تاریخ انتشار: ۱۲:۰۷ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

ایران دهمین کشور متضرر از اختلال اینترنت

اختلالات و قطعی‌های اینترنت توسط دولت‌ها، سالانه میلیاردها دلار به اقتصاد جهان ضرر می‌زند.

قطعی اینترنت

اقتصاد۲۴- اختلالات و قطعی‌های اینترنت توسط دولت‌ها، سالانه میلیارد‌ها دلار به اقتصاد جهان ضرر می‌زند. اینترنت ایران هم سال‌هاست که با فیلترینگ و قطعی‌های عمدی درگیر است. حالا جدیدترین بررسی‌ها نشان می‌دهد که تا نیمه سال جاری میلادی، ایران با ۳٠۹ساعت قطعی اینترنت که بیش از ۳۴میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است، جایگاه دهمین کشور متضرر جهان از قطعی‌های عمدی اینترنت را در اختیار دارد.

اختلالات و قطعی‌های عمدی اینترنت توسط دولت‌ها، سالانه میلیارد‌ها دلار به اقتصاد جهان ضرر می‌زنند. در حقیقت این محدودیت‌های اینترنتی اعمال شده، زخمی هستند که توسط خود دولت‌ها بر پیکر اقتصاد کشورهایشان زده می‌شوند. اینترنت ایران هم سال‌هاست که با فیلترینگ و قطعی‌های عمدی درگیر است و این اختلالات، ضرر‌های هنگفتی را به کاربران و کسب‌وکار‌ها وارد کرده‌اند. بررسی‌ها و تحقیقات مختلف در این زمینه نشان می‌دهند که اعمال قطعی‌ها و محدودیت‌های اینترنتی با رشد تقاضا برای خرید انواع ابزار‌های فیلترشکن، ارتباطی مستقیم دارند.

فروش انواع کیسه‌های پلاستیک زباله نایلون و نایلکس

با این اوصاف است که جدیدترین آمار‌ها از هزینه جهانی قطع عمدی اینترنت به دست دولت‌ها، اطلاعات جالب و البته عجیبی را به دست می‌دهند. بررسی‌های اخیر وب‌سایت ردیاب قطعی‌های اینترنت top ۱۰ vpn که ابزاری زیرمجموعه نهاد غیرانتفاعی نت‌بلاکس است، نشان می‌دهند که از سال ۲۰۱۹ تا کنون هزینه جهانی قطع عمدی اینترنت توسط دولت‌ها بیش از ۴۴میلیارد دلار بوده است. در رتبه‌بندی جدیدی که این وب‌سایت از هزینه محدودیت‌ها و قطعی‌های اینترنت در کشور‌های مختلف تا نیمه ماه ژوئن سال جاری میلادی منتشر کرده، ایران جایگاه دهمین کشور را به خود اختصاص داده است.

شدیدترین شکل سانسور اینترنت

آخرین بررسی‌های انجام شده درباره تاثیر قطعی‌های عمدی اینترنت بر اقتصاد جهانی نشان می‌دهد که از سال ۲۰۱۹ تا کنون ۴۶۱ قطعی عمده اینترنت در ۵۴ کشور جهان اتفاق افتاده است که مجموع هزینه آن‌ها به ۰۸/ ۴۴ میلیارد دلار می‌رسد. این بررسی‌ها که توسط وب‌سایت top۱۰vpn انجام شده‌اند، تاکید می‌کنند که از ابتدای سال ۲۰۲۳ تا حالا ۸۱ قطعی اینترنت در ۱۴ کشور جهان اتفاق افتاده که هزینه این قطعی‌ها ۷۲/ ۱ میلیارد دلار است. به این ترتیب از ابتدای سال جاری میلادی تا حالا ۱۷ هزار و ۹۰۱ ساعت قطعی عمدی اینترنت در سراسر جهان اعمال شده است. بر اساس این آمارها، در سال ۲۰۲۳ اتیوپی با ۵۲۶ میلیون دلار، بیشترین ضرر ناشی از قطعی‌های اینترنت را در میان کشور‌های جهان داشته است و بعد از آن میانمار و هند در رتبه‌های بعدی قرار دارند.


