تاریخ انتشار: ۰۸:۵۴ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۸

روایت خواندنی خبرنگار حوادث از قتل همسر نجفی

محمد بلوری روزنامه نگارمشهور و کهنه کار صفحه حوادث در روزنامه ایران نوشت:با گذشت بیست و دو سال از یک تراژدی هولناک خانوادگی که دختر و پسر نوجوانی به‌نام شاهرخ و سمیه، در جریان دلدادگی جنون‌آمیزشان مرتکب شدند، این بار محمدعلی نجفی چهره معروف علم و سیاست با قتل همسر جوانش، همسان با «تراژدی خانوادگی شاهرخ و سمیه» شدیدترین تکانه اخلاقی و خانوادگی دو دهه اخیر را در میان اقشار مختلف جامعه بویژه خانواده‌ها پدید آورد.
میترا نجفی همسر دوم محمدعلی نجفی
اقتصاد24 - در سال ۷۵ دختری شانزده ساله به‌نام سمیه در جریان معاشرت با شاهرخ نوجوان همسال خود، دل به او می‌بندد و تصمیم به ازدواج می‌گیرند اما با مخالفت شدید خانواده روبه‌رو می‌شوند و با اصرار سمیه،شاهرخ تصمیم به کشتن افراد خانواده این دختر می‌گیرد.

سمیه در غیاب والدینش، شاهرخ‌ را به‌ خانه‌شان دعوت می‌کند و با کمک او ابتدا خواهر ۱۳ ساله‌اش و بعد برادر ۸ ساله‌اش را در وان حمام خانه‌شان خفه می‌کند و ساعتی بعد وقتی مادرش از آرایشگاه به‌ خانه می‌رسد شاهرخ به اصرار سمیه با اولین ضربه چاقو او را مجروح می‌کند، اما مادر سمیه با ترفندی خودش را به بیرون از خانه می‌رساند و ازهمسایه‌ها تقاضای کمک می‌کند و....

این جنایت هولناک که در یکی از محلات اعیان‌نشین منطقه خیابان گاندی اتفاق افتاده بود، اقشار مختلف جامعه را تکان داده بود و هر روز در محافل خانوادگی، در تاکسی، اتوبوس، ادارات و سازمان‌های مختلف بحث درباره این جنایت مطرح بود و کارشناسان امور اجتماعی و پرورشی هم پی‌ بردند با بی‌توجهی آموزش و پرورش به تعلیم و تربیت و تکوین شخصیت نوجوانان، نسلی پرورش می‌یابد که تحت تأثیر هجمه فرهنگی غرب، با ارزش‌های معنوی و فرهنگی والدین بیگانه خواهند شد و هویت اصلی ایرانی و باورهای اصیل ایرانی‌مان به باد خواهد رفت.

در آن زمان که خانواده‌ها با ماجرای هولناک شاهرخ و سمیه به نشانه عصیان دو نوجوان علیه سنت‌ها، باورها و ارزش‌های معنوی جامعه رو به‌رو شده بودند، محمدعلی نجفی ۴۴ ساله بر صندلی وزارت آموزش و پرورش تکیه زده بود و از اتفاق روزگار دختر دوازد ه‌ساله‌ای به‌ نام میترا استاد به تازگی دوره ابتدایی مدرسه را به پایان رسانده بود. غافل از این‌ که با گذشت دو دهه، به‌ عنوان همسر دوم همین «آقای وزیر» ۶۷ ساله پای در حجله بخت نامیمونی خواهد گذاشت و سرانجام روزی در حمام آپارتمانش واقع در سعادت‌آباد تهران با شلیک دو گلوله بر بستر خون خواهد خفت...

این قتل هم همچون تراژدی هولناک شاهرخ و سمیه، واکنش گسترده‌ای در جامعه بخصوص در میان خانواده‌ها پدید آورد و حرف و حدیث مختلفی درباره وصلت آقای وزیر آموزش و پرورش سال ۷۵ و قتل میترا استاد با دو گلوله در حمام آپارتمان محل سکونتش به‌راه انداخت.

هر چند متهم به قتل ۶۷ ساله در بازجویی، قتل عمد همسر دومش را انکار کرد و گفت:

-‌ «در جریان مشاجره‌مان با اسلحه‌ای در دست برای ترساندن میترا وارد حمام شدم اما هنگام گلاویز شدنش با من گلوله به سینه‌اش شلیک شد به‌ خاطر لرزش انگشتم...»

پنج گلوله در صحنه قتل شلیک شده که سه گلوله به دیوار حمام و دو گلوله هم با اصابت به میترا استاد باعث مرگش شده. بنابراین با توجه به اتوماتیک نبودن سلاح بالطبع پنج بار انگشت به ماشه فشار آورده و با پنج بار فشار انگشت، پنج گلوله در فاصله‌های مختلف شلیک شده است.

