تاریخ انتشار: ۱۰:۵۰ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۱
رسانه‌های رژیم صهیونیستی از قول مقام‌های آمریکایی نوشته‌اند که واشنگتن امتیازی به تهران نداده است

چند هفته تا برجام ۲۰۲۲ یا بازگشت به برجام ۲۰۱۵؟

معاون حقوقی وزیر خارجه دولت پیشین معتقد است توافقی که احتمالاً چند هفته آینده نهایی می‌شود، تقریباً همان برجام ۲۰۱۵ است

چند هفته تا برجام ۲۰۲۲ یابازگشت به برجام2015؟

اقتصاد۲۴- کاخ سفید همچنان در حال بررسی پاسخ جمهوری اسلامی به پیش‌نویس پیشنهادی اتحادیه اروپا برای احیای برجام است و مشخص نیست دولت بایدن بالاخره کی در این رابطه اظهارنظر خواهد کرد. آن هم در حالی که رئیس دولت جمهوری اسلامی همین دیروز و در حالی که در جمع شماری از روحانیون و ائمه جماعات در هفدهمین اجلاس روز جهانی مسجد سخنرانی می‌کرد، به‌طور غیرمستقیم و تلویحی در رابطه با مذاکرات هسته‌ای و موضوع احیای برجام اظهارنظر کرده و گفته در هیچ نشستی از حقوق ملت ایران کوتاه نمی‌آییم.

ابراهیم رئیسی که در مقاطعی حساس، قاعدتاً به‌طور عامدانه از صحبت درباره مذاکرات خودداری کرده و این رویه را در دستور کار خود قرار داده که تا جای ممکن به این موضوع ورود نکند، دیروز با تأکید بر اینکه دولت با وجود تحریم‌ها و تهدید‌ها کار خود را با جدیت ادامه داده و خواهد داد، گفت: «با اعتقاد و اطلاع دقیق از ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها می‌گویم که آینده برای کشور روشن است. امروز جنگ، جنگ اراده‌هاست و ملت ایران اراده کرده بر دشمنان خود فائق آید و قطعاً خدای متعال هم کمک حال و یاریگر ملت ایران خواهد بود.» رئیسی که تاکید کرد «دولت سیزدهم با رویکرد عزتمندانه دولت مردمی، بخش قابل‌توجهی از مطالبات خود از برخی کشور‌ها را دریافت کرده»، همچنین با بیان این‌که «در هیچ نشست و مذاکراتی از حقوق ملت کوتاه نخواهیم آمد»، گفت: «ما زندگی مردم را به هیچ عامل بیرونی گره نخواهیم زد و مجدانه پیگیر رفع مشکلات کشور و مردم خواهیم بود.»

این اصرار دولتمردان انقلابی بر پرهیز از اظهارنظر درباره مذاکرات که پیش از این به دفعات به‌تاکید از سوی آنان به‌عنوان راهکاری برای جلوگیری از تاثیر و تاثرات روند مذاکرات بر وضعیت اقتصادی مملکت و اوضاع معیشتی ملت مورد اشاره قرار گرفته، اما در عمل لزوماً موثر نیفتاده است. چه آن‌که علت تاثیرپذیری اقتصاد مملکت و معیشت ملت از روند مذاکرات، ساختار و سازوکار اقتصادی کشور است. کشوری که تحت شدیدترین تحریم‌های اقتصادی است و مسئولانش چه تاثیر این تحریم‌ها را بر اوضاع اقتصاد منکر شوند و چه بر آن تاکیدی مضاعف داشته باشند، در اصل ماجرا تفاوتی ایجاد نمی‌کند. ماجرایی که از تاثیرپذیری نسبی اوضاع اقتصادی کشور از این شرایط تحریمی حکایت دارد.
اما همزمان با اظهارات غیرمستقیم رئیسی درباره برجام، یکی از معاونان او نیز در این رابطه اظهارنظر کرده است. محمد اسلامی که در قامت معاون رئیس‌جمهوری و البته رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی در یک همایش دولتی با موضوع نامرتبط به مباحث هسته‌ای سخنرانی می‌کرد، در بخشی از اظهاراتش، تاکید کرد: «جمهوری اسلامی کمتر از ۲ درصد ظرفیت اتمی جهان را در اختیار دارد، اما ۲۵ درصد بازرسی جهان را در ایران انجام شده است.»

او که تاکید دارد «برجام» در ادامه همین نظارت‌های گاه و بی‌گاه آژانس آغاز شده و دشمنان این توافق هسته‌ای را «با تخریب و زیر سوال بردن زیرساخت هسته‌ای کشور شروع کردند»، همچنین گفته است: «کشور‌های غربی خواستند همه ظرفیت‌های خود را نابود کنیم و همه دستاورد‌ها را مانند سال ۲۰۱۵ از ما بگیرند.» اسلامی با تاکید بر این‌که «جمهوری اسلامی با چنین نظرات بی‌منطق و زورگویی مواجه است»، گفته «چرخه سوخت هسته‌ای یک چرخه قدرت‌ساز» است و اضافه کرده است: «قبل انقلاب نیز با ورود به حوزه فناوری‌های نوین و نوظهور، به‌دلیل آن‌که قدرت‌ساز است، مخالف بودند.»


