اقتصاد۲۴-«علی بهادری جهرمی» در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به پرسشی دربارهٔ وضعیت مهاجران افغانستانی، توضیح داد: بخشی از مهاجران بهصورت رسمی و قانونی وارد کشور شدهاند و بخشی دیگر از روشهای غیرقانونی در کشور ما سکونت دارند.
کسانی که بهصورت غیرقانونی وارد شدهاند، از سوی نیروی انتظامی شناسایی و مسترد میشوند. او ادامه داد: دولت برای ساماندهی آن دسته از افرادی که بهصورت قانونی وارد شدهاند، لایحهای با عنوان سازمان ملی مهاجرت تدوین به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده که از سال گذشته تاکنون بررسی و تصویب نشده است. رئیسجمهوری نیز تأکید دارند که وزیر کشور هرچه سریعتر در زمینهٔ ساماندهی اتباع خارجی اقدام کنند.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی دربارهٔ وضعیت دسترسی ایران به شش میلیارد دلار آزاد شده و ادعای برخی رسانههای غربی در زمینهٔ دسترسی نداشتن ایران به این منابع گفت این توافق در زمان خودش با دقت و با تضمین کافی انجام شد. رسانههای آمریکایی برای بازیهای سیاسی خودشان مطالبی را منتشر میکنند.
بیشتر بخوانید:ایران مسیری برای عبور پناهجویان/ نقش استراتژیک ایران در مهاجرت افغانها به اروپا
منابع با موفقیت از یون به یورو تبدیل شد و در حسابهای شش بانک ایرانی در قطر منتقل شد. این اقدامات به تأیید بانک مرکزی ایران نیز رسید و پولها اکنون زیر کلید بانک مرکزی است. او ادامه داد: جالب است که ابتدا اصل آزادسازی منابع را انکار میکردند، بعد آن را بیاهمیت خواندند، بعد آن را خرج شده اعلام کردند، بعد گفتند هزینهٔ تبدیل ارز بالا بوده، بعد گفتند محدود به چند کالای خاص است. این منابع در اختیار کشورمان است و برای رشد تولید کشور استفاده خواهد شد.
دبیر هیئت دولت در پاسخ به پرسشی دربارهٔ رفع قطعی برق در زمان اوج مصرف، گفت: از ابتدای دولت با توجه به ناترازی شدیدی که در صنعت برق وجود داشت، دو اقدام اساسی برای تأمین برق پایدار در دستورکار وزارت نیرو قرار گرفت؛ نخست افزایش شش هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق و سپس اعمال روشهای مدیریت مصرف. اعمال این دو روش سبب شد برق مورد نیاز همهٔ بخشهای کشور از جمله صنایع و خانگی تأمین شود.
او ادامه داد: امسال دومین سالی است که برق مورد نیاز کشور تأمین شد و با وجود گرمای هوا و تداوم دمای بسیار بالا تا اواخر شهریور هیچ خاموشی برنامهریزیشدهای اعمال نشد. این درحالیاست که در سال ۱۴۰۰ خاموشیهای خانگی و بقیهٔ بخشها چند نوبت در روز از اواخر اردیبهشتماه شروع شد و تا آخر شهریور به طول انجامید.
بهادری جهرمی گفت: در سال جاری با پیشبینی و برنامهریزیای که برای انجام ۱۴۰ اقدام عملیاتی صورت گرفت، نهتنها ظرفیت تولید برق در کشور افزایش داشت که خاموشی برنامهریزیشده هم نداشتیم.
علاوهبراین، امسال برای نخستینبار تأمین برق صنایع بزرگ با جهش بسیار خوبی روبهرو شد و از بخش خانگی پیشی گرفت. با مدیریت صورتگرفته در تقسیم برق بین بخش خانگی و تولید، رشد تولید را هم شاهد بودیم و صنایع بزرگ رشد ۸.۱۵ درصدی برق را برای نخستینبار تجربه کردند.