تاریخ انتشار: ۰۷:۰۰ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۲
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ تأکید شد؛

مافیای خودرو اجاره تثبیت قیمت در بازار را می‌دهد؟/ گروکشی خودروسازان برای افزایش تولید خودرو

دبیر هیات تجدیدنظر شورای رقابت می‌گوید: اگر ادعای خودروسازان مبنی بر افزایش تولید و تنظیم بازار آزاد پس از گرانی خودرو اجرایی نشود نشان می‌دهد که مافیای خودرو در کشور خیلی قدرتمند‌تر از چیزی است که همه تصور می‌کنند.

قیمت گذاری خودرو در سال 1402

اقتصاد۲۴- مریم بهنام راد- در سال جدید موضوع افزایش قیمت خودرو سروصدای زیادی را به پا کرده است. شورای رقابت سقف قیمت‌ها را بر اساس دستورالعمل اعلام کرده، اما دولت با توجه به وضعیت بازار، خواستار تجدیدنظر در میزان افزایش قیمت خودرو در کارخانه شده است.

چندی پیش شورای رقابت افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو را مصوب کرد، اما دولت مخالفت خود را با این افزایش قیمت اعلام کرد تا جایی که معاون اول رییس جمهور نامه‌ای به اعضای شورای رقابت نوشت و خواستار تجدیدنظر در دستورالعمل اعلامی برای افزایش قیمت خودرو‌ها در مبدا شده است. محمد مخبر از اعضای شورای رقابت خواسته تا با هماهنگی وزارت صمت نسبت به تهیه دستورالعمل قیمتی خودرو در مبدا اقدام کنند.

فرمول تعیین قیمت خودرو در خودروسازی

شورای رقابت دارای هیات تجدیدنظر است، بنابراین این امکان وجود دارد که چنانچه در ارتباط با افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو میان دولت و شورای رقابت کار بالا بگیرد، هیات تجدیدنظر وارد شود.

در همین رابطه آلبرت بغزیان، دبیر هیات تجدیدنظر شورای رقابت در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: شورای رقابت دستور العمل قیمت گذاری را اعلام می‌کند نه قیمت خودرو را، اما اگر دستور العمل به یک قیمت نهایی منتهی نشود فاقد ارزش است.

دبیر هیات تجدیدنظر شورای رقابت گفت: زمانی که شورا دستورالعملی را با توجه به یکسری فرمول شامل شاخص‌ها و متغیر‌هایی که توسط نهاد‌ها و سازمان‌های مرتبط (تورم بخشی، نمره بهره وری و...) باید رعایت شود، اعلام می‌کند، خودروساز می‌تواند به این دستورالعمل اعتراض کند.

بغزیان با اشاره به اینکه عدد نهایی قیمت خودرو طبق یکسری فرمول تعیین و اعلام می‌شود، گفت: شاخص رقابت پذیری مدل خودرو یکی از گزینه‌ها برای افزایش قیمت است از این‌رو اختلاف ۳۰ تا ۷۰ درصد قیمت محصولات خودرویی اعلام شده به دلیل پایین‌تر بودن قیمت برخی از محصولات نسبت به محصولات مشابه در بازار است از این‌رو احتمال افزایش قیمت این نوع محصولات در بازار قابل افزایش است.


بیشتر بخوانید: با افزایش قیمت خودرو درصدد عصبانی کردن مردم هستند


این کارشناس صنعت خودرو تأکید کرد: شورای رقابت تعیین کننده قیمت خودرو نیست بلکه دستور العمل نرخ نهایی خودرو را بر اساس فضای رقابتی صنعت خودرو نه انحصار این صنعت، بررسی و اعلام می‌کند.

وی تصریح کرد: با توجه به بهای تمام شده، خودروساز قیمت محصول را اعلام کرده و توسط کمیته خودرو از لحاظ حسابرسی و صحت قیمت‌ها بررسی و اعلام می‌شود. البته بعضی هزینه‌ها مورد تأیید شورای رقابت نیست و آن‌ها را برای جاگذاری در فرمول افزایش قیمت نمی‌پذیرد، اما در نهایت میزان افزایش قیمت خودرو در مبدأ به تصویب شورای رقابت می‌رسد.

بغزیان ادامه داد: شورای رقابت، قیمت رقابتی را در قالب یک دستور العمل اعلام می‌کند. معمولا قیمت نهایی پایین‌تر از قیمت خواسته خودروسازان بوده است. البته افزایش تولید خودرو و عدم عرضه خودرو در بورس کالا نیز مجوزی برای افزایش قیمت خودرو در کارخانه است.

قیمت گذاری خودرو در سال 1402

دستورالعمل افزایش قیمت خودرو به نفع چه کسانی است؟

دبیر هیات تجدیدنظر شورای رقابت در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه آیا پس از اجرایی شدن افزایش قیمت خودرو در مبدأ می‌توان به تثبیت قیمت‌ها در بازار خودرو امیدوار بود؟ گفت: با توجه به وجود مافیای خودرو، احتمال تثبیت قیمت‌ها در بازار بسیار کم است هرچند خودروساز معتقد است به دلیل قیمت‌های پایین تولیدات در کارخانه، دلالان نرخ خودرو در بازار آزاد را بالا می‌برند و اگر خودروساز موظف به افزایش قیمت با توجه به قیمت تمام شده باشد می‌تواند تولید را افزایش دهد که در نهایت عرضه خودرو روند افزایشی پیدا کرده و قیمت‌ها نیز در بازار کاهشی شود.

این کارشناس افزود: خودروسازان مدعی هستند اگر قیمت خودرو در مبدأ بالا رود، تولید خودرو ۴۰ درصد زیاد و عرضه آن به بازار افزایش می‌یابد و قیمت خودرو نیز در بازار می‌تواند به ثبات برسد.

بغزیان در پاسخ به این سوال که اگر همزمان با افزایش قیمت خودرو در کارخانه، مشکل افزایش قیمت در بازار آزاد و کاهش تولید و عرضه محصولات به بازار ادامه داشته باشد، تکلیف مشتریان واقعی چه خواهد شد؟ گفت: اگر ادعای خودروسازان مبنی بر افزایش تولید و تنظیم بازار آزاد پس از گرانی خودرو اجرایی نشود نشان می‌دهد که مافیای خودرو در کشور خیلی قدرتمند‌تر از چیزی است که همه تصور می‌کنند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ دل سهراب بختیاری زاده با استقلال است

عکس/ تیپ تینیجری فاطمه معتمد‌آریا ۴۴ سال پیش با شلوار پیش بندی و کلاه خاص

عکس/ قابی احساسی از ابی و دخترش ۵۳ سال پیش در یک رستوران

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ ژست عاشقانه حمیرا و پرویز یاحقی ۵۳ سال پیش با استایل اروپایی

عکس/ خنده‌های از ته دل بهاره رهنما و دخترش پریا در پشت دیوار

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ چهره شوکه کننده نوید محمدزاده با تیپ اجق وجق در دیدار با بهمن مفید

عکس/ تمام بازیکنان مشترک استقلال و پرسپولیس

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بهترین رژیم غذایی برای بهبود سرطان پروستات

روش‌های خانگی بجای بوتاکس؟

دمای تهران زیر صفر شد

خیال استقلال از رونالدو و مانه راحت شد

ترامپ: در صورت صلح، روسیه به اوکراین حمله نخواهد کرد

تعطیلی بخش‌های بستری بیمارستان‌ها در نوروز تعیین و تکلیف شد

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش تصادفات

واکنش حماس به عملیات جنوب حیفا

یاغی پرسپولیس: بردن دربی لذت بخش است

بحث پزشکیان با امام جمعه اسلامشهر

صحبت‌های جالب رضاییان پس از دربی؛ قول رامین به هواداران استقلال

عکس/ پوستر AFC پس از دربی؛ Tehran is RED

کارشناس داوری دربی ۱۰۵؛ پنالتی استقلال سوخت؟

فیلم/لحظاتی از شادی و غم بعد از سوت پایان دربی ۱٠۵

فیلم/بوژوویچ: استقلال در دربی سزاوار باخت نبود

فیلم/هوادار ناراحت استقلال روی سکوی‌های ورزشگاه بعد از سوت پایان بازی

عالیشاه: یک فینال را بردیم، ۹ تا باقی مانده است

عکس/خوشحالی عابدزاده از برد پرسپولیس در دربی

علی علیپور به رکورد هاشمی‌نسب رسید

فیلم/گل دوم پرسپولیس به استقلال توسط علی علیپور

کارتال دربی تهران را هم برد؛ پرسپولیس دبل کرد و به کورس برگشت!

اوجالان رئیس پ‌ک‌ک: این گروه باید خود را منحل کند

حسینی باید اخراج می‌شد!

کری‌خوانی اسکوچیچ پس از تساوی

اعتراض سریع استقلال به پنالتی دربی: آفساید به نظر می‌رسید!

فیلم/ گل اول پرسپولیس

عالیشاه پنالتی‌زن پرسپولیس را عوض کرد

برد یک نیمه‌ای پرسپولیس در دربی؛ استقلال باز هم پنالتی داد

تصویر جالب از پرتماشاگرترین دربی پایتخت

پزشکیان: از قطعی برق و گاز عذرخواهی می‌کنم

فیروز کریمی: پیشنهاد استقلال را رد کردم

عکس/ رامین رضاییان به سمت نیمکت پرسپولیس رفت

نوشته جالب هوادار پرسپولیس برای سروش رفیعی

پوتین: اولین ارتباطات ما با دولت آمریکا، امید‌هایی را منعکس می‌کند

واکنش کفاشیان به ائتلاف با عابدینی علیه تاج

مرگ مشکوک بازیگر معروف و همسرش

رشد چشمگیر مجتمع تبریز بیمه معلم در رشته‌های اموال، اشخاص و عمر

واحد پول چه کشورهایی پوند است؟

سرمایه‌گذاری مولد؛ سود فردی، رشد جمعی

ماجرای مرگ تلخ ۱۹ ورزشکار ایرانی به خاطر گازگرفتگی

آیا تغذیه سالم در بارداری بر هوش نوزاد اثر دارد؟

جاذبه‌های گردشگری پارک طالقانی تهران

قیمت گوشت امروز چهارشنبه ۸ اسفند اعلام شد

آشنایی با خواص شگفت‌انگیز کنجد برای سلامتی

ساعت کاری اصناف در ماه رمضان و شب عید کاهش نمی‌یابد

عمر مفید باتری ماشین؛ از کجا بفهمیم وقت تعویض باتری رسیده است؟

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می‌شود؟

اینفوگرافی/ قدرتمندترین پاسپورت‌ها در سال ۲۰۲۵

فیلم/ مسعود فراستی: هر غلطی که دلم بخواهد می‌کنم

تلویزیون امروز و فردا چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