تاریخ انتشار: ۱۳:۵۴ - ۲۷ مهر ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر

تصمیم جدید و ترسناک درباره بنزین

دیجیاتو در گزارشی از حذف کارت سوخت جایگاه‌های سوخت در بعضی از شهرستان‌ها خبر داد.

بنزین

اقتصاد۲۴ - دیجیاتو در گزارشی از حذف کارت سوخت جایگاه‌های سوخت در بعضی از شهرستان‌ها خبر داد.
در این گزارش آمده:
* چندی پیش با اعلام وزارت نفت ۱۰۰ لیتر از سهمیه بنزین ۳۰۰۰ تومانی کارت‌های سوخت کاهش پیدا کرد و سهمیه بنزین آزاد از ۲۵۰ لیتر به ۱۵۰ لیتر رسید. اخیرا نیز اخباری مبنی بر محدودیت...

* چندی پیش با اعلام وزارت نفت ۱۰۰ لیتر از سهمیه بنزین ۳۰۰۰ تومانی کارت‌های سوخت کاهش پیدا کرد و سهمیه بنزین آزاد از ۲۵۰ لیتر به ۱۵۰ لیتر رسید. اخیرا نیز اخباری مبنی بر محدودیت مصرف بنزین سهمیه‌ای و جمع‌آوری کارت‌های سوخت از برخی جایگاه‌ها منتشر شده است که ظاهرا در برخی از استان‌های کشور، محدودیت عرضه ۳۰ لیتری بنزین به ازای هر روز وجود دارد، این اقدامات ظاهرا در راستای کنترل میزان مصرف سوخت کلی کشور صورت گرفته است، چرا که با توجه به محدودیت‌های تولید، مصرف بیش از یکصد میلیون لیتر سوخت در کشور، می‌تواند به معنای نیاز ایران به واردات بنزین تلقی شود.

* همایون صالحی در خصوص محدودیت سوختگیری در برخی جایگاه‌ها اعلام کر‌د: «هم اکنون در شهریور ماه پیک مصرف تعطیلی است و مسافرت‌ها در اوج است و مصرف بیش از ۱۰۵ میلیون لیتر در روز است، این درحالیست که ماکزیمم ظرفیت تولید بنزین پالایشگاهی ۱۰۴ میلیون لیتر است و برای پوشش ناترازی مصرف نسبت به تولید، در حال حاضر از انبار‌ها و ذخایر استراتژیک بنزین استفاده می‌کنند.»

* صالحی درخصوص کارت‌های آزاد موجود در جایگاه‌ها اعلام کرد: «در بسیاری از مناطق، شهرستان‌ها و استان‌ها کارت‌های آزاد سوخت که به تعداد نازل‌ها موجود بود و مردم از طریق کارت‌های آزاد جایگاه‌ها سوخت گیری می‌کردند، این کارت‌ها هم محدود شده است و در بعضی جایگاه‌ها یک کارت و در برخی دو کارت موجود است. همچنین تاکید شده است که از این کارت‌های آزاد به وفور استفاده نشود و باید مدیریت شده و اولویت سوخت گیری خودرو‌های امدادی، نیروی انتظامی و آمبولانس‌ها هستند.»

* هفته گذشته جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش از کاهش سهمیه ماهانه بنزین آزاد از ۲۵۰ به ۱۵۰ لیتر به دلیل مبارزه با قاچاق بنزین خبر داد و بیان کرد که سهمیه بنزین ۱۵۰۰ تومانی به میزان ۶۰ لیتر در ماه برای خودرو‌های شخصی باقی مانده است و علاوه بر سهمیه بنزین آزاد، کارت سوخت جایگاه‌ها نیز همچنان وجود دارد که باعث می‌شود تمامی نیاز هر خودرو تامین شود. در پی این خبر برخی از مردم نه تنها از محدودیت سوختگیری ۳۰ لیتر بنزین روزانه در جایگاه‌های تعدادی از استان‌ها خبر دادند، که برخی نیز مدعی شدند که کارت‌های آزاد در جایگاه‌ها نیز کاهش یافته است.


بیشتر بخوانید: متخصصان صنعت نفت در لیست مهاجرت از کشور / تحریم‌های نفتی ایران و بحرانی که فرصت حضور در بازار جهانی انرژی را سوزاند


* همایون صالحی درخصوص محدودیت سوخت گیری در برخی از استان‌ها اظهار کرد: «باتوجه به ناترازی تولید و مصرف بنزین در کشور و پیشی گرفتن مصرف بنزین از تولید، این امر موجب نگرانی بین متولیان و مسئولین شده و باعث شده است که به سمت بهینه سازی مصرف سوخت حرکت کرده و از افزایش مصرف بیشتر مازاد بر تولید جلوگیری شود؛ لذا در برخی از شهرستان‌های چند استان و نواحی بعضی از شهرستان‌ها محدودیت سوخت رسانی انجام شد، اما هنوز برای مرکز استان این محدودیت اجرا نشده است. این محدودیت این است که مردم بیش از ۳۰ لیتر در روز از کارت شخصی و یا از کارت آزاد نمی‌توانند سوخت گیری کنند. مسئولین به خصوص در استان‌ها و شهرستان‌های مرزی معتقدند این محدودیت موجب بهینه سازی مصرف و مانع از قاچاق سوخت می‌شود.»

* رئیس هیئت مدیره کانون سراسری جایگاه داران سوخت ایران با بیان این که قاچاق یک موضوع سیستماتیک است، بیان داشت: «اخیرا فرمانده مرزبانی اعلام کرد که ۱۱ میلیون لیتر سوخت و فرآورده قاچاق کشف شده است. این رقم آنقدر بالا است که نشان می‌دهد با کولبر و دبه نمی‌توانسته این قاچاق انجام شده باشد. از آنجا که ما حتی با قاچاق یک سی سی از سوخت و فرآورده‌های کشور مخالف هستیم، اما بر این باوریم که قاچاق عمده و اصلی سوخت از مبادی دیگر و از راه‌ها و به دست افرادی دیگر انجام می‌شود.»

* وی تاکید کرد: «محدودیت سوختگیری ۳۰ لیتر روزانه هم برای مردم و هم برای جایگاه داران مشکل ایجاد کرده است و موجب درگیری بین مردم و جایگاه داران شده است. مردم می‌خواهند یک مسافت طولانی را طی کنند و از مبدا سوختگیری کنند و فکر می‌کنند همکاران ما در جایگاه‌ها مقصر هستند و این محدودیت موجب ناهنجاری شده است. البته در استان تهران هنوز دستورالعملی صادر نشده است، مگر این که به صورت موردی و موقت جایگاهی نسبت به ذخیره سوختی که دارد محدودیت‌هایی را اعمال کرده باشد تا هم درخواست مردم را پوشش دهد و جایگاه بدون سوخت نماند و کسی بدون سوخت از جایگاه خارج نشود. واقعیت این است که درخصوص مازاد مصرف به تولید باید راهکاری پیش بینی شود، زیرا سوخت یک مساله امنیتی و سیاسی است.»

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
نوید
0
0
چهارشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۱
دیجیاتو شد منبع سایت خبری تو حوزه اقتصاد؟!
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت قند و شکر امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد؟

عکس/ استوری غمناک شروین حاجی‌پور پربازدید شد

عکس/ استوری تازه معین برای همدردی با مردم بندرعباس

عکس/ چهره شاد و خندان ثریا اسفندیاری ۶۲ سال پیش در کنار دختر خوانده اش

عکس/ چهره دیده نشده چارلی چاپلین ۱۱۵ سال پیش بدون سبیل

عکس/سقوط تابلوی راهنمایی رانندگی روی خودرو در میدان ونک

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف در ساحل خزر

عکس/ رامین رضاییان در صدر آسیا

دپوی ۲۰۰ هزار تن برنج در گمرک؛ اجازه ترخیص محموله‌ها صادر نمی‌شود

مشخصات خودروی زرهی سبک Komatsu، ساخت نیرو‌های دفاعی ژاپن

صحنه‌های تکان دهنده از سومین روز انفجار بندر شهید رجایی

فیلم/ سلاح عجیب در مراسم تشییع پاپ فرانسیس

عکس/ مدافع استقلال تیم خرید

عکس/ استوری خاص الناز شاکردوست برای همدردی با مردم بندرعباس

عکس/ مراسم عروسی امپراتور و ملکۀ ژاپن ۳۲ سال پیش با لباس‌های متفاوت و تاج سلطنتی

عکس/ هاشمی رفسنجانی ۴۴ سال پیش در سفینه فضایی

عکس/ پوشش عجیب پادشاه مصر و اردن و رئیس جمهور سوریه و لبنان ۸۳ سال پیش در حال قدم زدن با کلاه های سنتی

گمرک اولین محموله انفجاری در بندر رجایی را گردن نگرفت

علیرضا حجتی، مدیرعامل بیمه رازی کیست؟

خطر فرونشست زمین تهران را تهدید می‌کند

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت قند و شکر امروز + جدول

قیمت خودرو‌های جک و لیفان کرمان موتور امروز

ناترازی گاز منجر به کاهش تولید نفت شد!

عکس/ چهره دیده نشده از فوزیه و آخرین پادشاه مصر ۶۰ سال پیش در مراسم تشییع ملک فاروق

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

چرا مهرداد بذرپاش در روز سقوط ابراهیم رئیسی سوار بالگرد نشد؟

فیلم/ لحظه‌های خوف انگیز از نبش قبر حافظ اسد

گریه‌های بی امان در تشییع محیط‌بان شهیدِ پارک‌ملی گلستان

عکس/ تعیین وضعیت کنسرت محمد علیزاده پس از انفجار بندرعباس

فیلم/ آخرین وضعیت خانمی که موج انفجار بندرعباس پرتابش کرد

آخرین وضعیت مصدومان حادثه انفجار بندرعباس

عکس/ زیبایی خیره کننده باغات زیتون منجیل با تابش طلایی خورشید

عکس/ استایل ملوکانه سالار الدوله پسر سوم مظفرالدین شاه با شمشیر و لباس ارتشی خاص

دوره آموزش کافی‌نت: گامی به سوی راه‌اندازی یک کسب‌وکار مدرن و پردرآمد

فیلم/ ابلاغ سلام رهبری توسط پزشکیان به علی اف

عکسی چشم نواز از دشت دریاسر تنکابن پوشیده از گل‌های بابونه

عکس/ واکنش عضو دفتر رهبر انقلاب به حادثه انفجار بندرعباس

عکس/ نمایی بی نظیر از ساختمان پست و تلگراف ۹۰ سال پیش در میدان شهرداری رشت

عکس/ استقبال رسمی الهام علی اف از مسعود پزشکیان

عکس/ نمایی رویایی از روستای دیزبادبالا در نیشابور با خانه‌های پلکانی

عکس/ سلفی محمد صلاح با هواداران لیورپول

عکس/ شماری از کارگران و چوپانان در جوار کاروانسرای شاه عباسی رشت دوره قاجار

فیلم/ زندگی پاپ فرانسیس در ۸۸ ثانیه

شوک رامین رضاییان به استقلال

عکس/ چهره دیده نشده از محسنی اژه‌ای ۴۴ سال پیش با لباس شخصی

پیش بینی جدید از آینده بازار مسکن؛ بازار املاک رونق می‌گیرد؟

آیا انفجار بندرعباس شبیه انفجار بیروت است؟

اقدامات سازمان بورس برای حفاظت از منافع سهامداران در پی حادثه انفجار بندرعباس

اینفوگرافی/ سهم بندر شهید رجایی در واردات کالا‌های اساسی

رکورد بی نظیر مهدی قایدی در لیگ امارات

فیلم/ اقامه نماز بر پیکر محیط‌بان شهید کاظم مصدق

گزارش بورس امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

فیلم/ دلتنگی فلامک جنیدی برای دوقلوهایش در شام ایرانی

اولین خرید تابستانی پرسپولیس مشخص شد