تاریخ انتشار: ۱۱:۲۸ - ۲۰ مهر ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

بازار خودرو بر مدار رشد/ اثر جنگ غزه بر خودرو

بازار خودرو در هفته جاری بر مدار رشد قرار داشت، به‌طوری‌که هیچ خودرویی در بازار طی این هفته از رشد قیمت مستثنی نبود. «دنیای اقتصاد» برای بررسی بازار خودرو، قیمت ۲۸ محصول داخلی، مونتاژی و وارداتی را از ۱۲ تا ۱۶ مهر رصد کرده است.

بازار خودرو بر مدار رشد/ اثر جنگ غزه بر خودرو
اقتصاد ۲۴- از بین خودرو‌های مورد بررسی در این گزارش، خودرو‌های داخلی به طور میانگین ۳درصد، خودرو‌های مونتاژی ۲.۳۳درصد و خودرو‌های وارداتی ۳.۴۶درصد رشد قیمت را تنها در یک هفته ثبت کرده‌اند. بدون شک مهم‌ترین علت ناآرامی در بازار خودروی کشور را می‌توان به جنگی که در غزه در حال وقوع است نسبت داد. اثر این جنگ بر بازار خودروی ایران از دو طریق وارد می‌شود: رشد نرخ ارز و افزایش انتظارات تورمی.

بازار خودرو بر مدار رشد/ اثر جنگ غزه بر خودرو

از ابتدای سال جاری نرخ ارز تغییرات چندانی را تجربه نکرده بود که مهم‌ترین دلیل آن نیز روند مثبت مذاکرات، رشد فروش نفت و درنهایت تبادل زندانیان بوده است. بر این اساس فعالان بازار خودرو نیز با توجه به شرایط موجود، چندان انتظار رشد قیمت خودرو را نداشتند؛ بنابراین از فروردین‌ماه تاکنون شاهد روند کاهشی یا ثبات در قیمت خودرو بودیم که مهم‌ترین دلیل آن آغاز واردات خودرو و رأی مجلس به ورود خودرو‌های کارکرده بود. با‌این‌حال سیاستگذار ثبات در بازار را ناشی از سیاست‌های خود در برنامه تولید، عرضه و دیگر سیاست‌های اعمالی خوانده است. اما هفته گذشته ورق در بازار خودرو برگشت؛ همان‌طور که اشاره شد موجی از رشد قیمت همه محصولات موجود در بازار را در بر گرفت و نشان داد بازار خودرو، اعم از داخلی، مونتاژی و وارداتی، به منوال گذشته بر مدار نرخ ارز نوسان می‌کند.

نرخ دلار ۱۲ مهرماه که نقطه شروع بازه مورد بررسی این گزارش است، ۴۹ هزار و ۶۰۰ تومان بود، اما روز شنبه با شروع جنگ غزه، نرخ ارز رو به افزایش رفت و حتی به مرز ۵۳ هزار تومان هم رسید. روز گذشته نیز گرچه قیمت دلار کمی کاهشی شد، اما همچنان در کانال ۵۰ هزار تومان بود و ۵۱ هزار ۴۰۰ تومان ثبت شد. بازار خودرو طی سالیان گذشته همیشه وفاداری خود را نسبت به تغییرات قیمت ارز ثابت کرده است؛ بنابراین از روز دوشنبه با تاخیر یک‌روزه شروع به رشد قیمت کرد.

از طرف دیگر این جنگ تصور رشد قیمت در بازار‌ها را تقویت کرد که به‌نوعی منجر به رشد انتظارات تورمی نیز شد. در چنین شرایطی خریداران تصور می‌کنند در آینده مجبور هستند خودروی موردنظر خود را به قیمت بیشتری خریداری کنند، بنابراین سعی می‌کنند دست به خرید بزنند. از طرف دیگر فروشندگان هم فکر می‌کنند که در آینده می‌توانند خودروی خود را با قیمت بیشتری به فروش برسانند، بنابراین از فروش خودرو امتناع می‌کنند. مجموع این شرایط موجب رشد قیمت خودرو در بازار می‌شود.

افت‌و‌خیز قیمتی در بازار

از بین خودرو‌های داخلی که «دنیای اقتصاد» قیمت آن‌ها را بررسی کرده است، تغییرات قیمت بین ۱۰ تا ۲۵ میلیون تومان بوده است. بیشترین افزایش در بهای بازار این خودرو‌ها مربوط به پژو ۲۰۷ MC اتوماتیک است. این خودرو که ۱۲ مهرماه با قیمت ۷۰۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شد، روز گذشته قیمت ۷۲۵ میلیون تومانی را ثبت کرد تا رشد قیمت ۲۵ میلیون تومانی و ۳.۶ درصدی را تجربه کند. همچنین دناپلاس دنده‌ای و پژو پارس سال هریک در این بازه زمانی ۲۰ میلیون تومان رشد قیمت داشته‌اند. افزایش بها در مورد پژو ۲۰۶ تیپ ۲، پژو پارس LX و شاهین نیز هر یک ۱۵ میلیون تومان بوده است.

کمترین افزایش قیمت مربوط به کوئیک دنده‌ای R و ساینا S است که با ۱۰ میلیون تومان و ۲.۹ درصد رشد قیمت مواجه بوده‌اند. به‌طور‌کلی خودرو‌های داخلی مورد بررسی ما به طور میانگین ۳ درصد افزایش قیمت در بازار را تجربه کرده‌اند. در مورد خودرو‌های مونتاژی، رشد قیمت ناشی از تغییرات یاد‌شده (دست‌کم از نظر درصدی) کمتر بوده است. محصولات خودروسازان خصوصی از ۱۲ تا ۱۹ مهرماه به طور میانگین ۲.۳۳ درصد رشد در قیمت را تجربه کرده‌اند. بیشترین این رشد مربوط به چری آریزو ۶ اکسلنت است.

این خودرو چهارشنبه هفته گذشته یک‌میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان در بازار قیمت داشت، اما روز گذشته یک‌میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان خرید و فروش شد تا ۵۰ میلیون تومان و ۴ درصد رشد قیمت داشته باشد. جک S۳ اتوماتیک نیز تغییرات قیمتی مشابهی داشته و از یک‌میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به یک‌میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان رسید. لاماری ایما هم گرچه محصولی است که تجربه رشد قیمت‌های ناگهانی زیادی را دارد، اما در موج اخیر چندان تحت‌تاثیر قرار نگرفت و تنها با ۱۰ میلیون تومان و ۰.۶ درصد رشد قیمت، از یک‌میلیارد و ۶۹۰ میلیون تومان به یک‌میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان رسید. باقی خودرو‌های مونتاژی مورد بررسی نیز رشد بهایی معادل ۲۰ تا ۴۰ میلیون تومان را تجربه کرده‌اند. توفان اصلی، اما در بازار خودرو‌های وارداتی اتفاق افتاد.


بیشتر بخوانید: فوری؛ آغاز مزایده خودرو‌های وارداتی از امروز


این دست از خودرو‌ها که قاعدتا بیشترین تاثیر را از نرخ ارز می‌گیرند در یک هفته گذشته ۳.۴۶ درصد به طور میانگین رشد قیمت داشتند. صدرنشین تغییرات بین وارداتی‌ها رکورد بسیار قابل‌توجه افزایش ۸۰۰ میلیون تومانی و ۴.۶ درصدی را داشت. ب‌ام‌و ۷۳۰ از ۱۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان با جهشی ۸۰۰ میلیون تومانی، قیمت ۱۸ میلیارد تومانی را تجربه کرد. قعرنشین این جدول نیز محصولی نبود جز فولکس واگن تیگوان که با تغییر تنها ۵۰ میلیون تومانی و ۰.۷ درصدی، از شش‌میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به شش‌میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان رسید. باقی محصولات وارداتی نیز رشد قیمت ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی را ثبت کردند.

چشم‌انداز بازار در هفته‌های آتی

گرچه بازار خودرو هفته‌ای بسیار متلاطم را پشت سر گذاشت، اما همان‌طور که اشاره شد، این تغییرات و نوسانات بیشتر مربوط به اتفاقات سیاسی و منطقه‌ای بود که تاثیر خود را بیش از هر چیز بر نرخ ارز نشان داد؛ بنابراین با بازگشت نرخ ارز می‌توان این انتظار را داشت که باقی بازار‌های متاثر از ارز نیز روند نزولی را طی کنند. نرخ ارز گرچه در روز‌های گذشته با روندی مطلقا صعودی پیش می‌رفت، اما دیروز تغییر جهت داده و باز هم رو به کاهش قیمت گذاشت. البته کاهش رخ‌داده به هیچ عنوان به میزانی نیست که رشد نرخ یک هفته گذشته را جبران کند، اما به هر روی روند صعودی قیمت ارز متوقف شده و حتی رو به کاهش است؛ بنابراین می‌توان این انتظار را داشت که روز‌های آینده و هفته

پیش رو، بازار خودرو نیز به‌نوعی آرام بگیرد و قیمت‌ها روند نزولی به خود بگیرند. «دنیای اقتصاد» در مطلب روز گذشته خود با عنوان «نسیم آرامش در بازارها» پیش‌بینی‌ای داشت مبنی بر اینکه بازار‌های متاثر از ارز روند رشد قیمت و تلاطم خود را متوقف می‌کنند. حتی در مورد بازار خودرو می‌توان این برآورد را داشت که با تصویب آیین‌نامه خودرو‌های کارکرده که قرار است در هفته پیش رو در هیات وزیران به رأی گذاشته شود و به احتمال بسیار قوی مورد تایید هیات دولت هم قرار خواهد گرفت، بازار سیگنال افت قیمت را دریافت کرده و حتی به منوال چند ماه گذشته شاهد روند نزولی قیمت‌ها هم باشیم. البته بازار ارز و همچنین بازار خودرو تا حد زیادی تابع اتفاقات سیاسی هستند که بسیاری از این فاکتور‌ها به‌کلی قابل‌پیش‌بینی نیستند؛ بنابراین باید دید که آیا روند آرامش در بازار خودرو پیش گرفته خواهد شد یا دنیای سیاست این بار نیز برای بازار خودرو شگفتی می‌آفریند.

منبع: دنیای اقتصاد
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
0
0
جمعه ۲۱ مهر ۱۴۰۲
من فقط اینومی دونم توایران اگرجوگیربشی، ازغصه سکته می کنی میره. بایدفقط جوگیرنشد اونهایی که طی این دوسه روزسکه فروختن، بایدبهشون آفرین گفت. آفرین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

اینفوگرافی/ ایران در نرخ تورم از ۵ کشور عربی همسایه پیش افتاد

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ تهران در ۲ روز پاک و آلوده

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر

عکس/ قیمت خودرو‌های وارداتی ۱۰ سال پیش

اینفوگرافی/ چند سال باید کار کنیم تا خانه دار شویم؟

عکس/ جدیدترین فتوشات سحر دولتشاهی

فیلم/ آخرین وضعیت آب و هوا

عکس/ دنیای نتانیاهو کوچک شد!

تاریخ برگزاری کنکور ۱۴۰۴ مشخص شد

آمار نگران کننده وزیر علوم از مهاجرت اساتید دانشگاه

شرایط کارت به کارت تغییر کرد + جزییات

قیمت گوسفند و گوساله در بازار + جدول

گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار + جدول

سود جدید سهام عدالت در راه است؟

ضعف یادگیری دانش‌آموزان در مدرسه؛ محتوای کتاب‌های درسی مورد علاقه دانش‌آموزان نیست/ تاثیر آموزش ناکارآمد دوران کرونا بر فقر یادگیری دانش‌آموزان

ساز مخالف عربستان با آمریکا؛ ریاض از توافق با تل‌آویو سر باز زد؟/ آخرین پلن ترامپ برای خروج واشنگتن از تنگنا

خیز تروئیکای اروپا برای بازگشت فشار حداکثری به ایران/ توافق تهران با ترامپ ممکن است؟

مانور امارات و عربستان بر میادین گازی با کارت کره جنوبی/ سئول؛ اهرم جدید واشنگتن برای نفوذ در خاورمیانه؟

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۲ آذر ۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

خودرو یک شبه ۳۰ درصد گران شد/ درخواست خودروسازان تمامی ندارد؛ موج گرانی بعدی شاید تا قبل از پایان سال!

عکس/ استوری مهدی طارمی برای تولد قلعه‌نویی

تصویری از یک موشک غول‌پیکر جنگی بر فراز دریای خزر

همه چیز درباره اقتصاد ژاپن/ چهارمین اقتصاد بزرگ جهان که حداکثر تورم سال‌های اخیرش ۴ درصد بود

پوتین موشک آخرالزمانی را معرفی کرد

واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم

سخنان تکان‌دهنده همتی درباره وضعیت معروف‌ترین منطقه آزاد ایران

سفر کشتی گیران با دبیر به مسکو

عکس/استوری جدید گلزار

پرفروش‌ترین آیفون کدام است؟

عکس/ حضور ستاره استقلال در امارات

افشای راز قتل زنی پس از نیم قرن؛ متهم ۹۲ ساله بازداشت شد

عکس/استوری جدید نیما شعبان‌نژاد

هم خیابانی اشتباه می‌کند، هم بازیکنان تیم ملی!

عکس/دلیل کاهش وزن شدید سحر دولتشاهی فاش شد

عکس/توئیت جدید ایلان ماسک ایرانی‌ها را غافلگیر کرد

عکس/یوسف تیموری از چهره جدیدش رونمایی کرد

خبرگزاری فرانسه: سه کشور اروپایی و آمریکا قطعنامه خود علیه ایران را تقدیم شورای حکام آژانس کردند