اقتصاد۲۴-احتمالا این جمله را زیاد شنیدهاید که «روندها دوست شما هستند.» قطعا همراه شدن با روندهای صعودی بازار سود خوبی برای شما خواهد داشت. اما سرمایهگذاری با استفاده از اهرم، میتواند میزان سود همراهی با روندهای صعودی را تا چند برابر نسبت به رشد بازار، بیشتر کند. در این مطلب ویژگیهای صندوقهای اهرمی بررسی شده و یک صندوق اهرمی با پتانسیل رشد بالا به شما معرفی میشود.
صندوقی با بهرهگیری از مکانیسم اهرم
صندوقهای اهرمی یکی از جدیدترین و مدرنترین ابزارهای سرمایهگذاری در بازار سرمایه هستند که بهوسیله آنها سرمایهگذاران ریسکپذیر میتوانند نسبت به شاخصهای مهم بورس، سهام و صندوق سهامی، بازدهی به مراتب بالاتری کسب کنند.
باید به این نکته نیز توجه داشت که به دلیل وجود اهرم مالی در این نوع صندوق، هنگام روندهای نزولی بازار درصد احتمالی زیان در صندوق اهرمی نسبت به بازار و صندوقهای سهامی بیشتر است. در ادامه با مفهوم اهرم مالی و نحوه کارکرد آن آشنا خواهید شد.
کاربرد اهرم در بازارهای مالی
اهرم مالی یک استراتژی سرمایه گذاری در بورس است که از طریق آن میتوان در بازارهای مالی بازدهی مضاعف کسب کرد. در حقیقت، اهرم به شما این امکان را میدهد که با استفاده از سرمایه قرض گرفته شده مثل وام یا اعتبار سود بیشتری از اصل سرمایه خود بدست آورید. در ادامه در رابطه با نحوه کارکرد اهرم در صندوقهای اهرمی توضیحات بیشتری ارائه خواهد شد.
سرمایهگذاران و معاملهگران با استفاده از اهرمی که روی داراییهای مختلف مثل اوراق مشتقه و صندوقهای اهرمی وجود دارد، سعی در کسب بازدهی بالاتر از بازدهی دارایی پایه دارند.
مشخصات صندوق اهرمی
صندوقهای سرمایهگذاری اهرمی دارای دو نوع واحد سرمایهگذاری ممتاز و عادی هستند. واحدهای ممتاز مناسب سرمایهگذاران ریسکپذیر است، چراکه با استفاده از ویژگیهای اهرم امکان کسب بازدهی بالایی را برای سرمایهگذار فراهم میکند. ساختار واحدهای ممتاز قابلمعامله (ETF) بوده و با توجه به وجود اهرم، میزان بازدهی و زیان با ضریب بیشتری در نظر گرفته میشود. در طرف مقابل، ساختار واحدهای عادی مبتنی بر صدور و ابطال است.
واحدهای عادی بدون ریسک بوده و بازدهی مشخص دارد. این واحدها مناسب سرمایهگذارن ریسکگریز بوده و در حقیقت پشتوانه واحدهای ممتاز هستند.
همانطور که پیشتر اشاره شد، مکانیسم اهرم به شما این امکان را میدهد تا با استفاده از پول قرض گرفته شده مثل وام یا اعتبار، سود بالاتری کسب کنید. در صندوق اهرمی، دارندگان واحدهای عادی به دارندگان واحدهای ممتاز وام میدهند و تحت هر شرایطی دارندگان واحد عادی سود ثابتی دریافت میکنند. در حقیقت، دارندگان واحدهای ممتاز بازدهی ثابت سرمایهگذاران واحدهای عادی را تضمین کرده و با استفاده از اعتباری که از طریق اهرم از واحدهای عادی دریافت میکنند، فرصت کسب سود مضاعف از بازدهی واحدهای ممتاز را بهدست میآورند.
حالا که با مکانیزم اهرم در صندوقهای اهرمی آشنا شدیم و بهتر است نگاهی به مولفههای تاثیرگذار در انتخاب یک صندوق اهرمی داشته باشیم.
مولفههای تاثیرگذار در انتخاب یک صندوق اهرمی
در بورس چندین صندوق اهرمی وجود دارد و برای انتخاب بهترین صندوق بهتر است شاخصههای بنیادی و وضعیت تکنیکالی صندوقهای مختلف را مورد بررسی قرار داد. ابتدا بهتر است نگاهی به مهمترین فاکتورهای بنیادی داشته باشیم.
مواردی همچون خالص ارزش داراییها NAV ، میزان حباب صندوق، نسبت اهرم و درصد تحرک سبدگردان نقش مهمی در بررسی این نوع از صندوقها دارند. همچنین، بررسی سبد دارایی صندوق نیز میتواند در شناخت هر چه بیشتر صندوق به شما کمک کند. در حقیقت، ترکیب دارایی صندوق اهرمی به صندوقهای سهامی شباهت بسیار زیادی دارد.
وضعیت یک صندوق از لحاظ تحلیل تکنیکال برای معاملهگران دارای اهمیت زیادی است. بررسی اسیلاتورهای کاربردی مثل RSI و MFI صندوقها در بازههای زمانی مختلف به معاملهگران و سرمایهگذاران کمک میکند، بهترین گزینه را انتخاب کنند. همچنین، استفاده از انواع میانگینهای متحرک مثل EMA و SMA نیز در تایید روندها تاثیرگذار باشد.
بازدهی اهرمی با صندوق جهش
با صندوق اهرمی و ویژگیهای آن آشنا شدید و صندوق اهرمی جهش فارابی در حال حاضر از نظر بنیادی و تکنیکال، یکی از بهترین گزینههای سرمایهگذاری در بورس است. صندوق «جهش» در حال حاضر در مقایسه با سایر صندوقهای اهرمی از لحاظ شاخصهای بنیادی بهترین وضعیت را دارد. امتیازهای مهم «جهش» را میتوان در نکات زیر خلاصه کرد:
. دارای پایینترین حباب در بین صندوقهای اهرمی
. بیشترین میزان نقدشوندگی در بین صندوقهای اهرمی
. یکی از دلاریترین صندوقهای بازار
. فعالترین صندوق اهرمی بازار از نظر درصد تحرک سبدگردان
صندوق اهرمی «جهش» فارابی با دارا بودن مناسبترین نسبت اهرمی در بین سایر صندوقها، میتواند گزینه مطلوبی برای سرمایهگذاری در ماههای آینده باشد.
با توجه به اینکه شاخص کل بورس پس از یک اصلاح فرسایشی از اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به پایان روند نزولی خود نزدیک میشود، با شروع روند صعودی بازار، صندوقهای اهرمی میتوانند بازدهی چند برابری را نسبت به بازار و سایر صندوقها داشته باشند. همچنین، سبد دارایی «جهش» فارابی میزان همبستگی مناسبی با شاخص کل و دلار دارد. از این رو، این صندوق میتواند با روندهای صعودی بورس و دلار با بهرهگیری از اهرم سود بالایی را برای شما ذخیره کند.
با جستجوی نماد «جهش» در سامانه معاملاتی فارابیکسو و سایر کارگزاریها، میتوانید در صندوق اهرمی جهش فارابی سرمایهگذاری کنید.