بیشتر بخوانید: اینترنت برای برگزاری امتحانات نهایی مدارس قطع می‌شود؟



در سال ۲۰۲۲، اما ۱۱۴ قطعی اینترنت در ۲۳ کشور جهان اتفاق افتاد که مجموع هزینه آن‌ها به ۶۷/ ۲۴ میلیارد دلار رسید. مجموع زمان قطع اینترنت در سال گذشته میلادی در سراسر جهان ۵۰ هزار و ۶۵ ساعت بود که نسبت به سال ۲۰۲۱ رشد ۴۵ درصدی داشت. در سال ۲۰۲۲ روسیه با ۵۹/ ۲۱ میلیارد دلار، بیشترین ضرر ناشی از قطع عمدی اینترنت را متحمل شد و بعد از آن کشور‌های میانمار و قزاقستان در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.

شاخص هزینه جهانی قطع اینترنت تاثیر هر قطع عمدی اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در سراسر جهان را ردیابی می‌کند. این نوع اختلال، در واقع شدیدترین شکل از سانسور اینترنت به حساب می‌آید که نه تنها حقوق دیجیتال شهروندان را نقض می‌کند، بلکه ضرر‌های اقتصادی هنگفتی را هم به دنبال دارد. این شاخص با ردگیری هر قطعی اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در کشور‌ها و مناطق مختلف دنیا که توسط دولت‌ها و به صورت عامدانه انجام می‌شود و بر اساس محاسبات مربوط به شاخص‌هایی از بانک جهانی، اتحادیه جهانی مخابرات، اداره آمار اتحادیه اروپا و اداره سرشماری ایالات‌متحده آمریکا، به دست می‌آید.

به عقیده کارشناسان اقتصادی و جامعه‌شناسان، قطع عمدی اینترنت به عنوان شدیدترین شکل از سانسور اینترنت، نوعی از کنترل و نظارت اجتماعی بر مردم هر کشور است که دسترسی آزاد آن‌ها به اینترنت را مختل می‌کند. هدف از ردگیری شاخص هزینه جهانی قطع اینترنت، جلب‌توجه عموم مردم به آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی است که چنین اقداماتی می‌توانند به دنبال داشته باشند. در همین راستا، وب‌سایت top۱۰vpn به تازگی جدیدترین آمار‌های مربوط به بررسی کشور‌های جهان از نظر شاخص هزینه جهانی قطع اینترنت را از ابتدای سال ۲۰۲۳ تا حالا منتشر کرده است.

رشد ۳ هزار درصدی تقاضا برای وی‌پی‌ان  

بر اساس این بررسی‌ها، شدیدترین قطعی اینترنت از ابتدای سال ۲۰۲۳ تا حالا در اتیوپی اتفاق افتاده است. مقامات این کشور به دنبال تنش‌های مذهبی در اوایل ماه فوریه، دسترسی به فیس‌بوک و یوتیوب را مسدود کرده‌اند. با وجود حل مشکلات مربوط به اختلاف و دو‌دستگی در کلیسای ارتودکس، اما محدودیت دسترسی به شبکه‌های اجتماعی همچنان ادامه دارد.

به این ترتیب است که تقاضا برای خدمات وی‌پی‌ان در اتیوپی به‌شدت افزایش پیدا کرده. از طرفی با وجود تلاش‌های اخیر گروه‌های مقاومت محلی، همچنان دسترسی به اینترنت در بخش‌های زیادی از شمال‌غرب میانمار کاملا مختل مانده است. بسیاری از این اختلالات از سال ۲۰۲۱ اتفاق افتاده و هنوز هم ادامه دارند.

مقامات هندوستان هم به خاطر تعقیب رهبر جدایی‌طلبان پنجابی از ماه مارس امسال شدیدترین قطعی اینترنت را اعمال کرده‌اند که تمام ارتباطات مربوط به اینترنت موبایل و حتی پیامک‌ها را تحت تاثیر قرار داده است. در پاکستان و به دنبال تظاهرات مردمی ناشی از دستگیری عمران‌خان، نخست‌وزیر سابق این کشور در ماه مه، مقامات دولت به مدت چهار روز دسترسی به اینترنت موبایل را در سراسر این کشور قطع کرده و همچنین شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، توییتر و یوتیوب را فیلتر کردند. تاثیر اقتصادی این اقدامات بسیار شدید بوده و بر اساس این گزارش، به ۲/ ۵۰ میلیون دلار در هر روز رسیده است.

در عراق، اما برگزاری آزمون سراسری در ماه فوریه باعث فیلتر گسترده شبکه‌های اجتماعی شد که این اختلالات در مجموع ۶۴ ساعت به طول انجامیدند. در ترکیه، اما وقوع زلزله شدید در ماه فوریه گذشته به فیلتر شبکه اجتماعی توییتر منجر شد. این محدودیت‌ها به دنبال انتقادات گسترده نسبت به واکنش دولت ترکیه به این بحران، اعمال شدند و پس از آن بازار خرید و فروش خدمات فیلترشکن و وی‌پی‌ان در این کشور داغ شد.

در ایران، اما وقوع ناآرامی‌ها از شهریور ماه گذشته باعث تشدید محدودیت‌ها و قطعی‌های اینترنت شد. در حالی که تا پیش از شهریور ماه سال گذشته، کاربران برای ورود به فیس‌بوک، توییتر، یوتیوب، تلگرام و کلاب‌هاوس به سراغ وی‌پی‌ان‌ها می‌رفتند، اما از آن زمان با اضافه شدن اینستاگرام، واتس‌اپ، گوگل‌پلی و بسیاری از دیگر سرویس‌های گوگل به این فهرست، عملا کاربران برای دسترسی به اغلب شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های پرکاربر ناچار هستند که دست به دامن ابزار‌های فیلترشکن شوند.

با این اوصاف است که وی‌پی‌ان به پرتکرارترین کلیدواژه کاربران ایرانی در جست‌وجو‌های اینترنتی تبدیل شده و حتی آن‌ها حاضرند هزینه‌های گزافی برای خرید این ابزار‌ها بپردازند تا بتوانند به اینترنت آزاد دسترسی داشته باشند. بررسی‌های وب‌سایت top۱۰vpn نشان می‌دهد که در طول مدت بیست‌و‌دوم سپتامبر تا سی‌ویکم اکتبر سال گذشته میلادی، تقاضا برای دسترسی به خدمات وی‌پی‌ان در اوج خود بوده است.

این تقاضا که در ابتدای اعتراضات نسبت به زمان مشابه در سال گذشته افزایش ۲۱۶۴ درصدی داشته، در طول یک ماه پس از آن رشد سالانه ۳۰۸۲ درصدی را تجربه کرده است. این آمار‌ها نشان می‌دهند که از آن زمان تا حالا، متوسط تقاضای روزانه برای استفاده از خدمات وی‌پی‌ان در ایران بالا مانده و رشد حداکثری ۹۵۱ درصدی را نسبت به زمان مشابه سال قبل به ثبت رسانده است.

منبع: دنیای اقتصاد
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
سارا دولت آبادی
0
0
دوشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۲
اینکه چرا عده ای احساس میکنن بیشتر از بقیه میفهمن یا بيش 9تر از بقیه اجازه دارند برای دیگران تصمیم بگیرن وقعا امریست که باید به آن توجه زیادی کرد، ولی اینکه عده ای هم با استفاده از این صفحات و فضای آزاد دست به هرکاری میزنن و ربه اصطلاح گندشو درمیارن هم مورد قابل بحثی است، در هر دو مورد نباید این امر کاملا برای همه شامل بشه.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۲ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۷ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۱۷ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۷ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۷ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۲ + جدول

برترین اقتصاددانان ایران کدامند؟/ محمد هاشم پسران کیست؟

زمان واریز یارانه نقدی آذرماه مشخص شد

سقف حقوق بازنشستگی کارگران و کارمندان مشخص شد

پیش‌بینی بورس در هفته آینده/ بازار سرمایه تشنه نقدینگی است

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پاییز هزار رنگ در بوستان ملت تهران

خوش‌تیپ‌ترین مردان جهان در سال ۲۰۲۳ + اینفوگرافی

فیلم / وقتی محسن تنابنده بندری می خواند

استوری جدید مهراب قاسمخانی و پسرش نویان + عکس

آب کردن چربی‌های شکم با این ۵ دمنوش

کاهش قیمت طلا و سکه با ترکش آلودگی هوا

فیلم/ سرمربی اسبق استقلال: پسر نماینده مجلس را رد کردم!

در پرونده نهاده‌های دامی، وزیر استعفا داد، قائم مقامش تحت تعقیب است

فیلم/دلار‌هایی که چای دبش به جیب زد

عزل یک مدیر ورزشی به خاطر بی حجابی ورزشکاران دختر

بیشترین و کمترین بازدهی نماد‌های بورس در هفته‌ای که گذشت

مصائب دانشجویان بعد از اعتراضات ۱۴۰۱

وعده وزیر ارتباطات بر پرسرعت شدن اینترنت

علی صبوری به سیم آخر زد؛ درخواست کمک از مردم برای خرید ماشین!

فیلم/ امیرحسین مقصودلو چگونه تتلو شد؟

فیلم/ ازخانه وحشت تا استرداد امیر تتلو به کشور

آیت الله العظمی وحید خراسانی و آملی لاریجانی عزادار شدند

فیلم/ سخنان جانشین فرمانده سپاه درباره مهاجرت پزشکان و پرستاران

چای گیت و صفر تا صد یک اختلاس کلان / مروری بر همه ابعاد فساد ۱۴۰ هزار میلیارد تومانی چای دبش

یحیی گل محمدی: بازی الدحیل را فراموش کنید

قوه قضاییه زیر ضرب حامیان دولت، آیا بازی فراتر از فضای انتخابات مجلس است؟

بدعت عجیب رئیسی در ارائه بودجه به مجلس

عکس/ طعنه ابطحی به رسایی درباره امیر تتلو

عکس/ پوستر باشگاه سپاهان جنجالی شد!

ماجرای نامه رائفی پور به امیر تتلو چه بود؟

فیلم/ آنالیز فنی بازی پرسپولیس و الدحیل

صعود تورم ترکیه به بالاترین نرخ در سال ۲۰۲۳

فیلم/یحیی گل‌محمدی: همین فردا تیم را به برانکو تحویل می‌دهم

فیلم/ حمله موشکی به سفارت آمریکا در بغداد

کارکرد‌های صنایع خلاق در توسعه اجتماعی نقد و بررسی می‌شوند

پیش بینی بورس شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۲

افزایش قیمت خودرو با باز کردن سامانه یکپارچه خودرو/ خودروی برقی موضوعی فرا وزارتخانه‌ای است که اهمیتی برای دولت ندارد

فیلم/ یادی از داریوش مهرجویی به مناسبت زادروزش

مذاکرات احیای برجام روی میز نیست

بازدهی بازار‌ها در هفته دوم آذر ۱۴۰۲ چگونه بود؟

خانه سازی چینی‌ها در پایتخت ایران

توقف طلای جهانی از صعود بیشتر

توافق ایران و عمان برای استفاده از ارز‌های ملی

مراقب کلاهبرداران سهام عدالت باشید!

خبر مهم درباره تشکیل یک شهر جدید در استان تهران!

منشاء آلودگی هوا ناترازی در حوزه انرژی است

انقلاب یحیی گل محمدی در پرسپولیس

قیمت اتریوم و تتر نزولی شدند

فنر قیمت دلار جمع شد

جدیدترین قیمت خانه در منطقه غرب تهران + جدول

جنگلبان شهرستان کردکوی به شهادت رسید

گزینه جذاب یحیی علیه مهدی طارمی

عکس/ کنایه عضو شورای شهر تهران به زاکانی: اینگونه می‌خواستید کمر ترافیک را بشکنید؟

فیلم/تصاویری دیده‌نشده از رشت در سال ۱۳۵۰ خورشیدی!

در ۳۰ سال اخیر ۱۵۰ میلیارد دلار برای طرح‌های عمرانیِ بی ضابطه، پودر شد/ استمداد می‌کنیم به داد ایران برسید!