اقتصاد۲۴- تغییرات آب و هوایی به طرق مختلف بر سلامت روان تأثیر میگذارد. خشکسالی، سیل، بالا آمدن سطح دریا، افزایش دمای محیط و سایر پیامدهای تغییرات آب و هوایی میتواند باعث ایجاد ناراحتی روانی فزاینده شود، مناظر طبیعی را تغییر دهد، منابع غذایی و آب را مختل کند، شرایط کشاورزی را تغییر دهد، کاربری زمین و سکونت را تغییر دهد، زیرساختها را تضعیف کند و استرس مالی و روابط را افزایش دهد. تغییرات آب و هوایی علاوه بر تاثیر روی سلامت جسمانی، بلکه بر سلامت روان نیز تأثیر میگذارد. افزایش دمای محیط احتمالاً نرخ پرخاشگری و خودکشیهای خشونتآمیز را افزایش میدهد.
افزایش فراوانی بلایا با تغییرات آب و هوایی میتواند منجر به اختلال استرس پس از سانحه، اختلال سازگاری و افسردگی شود. از آنجایی که تأثیر تغییرات آب و هوایی در طول دوره زمانی در حال افزایش است، این احتمال وجود دارد که بخش بیشتری از جمعیت تحت تأثیر پیامدهای سلامت روان ناشی از بلایای مربوط به تغییر آب و هوا قرار گیرند.
بین افزایش دما و رفتار پرخاشگرانه رابطه وجود دارد. افزایش نرخ جنایت و پرخاشگری در طول ماههای گرم تابستان، نشاندهنده ارتباط بین رفتارهای پرخاشگرانه و درجه حرارت است. مطالعهای در استرالیا نشان میدهد که امواج گرما با افزایش میزان اختلالات روانی همراه با سایر اختلالات مانند بیماریهای قلبی عروقی و کلیوی همراه است. همچنین قرار گرفتن در معرض گرمای شدید میتواند منجر به خستگی جسمی و همچنین روانی شود. مطالعهای در تایلند نشان میدهد که استرس گرمایی شغلی با ناراحتی روانی بیشتر در بین کارگران مرتبط است. در یک تحلیل از خشکسالی و پریشانی در استرالیا در طی یک دوره هفت ساله، محققان دریافتند که ساکنان روستایی به دلیل خشکسالی نسبت به همتایان شهری خود پریشانی بیشتری را تجربه میکنند.
در یک بررسی سیستماتیک نشان میدهد که خشکسالی و سلامت روان به هم مرتبط هستند. این اثرات در میان کشاورزانی که معیشت اقتصادی آنها به شرایط محیطی بستگی دارد، بارزتر است. مطالعهای در نیوساوتولز استرالیا نشان میدهد که تقریباً سهچهارم کشاورزان استرس مربوط به خشکسالی مداوم را گزارش میدهند. همچنین ناامنی درآمدی مرتبط با خشکسالی خطر خودکشی را در بین کشاورزان افزایش میدهد. چنین روندی نه تنها در کشورهای توسعهیافته مانند استرالیا، بلکه در کشورهای در حال توسعه مانند هند نیز مشاهده شده است. ارتباط بین شکست محصول به دلیل خشکسالیهای غیرمنتظره و اقدام به خودکشی در کشاورزان مشاهده شده است. عدم موفقیت محصول میتواند منجر به مشکلات اقتصادی شود.
زمانی که کشاورز به شرایط کمبارش وابسته باشد، ممکن است نتواند مخارج خانواده را تامین کند، قربانی بدهی برای تامین مخارج شود و ممکن است منجر به افزایش هزینههای غذا و سایر کالاها در منطقه شود. یافتهها حاکی از آن است که مهاجرت افراد به دلیل تغییرات آب و هوایی ممکن است بهشدت متفاوت باشد، و تخمین زده میشود که بین ۲۵ میلیون تا یک میلیارد تا سال ۲۰۵۰، به عنوان بیشترین برآورد ذکر شده است. افزایش تعداد مهاجران آب و هوا به عنوان یک خطر مهم توسط تعداد فزایندهای از کارشناسان دفاعی و امنیتی شناسایی شده است.
بیشتر بخوانید: ترور و تهدید محیط بانان، حکایت جانباختگانی برای خاک و خفته بر خاک
در مطالعهای بر روی ۳۰ مکان در انگلستان و ولز، مصاحبهای با ساکنان آسیبدیده از سیل انجام شده است. محققان دریافتند که تأثیرات روانی بیشتر از تأثیرات فیزیکی در بین افراد گزارش شده است. یافتهها حاکی از آن است که تأثیرات روانی اجتماعی پس از طوفان کاترینا ۲۰ تا ۳۵ درصد از بازماندگان به دنبال این فاجعه دچار نوعی مشکل سلامت روانی شدهاند.
افزایش دمای جهانی سلامت سیاره و انسان را تهدید میکند. در حالی که تغییرات آب و هوایی غیرقابل انکار است، برای جلوگیری از این جزر و مد دیر نیست. این امر مستلزم دگرگونیهای اساسی در تمام جنبههای جامعه است. نحوه رشد مواد غذایی ما، استفاده از زمین، حمل و نقل کالاها و قدرت بخشیدن به اقتصادمان تاثیر بسزایی در سیاره ما میتواند ایجاد کند. فناوریهای جدید و راهحلهای مبتنی بر طبیعت همه ما را قادر میسازد تا به دنیای پاکتر و انعطافپذیرتر جهش کنیم. اگر دولتها، کسبوکارها، جامعه مدنی، جوانان و دانشگاهها با یکدیگر همکاری کنند، میتوانیم آیندهای سبز ایجاد کنیم که در آن رنج کاهش یابد، عدالت برقرار شود و هماهنگی بین مردم و کره زمین برقرار شود.