تاریخ انتشار: ۱۷:۳۵ - ۱۰ تير ۱۴۰۲

چرایی امتناع عربستان از پذیرش هیئت اسرائیلی در نشست آتی یونسکو

رژیم صهیونیستی علاوه بر طرح صلح پیشنهادی عربستان برای حل بحران فلسطین با هیچ یک از شروط ریاض برای عادی سازی روابط موافقت نکرده ضمن آنکه این رژیم از سال ۲۰۱۷ از یونسکو خارج شده است.

امتناع عربستان از پذیرش هیئت اسرائیلی در نشست آتی یونسکو

اقتصاد۲۴- عربستان هنوز سندی را که به موجب آن به نمایندگان رژیم صهیونیستی اجازه حضور در نشست‌های ماه سپتامبر یونسکو در ریاض داده می‌شود را امضا نکرده است.

دیپلمات‌های غربی و مسئولان ارشد رژیم صهیونیستی اعلام کردند که عربستان به صراحت اعلام کرده که (رژیم) اسرائیل مشکل اصلی است.
عربستان به تلاش‌های جوبایدن که همانند نتانیاهو برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده امریکا روی عادی سازی روابط ریاض- تل آویو سرمایه گذاری کرده است نه تنها پاسخ مثبت نداده بلکه شروطی را تعیین کرده است که برای هیچ یک از دو طرف امریکایی و اسرائیلی قابل پذیرش نیست.

حدود سه هفته پیش یک مقام آمریکایی اعلام کرده بود که آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان ۱۰۰ دقیقه درباره طیف گسترده‌ای از مسائل اعم از (رژیم) اسرائیل گفتگو کرده است.

رسانه‌ها اعلام کردند به احتمال زیاد بخش عمده‌ای از گفتگو میان بلینکن و محمدبن سلمان تحت تاثیر عادی‌سازی احتمالی روابط میان عربستان و اسرائیل بوده حال آنکه مقامات احتمال هرگونه پیشرفت فوری یا عمده در این موضوع را منتفی دانسته‌اند.

علیرغم حرف و حدیث‌های گسترده درباره احتمال دستیابی به توافق عادی سازی روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل، تل‌آویو مخالف شروط اعلام شده ریاض در مذاکرات با دولت جو بایدن است.

روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» پیش از این به نقل از یک مقام آمریکایی فاش کرده بود که دولت ریاض در مذاکرات با آمریکا چهار پیش‌شرط برای عادی‌سازی روابط با اشغالگران صهیونیست را مطرح کرده است که عبارتند از: حق برخورداری برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای، افزایش روابط دفاعی با آمریکا، تحکیم تجارت با آمریکا و توقف انتقادات واشنگتن در خصوص قتل جمال خاشقچی روزنامه‌نگار سعودی.

پیشتر در گزارش روزنامه نیویورک تایمز اعلام شده بود، ریاض که روابطش با دولت جو بایدن متشنج شده، برای عادی سازی با اسرائیل این شرط را گذاشته که فروش تجهیزات دفاعی آمریکا به عربستان افزایش یابد و همچنین واشنگتن با برنامه هسته‌ای عربستان موافقت کند.

خواسته‌های عربستان شامل دستیابی ریاض به تسلیحات پیشرفته آمریکایی و موافقت واشنگتن با "برنامه هسته‌ای غیرنظامی" ریاض است که تل‌آویو با آن مخالف است. زیرا دستیابی عربستان به تسلیحات پیشرفته «برتری نظامی اسرائیل در منطقه» را از بین می‌برد. همچنین «برنامه هسته‌ای غیرنظامی» عربستان از نظر اسرائیل «مقدمه‌ای برای توسعه سلاح هسته‌ای سعودی» تلقی می‌شود. امری که با مخالفت ایالات متحده آمریکا و اسرائیل به دلیل هراس شدید از پیامد‌های آن روبه رو است.

مائیربن شبات، مشاور سابق امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و به عنوان یکی از طراحان توافقنامه‌های عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی در مقاله‌ای نوشت: عادی‌سازی روابط با عربستان منفعت آشکار آمریکایی-غربی است که با آن می‌توان عربستان را ازمحور چین، ایران و روسیه دور کرد، این هدف بسیار مهمی است؛ اما نه به هر قیمتی.

به نوشته بن شبات امتیازدهی‌ها در مساله ایران، چانه‌زنی بر سر موضوع گسترش ظرفیت‌های هسته‌ای در خاورمیانه و امتیازدهی‌ها در سطح امنیتی در عرصه فلسطین در واقع سنگین‌ترین بهایی است که می‌توان پرداخت کرد.

نتانیاهو و دیگر مسئولان این رژیم همواره از نزدیک بودن توافق عادی‌سازی روابط با عربستان صحبت می‌کنند، اما ریاض بار‌ها تأکید کرده که عادی‌سازی روابط با تل‌آویو در گرو اجرای طرح صلح عربی است که شامل تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی و بازگشت آوارگان و عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از جولان اشغالی است.

در اوایل بهمن ماه ۱۴۰۱، فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه عربستان، عادی‌سازی روابط با اسرائیل را بدون راه حل دو کشور اسرائیل- فلسطین منتفی دانست.

اسرائیل هنوز به یونسکو باز نگشته است

منابع امریکایی و اسرائیلی درحالی بر امتناع عربستان از پذیرش هیئت اسرائیلی در نشست آتی یونسکو در ریاض مانور می‌دهند که این رژیم اساسا از سال ۲۰۱۷ از یونسکو خارج شده است.

علیرغم اینکه دولت بایدن مقدمات لازم را برای بازگشت به این سازمان شروع کرده است، اما تاکنون رژیم صهیونیستی برای بازگشت به یونسکو اعلام امادگی نکرده است و لذا صرف نظر از محل نشست رژیم صهیونیستی برای حضور در نشست یونسکو منع قانونی دارد.


بیشتر بخوانید:  خاورمیانه پیش به سوی ثبات؛ این منطقه دیگر به ساز بیگانگان نمی‌رقصد!


ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی، در اول ژانویه ژانویه ۲۰۱۹ در اعتراض به رویکرد ضد اسرائیلی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو)، رسما از این نهاد بین‌المللی خارج شدند.

خروج آمریکا و رژیم صهیونیستی از یونسکو از حدود یک سال قبل در دستور کار این دو قرار داشته و تنها در این تاریخ با پیش رفتن امور اداری آن، رسمی شد. در واقع ایالات متحده و رژیم صهیونیستی تصمیمات خودشان را سال ۲۰۱۷ اعلام کردند. اما طبق اساسنامه یونسکو، خروج در پایان سال بعد اجرایی می‌شود.

ایالات متحده گفته بود برای اینکه در یونسکو باقی بماند، خواستار تغییرات بنیادین در این سازمان، مخصوصا برنامه «میراث جهانی» آن است که بعضا اماکن مقدس در اراضی اشغالی را برخلاف خواسته و فشار‌های صهیونیست‌ها، میراث اسلامی و فلسطینی نامیده است.

رژیم صهیونیستی نیز طی سال‌های اخیر به دلیل قطعنامه‌های متعدد یونسکو در حمایت از فلسطینی‌ها و محکومیت اشغالگری اسرائیل، از این سازمان خشمگین بود و بار‌ها تلاش می‌کرد با تهدید یا تطمیع، کشور‌های عضو را از رای دادن علیه خود باز دارد.

زمانی که یونسکو اولین نهاد سازمان ملل متحد شد که فلسطین را به عنوان یک عضو کامل در سال ۲۰۱۱ پذیرفت، دولت اوباما به سرعت پرداخت مبالغ سالانه خود را که مبلغی حدود ۲۲ درصد کل بودجه این سازمان می‌شد، متوقف کرد. براساس یک قانون ملی، ایالات متحده قادر است اعتبارات آژانس‌های سازمان ملل متحد را که فلسطین را به عنوان عضو کامل به رسمیت می‌شناسند قطع کند.

ایالات متحده و رژیم صهیونیستی پس از رای به عضویت فلسطین در سال ۲۰۱۱، کمک مالی به یونسکو را متوقف کردند و هر دو کشور در سال ۲۰۱۳ حق رای خود را از دست دادند.

سال ۲۰۱۶ روابط دیپلماتیک بیش از پیش تیره شد؛ چرا که یونسکو قطعنامه‌هایی را به تصویب رساند که به گفته مقام‌های اسرائیلی روابط یهودیت با اماکن مقدس در قدس را نادیده می‌گرفت که شامل اشاره به حرم شریف تنها با نام‌های عربی و انگلیسی و حذف عبری آن می‌شد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به آن گفت: "یونسکو اندک مشروعیت باقیمانده خودش را هم از دست داد. "

یونسکو همچنین به اسرائیل به عنوان قدرت اشغالگر اشاره می‌کند و اقدامات این کشور در اراضی فلسطینی را زیر سوال می‌برد.

سال ۲۰۱۷ یونسکو قطعنامه دیگری را تصویب کرد که موجب نگرانی مقام‌های رژیم صهیونیستی شد؛ یونسکو، بخش قدیمی شهر الخلیل در کرانه باختری را به عنوان یک میراث جهانی ارزشمند و در معرض خطر فلسطینی اعلام کرد.

ایالات متحده اعلام کرد از این سازمان بیرون می‌آید و رژیم صهیونیستی هم به دنبال آن دست به اقدام مشابهی زد.

دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۷ تصمیم گرفت به دلیل تصمیمات ضد صهیونیستی یونسکو، در سال ۲۰۱۷ به طور کامل از این آژانس خارج شود.

براین اساس تا زمانی که رژیم صهیونیستی به یونسکو بازنگشته است صرف نظر از محل اجلاس، نمی‌تواند در آن حضور یابد و با توجه به اینکه بازگشت به این سازمان خود شکستی برای این رژیم محسوب می‌شود، چون هنوز دلایل خروج به قوت خود باقی است لذا این رژیم برای سرپوش گذاشتن بر این ناکامی می‌خواهد ان را به عادی سازی روابط با عربستان گره بزند.

با این حال بعید به نظر می‌رسد با توجه به چرخش راهبردی که در سیاست‌های منطقه‌ای و بین المللی عربستان طی چند ماه اخیر رخ داده است، عربستان تحتئ تاثیر جوسازی‌های امریکا و اسرائیل برای پذیرش هیات اسرائیلی در نشست ریاض قرار گیرد. احمد کاظم زاده

منبع: خبرگزاری صداوسیما
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان