اقتصاد ۲۴- قیمت طلا و سکه روز گذشته افزایشی بود و هم قیمت طلا و هم قیمت سکه تمام به کانال بالاتر رفتند. موضع اروپا در مورد تداوم محدودیتهای موشکی ایران، نامه نمایندگان کنگره آمریکا برای فعال شدن مکانیزم ماشه و جلوگیری از فروش نفت ایران و همچنین تشدید درگیریها میان اسرائیل و حماس و حمله موشکی به بیمارستانی در غزه، قیمت دلار و به دنبال آن بازار طلا را افزایشی کرد. در این میان، قیمت انس نیز در میانههای هفته جاری، با روندی افزایشی وارد کانال ۱۹۰۰ دلاری شد.
در این شرایط، قیمت طلا و سکه روندی صعودی دارد، اما کارشناسان معتقدند تاثیر اخبار سیاسی بر بازارهای ارز و طلا موقت است. به اعتقاد آنها، موضع بازارساز کنترل و تثبیت قیمت دلار و به دنبال آن، طلا و سکه است. پیشبینی کارشناسان در مورد بازار طلا را در ادامه میخوانید.
نادر بذرافشان فعال بازار طلا و جواهر و رئیس اتحادیه طلافروشان تهران با تاکید بر روند با ثبات قیمت در بازار طلای داخلی به تجارتنیوز گفت: «علیرغم اثر افزایشی جنگ خاورمیانه بر بازار داخلی طلا، اما هماکنون بازار به ثبات رسیده است. به نظر میرسد اگر رخداد خاصی روانه بازارها نشود روند قیمتها در روزهای باقیمانده از هفته جاری در محدودههای فعلی نوسان داشته باشد.»
وی روند تقاضا در بازار طلا را رکودی عنوان کرد و گفت: «تحت تاثیر شرایط اقتصادی، قدرت خرید مردم کم شده است. این در حالی است که روند تقاضا و قیمت در بازار فلز زرد رابطهای در راستای یکدیگر دارند؛ یعنی زمانهایی که قیمت پایین است مردم در انتظار کاهشهای بیشتر هستند و تقاضا پایین است. وقتی هم که قیمتها افزایشی است، تقاضا نیز بیشتر مییابد.»
این مسئول صنفی با اشاره به اینکه از ابتدای سال، تولید طلا ۳۰ درصد کاهش داشته خاطرنشان کرد: «رکورد و افت تقاضا تشدید شده و شرایط برای تولیدکنندگان طلا خوب نیست. افت تقاضا باعث آسیب به بخش تولید طلا شده است.»
علی طباطبایی کارشناس اقتصادی نیز با اشاره به ریزش قیمت طلای جهانی در ماههای گذشته به تجارتنیوز گفت: «معتقدم این ریزش موقتی است. انس با تصمیمات فدرال رزرو محدوده ۲۰۰۰ هزار دلاری را از دست داده و روند آن تا تا پایان سال میلادی صعودی است و به بالای ۲۰۰۰ دلار برمیگردد.»
وی با اشاره به رشد قیمت طلا و سکه در بازار داخلی در پی جنگ خاورمیانه خاطرنشان کرد: «با این وجود برای طلای داخلی نوسانات قیمت دلار جذابیت بیشتری دارد. این در حالی است که روند فعلی قیمت در بازارهای مالی در انتظار تصمیمات سیاسی است و دوام چندانی نخواهد داشت.»
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه انتظار میرود قیمتها فعلا در همین محدوده باقی بماند خاطرنشان کرد: «تلاش سیاستگذار تثبیت قیمت دلار است و متعاقبا این موضوع مستقیما با آرامش در بازار طلا ارتباط دارد. با این وجود امکان پیشبینی قیمت طلا و سکه در کوتاهمدت شدنی نیست.»
این کارشناس اقتصادی تنها شرط کاهش شدید قیمت، در بازارهای مالی را توافق برجام عنوان کرد و گفت: «در صورت انجام توافق، میتوان امید داشت تا یک سال آینده روند قیمتها کاهش قابل توجهی داشته باشد؛ در غیر این صورت در کانال فعلی نوسان خواهد داشت.»
همچنین، محمد کشتیآرا فعال اقتصادی و کارشناس بازار طلا و جواهر با اشاره به تناسب روند عرضه و تقاضا در بازار طلا به تجارتنیوز گفت: «ابتدای این هفته، روند رشد انس جهانی طلا در روزهای گذشته و کاهش قیمت دلار منجر به ایجاد ثبات در بازار فلز زرد شد.»
وی در خصوص تاثیر رخدادهای منطقه بر بازار طلا و سکه گفت: «این تحولات اثر هیجانی کوتاهمدتی بر بازار فلز زرد داشت. اما در روزهای گذشته با توجه به کنترل قیمت دلار و تثبیت شرایط اقتصادی کشور، شاهد برگشت قیمت طلا و سکه بودیم.»
این مقام صنفی سابق در ادامه افزود: «با توجه به تعدیل قیمت دلار بازار طلا و سکه در شرایط با ثباتی قرار دارد و هیجانات کاذب از بازار خارج شده است.»
این فعال اقتصادی در خصوص پیشبینی قیمت طلا و سکه خاطرنشان کرد: «با توجه به شرایط موجود به نظر میرسد قیمت در بازار طلا ثابت بماند و تغییر قابل توجهی نداشته باشیم. باید توجه داشت نرخ ارز فعلا بازیگر فعالی در بازار طلا است بنابراین پیشبینی میشود به دلیل مدیریت نرخ ارز برای ثبات تغییری نیز در قیمت طلا و سکه شاهد نباشیم.»
مجتبی دیبا کارشناس اقتصادی نیز با اشاره به افزایش قیمت طلا و سکه در نیمه ابتدایی هفته گذشته به تجارتنیوز گفت: «کاهش قیمت طلا و سکه در روزهای پایانی هفته گذشته افزایشهای شارپی روزهای نخست هفته پیش را جبران کرد.»
وی با تاکید بر مفروضات فعلی، سقف قیمت سکه امامی را محدوده ۳۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی عنوان کرد و افزود: «کف ۲۷ میلیون و ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومانی را، برای سکه امامی باید به عنوان منطقه تعادلی در نظر گرفت. این در حالی است که کاهش قیمت دلار در نخستین روز هفته جاری مانع رشد قیمت در خانواده سکهها شد.»
این کارشناس اقتصادی ساختار فعلی انس جهانی طلا را صعودی پیشبینی کرد و گفت: «منطقه ۱۸۱۴ دلاری منطقه حمایتی انس جهانی است و شکست این محدوده با توجه به رشد روزهای گذشته سخت است. این در حالی است که با ورود انس به منطقه ۱۹۰۰ دلاری، امکان پیشروی در کانال فعلی برای طلای جهانی بالاست.»
این کارشناسان اقتصادی اهرم پرفشارتر بر بازار طلا را قیمت دلار دانست و افزود: «خریداران بازار فلز زرد نباید فضا و محدوده قطعی را برای ورود به بازار طلا در نظر بگیرند و در شرایط فعلی خریدهای پلکانی سود بیشتری را برای سرمایهگذاران به همراه دارد.»