تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۲۱ تير ۱۴۰۱
مدیرعامل بقراط بررسی کرد:

چالش‌های عمده نسخه نویسی الکترونیک کدامند؟

اول دی ماه ۱۴۰۰ بود که طی ضرب الاجل دولت، موضوع حذف دفترچه‌های کاغذی و جایگزینی نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک جدی شد و با همه مشکلاتی که در مسیر خود داشت توانست تبدیل به گامی مهم و جدی در حوزه سلامت الکترونیک شود.

چالش‌های عمده نسخه نویسی الکترونیک کدامند؟

اقتصاد۲۴- بیش از ۶ ماه از اجرایی شدن این قانون گذشته و در این مدت حواشی متفاوتی از جمله عدم تطابق کدینگ بیمه تامین اجتماعی و بیمه سلامت، تبدیل به یکی از چالش‌های جدی شده که پزشکان وخصوصا پلتفرم‌های خصوصی به روند آن معترضند. در این میان پلتفرم‌های بخش خصوصی نیز با ثبات در این مسیر، در جدی شدن این روند نقش به سزایی ایفا کردند و تمام قد در این مسیر ظاهر شدند و علی رغم تمام چالش‌های مسیر سعی کردند قرص و محکم پابرجا بمانند و به عنوان بخش خصوصی نقش خود را در این روند به خوبی ایفا کنند.

پلتفرم آنلاین سلامت بقراط که تمام خدمات مرتبط با حوزه سلامت دیجیتال را به صورت یکپارچه و کامل ارائه می‌دهد از همان پلتفرم‌های بخش خصوصی است که از روز‌های اول با جدیت در مسیر نسخه الکترونیک ورود کرده و توانسته نقش قابل توجه و پررنگی در روند اجرایی شدن نسخه الکترونیک به خود اختصاص دهد.

مزایای نسخه الکترونیک

مهرشاد تیموری مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار بقراط در خصوص وضعیت نسخه الکترونیک با گذشت ۶ ماه از اجرایی شدن آن با اشاره به مزایای متفاوتی که اجرایی شدن این طرح داشته گفت: «حذف دفترچه‌های بیمه و الکترونیکی شدن نسخه نویسی و نسخه پیچی یکی از تغییر و تحول‌های بزرگی است که در چند سال اخیر در حوزه سلامت به وجود آمده است. این طرح مزایای متفاوتی به همراه داشته از جمله: صرفه جویی در هزینه‌های مربوط به کاغذ، دسترسی بیماران در هر نقطه از کشور صرفا با کد ملی به خدمات بیمه واحتساب تمام خدمات و دارو با بیمه. از طرفی این موضوع در پیش گیری از برخی سواستفاده‌ها از بحث‌های پاراکلینیکی و دارویی نیز نقش مهمی داشته است.»

اختلاف کدینگ سازمان‌های بیمه‌گر بزرگترین چالش است

تیموری با اشاره به چالش‌های این طرح ادامه داد: «البته این طرح مشکلات و چالش‌های متفاوتی هم در دل خود جای داده است. قطعی لحظه‌ای سرور‌های سازمان‌های بیمه‌گر، عدم دسترسی برخی مراکز پاراکلینیکی و داروخانه‌ها به نسخ ثبت و تجویز شده توسط پزشک، کاربران و پزشکان را با چالش‌هایی مواجه می‌کند.»

مدیرعامل بقراط تفاوت بین دو سازمان بیمه‌گر در کدینگ خدمات و دارو‌ها را بزرگترین و پررنگ‌ترین چالش این دوران عنوان کرد و گفت: «اختلافات کدینگ دو مجموعه و تفاوت‌هایی که بین ساختار کلی تجویز این دو بیمه‌گر وجود دارد و بحث تجویز برای بیمارانی که کدملی آن‌ها از طریق سامانه استعلام نمی‌شود مشکلات عمده‌ای است که پزشکان به آن معترضند. از طرفی بحث آپدیت‌های غیرمنتظره و زیاد در وب سرویس‌های دو بیمه‌گر نیز چالش‌های زیادی برای ما مجموعه‌های خصوصی که در بحث نسخه نویسی پیشتازیم به وجود آورده است.»

برخی سرویس‌ها از سمت سازمان‌های بیمه‌گر به روی بخش خصوصی بسته است!

هم‌بنیان‌گذار بقراط ازعدم دسترسی و سرویس دادن به بخش خصوصی در زمینه سرویس‌های خصوصی داخل پرتال سازمان‌های بیمه‌گر را به عنوان مهم‎ترین چالش بخش خصوصی نام برد و ادامه داد: «عدم دسترسی بخش خصوصی به برخی سرویس‌های داخل پرتال سازمان‌های بیمه‌گر باعث مشکلاتی برای ما شده است. از طرفی پزشکان به دلیل تجربه کاربری سختی که پلتفرم‌های سازمان بیمه‌گردارند رغبت بیشتری به استفاده از پلتفرم‌های خصوصی دارند و عدم دسترسی به این سرویس‌ها باعث می‌شود پزشک با سختی به دلیل تجربه کاربری سخت، تایم بیشتری صرف تجویز نسخه در پلترفم‌های سازمان‌های بیمه‌گر کنند. برخی پزشکان که آشنایی کافی با مباحث IT ندارند نیز بیشتراز بقیه به این چاالش دچارند.»

هوش مصنوعی و نقش مهم آن در روند نسخه الکترونیک

تیموری معتقد است استفاده از هوش مصنوعی به اتوماتیک انجام شدن برخی روند‌ها کمک شایانی می‌کند. او با عنوان اینکه بقراط تلاش کرده با استفاده از هوش مصنوعی و تجهیز به فرمان صوتی در کاهش دغدغه پزشکان کمک کند گفت: «تایپ کردن به عنوان جایگزین نسخه دستنویس، نیازمند صرف زمان بیشتری است. اما استفاده از هوش مصنوعی و تجهیز نسخه نویسی بقراط به فرمان صوتی در صرفه جویی در زمان بیمار و پزشک بسیار موثر است. کافی است پزشک نام دارو، تعداد، زمان و مقدار دور مصرفی دارو را به صورت صوتی عنوان کند تا در سریع‌ترین زمان ممکن نسخه نهایی آماده شود. این موضوع خصوصا در زمینه کمک به پزشکانی که آشنایی زیادی با دنیای IT ندارند بسیار کمک کننده و نتیجه بخش است.»

تیموری با اشاره به تجهیز هوش مصنوعی بقراط به ماشین لرنینگ ادامه داد: «طبیعتا پزشکان فعال در مناطق متفاوت کشور با گویش‌های متفاوتی هستند. برای بالاتر بردن دقت در تبدیل جملات سیستم فرمان صوتی بقراط را مجهز به ماشین لرنینگ کرده‌ایم تا در حین کار درصد خطا هم پایین بیاید و با دقت بیشتر گویش‌ها را یاد بگیرد. البته سیستم صوتی و هوش مصنوعی بقراط فقط محدود به نسخه الکترونیک نیست و در زمینه تکمیل پرونده بیمار هم برای راحت شدن کار پزشک از این سیستم استفاده می‌کنیم.»

خلا بزرگی به نام عدم وجود استاندارد‌ها از سمت نهاد‌های تنظیم‌گر

به اعتقاد تیموری عدم وجود قانونی دقیق از استاندارد‌ها از سمت نهاد‌های تنظیم‌گر خلا بزرگ این روز‌ها در روند اجرایی شدن نسخه الکترونیک است. مدیرعامل بقراط معتقد است اگر در بخش دولتی وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو نظام پزشکی دست در دست هم قرار داده و با تعریف استاندار‌هایی سازمان‌های بیمه‌گر را ملزم به تبعیت کنند می‌توانند نقش به سزایی در روند اجرایی شدن بهتر و کاهش دغدغه بخش خصوصی ایفا کنند.

تیموری با تاکید بر اینکه بخش خصوصی هم مسیر با بخش دولتی در زمینه نسخه الکترنیک است اعلام کرد در زمینه کمک در پیشبرد مسیر؛ بخش خصوصی از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.

مدیرعامل بقراط در خصوص سازمان‌های بیمه‌گر ادامه داد: «اگر دسترسی به تمام سرویس‌های داخل پرتال که به پزشکان ارائه می‌دهند را در اختیار بخش خصوصی نیز قرار دهند، طبیعتا کیفیت خدمات بخش خصوصی بالاتر رفته و با UI / UX بهتر و سرعت عمل و چابکی؛ بخش خصوصی به بالا رفتن کیفیت و سرعت این طرح کمک بیشتری خواهد کرد و نتیجه بهتری در زمینه نسخه الکترونیک در کشور خواهیم داشت. ما در بخش خصوصی به عنوان پلتفرم‌های خدمات سلامت دیجیتال، به واسطه خدمات متفاوتی که ارائه می‌دهیم ارتباط بیشتری با پزشکان داشته و با مشکلاتی که در مسیر دارند بیشتر آشنا هستیم؛ بنابراین تعامل و همکاری بخش دولتی با بخش خصوصی در تحقق هر چه بهتر روند نسخه الکترونیک در سطح کشور به بهترین شکل ممکن موثر خواهد بود.»

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل