اقتصاد۲۴- مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: «بخشهایی از باغ فواره در بجنورد توسط ارتش تخریب شد.»
علی مستوفیان در گفتگو با ایسنا، عنوان کرد: «آثار تاریخی باقیمانده در سطح شهر اعم از آثار ثبتی و آثار واجد ارزش که هنوز در فهرست آثار ملی کشور ثبت نشدهاند، تکدانههایی هستند که به شهرهای ما هویت میبخشند. یکی از موضوعاتی که از گذشته تاکنون در حال پیگیری آن بوده ایم، موضوع پادگان تاریخی «منطقه» است که در حال حاضر در اختیار ارتش است. این پادگان تاریخی در یک باغ ایرانی به نام باغ فواره قرار دارد.» مستوفیان تصریح کرد: «باغ فواره متعلق به دوره قاجاریه است که در آن یک ساختمان تاریخی و مقابل ساختمان یک حوض قرار دارد. در این باغ درختهای چنار خیلی قدیمی وجود دارد که البته تعدادی از این چنارها به هر دلیلی در گذشته خشک شده و تعدادی از آنها نیز دوباره رشد کردهاند.»
این مقام مسئول با بیان اینکه مساحت این باغ حدود ۱۰ هکتار است، افزود: «حوض موجود در این باغ پابرجا بوده و فقط قسمت شمالی آن در گذشته تخریب شده که باید مرمت میشد و ساختمان موجود در آن نیز وجود داشته که طی چند روز اخیر بخشهایی از آن تخریب شده است.»
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی در پاسخ به این سوال که دلیل ارتش برای تخریب این ساختمان چه چیزی بوده است؟ گفت: «ارتش نه اجازه برداشت، نه حفاظت را به میراث فرهنگی داده و نه پاسخی میدهد و ما نیز علت این تخریب را نمیدانیم.»
مستوفیان تاکید کرد: «مکاتبات لازم به ارتش انجام شده بود که تا تعیین تکلیف موضوع مداخلهای انجام نشود، اما حال متوجه شدهایم که بخشی از ساختمان تخریب شده است.»
به گفته او ساختمان باغ فواره در دوره قاجار ساخته شده و ساختمان دیگر در دورههای مختلف ساخته شده است؛ در این محیط، باغ ارزشمندی از درختان چنار وجود دارد که میتواند به عنوان فضای فرهنگی برای عموم مردم استفاده شود.
رشیدی، معاون عمرانی استانداری خراسان شمالی نیز در ادامه به ایسنا توضیح داد: «ارتش هنوز دلیلی برای تخریب بخشی از ساختمان مورد نظر اعلام نکرده و البته باید دلایل بر مبنای قانون باشد. اما موضوع اصلی، این است که برای تخریب هیچ مجوزی گرفته نشده؛ چراکه برای تخریب ساختمان این مکان باید مجوز کمیسیون ماده ۵ اخذ میشد.»