اقتصاد ۲۴-مهدی قمشی در ارزیابی پیش بینی افزایش بارندگی در سال آبی جاری و تاثیر آن بر رفع تنشهای آبی اظهار داشت: قطعا این بارندگیها میتواند نویدبخش اوضاع بهتری برای تامین آب باشد البته پارسال هم در اغلب نیمه غربی کشور شرایط بارندگی خوب بود و سال تقریبا نرمال و تاحدی بالاتر از نرمال را داشتند.
وی افزود؛ پیش بینی بارندگیهای امسال نشان میدهد شرایط بارش نرمال و فراتر از نرمال همه کشور را در بر میگیرد به طوری که طبق مدلها حوضه کرخه که یکی از بدترین حوضههای سالهای گذشته بوده و بحرانهای مختلفی داشته؛ امسال بارندگی خوبی خواهد داشت.
این کارشناس حوزه آب گفت: دغدغهای که وجود دارد اینکه ممکن است بارندگیها سیل آسا باشد که باید مراقبت و مدیریت شود تا مردم آمادگی سیلاب را داشته باشند و در مسیر رودخانهها هم سیلاب به نحوی مدیریت شود که آب مازاد هدر نرود، چون غالب کشور ما در شرایط خشکسالی است؛ باید بتوانیم آب را نگهداریم، خوشبختانه حجم مخازن هم در مسیرهایی مثل کرخه، کارون، دز، زاینده رود را داریم بنابراین این توانایی وجود دارد که سیلاب به خوبی مدیریت شود.
بیشتر بخوانید: صادرات آب بستهبندی چه توجیهی دارد؟
به گفته وی؛ با این بارشها تاحدی اوضاع آبهای زیرزمینی بهبود پیدا خواهد کرد و هم اینکه مخازن خالی که سالها خالی و کم آب بوده اند میتوانند آبگیری داشته باشند، ما اکنون در سد کرخه حدود ۴ میلیارد متر مکعب حجم خالی داریم که بخوبی میتواند آبگیری داشته و نیاز آبی دو سال بعد از امسال را پوشش دهد.
این استاد دانشگاه شهید چمران گفت: مخازن خیلی سدهای کشور در حد نیمه و کمتر پر هستند امسال فرصت آبگیری دارند و نگرانی بابت سیل در رودخانهها و بالاآمدگی آب نداریم، چون حجم مخازن بسیاری از سدها خالی است، اما در هر حال این امکان هم وجود دارد در شهرها و مسیرهای بالادست سیل اتفاق بیفتد.
وی بیان داشت: طبق نقشههای اقلیمی تقریبا در تمام کشور وضعیت فرانرمال خواهیم داشت و بیش از معمول بارندگی دریافت خواهند کرد البته امیدواریم این بارندگیها که احتمال پیش بینی وقوع آنها در حد ۷۰ درصد است؛ محقق شود، اما در هر صورت در صورت وقوع بارندگی نرمال در کل کشور؛ میزان بارندگی سالیانه در مناطق شرقی و مرکزی کشور مثل سیستان بلوچستان، یزد و کرمان پایین است یعنی در حالت نرمال هم بارش کمی دریافت خواهند کرد و ممکن است همچنان خشکسالی نسبی را داشته باشند.