تاریخ انتشار: ۲۰:۵۷ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۱

گوشت برای از ما بهتران

این روزها قفسه اقلام پروتئینی در برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای تنوع گذشته را ندارد و این کالای اساسی در حال حذف از سفره‌های مردم است این درحالی است که مسئولان علت این گرانی را افزایش قیمت نهاده‌های دامی دانسته‌اند و معتقدند که نرخ این نهاده‌ها از ارز ۴۲۰۰ به ارز نیمایی تغییر کرده و از طرف دیگر باتوجه به اینکه در فصل سرما و یخبندان هستیم و دامداران نمی‌توانند از مراتع استفاده کنند طبیعی است که تا حدودی شاهد تغییرات قیمتی در تولیدات دامی باشیم. از سوی دیگر مغازه‌داران می‌گویند که قیمت‌ها به حدی بالا رفته که تقاضا برای خرید را به‌شدت کاهش داده است.

قیمت گوشت

اقتصاد۲۴- معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی درخصوص دلایل گرانی گوشت گفت: این وزارتخانه برنامه‌هایی را برای تنظیم بازار گوشت قرمز از قبیل واردات گوشت گرم و عرضه گوشت داخلی دارد که این امر باعث شده، قیمت‌ها در بازار در حال تعدیل باشد. شاپور علایی مقدم بیان کرد: با توجه به اینکه منشاء تمام تولیدات دامی، نهاده‌های دامی است و نرخ آن‌ها نیز از ارز ۴۲۰۰ به ارز نیمایی تغییر کرده و از طرفی در فصل سرما و یخبندان هستیم و دامداران نمی‌توانند از مراتع استفاده کنند طبیعی است که تا حدودی شاهد تغییرات قیمتی در تولیدات دامی باشیم و با افزایش نرخ ارز، مردم برای خرید خودرو با کارت ملی صف می‌کشند، اما قیمت گوشت تولیدی دامداران همواره سرکوب می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: این وزارتخانه برنامه‌هایی را برای تنظیم بازار گوشت قرمز از قبیل واردات گوشت گرم و عرضه گوشت داخلی دارد که این امر باعث شده قیمت‌ها در بازار در حال تعدیل باشد. علایی‌مقدم تصریح کرد: باید توجه داشت که دامداران هر کیلو دام خود را حدود ۹۹ تا ۱۰۰ هزار تومان عرضه می‌کنند، اما این محصول توسط واسطه‌ها ۱۴۰ هزار تومان به فروش می‌رسد و لاشه آن نیز تا ۳۰۰ هزار تومان عرضه می‌شود، اما نرخ این محصول در سامانه ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزار تومان عرضه می‌شود و قیمت گوشت وارداتی گرم نیز که از روسیه وارد شده ۱۸۰ هزار تومان است و اینکه مردم گوشت را از کجا بخرند متفاوت است.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به ثبت میزان مجاز باقی‌مانده آفت‌کش‌ها بر روی ۱۸ هزار محصول کشاورزی گفت: این اقدام انقلاب بزرگی برای تولید محصولات کشاورزی و صادرات آن‌ها به حساب می‌آید و بر این اساس صادرات نیز از طریق سامانه سماک انجام می‌شود. علایی‌مقدم با بیان اینکه آمار در وزارت جهاد کشاورزی نهادینه شده است، افزود: آمار رسمی سال ۱۴۰۰ به زودی بر روی سامانه وزارت جهاد کشاورزی قرار می‌گیرد. این مقام مسئول همچنین در خصوص اقدامات این وزارتخانه برای تنظیم بازار شب عید و ماه مبارک رمضان گفت: هیچ کمبودی برای تامین نیاز گوشت، مرغ، روغن، برنج و سایر کالا‌های اساسی مورد نیاز مردم وجود ندارد.

وی همچنین با اشاره به دلایل توقف موقت واردات برنج، اظهار کرد: با توجه به اینکه تولید برنج امسال ۵۰۰ هزار تن افزایش یافته و از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن به دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسید، ورود این محصول به‌طور موقت ممنوع شد. علایی مقدم اضافه کرد: مشکلی بابت واردات از هند، پاکستان، تایلند، اروگوئه وجود ندارد و در صورت نیاز می‌توانیم در هر مقطعی نیاز خود را از این کشور‌ها وارد کنیم هر چند که امسال ذخایر مطمئنی داریم و واردات ۱۴۵ درصد بیشتر بوده است. این مقام مسئول همچنین در ارتباط با وضعیت مکانیزاسیون بخش کشاورزی گفت: منظور از مکانیزاسیون تنها فروش تراکتور نیست. در زمینه دنباله‌بند‌ها نیز بسته‌ای تهیه شده است تا در قالب یک پکیج بتوانیم آن‌ها را به کشاورزان ارائه دهیم تا میزان مکانیزاسیون در بخش کشاورزی افزایش یابد.

چرا گوشت گران شد؟

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی نیز درخصوص دلایل گرانی گوشت در بازار گفت: بازار گوشت قرمز درگیر دلالی و واسطه‌گری شده بود که با واردات گوشت گرم، بازار به ثبات رسیده است و این ثبات ادامه‌دار خواهد بود و قیمت‌ها نیز کاهشی خواهد شد.

حسین دماوندی‌نژاد افزود: گوشت گوسفندی در دنیا کالای لوکس است، ولی در فرهنگ ما علاقه بسیاری به گوشت گوسفند وجود دارد. گوشت گوسفندی در کشور ما درگیر اقتضائات فصل است، ولی گوشت گوساله این‌گونه نیست و دام سبک در شهریور و مهر آماده جفت‌گیری می‌شود و دام آبستن دیگر به کشتار نمی‌رود تا در اسفندماه زایش را انجام دهد. زایش که صورت گرفت، بره‌ها وارد بازار می‌شود.

معاون وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: دام سبک وابسته به مرتع است و سالانه مراتع ۱۰میلیون تن علوفه رایگان در اختیار دام سبک می‌گذارند. امسال بارندگی‌ها بسیار خوب و از میزان متوسط بالاتر بود، اما متأسفانه در سالی که بارندگی بالاست، درگیر سیاه بهار می‌شویم. ۶۶ میلیون راس دام سبک در کشور داریم و وقتی بارندگی خوب است، دامداران رغبتی برای فرستادن دام به کشتارگاه ندارد و وقتی خشکسالی می‌شود، دامداران بیشتر دام‌هایشان را به کشتارگاه می‌فرستند. دماوندی‌نژاد متذکر شد: افزایش تقاضا در نیمه دوم سال، کمبود دام سبک و وابستگی دام سنگین به سبک، تاخیر در ارسال دام و گوشت به دلیل سرما و یخبندان در جاده‌ها نیز از دلایل دیگر این افزایش قیمت است. همچنین به گفته وی، اجازه داده‌ایم تعدادی دام اصلاح شده دارای مجوز که مبتنی بر فصل نیستند و می‌توانند در طول سال ۲تا ۳ بار زایش داشته باشند در میان دام‌ها قرار بگیرند، ولی این امری زمانبر است.

او در پاسخ به اینکه چرا به جای واردات وزارت جهادکشاورزی اقدام به خرید دام از دامدار داخلی نکرد گفت: هدف ما به جای واردات حمایت از تولیدکننده داخلی است، ولی گاهی مجبور هستیم برای ساماندهی بازار اقدام به واردات کنیم. البته لازم به ذکر است که امسال یکی از بی‌نظیرترین سال‌های خرید دام بود. خرید را تا جایی ادامه دادیم که بازار بهم نریزد. وظیفه ما این بود که خرید را تا رسیدن تولیدکننده و مصرف‌کننده به تعادل انجام دهیم که این اقدام صورت گرفت و در حال حاضر خرید متوقف شد.

او همچنین از توزیع شقه گرم گوسفندی با قیمت هر کیلو ۱۸۰ هزار تومان خبر داد و گفت: توزیع گوشت منجمد به صورت گسترده و نامحدود برای تنظیم بازار گوشت صورت می‌گیرد. دماوندی نژاد عنوان کرد: تاکنون ۳۰۰ هزار راس دام سبک و ۳۰۰۰ راس دام سنگین در مقطعی که با مازاد دام مواجه بودیم صادرات صورت گرفت، ولی در حال حاضر این صادرات متوقف شده است.


بیشتر بخوانید: منتظر ارزانی گوشت نباشید!


کاهش قیمت گوشت از هفته آینده؟

سیدمحمد آقامیری رئیس سازمان دامپزشکی، از آغاز روند کاهشی گوشت در کشور خبر داده و گفت: با توجه به تلاطم قیمت گوشت در بازار، طی هفته آتی به مقدار کافی گوشت و دام زنده از مرز‌ها به کشور وارد خواهد شد. آقامیری با بیان اینکه قیمت کنونی گوشت به‌شدت کاهش پیدا خواهد کرد، عنوان کرده؛ به همه دامدارانی که دام خود را به منظور افزایش قیمت و فروختن با سود بالاتر نگه داشته‌اند، توصیه می‌کنیم هرچه سریعتر دام خود را به بازار عرضه کنند تا با کاهش قیمت گوشت دچار ضرر و زیان مالی نشوند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اینکه در خصوص ضرر و زیان دامدارانی که به منظور افزایش قیمت دام را روانه بازار نکرده‌اند، وزارت جهاد کشاورزی پاسخگوی ضرر و زیان آن‌ها نخواهد بود، تصریح کرده؛ با واردات گوشت به کشور، طی هفته آینده قیمت گوشت به‌شدت کاهش پیدا خواهد کرد. او با اشاره به اینکه کاهش قیمت بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزارتومان طی هفته آینده خواهد بود، متذکر شده؛ در حال حاضر صادرات گوشت قرمز از کشور صورت نگرفته و ممنوع است و تولید در بازار داخلی باید عرضه شود.

در مقابل، اما علی‌اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تاکید کرد: جلسه‌ای با مسئولین داشتیم و تدابیری برای بازار شب عید و ماه رمضان اندیشیده شد. بازار شب عید را با واردات پوشش خواهیم داد تا حداقل قیمت‌ها به همین میزان کنترل شود و بالاتر نرود. به گفته او، گوشت منجمد هم وجود دارد تا افرادی که بودجه کمتر دارد بتوانند گوشت خود را خریداری کنند و با واردات گوشت قیمت‌ها کاهش پیدا نمی‌کند، اما حداقل می‌توان قیمت آن را کنترل کرد، زیرا به آخر سال رسیده‌ایم و داشته‌هایمان رو به اتمام است. وی متذکر شد: انتظار می‌رود مجموع اقدامات دولتی تاثیر خود را به‌طور محسوس در قیمت‌های فعلی گوشت قرمز بگذارد و تداوم در عرضه این محصولات محدودیت در عرضه این کالا‌ها را پوشش دهد.

مصرف گوشت کم شد

در این وضعیت افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک با اشاره به کاهش مصرف گوشت در کشور گفته؛ به‌طور مسلم وقتی قیمت‌ها به این شکل افزایش پیدا می‌کند، مردم توان خرید را از دست می‌دهند و همین‌طوری هم مردم مشکل خرید داشتند. مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک عنوان کرد: در طول دو سال گذشته براساس آنچه که در مرکز آمار ایران گزارش شده، سرانه مصرف گوشت کاهش پیدا کرده است و سرانه مصرف هم به این دلیل کاهش پیدا می‌کند که مردم قدرت خرید ندارند و با افزایش قیمت‌هایی هم که اخیرا اتفاق افتاد و دیگر از ما بهتران می‌توانند گوشت خرید کنند و دیگر مردم عادی و طبقه‌ای هم که یک مقدار وضع بهتری داشتند، امکان خرید ندارند و فقط دیگر از ما بهتران می‌توانند گوشت بخرند.

منبع: آرمان ملی

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

عکس/ طرفداری شیلا خداداد از تتلو!

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

علائم مهم این سرطان گوارشی شایع چیست؟

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

عکس/تصویر جنجالی مصاحبه سفیر ایران با مجری زن تلویزیون باکو

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

فیلم/ دلیل جدایی المیرا شریفی‌مقدم از شبکه خبر افشا شد

قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تولید پژو پارس در سال جدید از سر گرفته می‌شود؟

قیمت روغن مایع به این رقم رسید + جدول

بازدهی صندوق‌های سرمایه گذاری بورس بررسی شد

عکس/ استوری احساسی سردار آزمون با دخترش

مدت زمان تحویل کارت‌های سوخت کاهش می‌یابد

روایت حسن روحانی از «صبح جمعه» گرانی بنزین

دلار در یک هفته چقدر بازدهی داشت؟

بازدهی بازار طلا در یک هفته گذشته

شرکت چینی BOE احتمالاً نمایشگر آیفون SE ۴ را تولید می‌کند

عکس/حمله تسنیم به سفیر ایران در باکو به دلیل عکس با خانم مجری!

«سلطان رمزارز» جهان به ۲۵ سال حبس محکوم شد!

یک مسئول سابق: صدیقی از من خواسته بود ملک بهزیستی همجوار باغ ازگل را هم به او بدهیم!

عکس/ امضای جهانبخش بر پای شکسته دختر هوادار

بازداشت فرزند حمید نوری در سوئد + عکس

عکس/ اولین نماینده عربستان در مسابقه دختر شایسته جهان

ثبت رکورد جدی در قیمت حواله خودرو‌های جانبازان!

حذف شرکت‌های ایرانی از بازار عراق

داعش برای عملیات «گرگ تنها» در خاک اروپا فرمان داد!

یک قانون جدید برای صدور پایان کار ساختمان

بهترین ارز‌های دیجیتال برای سال ۲۰۲۴

قیمت طلا به ریل تعادلی خود بازمی‌گردد؟

فیلم/ ادعای جدید امیرحسین ثابتی علیه لاریجانی در شبکه افق

آندرتیکر، ستاره کشتی کج جهان وارد ایران می‌شود؟

فیلم/ دلیل جدایی المیرا شریفی‌مقدم از شبکه خبر افشا شد

حذف کاظم صدیقی از سخنرانان شب قدر دانشگاه امام صادق + عکس

سایه سنگین حادثه تروریستی مسکو بر روابط روسیه و بوسنی/ تشدید کش مکش های قومیتی؟

علی قنبری، اقتصاددان: فعالیت اقتصادی در گرو داشت ارتباطات خاص/ اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۲ نه شفاف بود و نه آزاد

سکوت اژد‌های زرد در دریای سرخ؛ نگاهی به موضع چین در قبال انصارالله/ دلیل صبوری پکن چیست؟

واگویه‌های جامعه در نوروز ؛ مردم را سر کار گذاشتند/همه‌چیز بهم ریخته است و همه بریده‌ایم/ فریادها به گوش دولت می‌رسد؟

دعای روز هجدهم ماه رمضان + معنی و تفسیر

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP

اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ با بحران هایش چه خواهد کرد؟/ فقر امسال تشدید خواهد شد/ هزینه اختلاس‌ها را طبقات متوسط و ضعیف جامعه می‌پردازد

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

بهترین زمان خرید دلار

هفت ماده غذایی مفید برای مبتلایان به نارسایی قلبی

این دمنوش‌ها را در ماه رمضان حتما بنوشید

۱۲ توصیه مهم برای رسیدن به آرامش درونی

بهترین زمان برای وزن‌کردن چه وقتیست؟

آمپول‌های نوروبیون و ب کمپلکس؛ خوب یا بد؟

شمارش معکوس بورس برای گام صعودی در سال ۱۴۰۳/ بزرگ‌ترین مانع رشد بورس در سال ۱۴۰۲