تاریخ انتشار: ۱۰:۱۸ - ۲۷ مهر ۱۴۰۱
مطالبات در دانشگاه‌ها همچنان پیگیری می‌شود

اعتراض دانشجویان به حضور سخنگوی دولت

دوشنبه‌شب دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با برخورد حراست این دانشگاه مواجه شدند درحالی‌که به گفته دانشجویان تجمع اعتراضی آن‌ها کاملا مسالمت‌آمیز بوده است

اعتراض دانشجویان

اقتصاد۲۴ - روز گذشته تعدادی از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی در اعتراض به‌حضور علی بهادری‌جهرمی، سخنگوی دولت، سالن را به نشانه اعتراض ترک کردند. این در حالی است که اعتراض دانشجویان در برخی از دانشگاه‌ها همچنان ادامه دارد و خواهان رسیدگی به مطالبات‌شان هستند.

به گزارش هم میهن، روز گذشته احمد وحیدی، وزیر کشور در سفر به بوشهر در جمع خبرنگاران وضعیت امنیت کشور را مطلوب توصیف کرد. او همچنین عنوان کرد: «دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کشور اغتشاشات را کنترل کرده اند. اغتشاش‌گران بازداشت و تحویل دستگاه قضا شده‌اند تا به مسائل آن‌ها رسیدگی شود.» او در بخش دیگری از سخنان خود ایران را از بازترین کشور‌ها در حوزه نقد خواند و افزود: «اگر کسی هم حرفی و نقدی دارد می‌تواند مطرح کند، همانطور که اکنون به روش‌ها و سطوح‌های مختلف نیز انتقاد انجام می‌شود، اما هیچ‌کس نمی‌پذیرد که کسب‌وکار و جان و زندگی مردم را به خطر بیندازند و برای مردم مزاحمت ایجاد کنند.»

این اظهارات وزیر کشور با وجود تداوم اعتراضات بیانگر این مهم است که هنوز بخشی از معترضان به خصوص دانشجویان نسبت به باز بودن فضای نقدی که از آن بار‌ها توسط مسئولان سخن گفته شده است، اقناع نشده‌اند. باوری که شاید بتوان علت آن را در رفتار‌ها و گفتار‌های برخی مسئولان و ماموران نسبت به معترضان و تداوم ابهام در علل مطرح‌شده از سوی مسئولان درباره برخی حوادث عنوان کرد. آنچه عصر روز گذشته پس از حضور سخنگوی دولت در دانشگاه علامه طباطبایی رخ داد را شاید بتوان گواهی بر این مدعا دانست. خبرگزاری ایسنا وابسته به جهاددانشگاهی درباره حواشی ایجادشده در این ماجرا نوشت: «در آغاز سخنرانی علی بهادری‌جهرمی که در سالن شهید بهشتی دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار شد، جمعی از دانشجویان با آغاز سخنان او در اعتراض به حضور سخنگوی دولت در دانشگاه سالن را ترک کردند.» آنطور که این رسانه شرح می‌دهد: «در حین جلسه عده‌ای دانشجو، تجمعی اعتراضی را در برابر دانشکده حقوق و علوم سیاسی تشکیل داده و حتی شعار‌های تندی سر می‌دهند. با پایان گرفتن جلسه، سخنگوی دولت با دانشجویان معترض نیز به گفتگو پرداخت و به پرسش‌ها و انتقادات برخی از آن‌ها پاسخ می‌دهد». این رفتار جمعی از دانشجویان این دانشگاه شاید به وقایع تاسف‌آوری که در دانشگاه‌های مختلف کشور به‌ویژه دانشگاه شریف رخ داد، بی‌ارتباط نباشد. از طرف دیگر دانشجویان معترض دانشگاه تهران در روز‌های شنبه ۲۳ مهرماه و دوشنبه ۲۵ مهرماه شاهد برخورد‌های خشونت‌بار در حریم دانشگاه خود از سوی افرادی بودند که برخی از آن‌ها دانشجو نبودند.

در دانشگاه تهران چه گذشت؟

اعتراضات در دانشگاه تهران همچنان ادامه دارد. یکی از دانشجویان دانشگاه تهران درباره اعتراض و تجمع روز شنبه هفته جاری که شاهد حوادث رخ‌داده برای دانشجویان معترض بوده است، ماجرا را برای هم‌میهن اینگونه تعریف می‌کند: «ساعت ۱۲ ظهر بود که بچه‌ها جمع شدند و به سمت در دانشگاه تهران واقع در خیابان ۱۶ آذر حرکت کردند و شعار دادند، مدتی بعد افراد دیگری از طیف مقابل، اما با جمعیت کمتر هم تجمع کرده و شعار‌های خود را متقابلا عنوان کردند. برخی از آن‌ها دانشجو بودند، تعدادی هم در سال‌های گذشته فارغ‌التحصیل شده بودند و با اینکه در حال حاضر در دانشگاه حضور نداشتند، اما در این تجمع حاضر بودند. بچه‌ها تصمیم گرفتند در مقابل در خیابان ۱۶ آذر بایستند که نیرو‌های حراست ممانعت کردند. به همین دلیل هم دانشجویان تصمیم گرفتند که به سمت سر در دانشگاه حرکت کنند. افراد طیف مقابل سریع به آن سمت رفته و مانع حرکت دانشجویان شدند.


بیشتر بخوانید: نگاهی به قانون تجمعات و شکل مواجهه پلیس در کشور‌های مختلف


در نهایت این رفتار‌ها منجر به درگیری فیزیکی بین دو طرف شد. ساعاتی بعد زمانی که دانشجویان قصد خروج از دانشگاه را داشتند کارت دانشجویی ۲۲ نفر از آن‌ها ضبط و توسط نیرو‌های حراست بازداشت شدند، مشخص شد که تعدادی از آن‌ها قبلا شناسایی شده بودند. اما نیروی نظامی وارد دانشگاه نشد.» او اضافه کرد: «بازداشت‌شدگان به ساختمان حراست هدایت شدند که البته من در این ساختمان حضور نداشتم، اما براساس روایاتی که شنیده‌ام و آنچه در کانال شورای صنفی دانشگاه آمده است، ماموران حراست دانشجویان بازداشت‌شده را در ساختمان حراست مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند و حتی از شوکر هم استفاده می‌کنند. همچنین تصاویری از کبودی و جراحت بر بدن و صورت دانشجویان بازداشت‌شده را مشاهده کرده‌ام.

بعد از چند ساعت از حضور دانشجویان بازداشتی در ساختمان حراست و حوالی ساعت ۲۱:۳۰ محمد مقیمی، ریاست دانشگاه تهران، در محل حاضر شده و بچه‌های بازداشت‌شده را به رستوران دانشگاه برده و به آن‌ها شام می‌دهد. گویا وجهی، معاونت دانشجویی دانشگاه هم در محل حاضر شده و از حراست می‌خواهد که افراد بازداشت‌شده را تحویل نهاد‌های مربوطه ندهند، اما برایشان پرونده انضباطی درست شود. به همین دلیل در نهایت دانشجویان آزاد می‌شوند. روز یکشنبه نیز دانشگاه بچه‌ها را احضار کرده و پرونده‌ای به آن‌ها می‌دهد که در آن اتهام‌شان یعنی شرکت در تجمعات و اغتشاش در دانشگاه درج شده است. دانشجویان این پرونده را امضا کرده و تعهد می‌دهند.» این پایان ماجرا از زبان این دانشجوی مطلع است.

حادثه دوم

اما حادثه بعدازظهر دوشنبه در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران رخ می‌دهد؛ اتفاقی که باز هم قربانی آن دانشجویان این دانشکده هستند. یکی از دانشجویان این دانشکده در این‌باره به هم‌میهن‌می‌گوید: «روز سه‌شنبه حدود ساعت ۱۴ دانشجویان مانند هر روز تجمع مسالمت‌آمیزی در داخل ساختمان دانشکده علوم اجتماعی، همراه با شعار‌های برابری‌خواهانه و شعار‌هایی درخصوص دانشجویان بازداشتی سردادند. مدتی بعد ماموران حراست وارد سالن شدند و شروع به تصویربرداری کردند. لحظه خروج از دانشگاه ماموران حراست کارت دانشجویی حدود ۴۰ نفر از دانشجویان را ضبط کردند و رفتار خشونت‌باری با آن‌ها داشتند. حتی یکی از اساتید را هم که قصد وساطت داشت مورد ضرب و شتم قرار دادند. در نهایت روز سه‌شنبه با دانشجویانی که کارت‌هایشان ضبط شده بود، تماس گرفته شد و از آن‌ها خواسته شد به محلی بروند که دانشگاه تعیین کرده بود. در آن جلسه معاونت دانشجویی دانشکده به بچه‌ها گفته بود که تصاویر گرفته‌شده را با عکس کارت‌ها تطبیق می‌دهند و موضوع برای بچه‌ها گران تمام می‌شود.»
همچنین دوشنبه‌شب دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با برخورد حراست این دانشگاه مواجه شدند درحالی‌که به گفته دانشجویان تجمع اعتراضی آن‌ها کاملا مسالمت‌آمیز بوده است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید