستور بتوان کنترل قیمت‌ها برای مدتی در دست گرفت اما در درازمدت کنترل دستوری بدون در نظر گرفتن تمامی ابعاد ماجرا نتیجه‌ای نخواهد داشت.

صرف نظر از این مثمر ثمر بودن یا نبودن دستور اخیر وزیر دادگستری برای بازگرداندن قیمت‌ها، یک نکته حائز اهمیت است و آن اینکه از نظر مجلس نباید بعد از اصلاح ارز ترجیحی، قیمت اقلام و کالاهای اساسی باید معادل شهریور ماه سال ۱۴۰۰ باشد و این در حالی است که با اختلافی هشت ماهه وزیر دادگستر قصد بازگرداندن قیمت‌ها به پایان اردیبهشت ماه سال جاری را دارد.

منبع: تجارت نیوز
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
0
0
جمعه ۱۰ تير ۱۴۰۱
میره
ناشناس
0
0
شنبه ۱۱ تير ۱۴۰۱
با سلام و ارزوي سلامتي شما تنها چيزي كه در ايران هست و ارزان خواهد شد جان انسانها هستش به چه زباني بايد با اين دولت مردمي
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تازه از تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بازار آستارا در گیلان حدود ۵۴ سال پیش

عکس/ چهره خاص نیوشا ضیغمی قبل از عمل زیبایی

عکس/ دیدار صمیمانه وریا غفوری و توماج صالحی

عکس/ تیپ گنگ شهرام صولتی ۵۳ سال پیش در پارک ملت

عکس/ آرایشگاه معروفِ زنانه ۶۸ سال پیش در تهران

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره زیبا بروفه با استایل زمستانی

عکس/ معماری بی نظیر مهمانخانه قزوین ۱۴۴ سال پیش در دوران قاجار

عکس/ اتوبوس‌های برقی زاکانی دود می‌کند

اینفوگرافی/ تبارشناسی استیضاح کنندگان همتی از پایداری تا شریان

عکس/ ژست صمیمی عمو پورنگ و نعیمه نظام دوست با سفیر ژاپن

عکس/ استقبال عراقچی از لاوروف

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اظهارنظر جدید درباره افزایش قیمت بنزین

جزییات جدید درباره افزایش سن بازنشستگی

دلار تا چه قیمتی ریزش می‌کند؟

استیضاح همتی چه بر سر ارتباط دولت و مجلس می‌آورد؟

اینفوگرافی/ آخرین وضعیت نقدینگی و پایه پولی در ایران

چرا واردات هم نتوانست بازار سیب زمینی را آرام کند؟/ ماجرای هشدار به وزارت جهاد کشاورزی در اردیبهشت ۱۴۰۳ چه بود؟

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۸ اسفند ۱۴۰۳

پیش بینی بورس امروز چهارشنبه ۸ اسفند۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

۲ ماده غذایی که استخوان‌ها را محکم می‌کنند

آب و هوا در نوروز ۱۴۰۴ چگونه است؟

ملاحظات دندانپزشکی برای جویدن آدامس

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

ثبت عکس هُمای سعادت در ارتفاعات الموت

چرا نام امامان در قرآن نیامده است؟

پیش بینی قیمت دلار امروز ۸ اسفند ۱۴۰۳/ دلار بخریم یا نه؟

دختری جسد مادرش را کباب کرد

بهبود عملکرد مغز با مصرف این ماده غذایی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۸ اسفند ۱۴۰۳/ کاهش قیمت طلا ادامه دارد؟

به جای استیضاح همتی، به دنبال اصلاح نظام اقتصادی باشیم/ خارج از انصاف است که دولت فعلی را مقصر وضعیت کنونی بدانیم

کیک سیب نامرئی؛ کیک خوشمزه و محبوب فرانسوی

چرا خواب‌هایمان را فراموش می‌کنیم؟

کنترل کلسترول با مصرف این نوشیدنی پرطرفدار ایرانی

جایزه تمشک طلایی به این سریال صداوسیما رسید!

عاملان انفجار ساختمان بنیاد، اتباع بودند

عکس/جمله عجیب عراقچی درباره مذاکره با آمریکا سوژه شد

اعلام وضع هوای تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

پزشکیان: دولت چهاردهم عمیقا باور دارد که توسعه پایدار فقط در وضعیت صلح و آرامش ممکن است

شرایط پیش‌فروش مرحله دوم سکه اعلام شد

تصویب نقشه جامع دفاعی امنیتی ایران

توضیح استقلال درباره وضعیت مذاکره با ماتزاری؛ پیام‌هایی که دردسرساز شدند!

خانواده‌ای در زعفرانیه ۳۴۴ میلیون تومان قبض گاز دریافت کرد

ممنوعیت ازدواج مهاجران فاقد مدرک

تک و پاتک رسایی و قالیباف در جلسه علنی

تعداد تماشاگران دربی مشخص شد

اعتراض جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما به توقیف تاسیان

یاوه گویی جدید نتانیاهو علیه ایران

هاشمی‌نسب قید حضور در استقلال را زد!

بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور به پایان رسید

عکس/ تجلیل از پیشکسوتان ورزشی خراسان رضوی

مدارس و ادارات این استان‌ها فردا (۸ اسفند) تعطیل شد/ اسامی در حال تکمیل است