اقتصاد۲۴- میناسادات حسینی: در چند سال گذشته، کابینت MDF به دلیل قیمت مناسب و ماندگاری بالایی که دارد، طرفداران زیادی پیدا کرده است. با تمام مزایایی که ورقههای ام دی اف دارند، گاهی دچار مشکلاتی جدی شده و به تعمیر یا تعویض نیاز پیدا میکنند. یکی از این مشکلات بزرگ و رایج، که برای اکثر کاربران رخ میدهد باد کردن کابینت، به دلیل نفوذ رطوبت به آن است. یک شرکت دانشبنیان داخلی برای نخستینبار اقدام به تولید اسپری محافظ چوب و MDF کرده است که این اسپریها با ایجاد پوششی نانو ساختار مانع از باد کردن کابینت یا دربهای چوبی سرویسهای بهداشتی و حمام، پارکتها و... میشوند.
ابوالفضل زارع، مدیرعامل شرکت صنایع شیمیایی بیدک نانوساختار سال هاست در حوزه تولید انواع محصولات شیمیایی صنعت ساختمان بر پایه فناوری نانو فعالیت میکند. این شرکت با بهره گیری از نیروی جوان و تحصیل کرده به تولید محصولات مطابق با دانش روز و با قابلیت رقابت با برندهای جهانی میپردازد. او در گفتگو با «اقتصاد ۲۴» پیرامون اهمیت تولید اسپریهای جدید محافظ چوب و MDF میگوید: «چوب و MDF با توجه به مزایای بسیار زیادی که در زمینه معماری دارند، کاربردهای بسیار زیادی در زندگی روزمره ما پیدا کرده اند. با این وجود یکی از بزرگترین مشکلات وسایل ساخته شده با MDF و دیگر مصنوعات چوبی، باد کردن و دفرمه شدن آنها در اثر خیس شدن است. احتمالا در خانه با مشکل باد کردن MDF کابینت، دربهای چوبی سرویسهای بهداشتی و حمام، پارکتها و… مواجه و مجبور به صرف هزینه برای تعمیر یا تعویض آن وسایل شده اید. ما برای رفع مشکل شما، اسپری محافظ چوب و MDF بیدک را پیشنهاد میدهیم.»
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان عنوان میکند: «اسپری محافظ چوب و MDF بیدک موجب ایجاد پوششی نانوساختار با خاصیت برروی سطوح بدون پوشش مصنوعات چوبی میشود. پس از اعمال این اسپری برروی لبه برش خورده و بدون پوشش چوب و MDF لایهای سفیدرنگ تشکیل شده که به دلیل داشتن خاصیت مانع از خیس شدن و تورم چوب و MDF میشود.»
زارع در پاسخ به این سوال به «اقتصاد ۲۴» گفت: «این محصول علاوه بر جلوگیری از ایجاد تورم ناشی از رطوبت در چوب و MDF، باعث تسریع خروج رطوبت از داخل بافت چوب و MDF شده و در ۵۰ درصد از موارد، پس از گذشت چند هفته از اعمال اسپری برروی لبههای متورم شده MDF، موجب از بین رفتن تورم ایجادشده در MDF در اثر آب خوردگی میشود.»
مدیر این شرکت دانشبنیان به انواع این اسپری اشاره کرد و گفت: «این اسپری دارای دو نوع رنگی و شفاف است. با توجه به اینکه پوشش ایجادشده پس از خشک شدن نوع نخست این اسپری رنگی است، توصیه میشود در محلهای دور از دید همچون لبه پشتی MDF کابینت، لبههای MDF دور سینک ظرفشویی، لبههای بدون پوشش پارکت و زیر دربهای چوبی استفاده شود. البته این مدل استحکام و ماندگاری بیشتری نسبت به نوع شفاف آن دارد. علاوه بر آن، به منظور استفاده برروی سطوح در مقابل دید، از محصول بی رنگ WP-۳۰۰ استفاده میشود.»
این مدیر شرکت دانشبنیان درباره سهمی که اسپری محافظ چوب و MDF بیدک در تامین نیاز داخل دارند به «اقتصاد ۲۴» میگوید: «پیش از این، چنین بازاری در داخل نداشتیم و ما در حال حاضر، در حال ایجاد بازار این محصول هستیم، زیرا این محصول هیچ مشابه داخلی و حتی خارجی ندارد.»
زارع در این مورد گفت: «ما یکسری مواد فرموله کرده بودیم و به کاربردی برای چوب رسیدیم که مناسب بازار بود؛ بنابراین شروع به ساخت اسپری محافظ چوب کردیم. ۴ ماه است که این محصول تولید و روانه بازار شده و درصددیم تولید آن را گستردهتر کنیم.»
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در مورد سایر محصولات این شرکت که بر پایه فناوری نانو است، گفت: این شرکت محصولات مختلفی عرضه کرده که به شرح زیر است:
۱. چسب کاشی: چسبهای کاشی یکی از اصلیترین محصولات شرکت صنایع شیمیایی بیدک نانوساختار است. بیدک با استفاده از فناوری نانو انواع مختلف چسبهای کاشی پودری و خمیری را تولید میکند. سهولت مصرف، کیفیت بسیار بالا و قیمت اقتصادی از مهمترین ویژگیهای محصولات گروه بیدک است.
۲. پودر بندکشی: پودر بندکشی بیدک با استفاده از فناوری نانو و به صورت تکجزئی تولید شده و پس از مخلوط شدن با آب، آماده مصرف خواهد بود. این محصول حاوی پودرهای معدنی، افزودنیهای پلیمری، غلظتدهندهها و دیگر افزودنیهاست.
۳. رزین آب بندی: این محصول برپایه رزینهای استایرن آکریلات با استفاده از تکنولوژی نانو ساخته شده و مناسب برای آب بندی استخر، آب نما، کف حمام و توالت (قبل از کاشی کاری) و دیگر موارد مشابه است.
۴. چسب بتن پلیمری: چسب بتن پلیمری بیدک، بر پایه رزینهای امولسیونی بوده و به منظور افزایش چسبندگی سیمان و بتن، افزایش چسبندگی ملات جدید بتن به بتن قدیمی، کاهش نفوذپذیری بتن و افزایش مقاومت بتن در برابر یخ زدگی ساخته شده است.
از برآیند صحبتهای مدیرعامل این شرکت دانش بنیان میتوان چنین استنباط کرد که استفاده از این محصولات در صنعت ساختمان نقش بسزایی در استحکام مواد مصرفی ساختمان دارد. در حال حاضر هم این محصولات در دسترس هستند و برخی از آنها با استقبال صنایع نیز روبرو شدهاند، اما برای تاثیر گذاری بیشتر محصولات نانو در صنعت ساختمان، فرهنگ سازی نیز امری ضروری است.