تاریخ انتشار: ۰۹:۵۱ - ۲۰ مهر ۱۴۰۲

بدعهدی شهرداری در تأمین سرویس مدارس؛ چه کسی پشت سرویس آنلاین مدارس را خالی کرد؟

سرویس مدارس و هزینه‌هایش یکی از چالش‌های همیشگی والدین است. نرخ‌هایی که از سوی شورای شهر مصوب می‌شود بصرفه نیست و کمتر از سوی مدارس اعمال می‌شود و از طرفی گاهی هزینه سرویس مدارس به شهریه مدارس غیرانتفاعی نزدیک می‌شود.

بدعهدی شهرداری در تأمین سرویس مدارس؛ چه کسی پشت سرویس آنلاین مدارس را خالی کرد؟

اقتصاد۲۴- سرویس مدارس و هزینه‌هایش یکی از چالش‌های همیشگی والدین است. نرخ‌هایی که از سوی شورای شهر مصوب می‌شود بصرفه نیست و کمتر از سوی مدارس اعمال می‌شود و از طرفی گاهی هزینه سرویس مدارس به شهریه مدارس غیرانتفاعی نزدیک می‌شود.

حساب و کتاب روز‌های تعطیل هم که در این سال‌ها به دلیل آلودگی هوا و سرما و بیماری کم نبوده هیچ‌گاه محاسبه نشده است. مرداد ماه امسال، اما شهرداری تهران در جلسات ستاد استقبال از مهر از ورود تاکسی‌های اینترنتی به موضوع سرویس مدارس خبر داد. این بار قرار بود والدین برای روز‌هایی که سرویس نمی‌گرفتند پولی پرداخت نکنند و هزینه‌ها هم نسبت به سرویس‌های سنتی پایین‌تر باشد.

جلال بهرامی معاون وقت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران آن زمان استفاده از تاکسی‌های اینترنتی را برگ برنده شهرداری در سال تحصیلی جدید برای ساماندهی سرویس مدارس توصیف کرده بود که در صورت فراگیرشدن آن چالش‌های همیشگی سرویس مدارس به پایان می‌رسد.


بیشتر بخوانید:کدام نهاد مسئول سرویس مدارس است؟


او درخصوص جزئیات این طرح به رسانه‌ها گفته بود: «در این طرح هیچ کاری به سرویس مدارس نداریم و می‌خواهیم نرم‌افزاری به مردم معرفی کنیم که تحت عنوان حمل‌ونقل اینترنتی فعالیت کند؛ به این صورت که خانواده‌ها ثبت‌نام کنند و مبدأ و مقصد خود را تعیین کنند و ما نیز راننده‌ها را اعلام کنیم. این خدمات در قالب تاکسی اول مهر یا شاید تاکسی دانش‌آموزی ارائه می‌شود و راننده‌هایی که تأییدیه‌های لازم را دارند و تنها تاکسی‌هایی هستند که مجوز سوارکردن افراد زیر ۱۸ سال بدون همراه را دارند این خدمات را ارائه کرده و در نهایت راننده‌ها نیز منابع پایدارتری برای درآمد خواهند داشت».

«تپسی» اولین ناوگان تاکسی‌رانی آنلاینی بود که اعلام کرد این خدمات را به دانش‌آموزان می‌دهد. ۱۱ هزار دانش‌آموز در طرح سرویس تپسی ثبت‌نام کرده بودند و کل هزینه‌ها را هم واریز کردند. دو هزار نفر هم در رزرو این خدمت بودند.

به گفته میلاد منشی‌پور، مدیرعامل شرکت تپسی مهم‌ترین امتیاز سرویس مدرسه تپسی، ارزان‌بودن ۳۰ تا ۴۰ درصدی خدمات آن‌ها نسبت به سرویس‌های سنتی بود. ۵۰ درصد هزینه‌های سرویس مدارس به جیب واسطه‌ها می‌رفت و با حذف آن‌ها هزینه‌ها هم کاهش پیدا می‌کرد.

مسئولان شهرداری و وزارت کشور پیش از آغاز سال تحصیلی جدید برای حل چالش‌های قدیمی سرویس مدارس از حضور تاکسی‌های اینترنتی سخن گفتند. مدیرعامل تپسی به رسانه‌ها گفته بود که شهرداری قول داده دو هزار تاکسی را در این طرح مشارکت دهد، اما شهرداری که بار‌ها در برنامه‌های استقبال از مهر خود از حضور تاکسی‌های اینترنتی برای سرویس مدارس خبر داده بود، اعلام کرد تنها در حالتی تاکسی‌ها را به تپسی می‌دهد که ثبت‌نام از طریق سامانه «شهرزاد» انجام شود و سامانه بی نام و نشانی که بعد از سال تحصیلی جدید رونمایی شد، هنوز هم مشکلات آن شناسایی نشده است. منشی‌پور می‌گوید اجبار برای استفاده از اپ ناشناس غیرمنطقی بود و به همین دلیل هم این پیشنهاد عجیب را نپذیرفتیم، زیرا منجر به شکست می‌شد و ما که به پشتوانه و درخواست شهرداری به موضوع سرویس مدارس ورود کردیم، از کمکی که قرار بود به ما داده شود محروم شدیم و عملا شهرداری پشت ما را خالی کرد.

محروم‌شدن این شرکت از تاکسی‌های شهرداری هم والدین را گرفتار کرد و هم تپسی را. تعداد زیادی از والدین روز‌های نخست مهر ماه بدون سرویس ماندند.

۲ متهم ساکت، توپ به زمین تپسی افتاد

شکایت والدین از سرویسی که برایش هزینه کرده بودند، اما موفق به استفاده از آن نشده بودند تا حدی بالا گرفت که دادستانی به این ماجرا ورود کرد.

ماجرا سه متهم داشت. همان‌طور که دادستانی تهران سه مدیر را برای توضیح خواست. مدیران شهرداری و آموزش و پرورش و تپسی. اما نه مدیرحمل‌ونقل و ترافیک شهرداری در جلسه اول حاضر شد و نه رئیس آموزش و پرورش شهر تهران. در جلسه بعدی هم نمایندگان آن‌ها حاضر بودند.

۲ هزار تاکسی گروگان استفاده از سامانه بی‌نشان شهرزاد

شهرداری که تلاش کرده بود از این فرصت برای معرفی سامانه بی نام و نشان خود استفاده کند و به عهد خود برای در اختیار گذاشتن دو هزار تاکسی عمل نکرده بود، در برابر انتقاد‌ها سکوت کرد و دیگر از استفاده تاکسی‌های اینترنتی و نقش خود سخنی نگفت، اما روز سه‌شنبه ۱۸ مهر ماه سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری خود درباره رسیدگی به پرونده سرویس مدرسه تپسی اعلام کرد: دادستانی شهرداری تهران را مکلف کرده که هزار دستگاه تاکسی را برای سرویس مدرسه تپسی به این شرکت تخصیص دهد: «حدود هزار دستگاه تاکسی برای ارائه خدمات مناسب به دانش‌آموزان خواهان این سرویس، تعیین و مقرر شد از سوی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران این کار انجام و نتیجه بررسی نهایی به دادستانی تهران گزارش شود».

سخنگوی قوه قضائیه اظهار امیدواری کرده است که با تمهیدات این مرجع قضائی شاهد برون‌رفت از مشکل پیش‌آمده باشیم.

گفته می‌شود تپسی هزینه خانواده‌هایی را که از این سرویس انصراف داده‌اند، پرداخت کرده است.

تکلیف دستگاه قضا به شهرداری تهران

تأکید این مسئول قضائی برای در اختیار گذاشتن هزار تاکسی از سوی شهرداری به تپسی نشان می‌دهد نقش شهرداری در چالش‌های ایجادشده چه میزان است و اگر از همان ابتدا شهرداری به جای تأکید بر ثبت‌نام در سامانه شهرزاد به تعهدات خود عمل می‌کرد شاید از همان سوم مهر دانش‌آموزی سرگردان نمی‌شد.

دادستانی: معاون حمل‌ونقل با همکاری تپسی مشکلات را حل کند

نکته دیگری که دادستانی تهران بر آن تأکید کرده همکاری معاونت حمل‌ونقل با تپسی برای حل چالش به‌وجود‌آمده است، در خبر دادستانی آمده است که با توجه به اینکه ۹۰ درصد خانواده‌ها پس از انصراف از شرکت در طرح خدمت سرویس مدارس تپسی، وجوه واریزی خود را دریافت کرده‌اند، مقرر شد معاونت حمل‌ونقل شهرداری تهران و مدیرعامل شرکت تپسی، نواقص و اشکالات موجود را مرتفع و ظرف یک هفته نتایج را به دادستانی گزارش دهند.

اما با وجود تأکیدات دستگاه قضا به نقش شهرداری و مسئولیت‌هایی که برعهده آن‌ها گذاشته است باز هم شهرداری سکوت کرده و ترجیح داده بازی در زمین تپسی ادامه پیدا کند. این در حالی است که به گفته مدیران شهری ایده استفاده از تاکسی‌های اینترنتی برای سرویس مدارس از سوی شهرداری تهران مطرح شده است و دعوت به همکاری نیز همین‌طور. اما در روز‌های پایانی شهرداری پشت شرکت خدمات‌دهنده را خالی کرده و مسئولیتی در برابر والدین نپذیرفته است.

با وجودی که حدود ۲۰ روز از آغاز سال تحصیلی گذشته است همچنان تکلیف سرویس مدرسه دانش‌آموزانی که خواهان استفاده از این بستر آنلاین بودند، مشخص نیست و شهرداری فقط تلاش کرد تا اپ ناشناس خود را معرفی کند. اپلیکیشنی که هنوز هم ایرادات آن مشخص نشده است.

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل