اقتصاد۲۴- اجتماع روز گذشته معلولان در مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه که برای هفتمین بار و بهمنظور اعتراض به عدم اجرای ماده ۲۷ صورت گرفته بود با دعوت مدیران این سازمان به نشست مشترک فعالان کمپین با معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی این سازمان منجر شد.
در این نشست معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه ضرورت اجرای ماده ۲۷ قانون معلولان مبنی بر پرداخت حداقل دستمزد به معلولان شدید و خیلی شدید را تأیید کرد و گفت: ما اجرای این قانون را قبول داریم، اما کشور منابع محدودی دارد.
نجفیخواه افزود: تصمیم ما برای اجرای ماده ۲۷ این است که بودجه این ماده را ۲ الی ۳ برابر افزایش دهیم.
این پیشنهاد توسط فعالان کمپین رد شد. نجفیخواه همچنین با بیان این مطلب که برای سال آینده در راستای بهبود شرایط معلولان برنامههایی داریم، از طرف سازمان برنامه قول داد تا ردیف بودجه قانون حمایت از معلولان را برگرداند. این مسئول سپس از تجمعکنندگان خواست تا پیشنهاد خود را برای اجرای ماده ۲۷ ارائه دهند.
در ادامه مدیر کمپین معلولان با بیان اینکه درحال حاضر نقش ماده ۲۷ قانون در زندگی معلولان شدید حدود ۲۷۰ هزار تومان در ماه است، گفت: مشکل معلولان با دو یا سه برابر شدن این مبلغ حل نمیشود.
بهروز مروتی پیشنهاد داد: دولت اجرای ماده ۲۷ را با پرداخت حداقل دستمزد بصورت سالانه به ۲۰ درصد از مشمولان آغاز و طی ۵ سال همه واجدین شرایط را مشمول آن کند.
او گفت: این روش فشار مالی چندانی برای دولت نخواهد داشت و دولت نیز زمان لازم برای تهیه منابع مورد نیاز همه جامعه هدف را پیدا خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: چرا در برنامه هفتم مشکلات معلولان نادیده گرفته شد؟
رئیس سازمان بهزیستی نیز در این نشست پیش از آغاز سخنانش همه حاضران را مجبور به خاموش کردن دوربین گوشیهایشان کرد.
علیمحمد قادری همکاری با کمپین را مشمول تبعات سیاسی و قانونی خواند.
او در ادامه گفت مدیران و فعالان کمپین به او دشنام دادهاند و اسناد این اهانت موجود است که فعالان کمپین نیز از او خواستند با استناد به اسناد مورد ادعا بهتر است این موضوع از طریق مجاری قانونی پیگیری شود.
او با پافشاری بر رها کردن کمپین توسط معلولان، ادامه داد: من با تکتک شما ساعتها جلسه گذاشته، صحبتهایتان را میشنوم و مشکلاتتان را حل میکنم، بنابراین شما نیاز به نماینده ندارید.
قادری در ادامه از پذیرفتن طومار ۱۳۰ متری که توسط معلولان سراسر کشور بهمنظور ضرورت اجرای ماده ۲۷ امضا شده بود خودداری کرد.
قادری همچنین به بهانه نشست و بررسی مشکلات تکتک افراد با تماس با سازمان بهزیستی خودرویی را برای انتقال ناشنوایانی که از مشهد، زنجان، تهران و کردستان خود را به تجمع رسانده بودند به این سازمان تهیه و آنان را از فضای جلسه دور کرد.
آنطورکه از صحبتهای مدیران حاضر در جلسه بهنظر میرسد، قانون معلولان به این زودیها اجرا شدنی نیست بااینحال آنها به بهانه امیدبخشی اصرار دارند که این واقعیت به گوش جامعه هدف نرسد.
نکته ناامید کننده بعدی این است که آنطور که از شواهد برمیآید در سال آینده هم اتفاق خاصی برای ماده ۲۷ نخواهد افتاد و تنها احتمال ممکن این است که مبلغ ۲۷۳ هزار تومان فعلی اندکی افزایش داده شود و یا تعداد مشمولین این ماده به ۱ و نیم یا ۲ برابر افزایش یابند.
مارو مسخره کردین؟
یا خودتون و؟
رفتاری که شماها با معلولین جامعه خود میکنید هیچ حکومت وهیچ دینی درجهان بامعلولین نمیکند