نکته مهم دیگری که می‌تواند در جریان تحقیق قضایی مؤثر واقع شود، تشخیص اثر انگشت روی وسیله و آلتی است که متهم با آن مرتکب جرم شده است. طبق روال قضایی اسلحه یا چاقویی که متهم با آن مرتکب قتل شده باید توسط دایره جنایی تحت آزمایش انگشت‌نگاری قرار گیرد تا روشن شود آثار انگشتی که روی دسته چاقو یا سلاح گرم باقی مانده متعلق به متهم است.

چنین وسیله‌ای با برگه تشخیص اثر انگشت ضمیمه پرونده می‌شود تا در دادگاه، قضات مطمئن شوند اثر انگشت روی آلت قتل متعلق به متهم است و به این ترتیب اگر فرد متهم قتل را انکار کند، اثر انگشت، قاطع‌ترین دلیل برای نشان ارتکاب جرم از سوی چنین فردی خواهد بود.

اما در محل کار رئیس پلیس آگاهی تهران شاهد بودیم که گزارشگر سیمای جمهوری اسلامی بدون توجه به این مورد، اسلحه متعلق به محمدعلی نجفی (متهم) را در دست گرفت و به شمردن فشنگ‌های موجود در آن پرداخت و به این ترتیب مؤثرترین مدرک از صحنه جنایت که اثر انگشت متهم را نشان می‌داد، از بین برد. در صورتی که نمی‌بایست به یک گزارشگر اجازه داده شود تا مهم‌ترین مدرک و اثر به‌جا مانده از صحنه جنایت را از بین ببرد.

در جریان پخش این صحنه از اتاق رئیس‌پلیس آگاهی تهران که از تلویزیون پخش می‌شد، بینندگان همچنین شاهد رفتار سرشار از احترام رئیس‌پلیس آگاهی نسبت به متهم حاضر در صحنه بودند که برای میلیون‌ها بیننده دیدنی و اثرگذار بود. برخی از خوانندگان روزنامه هم که تحت تأثیر این صحنه احترام‌آمیز قرار گرفته بودند با اشاره به صحنه خشونت‌آمیز دو افسر و مأمور پلیس با یک جوان متهم به روزه‌خواری و یادآوری چند صحنه خشونت‌بار دیگر که از شبکه‌های مجازی پخش شده بود، جملگی تأکید می‌کردند چه خوب که این رفتار احترام‌آمیز رئیس‌پلیس آگاهی نسبت به شهروندان توسط همه مأموران مراعات شود. هرچند که تعداد صحنه‌های خشونت‌آمیز پلیس که توسط عده اندکی از مأموران انجام می‌گیرد، بسیار اندک ولی اثرگذار است.

در این فرصت پیش‌آمده به صحنه مصاحبه خبرنگاران جوان همکارم با محمدعلی نجفی (متهم پرونده) اشاره می‌کنم که برای بینندگان صحنه سرگیجه‌آور بود. در این مصاحبه همگی شروع به پرسش از متهم کرده بودند، بی‌آنکه جواب‌ها شنیده شود و متهم در برابر هجوم پرسش‌های جمعی سرگردان می‌ماند که چه جواب بدهد. معمولاً شیوه مصاحبه خبرنگاران با یک فرد این است که رعایت نوبت را بکنند و به دقت گوش فرا دهند، چون ممکن است جواب مصاحبه شونده به یک خبرنگار مهم‌ترین نکته باشد.

*‌*‌*‌

-‌ به تراژدی زندگی پرماجرای یک مرد سیاسی و با تجربه بازگردیم که در مهلکه زناشویی پر رمز و راز با زن جوانی افتاده بود، زنی که با گذشت چند ماه از جدایی از همسر اولش و داشتن یک فرزند راه پیشرفت اجتماعی‌اش را در ازدواج با پیر سیاست و تجربه یافته بود و نه در پی شوهر بلکه مرادی بود تا موفقیت را با کمک شوی سالخورده طی کند.

میترا پیش‌ از این ازدواج با راهنما و مرشدی پدرگونه راه‌های مختلفی را برای پیشرفت طی کرده بود، چندی به خوانندگی و هنر روی آورد و هنرپیشه یکی دو فیلم شد اما این نقش‌ها عطش روح تشنه‌اش را سیراب نکرد تا در آشنایی با محمدعلی نجفی، شوهر مرشدگونه‌اش را یافت، تا با کمک این «عاقل مرد» بی‌تجربه در وادی عشق و عاشقی راه ترقی را طی کند.

میترا راه ترقی و پیشرفت برای رسیدن به عرصه سیاست، نمایندگی در شورای شهر اسلامشهر را انتخاب کرد و برای رسیدن به یکی از صندلی‌های تالار شهر تصمیم گرفت از مرشد سیاسی‌اش کمک بخواهد تا در آینده‌ای نه چندان دور به جاذبه‌های اجتماعی سیاسی‌اش راهی بجوید و در این رفت و آمدها بود که مرشد راهنمایش با ۳۲ سال اختلاف سنی در مرام عاطفی‌اش گرفتار شد و زن جوان با این ازدواج، در رؤیاهایش راه‌های موفقیت در عرصه‌های پرجاذبه سیاست را ترسیم کرد. اما چندماهی از ازدواج میترا با «پیر مراد»‌ش نگذشته بود که سایه‌های بدگمانی به زندگی مشترک‌شان دامن کشید. ابعاد این سایه‌ها ممکن است در آینده‌ای نه چندان دور از چهره واقعیت‌ها کنار زده شود.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خط و نشان سخنگوی سپاه برای اسرائیل

هشدار هواشناسی نسبت به افزایش آلودگی هوای تهران

آتش‌سوزی عمدی در گنبدخانه صفوی امامزاده جزن صالح دامغان

عکس/قیمت عجیب خانه‌های ویلایی در ونک ۶۰ سال قبل

حادثه رانندگی برای استاندار مرکزی

ترفند جدید کلاهبرداری به اسم مامور پست

اینفوگرافی/ نرخ تورم آبان‌ماه به تفکیک دهک‌ها

غروب زیبای خورشید در ساحل خلیج فارس

هزینه حج تمتع سال آینده ۲۱۰ تا ۲۵۰ میلیون

گزارش بورس امروز شنبه ۳ آذرماه ۱۴۰۳

عکس/ خواننده ماکان بند مهمان نمایش بهاره رهنما

فیلم/ صدور مجوز واردات خودرو برای جانبازان بالای ۵۰ درصد

فرونشست زمین به قم رسید

اینفوگرافی/ کدام رئیس جمهور در آمریکا بیشتر ایران را تحریم کرد؟

بیوگرافی جذاب حامد بهداد؛ از بازیگری تا خوانندگی + عکس

بازگشت ترامپ و دیپلماسی پنهان تروییکای اروپا؛ ۳ کشور عضو برجام به دنبال بازگشت کمپین فشار حداکثری علیه ایران

دریافت هرگونه مبلغ مازاد بر اصل و کارمزد در معاملات فروش ارز در نیما، غیرمجاز است

۵۸ درصد تصادفات شبانه به علت خاموشی معابر است

۱۲ درصد مرگ و میر در ایران ناشی از آلودگی هوا

جزئیات تازه از نحوه قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان

عکس/ ژست خاص فردین، نصرت و ملک مطیعی کنار هم حدود ۵۰ سال پیش

عکس/ بهروز وثوقی و کهنمویی در نمایی از یک فیلم حدود ۵۰ سال پیش

پرداخت پول برای ثبت مهریه اجباری شد

عکس/ خیابان فردوسی در دوران قاجار چگونه بود؟

خبر بد برای استقلال پیش از بازی با پاختاکور

عکس/ ژست عاشقانه زن و شوهر ایرانی عهد قاجار

ارزان‌ترین سواری داخلی؛ ۴۴۵ میلیون + جدول

تصویری از مرداب زیبای بندرانزلی در دوره قاجار

فرماندار بندر انزلی برکنار شد

فیلم/ شدت تخریب زیاد حمله بامدادی اسرائیل به محله البساطه بیروت

کاری که مهدی تارتار با تراکتوری‌ها کرد

عکس/ تفریحات لاکچری مهدی قایدی در کوه‌های آلپ

بند جنجالی در قرارداد اوستون اورونوف با پرسپولیس

فیلم/ ورود سامانۀ بارشیِ جدید به کشور از فرداشب

عکس/ نمایی از بازار شهر رشت در دوران قاجار

عکس/ توییت عجیب لاریجانی درباره برجام جدید

ورود رئیس جمهور به پرونده علیرضا بیرانوند

نفت برنت افزایشی شد

چرا مولدسازی دارایی‌های دولت به بن بست خورده است؟

افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز

عکس/مجید اسکندری،کسلر سریال «پایتخت» در ۵۲ سالگی

قیمت حباب سکه بزرگ شد

عکس/ جنیفر لوپز عاشق محافظش شد!

مشخصات پهپاد ایرواستار؛ پهپاد همه فن حریف اسرائیلی

هزینه اجاره خانه کم متراژ از هفت حوض تا تهرانپارس + جدول

عکس/ اولین تصاویر هانیه توسلی بعد از رفع ممنوع‌الکاری

هشدار علی ربیعی درباره بحران نفوذ

ماجرای گروگانگیری ۵۰ هزار دلاری افغان‌ها در تهران

دلار تغییر کانال می‌دهد؟

تلویزیون ایران غوطه‌ور در بحران اعتماد و ناکارآمدی/ ۱۴۰۰ ساعت برنامه روزانه برای کدام مخاطب؟/ کیسه پر صداوسیما از بودجه و دستان خالی در برابر مخاطبان