تاریخ انتشار: ۱۵:۵۶ - ۰۹ آبان ۱۴۰۱

اعتراضات دانشگاه نوشیروانی بابل از کجا آغاز شد؟

یکی از دانشگاه‌هایی که در جریان اعتراصات ۱۴۰۱ نام آن شنیده شد، دانشگاه نوشیروانی بابل بود که طبق اخبار منتشر شده، تعدادی از دانشجویان آن بازداشت شده‌اند. رویداد۲۴ برای پیگیری موضوع با یکی از دانشجویان یک مقام دانشگاه گفتگو کرده است.

اعتراضات دانشگاه نوشیروانی بابل

اقتصاد۲۴- شورای صنفی دانشجویان کشور چند روز پیش در بیانیه‌ای اعلام کرد که «در جریان تجمعات دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل بیش از ۲۵ دانشجو بازداشت شدند.» تا پیش از اینکه چنین بیانیه‌ای صادر شود، اغراق نیست اگر بگوییم تعداد کمی از مردم کشور فقط نام این دانشگاه را شنیده بودند و کمتر کسی می‌دانست اساسا چنین دانشگاهی هم وجود دارد، اما سوءمدیریت در برخورد با معترضان باعث شده اکنون نه تنها نام این دانشگاه در صدر اخبار دانشجویان کشور قرار گرفته، بلکه نام دانشجویان بازداشت شده این دانشگاه نیز دست به دست می‌شود.

آنگونه که شورای صنفی دانشجویان اسامی حدود ۲۵ نفر از دانشجویان این دانشگاه بازداشت شده‌اند. در بیانیه این نهاد صنفی البته اسامی دانشجویان و سال ورودی آنها ذکر شده است، اما به دلیل آنکه رویداد۲۴ نتوانسته مستقلا با خانواده تک‌تک آنها گفت‌گو کند و بازداشت آنها را تایید کند، از آوردن اسامی اجتناب می‌شود. اما آنگونه که برخی دانشجویان به رویداد۲۴ اطلاع داده‌اند این دانشجویان هنگام خارج شدن از دانشگاه توسط نیرو‌های امنیتی بازداشت و به زندان بابل انتقال داده می‌شوند.


بیشتر بخوانید: جناح سیاسی حاکم گفتگو با معترضان را نمی‌پذیرد


اعتراضات دانشگاه نوشیروانی بابل از کجا آغاز شد؟

یکی از دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل در گفتگو با خبرنگار رویداد۲۴ ماجرا را اینگونه شرح داده است: «روز چهارشنبه ۴ آبانماه همزمان با چهلم مهسا امینی، حوالی ساعت ۱۷ الی ۱۸ عصر، دانشجویان قصد داشتند از دانشگاه خارج شوند که صدایی بلند شد. همه به سمت صدا رفتیم و متوجه شدیم حراست کارت دانشجویی یکی از دانشجویان دختر را گرفته و از آن عکس گرفته بود و همین کافی بود که دانشجویان به سمت ورودی خوابگاه بروند و در حمایت از هم‌کلاسی خود دلیل اقدام حراست را جویا شوند.»

او در ادامه می‌گوید: «آنگونه که ما مطلع شدیم، یکی از اعضای حراست با نیرو‌های یگان ویژه تماس گرفت و چند دقیقه بعد محوطه دانشگاه و خوابگاه پر از نیرو‌های امنیتی شد. این اتفاق در حالی بود که اصلا نیازی به حضور نیروهای امنیتی نبود اما واقعا بر اثر یک سوءتدبیر، فضای دانشگاه امنیتی شد. انتقاد ما هم این بود که وظیفه حراست دانشگاه اساسا این است که از دانشجویان حراست کند و حتی اگر مشکلی هم بود، خودشان با گفت‌وگو آن را حل کنند، نه اینکه خط و نشان بکشند و در اقدامی نسنجیده پای نیروهای نظامی را خوابگاه و دانشگاه باز کنند. این در حالی است که قانون هم صراحت دارد که نیروی نظامی حق ورود به دانشگاه ندارد. به همین دلیل است که می‌گویم سوءتدبیر شده زیرا ظاهرا آنها جوری با نیروهای امنیتی صحبت کرده‌اند که گویا هر لحظه امکان تصرف یک نهاد نظامی در شهر وجود داشته! که حالا باید ماموران منطقه را محاصره کنند، در حالیکه اعتراض ما کاملا مشخص بود.

این دانشجو ادامه می‌دهد: وقتی فضا اینجور ملتهب شد، ظاهرا اینگونه تصمیم گرفته بودند که دانشجویان را بترسانند تا جمعیت متفرق شود، به همین دلیل صدای تیراندازی بلند شد و در این شرایط دانشجویان به سمت خیابان‌های اصلی فرار کردند و عده‌ای دیگر به خانه همسایه‌ها پناه بردند. این یعنی مسئله‌ای که در خود دانشگاه می‌توانست حل شود، به خیابان کشیده شد و نیرو‌های امنیتی هم که در خیابان و کوچه‌ها مستقر شده بودند، دانشجویان را بازداشت کردند و برخی هم که به خانه همسایه‌ها رفته بودند را بیرون کشیدند و با خودشان بردند که تصور می‌کنم تعداد آنها ۲۵ تا ۳۰ نفر بود.»

او می‌گوید «اتفاق بدتر این بود که آقای دکتر بهرام عزیزالله گنجی رئیس دانشگاه نوشیروانی بابل هم در واکنش به بازداشت دانشجو‌ها صراحتا گفت هیچ مسئولیتی در قبال آن‌ها ندارد و هیچ رسیدگی هم انجام نخواهد نداد و این مسئله نگرانی دانشجویان را افزایش داد به همین دلیل دانشجویان روز شنبه ۷ آبان در ساختمان مرکزی دانشگاه تحصن کردند و خواستار صحبت با رئیس دانشگاه شدند، اما رئیس دانشگاه به‌جای اینکه خودش بیاید با دانشجویان صحبت کند، معاونش را فرستاد.»

این دانشجوی دانشگاه نوشیروانی بابل می‌گوید: «نگرانی دانشجویان طبیعی بود زیرا حرف‌ها و اقدامات متناقض بود؛ مثلا ابتدا رئیس دانشگاه گفتند رسیدگی نخواهند کرد، بعد از آن گفتند روز سه شنبه سوم آبان گفتند دانشجو‌ها در امنیت کامل هستند و قرار نیست هیچ خطری آن‌ها را تهدید کند، اما دقیقا روز بعد یعنی ۴ آبان یک لیست از اسم و عکس دانشجویان معترض توسط حراست دانشگاه تهیه شد و مسئولان حراست مانع از ورود آن‌ها به دانشگاه شده و کارت داشجویی آن‌ها ضبط کردند، به همین دلیل دانشجویان قرار گذاشتند روز چهارشنبه ۴ آبان با رئیس دانشگاه در آمفی تئاتر دانشگاه صحبت کنند. خود رئیس دانشگاه این دیدار را هماهنگ کرده بود که شاید به دانشجویان آرامش دهد اما این اتفاق هم نیفتاد و ایشان از در پشتی دانشگاه خارج شدند.»

او می‌گوید: «الان هم شرایط مناسبی وجود ندارد؛ تا آن حد که روز جمعه ۶ آبانماه افرادی با لباس شخصی مقابل خوابگاه دخترانه ریحانه بابل تجمع کردند و دانشجویان را تهدید کردند. عجیب اینجا بود که حراست دانشگاه این بار با نیروهای امنیتی تماس نمی‌گرفت که لباس شخصی‌ها برخورد شود و از آنها دلجویی می‌کردند!»

