اقتصاد۲۴- پیتر استانو این مطلب را روز جمعه در پاسخ به سووال خبرنگاری مطرح کرد که درباره اثربخشی تحریمهای اخیر اتحادیه اروپا علیه ایران پرسید.
وی با تکرار مواضع مداخلهجویانه غرب در امور داخلی کشورها گفت: ما بر مواضع خود در مورد تحریم کسانی که مسئول نقض مداوم حقوق بشر هستند تأکید میکنیم. به موازات آن از سایر ابزارهای دیپلماتیک مانند تعامل با مقامات ذیربط و یا محکومیت عمومی استفاده میکنیم. سخنگوی اتحادیه اروپا ادعا کرد که هدف تحریم دستیابی به تغییر رفتار است.
شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه (۱ خرداد ۱۴۰۲) در تداوم مواضع خصمانه و مداخلهجویانه در امور داخلی ایران، بسیج دانشجویی و بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به بهانه مسائل حقوق بشری تحریم کرد.
بیشتر بخوانید: توافق منطقهای به جای برجام؛ چقدر واقعی، چقدر انحرافی؟
پیتر استانو در ادامه نشست امروز و در پاسخ به سووالی درباره قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست موسوم به سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا توضیح داد: «هنگامی که از آخرین دور تحریمها علیه ایران یا علیه اشخاص و نهادهای ایرانی صحبت میکنیم، این تحریمها توسط کشورهای عضو تصمیم گیری و تصویب میشوند. اما زمانیکه نوبت به قرار دادن نهادها یا افراد در فهرست تروریسم اتحادیه اروپا میرسد، این موضوعی است که کشورهای عضو باید در شورا تصمیم بگیرند و نه در پارلمان اروپا. این در صلاحیت کشورهای عضو در شورا است.»
وی افزود: «هنگامی که کشورهای عضو تصمیم گرفتند که زمان لازم برای بحث (دراین باره) فرا رسیده است، موضوع را روی میز خواهند گذاشت. با این حال، در مورد قراردادن شخص یا نهادی در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا، بر اساس رویههای موجود ابتدا به تصمیم مربوطه توسط یک مقام ملی - قوه قضاییه یا هر مرجع مربوطه که بتواند چنین تصمیمی را در چارچوب عضو اتخاذ کند نیاز داریم. تنها پس از آن، کشورهای عضو میتوانند در شورا بحث کنند.»