تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۱۱ اسفند ۱۴۰۱
عضو کمیسیون صنایع مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

منِ نماینده مرغ کیلویی ۷۰۰۰۰ را چگونه توجیه کنم؟/ نفوذ مافیا در دولت/ حذف نیرو‌های متخصص با برچسب غیرانقلابی

مصطفی رضاحسینی‌قطب‌آبادی گفت: متاسفانه دولت در یک فضای سیاسی و احساساتی سر کار آمد و همه امیدوار بودیم که به قشر محروم جامعه رسیدگی کند، اما ما امروز جز شعار، چیزی ندیدیم و عدم‌استفاده از متخصصین فن و باتجربه‌ها، باعث شده که شاهد این باشیم که هر روز دولت یک چیز جدید می‌گوید و هیچ‌کدام هم عملی نمی‌شود.

عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم

اقتصاد۲۴- محمد آیتی: آش آنقدر شور شده که حتی مجلس همسو با دولت سیزدهم هم چاره‌ای جز انتقاد از عملکرد دولت به خصوص در حوزه اقتصادی ندارد. به جرأت می‌توان گفت اگر مجلس و دولت در این دوره به لحاظ گفتمان سیاسی همسو با هم نبودند چه بسا در همین مدتی که از عمر دولت سیزدهم گذشته است، نیمی از دولتمردان زیر تیغ استیضاح قرار گرفته و کابینه باید مجددا از مجلس رأی اعتماد می‌گرفت.

عملکرد دولتمردان به خصوص اقتصاددانان کابینه آنقدر ضعیف بوده که بسیاری، در وقوف دولت به علم اقتصاد تشکیک ایجاد کرده و تیم اقتصادی خود را «بسیار ضعیف» می‌دانند.

مصطفی رضاحسینی‌ قطب‌آبادی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در خصوص اوضاع نابسامان اقتصادی کشور و چالش‌هایی که می‌تواند به تبع آن برای کشور ایجاد شود، به اقتصاد۲۴ گفت: امروز بزرگترین خطری که کشور، انقلاب و ارزش‌ها را تهدید می‌کند، دشمن بیرونی نیست، بلکه تصمیمات نادرست، بی‌برنامگی و عدم‌ مدیریت و تسلط به کار از سوی دولتمردان است.

وی افزود: کسانی که برای دولت تصمیم می‌گیرند و دولتی که می‌خواهد برای مردم تصمیم بگیرد، هیچ‌کدام از قابلیت لازم برخوردار نیستند. مهمترین اصل اینجاست که دولت متخصص در اداره امور کشور نیست. وقتی قرار است ساختمانی ساخته شود، کار به بنا و مهندس واگذار می‌شود و قرار نیست هر کسی که از راه رسید بتواند ساختمان را بسازد. از طرفی، خودروساز، کشاورز و... هر کدام باید در کار خودشان تخصص کافی را داشته باشند و الا محصول و کالای درستی تولید نمی‌شود.

نماینده شهربابک تصریح کرد: متاسفانه دولت در یک فضای سیاسی و احساساتی سر کار آمد و همه امیدوار بودیم که به قشر محروم جامعه رسیدگی کند، اما ما امروز جز شعار، چیزی ندیدیم و عدم‌ استفاده از متخصصین فن و باتجربه‌ها، باعث شده که شاهد این باشیم که هر روز دولت یک چیز جدید می‌گوید و هیچ‌کدام هم عملی نمی‌شود.

رضا حسینی‌ قطب‌آبادی اظهار داشت: وقتی بانک مرکزی با مشکلاتی مواجه شد، سریع با عوض‌ کردن رییس بانک مرکزی فکر می‌کردند مشکل حل می‌شود. کما اینکه الان اگر هر وزیری را هم عوض کنند باز مشکلات سر جای خودشان هستند، چون تصمیمات از جای دیگری گرفته می‌شود. با عوض‌ کردن‌ها فقط ممکن است به صورت مسکن‌وار به جامعه، احساسی تلقین شود، ولی اثرات سوء آن بیشتر است.

عضو مجمع نمایندگان استان کرمان یادآور شد: رییس بانک مرکزی عوض شد که مدیریت بازار ارز را کنترل کند، ولی اوضاع بدتر شد به دلیل اینکه رییس جدید بانک مرکزی که دارای تجربه بانکی هم بوده و در دولت‌های قبلی هم کار کرده بود، روی احساسات و عدم‌توجه علمی و تصمیم‌گیری‌های ناصحیح یا بنا به دستوری که به ایشان داده شده بود، رفتار‌های اشتباهی داشت که زندگی همه مردم را تحت تاثیر قرار داد. متاسفانه آقای فرزین شب قبل از اینکه بخواهد به کرسی ریاست بنشیند، در رسانه ملی حاضر می‌شود و حرف‌هایی را در مورد بحث ارز و کنترل بازار ارز و مسائل بانکی مطرح کرد که خود این حرف‌ها ایجاد بحران شدیدتری در جامعه داشت.


بیشتر بخوانید: تورم ۴۷۸ درصدی سبد مصرفی خانوار‌ها طی ۶ سال اخیر!/ دولت مردم را در تأمین سفره‌های خود ناتوان کرده است


این نماینده مجلس تصریح کرد: وقتی رییس بانک مرکزی در هر کشوری از دنیا حرف می‌زند، باعث می‌شود که مسائل اقتصادی در یک کشور به میزان زیادی بالا و پایین شود. آقای فرزین حرف‌هایی زد و ادعا‌هایی کرد و طرح‌هایی را عنوان کرد که در عمل نتوانست به هیچ‌کدام از آن‌ها عمل کند و این رویکردها، آشفتگی را در بازار بیشتر کرد. پس یک بحث مهم در ناکارآمدی و ناتوانی و ضعف دولت، تعویض افراد و نیاوردن آدم‌های متخصص بر سر پست‌ها است.

وی گفت: موضوع دوم، بحث مافیای پشت پرده است که این افراد از این آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند. این اشخاص در دولت نفوذ کرده و نمی‌گذارند کار‌ها به جلو پیش برود. این‌ها ذینفع در مسائل اقتصادی و به طور مثال، خودرو و... هستند و باید دنبال این نفوذی‌ها گشت. شاید دولت این‌ها را نمی‌شناسد که نمی‌تواند دست‌شان را کوتاه کند، یعنی شاید این‌ها پنهان باشند. شاید هم می‌شناسد، ولی آگاهانه جلوی‌شان را نمی‌گیرد. در هر صورت این افراد می‌خواهند کشور را به سراشیبی سقوط ببرند. این‌ها نهاد‌های قدرت پشت پرده هستند و در همه ممالک دنیا هم وجود دارند. این مافیای قدرتمند، ثروت دارند و این ثروت برایشان قدرت تولید کرده است و آتش‌بیار معرکه شده‌اند. شاید قانونی کردن طرح تعارض منافع بتواند تا حدودی تاثیر این افراد را کمرنگ کند.

نماینده شهربابک افزود: حقیقتاً من اراده‌ای نمی‌بینم که قرار باشد جلوی این افراد سودجو و فرصت‌طلب گرفته شود و الا کمیسیون اصل نود، پرونده‌های زیادی در ارتباط با مسائل مختلف که در کشور ایجاد مشکل کرده‌اند دارد و باید حوزه قضایی وارد کار شود. مثلاً چطور در اتفاقات و آشوب‌هایی که رخ داد، تعداد زیادی تحت عنوان امنیتی و سیاسی بازداشت شدند؟ و چطور کسانی که به نوامیس و جان مردم سوء قصد کردند سریعاً مجازات شدند؟ چطور در اینجا همه را سریعاً شناسایی می‌کنیم، ولی در مسائل اقتصادی این‌طور نیست؟ چطور دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی ما با ماموریت‌‎هایی که به آن‌ها داده می‌شود به راحتی گروهک‌های منافقین و دشمن را در هر جای دنیا، کت بسته دستگیر و حتی نقشه‌های تروریستی آن‌ها را خنثی می‌کنند و یا در اغتشاشات، سران آشوب سریعاً بازداشت می‌شوند و بعضی‌ها بنا به تشخیص مرجع قضایی، اعدام می‌شوند؟ ولی برای حوزه اقتصادی با ۴۴ سال سابقه و تجربیات مختلفی که در این دولت‌ها کسب کرده‌ایم، این رویه به منصه ظهور نمی‌رسد؟ پس معلوم است که اگر بخواهیم این شناسایی را انجام بدهیم می‌توانیم، ولی بعضی افراد نمی‌خواهند که این اتفاق بیفتد.

عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم

رضاحسینی‌قطب‌آبادی تصریح کرد: من چگونه برای مردم کوچه و بازار و کسانی که پایه‌های این نظام هستند، مرغ کیلویی ۷۰ هزار تومان و تخم‌مرغ شانه‌ای ۱۰۰ هزار تومان را توجیه کنم؟ این جوان ایرانی مسلمان چگونه به دنبال طرحی که آقایان برای فرزندآوری مطرح می‌کنند، برود؟ یقیناً این طرح‌ها جواب نمی‌دهد و کسانی که بیرون نشسته و برای ما برنامه‌ریزی کرده و تصمیم می‌گیرند از همان سوراخ نقاط ضعف ما وارد می‌شوند.

وی افزود: با رعایت این دو موضوع، یعنی استفاده از افراد متخصص و مبارزه با مافیا و قدرت‌های نفوذی، فضا بسیار تغییر خواهد کرد. مردم زمانی با مسئولان همراهی می‌کنند که صداقت و همراهی را از ما ببینند، ولی متاسفانه می‌بینند شعار چیز دیگر و خروجی چیز دیگری است. من نماینده، با ۲۹ سال سابقه کار و یک حقوق مختصر، انتظاری که خانواده‌ام از من به عنوان یک مقام کشوری دارند را نمی‌توانم برآورده کنم و در سطح متوسط جامعه در حال زندگی هستم. از آن طرف، جوان‌های من و بقیه می‌بینند خانواده‌هایی که هیچ نقشی ندارند به صورت مافیایی و دلالی، شبانه‌روز پول‌های کشور را پارو می‌کنند. حال من چگونه می‌توانم این جوانان را توجیه کنم؟ جوانان امروز ما نیاز به صداقت‌یابی و شناسایی واقعیت‌های جامعه دارند، ولی ما آسیب‌شناسی اجتماعی نکردیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار داشت: ممکن است صحبت‌های من، تبعات داشته باشد و در بحث تخریب‌ها و صلاحیت‌ها، اتفاقات ناخوشایندی برایم بیفتد، ولی من به عنوان نماینده سوگند یاد کردم که از حقوق مردم دفاع داشته باشم و یکی از آن‌ها همین است که واقعیت‌ها را بیان کنم. رهبر انقلاب در دیدار اول سال با نماینده‌ها به ما گفتند شفاف‌سازی کنید و به مردم واقعیت‌ها را بگویید و من این کار را از سر دلسوزی انجام می‌دهم. حال باید بگویم که‌ ای دولت ما گفتیم و تو گوش نکردی.‌ ای دولت محترم با تمام ادعا‌هایی که دارید، راهی که می‌روید اشتباه است و باید از افراد متخصص و اهل فن استفاده کنید و نگاه به رنگ و نژاد سیاسی فرد نکنید و این موارد را کنار بگذارید.‌ ای دولت نباید در‌ها را به روی جهان ببندید و بگویید همه بد هستند و فقط ما خوبیم. باید دایره تنگ انقلابی‌گری را باز کنید و کسانی که این کار‌ها را نمی‌کنند برای کشور خطرناک هستند. اصلاً چه معنی دارد که دولت بسیاری از نیرو‌ها را تحت عنوان غیرانقلابی حذف کند؟

نماینده شهربابک در پایان خاطرنشان کرد: در همین مجلس افراد زیادی داریم که صاحب تجربه و فن هستند، ولی از مشورت این‌ها استفاده نمی‌شود، چون دایره را تنگ کرده‌اند و فقط از یکسری افراد خاص که خود را همه کاره مردم می‌دانند، استفاده می‌کنند و بقیه باید به تاریخ بپیوندند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

اینفوگرافی/ برنده پرسپولیس است یا استقلال؟

عکس/ توپ فینال جام جهانی فوتبال ۱۹۳۰ در موزه فیفا

عکس/ شباهت باورنکردنی سیروان خسروی به مادرش

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

آیا سرطان دهان کشنده است؟

عکس/ لاله مرزبان و شهاب حسینی در حاشیه یک سریال

رقابت جذاب والیبال برفی دختران در دیزین

آیا وام ودیعه مسکن در سال آینده افزایش می‌یابد؟

پیش‌بینی بازار خودرو در هفته دوم اسفند ۱۴۰۳

بازار فرش ایران در اختیار قاچاقچیان افغانستانی

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

قیمت جدید کالا‌های اساسی اعلام شد+ جدول

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

ماجرای سرقت گردبند ۱۰۰میلیونی در پیروزی چه بود؟

اظهارات جدید عارف درباره قطعی برق

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

رکورد فوق العاده گلزن پرسپولیس در دربی

عکس/ آیین نوروز خوانی در گرگان

فیلم/ انفجار بمب حین اقامه نماز جمعه در پاکستان

عکس/ الناز شاکردوست در کنار جانی دپ ۱۰ سال پیش

عکس/ استایل جنجالی هنگامه قاضیانی

اظهارات تازه وزیر خارجه ترکیه علیه ایران

فیلم/ خبر خوش وزیر رفاه برای مددجویان و معلولان

فیلم/ فحاشی رکیک سعید قاسمی در هیئت اهل بیت

طائب: پول فروش نفت به حساب خودمان واریز می‌شود

پیش‌بینی همتی از وضعیت اقتصاد ایران در ماه‌های آینده

حمله قایق‌های جنگی اسرائیل به سواحل غزه

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

خبر خوش وزیر کار درباره افزایش حقوق کارگران

آیا تاسیان واقعا سریال خوبی است؟

آبله میمونی همچنان در وضعیت اضطرار

اظهارات تازه پزشکیان درباره افزایش اختیارات استانداران

رکورد استقلال در دربی‌ها شکسته شد

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

افزایش یارانه نان و دارو برای سال ۱۴۰۴

اعلام قیمت جدید زولبیا و بامیه در ماه رمضان

فیلم/ اژه‌ای: کسی که خطا کرده را با کسی که مرتکب فساد شده باید فرق گذاشت

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

سقوط قیمت بیت کوین به کمتر از ۸۰ هزار دلار

زلنسکی وارد واشنگتن شد

قیمت رهن و اجاره آپارتمان در جنوب تهران + جدول

قیمت طلای جهانی کاهش یافت

روزگار سخت سیستان؛ بلای ویرانگری که گرد و غبار و خشکسالی بر سر یک استان آورد

هشدار یک اقتصاددان نسبت به وقوع ابرتورم در ایران

عکس/ لباس زنان در تشریفات دربار پهلوی ۵۰ سال پیش

شکست طرح مالیات بر خانه های خالی که پزشکیان هم به آن کنایه زد/ دولت به جای مالیات ستانی به دنبال کاهش تورم در نهاده‌های ساختمانی باشد

ماجرای واریز یارانه معیشتی ۳ میلیونی ماه رمضان چیست؟

چه تعداد خودرو امسال توسط خودروسازان تولید شد؟

قیمت پژوپارس ریخت+ جدول

تهرانی‌ها تابستان منتظر کم‌آبی باشند

عکس/ تئاتر دهقان ۵۴ سال پیش ابتدای خیابان لاله‌زار

ترامپ تحریم های علیه روسیه را تمدید کرد