بیشتر بخوانید: سه دلیلی که ایران بر شروط خود برای احیای برجام پافشاری می‌کند


سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی ایران که درست در زمانی بیان می‌شود که جمهوری اسلامی در حال انجام مذاکرات برای بازگشت واشنگتن به برجام است و رفع تحریم‌هایی که اقتصاد ایران را به چالش کشیده است. این در حالی است که کمتر از یک هفته پیش، ایران به پیشنهاد جدید مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پاسخ داد و در حال حاضر همه طرف‌های مذاکرات منتظر پاسخ آمریکا هستند.

همزمان با این تحولات در تهران، یک رسانه آمریکایی گزارش داده که کاخ سفید در روز‌های اخیر به‌دنبال جلب اطمینان رژیم صهیونیستی در ارتباط با توافق احتمالی برای احیای برجام بوده است. آن‌طور که وب‌سایت خبری اکسیوس گزارش داده، آمریکایی‌ها به اسرائیلی‌ها گفته‌اند که با وجود گزارش رسانه‌ها درباره عقب‌نشینی واشنگتن مقابل جمهوری اسلامی، دولت بایدن با دادن هیچ‌گونه امتیاز جدیدی به ایران موافقت نکرده و توافق هسته‌ای به‌زودی به دست نمی‌آید. حال آن‌که بنابر همین گزارش، مقام‌های رژیم صهیونیستی از این پیام‌های آمریکایی‌ها قانع نشده‌اند. رژیم صهیونیستی که در ادامه مخالفت‌های آشکارش با هرگونه توافق و احیای برجام، حالا بار دیگر با آمریکا نیز دچار اختلاف شده، در آستانه انتخاباتی دیگر قرار دارد و و وضعیت سیاسی نامساعد این رژیم نیز باعث تشدید نگرانی‌های درون این کشور شده است.

به‌نوشته اکسیوس اگر توافق با جمهوری اسلامی پیش از انتخابات ماه نوامبر رژیم صهیونیستی اعلام شود، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر سابق و رهبر مخالفان دولت، می‌تواند از آن به‌عنوان اهرم فشاری علیه یائیر لاپید، نخست وزیر کنونی اسرائیل استفاده کند و لاپید نیز بخشی به همین دلیل، از قدرت‌های جهان خواسته که به مذاکره با تهران پایان دهند. او روز پنج‌شنبه گذشته در تماسی با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان بار دیگر موضع کشورش را در مخالفت با احیای برجام تکرار کرد و خواستار پایان یافتن تلاش‌ها برای رسیدن به توافقی جدید با حکومت ایران شد.

اما در حالی که انتهای هفته‌ای که گذشت علی شمخانی، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی با حضور در یک نشست غیرعلنی در مجلس، در ارتباط با آخرین وضعیت مذاکرات با نمایندگان مجلس گفتگو کردند، یکی از این نمایندگان گفته مجلس به تیم مذاکره‌کننده اختیار تام داده و نیازی نیست که توافق آن‌ها با طرف مقابل تصویب شود.

در حالی که پس از ارسال پاسخ ایران به پیش‌نویس پیشنهادی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال در گزارشی از احتمال بن‌بستی دیگر در مسیر مذاکرات احیای برجام به‌دلیل محتوای بخشی از پاسخ ایران خبر داد، دیروز رسانه‌های رژیم صهیونیستی نیز در گزارش‌هایی تاکید کردند که مقام‌های دولت بایدن در روز‌های اخیر در تماس‌های خود با مقام‌های اسرائیلی، تلاش کرده‌اند تا به آن‌ها اطمینان دهند که ایالات متحده در مذاکرات احیای برجام به جمهوری اسلامی امتیاز جدید نداده است.

وب‌سایت والانیوز به نقل از مقام‌های ارشد امریکایی گزارش داد که کاخ سفید طی ۱۰ روز گذشته با ارسال پیام‌های اطمینان‌بخش به دفتر نخست‌وزیری اسرائیل تصریح کرده که هنوز شکاف‌هایی در مذاکرات با ایران وجود دارد و انتظار نمی‌رود که برجام در آینده نزدیک احیا شود. این در حالی بود که دیروز سفیر سابق ایران در بریتانیا که مقطعی را در قامت معاون حقوقی وزیر امور خارجه در دولت پیشین فعالیت کرد، از این احتمال سخن گفته که شاید پذیرش کلیت برجام چند هفته دیگر وقت ببرد و بالاخره برجام به فرجام برسد. فرجامی که به‌گفته محسن بهاروند، اگرچه هنوز نامشخص است، اما عایدی جمهوری اسلامی از این توافق چیزی است مشابه آن‌چه در سال ۲۰۱۵ نیز به دست آمد. چه آن‌که به‌گفته او، توافق کنونی، تقریباً همان برجام سال ۲۰۱۵ است.

منبع: پیام ما

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران