اقتصاد۲۴- وی با بیان اینکه بازگشایی راهآهن نخجوان موجب افزایش ترانزیت جلفا خواهد شد، افزود: ترکیه، نخجوان و ارمنستان و ایران از منافع احیاء این کریدور بهرهمند میشوند و برای تسریع در بازگشایی میتوان از نقش روسیه برای وساطت با توجه به نیاز آنان به ترانزیت ریلی استفاده کرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به اقدامات اخیر این سازمان در توسعه نوردوز و تقویت زیرساختها، تصریح کرد: ارتباط با اوراسیا مستلزم افزایش ظرفیت گمرکی فضای نوردوز است و باید ارمنستان نیز متقابلا این توسعه را در مرزهایش رقم بزند تا شاهد رشد تردد خودروهای سنگین بین دو کشور باشیم.
وی با اشاره به پیگیریهای این سازمان برای اخذ مجوز تردد کشندههای پلاکارس، تاکید داشت: با تحقق این طرح، ترانزیت بینالمللی از ارس به سایر کشورها بهصورت چشمگیر افزایش خواهد یافت.
مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه نیز با استقبال از پیشنهادات مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، بر اهتمام جدی این وزارتخانه برای توسعه دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم، تاکید کرد و گفت: در این دولت، تقویت روابط با همسایگان و کشورهای منطقه به عنوان رویکرد مهم دیپلماسی قرار گرفته و دولت از همه ظرفیتهای کشور در این زمینه استفاده میکند.
وی از مدیریت ارشد و مسئولان دستگاههای اقتصادی استان خواست تا مسائل و مشکلات حوزه تجارت و ارتباطات خارجی را از طریق مرکز سرمایهگذاری خارجی استان در اختیار وزارت امور خارجه قرار دهند تا موانع موجود از طریق رایزنی با مسئولان کشورهای همسایه رفع شود.
صفری همچنین با اشاره به ظرفیت بالای بازارهای منطقه و کشورهای همسایه، خاطرنشان کرد: استانهایی مانند آذربایجانشرقی و منطقه آزاد ارس که از ظرفیتهای صنعتی، تولیدی و کشاورزی برجستهای برخوردار هستند باید بیش از گذشته در روند صادرات حضور یافته و توان صادراتی خود را افزایش دهند.