این دانشجو می‌گوید: «قرار بود روز گذشته دانشجویان بازداشتی با قرار وثیقه آزاد شوند، اما این اتفاق نیفتاد. در خصوص سرنوشت دانشجویانی که کارت دانشجوییشان توسط حراست ضبط شده بود باید بگویم که دانشگاه گفته فعلا حق ورود به دانشگاه را ندارند و منتظر تماس از نهادهای امنیتی باشند.»

مقام دانشگاه نوشیروانی بابل: فیلم‌هایی که از بابل منتشر شده ساختگی است

برای پیگیری موضوع با سرپرست خوابگاه ریحانه دانشگاه نوشیروانی بابل گفت‌وگو کرده‌ایم. او به خبرنگار رویداد۲۴ می‌گوید: «هیچ لباس شخصی در خوابگاه حضور نداشته و تمامی فیلم‌هایی که از تجمع بسیجی‌ها و لباس شخصی‌ها مقابل خوابگاه ریحانه منتشر شده، ساختگی و فتوشاپ است.»

او می‌گوید: «هیچکدام از دانشجویان این خوابگاه بازداشت نشده‌اند و همه این‌ها کذب و برای تشویش اذهان عمومی است. الان هم جو خوابگاه آرام است و ما هیچ مشکلی نداریم، همه این‌ها شایعه‌ای بیش نیست.»

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اجرای قصاص همسر معاون شهردار و همدستش

قیمت طلا به پرواز در آمد

خیز دولت برای افزایش قیمت‌ها؟

طرح کلینیک ترک بی‌حجابی با هدف جنگ روانی

ترخیص برنج‌های دپوشده از گمرکات کشور

این سه عامل بازار دلار را گرم کردند

حریف پرسپولیس همچنان در بحران

فیلم/ همتى؛ مناطق آزاد را به دوران اوج خود می‌رسانیم

خرید خانه در تهران سخت‌تر از خرید خانه در نیویورک!

وراث منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

مهاجرت یک چهارم استادان دانشگاه؛ خروج ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه انسانی از کشور

یک نماینده مجلس: بورس کالا، بهترین بازار برای عرضه خودرو است

طرح ۲ فوریتی مجلس برای حذف حق ماموریت دلاری

بی‌بی و گالانت و نکاتی درباره حکم دادگاه لاهه

عادل فردوسی پور: به صدا و سیما برنمی‌گردم

درخشش مجدد طلای جهانی

محرک ایران برای تغییر دکترین هسته‌ای؛ چرا تهران در مسیر افزایش توان بازدارندگی است؟

حضور پزشکیان در وزارت ورزش و جوانان

پیدا و پنهان تحرکات اروپا در خلیج فارس؛ رقص موزون عربستان و امارات با غرب روی میادین نفت و گاز

فاصله قیمت دلار نیمایی و آزاد کم شد

شتابزدگی پزشکیان در طرح انتقال پایتخت/ تهران مرکزیت خود را در سه نظام سیاسی حفظ کرده است

تداوم جنجال‌ها بر سر مصوبه کنکور

قیمت طلا در ۲۰ روز آینده به کدام مسیر می‌رود؟

قیمت طلا در مسیر صعود؛ سکه در انتظار سیگنال دلار

رونمایی از ئی وی ۹ جی تی+عکس

سقوط آزاد یور به کف ۲۰۲۲

پیش‌بینی بازار طلا و سکه؛ طلا بخریم یا نخریم؟

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

قیمت All-in-One اپل

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

خسارات ناشی از آلودگی هوا به ۸ میلیارد دلار در سال می‌رسد!/ سرنوشت ۲۵۰ همت بودجه توسعه زیرساخت‌های کاهش آلودگی چه می‌شود؟

وضعیت هواشناسی امروز

وضعیت آلودگی هوای تهران در۳ آذر۱۴۰۳

همه چیز درباره بانک مرکزی اروپا (ECB)/ نهادی با نقش کلیدی در مدیریت و ثبات اقتصاد اروپا

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز