تاریخ انتشار: ۱۴:۵۷ - ۱۱ فروردين ۱۴۰۲

با حقوق ۸ میلیون نمی‌توان گوشت خرید

بازرس اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی با بیان اینکه حقوق بگیران با دریافتی ۸ میلیون تومان توان خرید گوشت کیلویی ۳۵۰ هزار تومان و مرغ ۶۰ هزار تومانی را ندارند، افزود: در این شرایط مردم کیفیت غذاهای خود را پایین می‌آورند و اگر در گذشته حجم بیشتری پروتئین مصرف می‌کردند مقدار آن را کاهش و محصولات دیگر چون کربوهیدرات‌ها، سیب‌زمینی و ماکارونی را جایگزین می‌کنند.

قیمت گوشت

اقتصاد۲۴- ازرس اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی خاطر نشان کرد: ایران بعد از تحریم‌ها برخی از بازار‌ها را از دست داد؛ اما هنوز امکان تجارت با آمریکا به عنوان یکی از اصلی‌ترین کشور‌های تامین غلات برای ما وجود دارد چرا که تحریم غذا و دارو نیستم و می‌توان با این کشور وارد تجارت شد.

کسری لشکری، با اشاره به کاهش تولید گوشت، گفت: کاهش تولید نیاز کشور به نهاده‌های دامی را تقلیل داده و از آنجایی که تورم توان خرید را از مردم سلب کرده است تولیدکنندگان نیز انگیزه تولید ندارند چراکه دیگر تولید برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی ندارد. قیمت‌های مصوب دولت نیز عادلانه نیستند اگر قیمت‌ها منطقی بودند دیگر شاهد افزایش نرخ‌ها در بازار نبودیم؛ دولت همه جا خود را وارد می‌کند و اجازه نمی‌دهد که بخش خصوصی کارش را انجام دهد.

وی با بیان اینکه حقوق بگیران با دریافتی ۸ میلیون تومان توان خرید گوشت کیلویی ۳۵۰ هزار تومان و مرغ ۶۰ هزار تومانی را ندارند، افزود: در این شرایط مردم کیفیت غذا‌های خود را پایین می‌آورند و اگر در گذشته حجم بیشتری پروتئین مصرف می‌کردند مقدار آن را کاهش و محصولات دیگر، چون کربوهیدرات‌ها، سیب‌زمینی و ماکارونی را جایگزین می‌کنند.

بازرس اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی سیاست‌های اقتصادی دولت را اشتباه دانست و افزود: تیم اقتصادی دولت حداکثر ۸ نفره است، اما دیدگاه‌های آن‌ها بایکدیگر متضاد است؛ دولت با سیاست تک نرخی شدن ارز جلو آمد، اما هم اکنون شاهد چند نرخی شدن ارز در کشور هستیم در این شرایط اقتصادی نابه‌سامان پیش‌بینی آینده صنف واردکنندگان نهاده‌های دامی در سال پیشرو چندان اهمیت نداشته باشد و به نظر می‌رسد نتوان برای اقتصاد تصویر روشنی در سال جاری ترسیم کرد.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه قیمت نهاده‌های دامی در بازار‌های جهانی ریزش کردند، گفت: دانه‌های روغنی، ذرت و جو نسبت به سال میلادی گذشته کاهش قیمت داشتند و اگر خودتحریمی‌های داخلی را حل و عاقلانه رفتار کنیم مشکل تامین غلات و خرید را نخواهیم داشت به نظر بنده ما خود دست و پای خود را بسته‌ایم.

وی اوکراین، برزیل و روسیه را تامین کنندگان اصلی نهاده‌های دامی کشور معرفی کرد و افزود: اوکراین مستقیماً نهاده به ایران نمی‌دهد و نهاده آن‌ها به ترکیه سپس به ایران می‌آید. اما نهاده از آرژانتین و برزیل در حجم قابل توجهی وارد کشور می‌شود و کیفیت این محصولات نیز خوب است بعضی از این محصولات تراریخته هستند که بعد از بررسی و آزمایشات ژنتیک برروی آن‌ها اگر قابلیت مصرف انسانی داشته باشد وارد بازار داخلی می‌شوند.

لشکری با بیان اینکه واردات برای بخش خصوصی توجیه اقتصادی ندارد، گفت: شرکت‌های وابسته به دولت در این میان خوب کار می‌کنند و واردات آن‌ها زیاد است. در حال حاضر بندر امام سرشار از کنجاله‌های سویا سوخته با بارنامه شرکت پشتیبانی امور دام است. باید پرسید چرا باید این حجم از کنجاله وارد شد که بخواهد طی انباشتگی زیاد دچار خودسوختگی شود و قابلیت مصرف برای طیور و دام را از دست بدهد این مسائل منافع کشور را زیر سوال می‌برد.


بیشتر بخوانید: قیمت گوشت قرمز امروز ۲۵ اسفند ۱۴۰۱


این فعال اقتصادی تصریح کرد: بخش خصوصی باید با قیمت مصوب وزارت کشاورزی نهاده را وارد چرخه تولید کند این در حالیست که شرکت پشتیبانی امور دام می‌تواند با هر قیمتی که بخواهد مزایده برگزار کند؛ به عبارتی دولتی‌ها تافته‌ی جدا بافته هستند و شرکت‌های دولتی مشکلات بندری ندارند و بدون نوبت محموله‌های آن‌ها وارد و برای حمل نخست بار آن‌ها در اولویت قرار می‌گیرد، اما باتمام مزیت‌های که نسبت به بخش خصوصی دارند کالا‌های آن‌ها می‌ماند و فاسد می‌شود. اینجا این پرسش مطرح است که کدام محموله بخش خصوصی مانده و فاسد شده است اگر دولت مداخله نکرده باشد؟

وی در پاسخ به این پرسش که روسیه یکی از اصلی‌ترین تامین کنندگان غلات در دنیا محسوب می‌شوند آیا آن‌ها می‌توانند نیاز ما را در این حوزه تامین کنند؟ گفت: تراز تجاری ایران و روسیه سال گذشته رشد قابل توجهی کرد، اما آنچه ما در روابط خارجی به آن توجه نمی‌کنیم منافع ملی است. این در حالیست که سایر کشور‌ها اولویت‌شان تامین منافع ملی آنهاست. روس‌ها نیز آنقدر نادان نیستند که تمام محصول غلات خود را در اختیار ایران قرار بدهند این کشور حدود ۱۵۰ میلیون تن تولید غلات دارد که از این عدد ۸۰ میلیون مصرف داخلی و می‌تواند بقیه آن را صادر کند. روس‌ها می‌توانند گندم، جو و ذرت ما را تامین کنند، اما می‌خواهند محصولاتش را با قیمت بازار‌های جهانی به ما بفروشد.

لشکری در پایان بیان کرد: منطقی نیست که ما تمام منابع تامین خود را در یک بازار متمرکز کنیم اگر در روسیه جنگ و خشکسالی شد ما برای تامین با چالش مواجه شویم. همچنین از دریای خزر نمی‌توانیم حجم زیادی بار تخلیه و بارگیری کنیم و باید از دریای سیاه به بندر امام خمینی محموله از روسیه وارد کنیم که در شرایط جنگ این موضوع سخت شده است، اما می‌توانیم ۴۰ تا ۵۰ درصد نهاد‌های دامی را از روسیه از طریق بنادر شمالی و جنوبی وارد کنیم که متاسفانه در این زمینه برنامه‌ریزی نکردیم. ایران بعد از تحریم‌ها برخی از بازار‌ها را از دست داد؛ اما هنوز امکان تجارت با آمریکا به عنوان یکی از اصلی‌ترین کشور‌های تامین غلات برای ما وجود دارد چرا که تحریم غذا و دارو نیستم و می‌توان با این کشور وارد تجارت شد.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌ های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

عکس/ رونمایی از وانت تارا محصول جدید ایران‌خودرو

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت سکه و قیمت طلا پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

پیش بینی بورس در هفته آینده/ در شرایط فعلی سهام بخریم یا بفروشیم؟

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

پیش بینی بورس شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

بازسازی صدای ام‌کلثوم با هوش مصنوعی جنجالی شد

زمان واریز یارانه نقدی خرداد ماه/ مبلغ یارانه این افراد افزایش می‌یابد

قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

زمان تقریبی توافق ایران و آمریکا

طلا بخریم یا منتظر بمانیم؟

شیب تند ریزش قیمت دلار

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دولت و مجلس لایحه بودجه را برای رفع تکلیف می‌نویسند و تصویب می‌کنند/ بودجه بر اساس «هر چه بادا باد» نوشته می‌شود

نوشیدنی‌های مفید که برای آب کردن چربی‌های

اگر دیر به خواب می روید حتما این مطلب را بخوانید

بهترین زمان خوردن ماست چه ساعاتی از روز است؟

یک عامل مهم در جلوگیری از کاهش وزن

نوشیدنی‌های مفید برای آب کردن چربی‌های بدن

اقتصاد کشور را به سمت اقتصاد پنهان و زیرزمینی هل داده‌اند/ دولت سیزدهم مسکن مهر را به پای عملکرد خود می‌زند!

گلزار دوباره از اهالی رسانه شکایت کرد

فوری/ ایران و آمریکا به توافق موقت نزدیک‌ شدند

سرمربی استقلال مشخص شد

رایزنی کریمی با چند مربی کارنامه دار برای هدایت استقلال

بازار پسته ایران از سوی آمریکا تهدید شد

وزیر خارجه عربستان: عادی سازی روابط با اسرائیل به نفع منطقه است

عکس/ تصویری غم انگیز از ‎زنان کولبر در حال استراحت

رشد ۹۵۰ درصدی قیمت مسکن در تهران/ آقای رئیسی! از وضع اجاره‌ها خبر دارید؟

عکس/ سقوط درخت بر اثر طوفان در خیابان دانشگاه تهران

فیلم/ افشاگری بیرانوند از پشت پرده فوتبال ایران!

انعقاد تفاهم نامه همکاری بین هلدینگ صاد و صندوق توسعه فناوری‌های نوین

رشد ۳۷ درصدی درآمدهای بانک سینا در سال گذشته

زیان ۲۱ هزار میلیاردی یک خودروساز در بورس

آیت‌الله خاتمی به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان بستری شد

گران‌ترین خودروی وارداتی ۵۰۰ میلیون ارزان شد

فیلم/ طوفان شدید در تهران

تصادف وحشتناک رئیس‌کل گمرک ایران/عکس

چالش بزرگ پرسپولیس بعد از دو قهرمانی

زمان واریز یارانه نقدی خرداد ماه/ مبلغ یارانه این افراد افزایش می‌یابد

شیر و شکر در آستانه گرانی

دلار در محدوده ۴۸ هزار تومان قرار گرفت