تاریخ انتشار: ۱۵:۵۰ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۱

نوسانات ارز، موبایل را ۲۰ تا ۲۵ درصد گران کرد

عضو هیات مدیره اتحادیه فناوران اظهار داشت: قیمت‌ گوشی در حال حاضر افزایشی است، چون برای مدتی تخصیص ارز واردات موبایل کُند و در واقع متوقف شده است بنابراین شرکت‌ها نتوانسته‌اند کالا وارد کنند.

نوسانات ارز، موبایل را ۲۰ تا ۲۵ درصد گران کرد

اقتصاد۲۴-قیمت‌ها در حال حاضر افزایشی است، چون برای مدتی تخصیص ارز واردات موبایل کُند و در واقع متوقف شده است بنابراین شرکت‌ها نتوانسته‌اند کالا وارد کنند.

ارز تالار دوم قیمت موبایل را افزایش می‌دهد.

وی با اشاره به تغییر رده کالایی و تاثیر آن بر نرخ گوشی تلفن همراه افزود: تغییر گروه کالایی موبایل از رده ۲۲ به ۲۶ نیز تاثیرگذار بوده است یعنی ارز تالار دوم به موبایل تعلق می‌گیرد بنابراین قیمت آن نسبت وارداتی که با ارز نیمایی دو ماه پیش انجام می‌شد، بالاتر است.

عضو هیات مدیره اتحادیه فناوران تصریح کرد: البته فعلا برای همین گروه کالایی (گروه ۲۶) هم هنوز ارز تخصیص داده نشده است که شرکت‌ها بخواهند کالا را به قیمت تالار دوم نیما وارد کنند. به همین دلیل کالا تاحدی در بازار کم شده و قیمت‌ها به طور اتوماتیک بالا رفته است، هرچند شاید تقاضا نسبت به قبل تغییر نکرده باشد، در هر حال اگر ارز به قیمت جدید تخصیص داده شود قیمت‌ها نسبت به گذشته بالا می‌رود.

کمبود گوشی در بازار

وی گفت: فعلا شرکت‌ها با قیمت مصوب کالا را در بازار عرضه کرده‌اند، ولی کمبود وجود دارد که امیدواریم بانک مرکزی هرچه زودتر ارز را به شرکت‌ها تخصیص دهد تا در هفته پایانی سال بازار متعادل شود.

ارز ندهند گوشی گران‌تر می‌شود

بیات بیان داشت: قیمت موبایل بستگی به این دارد که بانک مرکزی چه میزان ارز در اختیار شرکت‌ها قرار دهد، اگر تخصیص کم باشد مسلما قیمت‌ها بالا می‌رود، اما اگر حتی با نرخ نیمایی بالاتر؛ میزان تخصیص مانند قبل باشد فقط به اندازه افزایش نرخ ارز کالا گران می‌شود، ضمن اینکه اگر تا قبل از پایان سال ارز تخصیص داده نشود شاهد افزایش قیمت خواهیم بود.


بیشتر بخوانید:۳ رمزارز جدید در صرافی آبان تتر لیست شدند


وی یادآور شد: بازار از طریق شرکت‌ها کنترل نمی‌شود بلکه به خاطر کمبود کالا، افزایش تقاضا و کمبود عرضه؛ قیمت‌ها افزایشی خواهد شد.

عضو هیات مدیره اتحادیه فناوران گفت: قیمت‌هایی که واردکنندگان فروختند بیشتر از قیمت مصوب سازمان حمایت نبوده است، اکنون قیمت‌ها حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده و اگر ارز تالار دوم عرضه شود همین میزان افزایش قیمت خواهد داشت.

وی اظهار داشت: قیمت مصوب سازمان حمایت قیمت نهایی مصرف کننده است که روی کالا‌ها اعلام شده است، اما احتمالا در کف بازار بالاتر از این قیمت‌ها هم مشاهده شود مثلا کالایی اگر قیمت کالایی از سوی سازمان حمایت ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده احتمالا کف بازار با نرخ ۷ میلیون تومان هم عرضه شود که این واقعی نیست، بنابراین اعلام کردیم که با قیمت مصوب فروش داشته باشند و بیش از آن نباشد. اما وقتی کالا در بازار گردش پیدا می‌کند، احتمالا افزایش قیمت به خاطر کمبود بیشتر از نرخ مصوب باشد.

قیمت کف بازار ۲۰ درصد بالاتر ار نرخ مصوب است

بیات ابراز امیدواری کرد که عرضه ارز بانک مرکزی زودتر انجام شود که قیمت‌ها به حالت قبل برگردد. اما در هر حال اکنون گوشی به صورت غیررسمی و کف بازار؛ ۲۰ درصد بالاتر از قیمت مصوب فروخته می‌شود، قیمت مصوب هم به قیمت ارزی که هر واردکننده خریداری کرده بستگی دارد، قیمت تمام شده و مصرف‌کننده نیز از سوی شرکت‌ها نوسان دارد و اصولا ۲ تا ۳ درصد باهم اختلاف دارند.

قیمت گوشی‌های پرطرفدار

وی قیمت مصوب سازمان حمایت از مصرف‌کننده A۱۳ سامسونگ را ۶ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: این مدل گوشی در بازار بیش از ۷ میلیون تومان فروخته می‌شود.

عضو هیات مدیره اتحادیه فناوران در ادامه با بیان اینکه پرونده آیفون ۱۴ در کشور بسته شده است، افزود: قیمت سری آیفون ۱۳ پرومکس با ظرفیت ۲۵۶ در بازار ۹۲ تا ۹۳ میلیون است که البته نرخ این مدل نباید بالاتر از ۸۰ میلیون تومان باشد.

وی قیمت مصوب شیائومی NOTE۱۱ پرو ۱۲۸ را نیز حدود ۱۱ میلیون تومان عنوان کرد.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

طلا‌های الهه حسین‌نژاد پرونده را پیچیده کرد!

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴

تاریخ جلسه رای اعتماد مدنی‌زاده مشخص شد

ستاره ایرانی برترین دروازه‌بان اسپانیا شد

اینفوگرافی/ تاثیر آلودگی هوا بر مرگ و میر ناشی از بیماری‌ها

بازداشت ستاره جنجالی تیک‌تاک در آمریکا

عکس/ چهره متفاوت سید حسن نصرالله در ۲۰ سالگی و کنار مادرش

چرا نوجوانان سیگار می کشند؟

فیلم/ قائم مقام ایران‌خودرو: منتظر ابلاغ قیمت‌های جدید هستیم

فیلم/ رقص امیرحسین زارع و رحمان عموزاد در عروسی حسن یزدانی

عکس/ نیوشا ضیغمی در کنار مادر جوانش

عکس/ سلفی جالب شقایق دهقان با حیوان خانگی‌اش

عکس/ رهبر انقلاب ۴۴ سال پیش با لباس محلی در سیستان و بلوچستان

آمار نگران‌کننده روند صعودی قتل در ایران/ رابطه معنادار و جدی میان فاکتور‌های اقتصادی و افزایش جرم و جنایت + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

حذف طبقاتی برنج ایرانی

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

پیش‌بینی فلاحت پیشه از آینده مذاکرات ایران و آمریکا

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

افزایش طلاق در مردان و زنان بالای ۶۰ سال

رهاسازی آب برای بختگان

فیلم/ برنامه وزیر پیشنهادی اقتصاد برای مدیریت اقتصاد کشور

برنامه سنگین کارتال برای پرسپولیس

آغاز ثبت‌نام آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش + لینک

عکس/ گریم وحشتناک مریم معصومی به سبک عروس مردگان

اینفوگرافی/ قیمت بنزین در کشور‌های جهان چگونه است؟

عکس/ گرانی فروش بلیت کنسرت روزبه نعمت الهی را متوقف کرد

پشت‌پرده ماجرای فروش بلیت ۳ میلیونی کنسرت

جواد آزاد کیست؟/ از مدیران مالی وزارت اقتصاد و دارایی را بشناسید

کدام بازیکنان پرسپولیس تمدید کردند؟

عکس/ تغییر عجیب چهره نفس بازغی با استایل کلاسیک

مشخصات خودروی کبرا ۲؛ خودروی زرهی قدرتمند ترکیه

عکس/ استایل هالیوودی شیرین تاسیان با لباس و دستکش قرمز

توضیحات وزیر اطلاعات درباره چگونگی دستیابی به اسناد اسراییل

عکس/ شکل و شمایل سربازان و فرماندهان عهد قاجار ۱۳۵ سال پیش در پادگان

عکس/ دیدار زهرا پزشکیان با خانواده الهه حسین‌نژاد

عکس/ چهره غمگین هاشمی رفسنجانی ۲۳ سال پیش در کنار پیکر عباس دوران

ماجرای سرقت اسناد هسته‌ای اسرائیل توسط ایران چیست؟

فیلم/ گزارش وزیر اطلاعات از دستیابی ایران به اسناد اتمی اسرائیل

اعتراضات ضدمهاجرتی خشونت‌آمیز در آمریکا

گزینه جدید خط حمله پرسپولیس کیست؟

فیلم/ بیش از ۸ میلیون نفر در اسنپ و تپسی کار می‌کنند

فیلم/ گفت‌وگوی علی ربیعی با خانواده الهه حسین نژاد

اعتراض مردم علویجه اصفهان علیه کوه‌خواری

عکس/ حضور دونالد ترامپ در سالن مسابقات UFC

سقوط ۸۴ درصدی حمل‌ونقل عمومی در استان تهران؛ چگونه نبود زیرساخت امن و ارزان جان الهه حسین نژاد را گرفت؟

عکس/ ترافیک کاربران در ChatGPT از ویکی‌پدیا عبور کرد

پایان مهلت قانونی اقامت اتباع غیرمجاز در تهران

وضعیت قرمز فرونشست زمین در جنوب غرب تهران