تاریخ انتشار: ۰۹:۲۳ - ۱۹ آبان ۱۴۰۱

علیرضابیگی: نباید گشت ارشاد را ناموس و خط قرمز تلقی کنیم / دزدانی که ۹۲ هزار میلیارد ثروت این کشور را به یغما برده بودند از فرصتی که گشت ارشاد به وجود آورد استفاده کردند؛ انگار نه انگار که دزدی اتفاق افتاده

احمد علیرضابیگی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس با تاکید بر ضرورت داشتن نگاه منطقی در برخورد با مسائل جامعه، گفت: چرا مرزبندی های خودساخته ای را که نقطه طمع دشمنان است خطوط قرمز تلقی کرده و آنقدر هم پافشاری می کنیم که طرف مقابل احساس کند می تواند کار خاصی در آن حوزه انجام دهد.

گشت ارشاد

اقتصاد۲۴- یک عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس با تاکید بر ضرورت داشتن نگاه منطقی در برخورد با مسائل جامعه، گفت: چرا مرزبندی های خودساخته ای را که نقطه طمع دشمنان است خطوط قرمز تلقی کرده و آنقدر هم پافشاری می کنیم که طرف مقابل احساس کند می تواند کار خاصی در آن حوزه انجام دهد.

احمد علیرضابیگی با اشاره به اتفاقات اخیر رخ داده در سطح کشور و حوادث رخ داده در استان سیستان و بلوچستان، بیان کرد: اگر در خصوص آنچه که در این مدت در سطح کشور رخ داده است چه حادثه فوت خانم مهسا امینی و چه حوادث سیستان و بلوچستان تامل کنیم شاید ظاهرا با یکدیگر ارتباطی نداشته باشند. فوت خانم مهسا امینی به واسطه عملکرد گشت ارشاد بود که اصلاد گشت ارشاد در سیستان و بلوچستان موضوعیتی ندارد. اما یک نقطه مشترک بین حوادث سیستان و بلوچستان و با آنچه که به دنبال فوت خانم مهسا امینی رخ داد وجود دارد آن هم این است که علت وقوع این موضوعات در برخی نواقض نیروی انتظامی بوده است.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ایسنا، تصریح کرد: همین گشت ارشاد منفعت خارجی‌ها را تامین کرد و به سوژه‌ای برای تضعیف جمهوری اسلامی ایران تبدیل شد. این عملکرد امکانی برای اصلاح طلب‌ها فراهم کرد تا اظهار حیات کنند. در موضوعات دیگر که جرأت اظهار نظر ندارند. از سوی دیگر اصولگرایان نیز به واسطه گشت ارشاد اظهار وجود می‌کنند. زمانی که گشت ارشاد به حرکت در می‌آید پرچم اصولگرایان را به اهتزاز درآورده و نشان می‌دهد اصولگرایان در قدرت هستند. از سوی دیگر دزدانی که ۹۲ هزار میلیارد ثروت این کشور را به یغما برده بودند از فرصتی که گشت ارشاد به وجود آورد استفاده کردند و انگار نه انگار که دزدی اتفاق افتاده است. مردم هم فراموش کردند.


بیشتر بخوانید:  مگر می‌شود اصل نظام به رفراندوم گذاشته شود؟


این عضو کمیسیون امور داخلی در ادامه با بیان اینکه خود نیروی انتظامی نیز برای پوشاندن ضعف‌های خود از گشت ارشاد استفاده می‌کند، تاکید کرد: در بحث حوادث سیستان و بلوچستان باید ریشه یابی کنیم. نتیجه آنچه که اتفاق افتاده این بوده که مردم نمازگزار به کلانتری حمله کنند. کسانی که در نماز جمعه شرکت می‌کنند از مومن‌ترین و متدین‌ترین افراد جامعه هستند که چراغ نماز جمعه را روشن نگه داشته اند. چه اتفاقی رخ داد که مردم نمازگزار به کلانتری حمله کردند؟ این موضوع نیز مجددا به خطای نیروی انتظامی باز می‌گردد.

وی افزود: یک امام جمعه‌ای در یکی از شهر‌های چابهار اظهاراتی را بیان می‌کند مبنی بر اینکه یک دختر بلوچ توسط یکی از فرماندهان نیروی انتظامی مورد تعرض واقع شده است، ضعف رسیدگی در این موضوع و تعلل در این زمینه سبب می‌شود تا این موضوع به نماز جمعه زاهدان کشیده شود. اقدامات پیشگیرانه نیز انجام نمی‌شود تا این موضوع که مورد گلایه مندی مردم بوده رسیدگی شود. نتیجه آن نیز این می‌شود که فرمانده نیروی انتظامی پیش بینی می‌کند که کلانتری جنب محل برگزاری نماز جمعه مورد تعرض قرار خواهد گرفت و آن را تسلیح می‌کند. مردم جلوی کلانتری تجمع کرده و اعتراض می‌کنند و بعد هم حوادث ناگوار رخ می‌دهد که این امکان وجود داشت که جلوی آن گرفته شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: این حوادث منجر به فعال شدن گسل‌هایی می‌شود که همواره مورد طمع دشمنان ما بوده است. نتیجه آن نیز فاصله بین مردم و نظام است. نشستن مگس بر روی عفونت یک امر بدیهی است. وقتی ما زخم داشته باشیم ضدانقلاب، بیگانه و دشمن از آن سوءاستفاده می‌کنند. چرا این زخم باید ایجاد شود که چنین اتفاقاتی به دنبال آن رخ دهد و خاطر ملت آزرده شود؟ این وضعیت به نوع مواجهه نیروی انتظامی با موضوعات باز می‌گردد. به نظر می‌رسد ساختار نیروی انتظامی کارآمدی لازم را برای مواجهه با این موضوعات ندارد. کشور ما همواره آبستن حوادث است، همواره مورد تهدید است. این قبیل حوادث نیز برای ما تازگی ندارد.

این عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شورا‌ها در مجلس، تصریح کرد: ما باید در ساختار و وظایف نیروی انتظامی تجدید نظر کنیم. زمانی که سازمان نیروی انتظامی ارتقا داده شده و به فراجا تبدیل شده است یعنی از قالب یک نیرو درآمده و به یک سطح بالای تشکیلاتی رسیده است و هم ردیف سپاه و ارتش است و حتما باید تغییرات در نیروی انتظامی به وجود بیاید.

نماینده مردم تبریز در ادامه تاکید کرد: انتظار این است که ما با این موضوعات برخورد منطقی داشته باشیم. نباید گشت ارشاد را ناموس و یک خط قرمز تلقی کنیم یا مرزبندی‌های خودساخته را که نقطه طمع دشمنان است خطوط قرمز تلقی کنیم. مثلا در خصوص جدا بودن سلف غذاخوری دانشجویان آنقدر اصرار کنیم که دشمن هم حس کند در آنجا چیزی است که باید بر روی آن متمرکز شود. دانشجویان سر کلاس درس با هم هستند، در سلفی که خودشان غذا را خریداری می‌کنند نیز در کنار هم هستند، اما فقط در سلفی که غذای یارانه‌ای می‌گیرند ما اصرار داریم که آن‌ها را از هم جدا کنیم، آنقدر هم پافشاری می‌کنیم که طرف مقابل احساس می‌کند در این نقطه می‌تواند کاری انجام دهد.

این عضو کمیسیون امورداخلی کشور در ادامه بیان کرد: برخورد ما با موضوعات باید منطقی باشد. همه دستگاه‌های اداری کشور و حتی سازمان انتظامی برای مردم است. از سوی دیگر گروه نخبگان جامعه و افراد صاحب نظر نیز باید مشوقانه راهکار ارائه کنند. در این جنگل آتشی رخ داده که هر نسیمی می‌تواند آن را شعله ور کند. آیا ما باید با نسیم مبارزه کنیم یا آتش را خاموش کنیم؟ از سوی دیگر این وضعیت سبب شده تا همه به یکدیگر اتهامات ناروایی وارد کنند. در صورتی که ما باید به ریشه مسائل توجه کنیم تا زمانی که علت موضوع حل نشود آن نارضایتی استمرار خواهد داشت.

علیرضابیگی با اشاره به زمزمه‌ها از فعالیت مجدد کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت، بیان کرد: ما باید ارزیابی کنیم آیا تا به امروز از محدود کردن و بستن فضای مجازی سود برده ایم یا خیر؟. دسترسی به فضای مجازی از حقوق شهروندی مردم است. فضای مجازی مانند اکسیژن است که مردم برای حرف زدن به این اکسیژن نیاز دارند. اساس شکل گیری جمهوری اسلامی ایران بر پایه مردم استوار است این مردم هستند که از جمهوری اسلامی در بحران‌ها محافظت کردند.

وی در پایان بیان کرد: وقتی ما مردم را پشت جمهوری اسلامی ایران نداشته باشیم و یا دیدگاه ما تهدید محور باشد قطعا ضرر خواهیم کرد. گویی ما بگوییم در جامعه سرقت افزایش پیدا کرده و فراموش کنیم که سارقان جمعیت اندکی از جامعه هستند و نوع برخورد ما با همه ملت ایران جوری باشد که انگار همه دزد هستند. این دیدگاه جواب نمی‌دهد. این دیدگاه تهدید محور درست نیست. ما باید این امکان را ایجاد کنیم که همه مردم حرف‌های خود را مطرح و حس کنند که رای و نظر آن‌ها تعیین کننده است. اگر این اختیار را به مردم بدهیم شاهد یک مصون سازی در ابعاد مختلف خواهیم بود.

منبع: انتخاب
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ساعت اپل، سامسونگ و شیائومی امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

عکس/ذوق بهاره افشاری برای زوج محبوب این روز‌ها

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

حقابهٔ ایران از افغانستان به «شوره‌زار» رفت؛ طالبان بند کمال‌خان را اصلاح نکرد

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های میتسوبیشی اوتلندر، لنسر و میراژ در بازار امروز + جدول

پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای جهان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ممنوعیت ورود زنان تبریزی به استادیوم+ عکس

یک مزایده بی نظیر در تاریخ صرافی ها: مزایده "ساتوشی حماسی (Epic) " کوینکس اکنون در حال برگزاری است

کت و شلوار هوتن شکیبا جهانی شد+ عکس

قتل وحشتناک مدیر یک شرکت مشهور در برج ۲۰ طبقه‌اش

حقوق رایزن‌های اقتصادی ایران در خارج چقدر است؟

درآمد شغل مدلینگ در ایران چقدر است؟

اعتراض ژاپن به تاکتیک‌های تجاری گوگل

قیمت جدید انواع برنج ایرانی در بازار

شاسی بلند جدید چری که خیلی گران نیست! + عکس

فیلم/پاداش ۱۸ میلیونی فرزند آوری در یک وزارت خانه

فیلم/ وقوع سیل در نطنز

نگاهی به هزینه‌های صداوسیما در سال ۱۴۰۳+ اینفوگرافی

فیلم/ این دولت را دیگر کسی گردن نمی‌گیرد، حتی مسعود‌های ده نمکی!

سقف درآمد مالیاتی دولت در سال ۱۴۰۳ تغییر کرد؟

مدیران سازمان تامین اجتماعی چقدر حقوق می گیرند؟

جایزه خودرو برای کم مصرفان برق خانگی!

برندگان دومین جشنواره بزرگ اصناف بانک تجارت معرفی شدند

ایران نفت خود را ارزان می‌فروشد؟

فیلم تبلیغی وزارت خارجه اسرائیل از حمله ایران!

نظر دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته

شوخی محمدرضا گلزار با مردم در پانتولیگ

استوری بانک شهر بعد از خرید پرسپولیس+ عکس

دومین جلسه رسیدگی به اتهامات امیر تتلو

دومین جلسه دادگاه امیرتتلو برگزار شد

قانون واردات خودرو گردن گیر ندارد!

ماجرای علی هیبتی بوکسور ایرانی چیست؟ + فیلم

استایل جذاب گلاره عباسی با لباس بندری+ عکس

تغییر چهره کامران نجف‌زاده قبل و بعد از آمریکا؛ از عمل بینی تا کاشت مو! + عکس

عکس/ تیپ کراواتی الیکا عبدالرزاقی در سفر خارج

فیلم/جمعیت عظیم افغان‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران!

عکس/ سلفی آسانسوری نجمه جودکی با لباس مهمانی

ورژن ایرانی بلایند دیت چیست؟

عباس عبدی: گروه سوم اصولگرایان دروغگو، بی‌شخصیت و هتاک هستند

همه‌چیز درباره مالیات بر ارزش افزوده ۱۴۰۳

پست جدید میلاد کی مرام با تم جشن تولد + فیلم

سقف برداشت از حساب‌های بانکی تغییر کرد؟

گزارش بورس امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

پیش‌بینی اکثر تحلیل‌گران از قیمت طلا و سکه کاهشی است

سردار رادان: طرح نور با قوت ادامه دارد

واکنش عجیب روزنامه دولت به ایران خودرو!

فیلم/ ماشین لوکسی که هادی چوپان سوار می شود

چرا بغل کردن مادر رئیس جمهور ونزوئلا محرومیت نداشت، کاپیتان استقلال داشت؟

فیلم/ با طراح ایرانی شرکت ب ام و آشنا شوید

فیلم/ وقوع سیل بزرگ در چین

بودجه ستاد امر به معروف در سال ۱۴۰۲ چقدر بود؟

تداوم روند اصلاحی قیمت در بازار دلار

عرضه ۱۵۰۰ کیلو زعفران در بورس کالا

پشت پرده ماجرای دختر متروی تجریش و گشت ارشاد+ فیلم

فیلم/توضیحات سخنگوی دولت درباره افزایش تعطیلات آخر هفته

کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور