تاریخ انتشار: ۱۱:۰۴ - ۱۲ آذر ۱۴۰۲

آرزو‌های عجیب برای جامعه توانخواهان ایران؛ وزیر رفاه گفت به امید ایران بدون معلول!

م. الف یکی از ورزشکاران باسابقه دارای معلولیت می‌گوید: نام مراسم گرامیداشت روز جهانی معلول بود، اما مسئولان گویا برای روز جهانی غزه در مراسم حضور پیدا کرده بودند.

در مراسم روز جهانی معلولان چه گذشت؟

اقتصاد۲۴- آیین گرامیداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت، روز گذشته توسط سازمان بهزیستی کشور و با حضور وزرای رفاه و کشور در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.

مراسمی که شرکت در آن چند سالی است به دلیل عدم تحقق حقوق اولیه معلولان توسط کمپین معلولان و سمن‌های باسابقه و فعال در این حوزه تحریم شده، حالا به مراسم بی‌روحی تبدیل شده که صرفا از روی رفع تکلیف و تهی از بزرگان حوزه معلولیت برگزار می‌شود.

بهزیستی فاقد بدنه اجتماعی است

یکی از کارشناسان حوزه معلولیت بیان می‌کند: در سال‌های اخیر فعالین قدیمی و دغدغه‌مند حوزه معلولیت توسط سازمان بهزیستی و مدل مدیریتی حاکم بر آن رانده شده‌اند.

بهزیستی بخش مهمی از بدنه اجتماعی خود را چه در میان جامعه معلولان و چه در میان آحاد مردم از دست داده و حالا به نهاد خشک و غیر قابل انعطافی تبدیل شده که هر لحظه ممکن است از هر سو فرد ریزد.


بیشتر بخوانید:تبعات افزایش سن و سابقه بازنشستگی برای معلولان


مریم محبی می‌گوید: جای بسیاری از قدیمی‌های حوزه معلولان در مراسم دیروز خالی بود، این در حالی است که بهزیستی بدون حضور سمن‌های قدیمی، فعالان نامدار این حوزه و اکثریت معلولان و نخبگان این جامعه هرگز قادر نیست روز جهانی معلول را گرامی بدارد.

وی تأکید می‌کند: حضور افراد جدید در این مراسم‌ها خوب است به‌خصوص که همگی آن‌ها توانمند و قابل افتخار هستن و، اما نفاوتشان با نسل قبلی این است که صدایشان برای مطالبه‌گری بلند نیست.

م. الف یکی از ورزشکاران باسابقه دارای معلولیت در این‌باره می‌گوید: نام مراسم گرامیداشت روز جهانی معلول بود، اما مسئولان گویا برای روز جهانی غزه در مراسم حضور پیدا کرده بودند.

وی ادامه می‌دهد: شاید باور کردنی نباشد، اما وزیر رفاه در این مراسم که تعداد زیادی از حاضران در آن افراد نابینا، ناشنوا و افراد دارای مشکلات گویایی بودند، گفت: جهان در خصوص مسأله فلسطین «کر و کور و لال شده». حتی ناشنوایان حاضر در سالن هم از طریق رابط زبان ناشنوایان که صحبت‌های سخنرانان را برای افراد ناشنوایان ترجمه می‌کرد متوجه این صحبت شدند. این حرف بسیاری از افراد بخصوص والدین بچه‌ها را ناراحت کرد.

او ادامه می‌دهد: وزیر رفاه حتی در پاین صحبت‌هایش هم گفت "به امید ایران بدون معلول! " در حالیکه او می‌توانست با مباحث علمی به روش‌های پیشگیری از تولد‌های معلول، اصلاح جاده‌ها، ایمنی جاده و خودرو و لزوم پیشگیری از معلولیت‌های ناشی از کار اشاره کند و بگوید دولت از این راه‌ها باید جلوی بروز معلولیت را بگیرد نه آنکه معلولان را بار اضافی جامعه خطاب و دل آن‌ها را خون کند.

این ورزشکار موفق اظهار می‌دارد: همه ما برای مردم مظلوم غزه ناراحت و عزاداریم، اما واقعا قابل درک نیست که کل مراسم مربوط به افراد دارای معلولیت به مسأله فلسطین اختصاص پیدا کند. مسئولان در این مراسم حتی از مشکلات معلولان غزه سخن گفتند، این در جای خود ارزشمند است، اما بهتر بود این افراد به مشکلات معلولان حاضر در مراسم هم اشاره می‌کردند.

تکرار مکررات

محمد. ک از هنرمندان دارای معلولیت نیز از نحوه گرامیداشت این روز ابراز گله‌مندی کرده و می‌گوید: انشای بی‌سرو ته و شعار وار رئیس سازمان بهزیستی کشور با قطاری از کلمات قلمبه سلمبه و بدون ارائه عملکرد چیزی نبود که بابت آن صد‌ها فرد دارای معلولیت را از استان‌های مختلف جمع کنند. قادری در یک برنامه زنده هم می‌توانست انشایش را بخواند.

او تأکید می‌کند: حتی صحبت‌های وزرا هم تکراری بود و وعده استخدام، اشتغال، مسکن و... را هم پیش از این مراسم در رسانه‌ها شنیده و خوانده بودیم.

بی‌توجهی مجلسی‌ها به تجمع معلولان/ «ما ۱۰۰ الی ۱۵۰ نفر بودیم، اما به اندازه نصف ما مامور بود»

به گفته وی رئیس سازمان بهزیستی کشور از اعتماد اجتماعی و شکل‌گیری سرمایه اجتماعی بر اساس آن سخن راند در حالیکه در دو سه سال اخیر بخش مهمی از سرمایه اجتماعی این سازمان مخدوش شده و کسی نمی‌تواند این حقیقت را در گوش مسئولان فرو کند.

برنامه‌ای بی‌محتوا و آزاردهنده

اکرم. خ می‌گوید: به جز صحبت وزرا و رئیس بهزیستی، یک خانم دارای معلولیت را آوردند که شعر خواند، یک خانم معلول دیگر هم آمد و به لزوم توجه به معلولان در تدوین قوانین و توجه به بازنشستگی معلولان در قانون افزایش سن بازنشستگی اشاره کرده که کل صحبت‌هایش ۵ دقیقه هم طول نکشید.

سپس یک گروه سرود نابینا سرودی درباره فلسطین خواند و بعد همان گروه نمایشی با موضوع فلسطین اجرا کرد و برنامه تمام شد.

اکرم می‌گوید: نه از دستاورد‌های معلولان حرفی زده شد، نه از مشکلات سخنی به میان آمد، نه انتقادی از بهزیستی شد و نه حتی کسی از مسئولان تشکر کرد. برنامه کاملا بی‌محتوا و آزار دهنده بود چرا که همه کمبود‌های موجود را یا صحبت‌هایی که می‌شنیدند مقایسه می‌کردند.

وی اضافه می‌کند: همه این موارد به کنار. ما را به دیدار رئیس‌جمهور بردند، اما رئیس‌جمهور نیامد. حتی یک نفر را برای جمع‌آوری نامه‌های افراد هم مأمور نکرده بودند. وقتی از جلسه بیرون آمدیم نمی‌دانستیم چه بود و چه شد؟ در نهایت نهار را هم در ظروف یکبارمصرف و کیسه‌های آرم‌دار به دستمان دادند.

استفاده ابزاری از تازه‌وارد‌ها

احمدرضا. الف دانشجوی دکترای معماری نیز می‌کند: نقطه عطف این مراسم، شاید همان هتلی بود که گرفته بودند. حدود ۲۰۰ معلول از استان‌های مختلف یک شب و برای یک شام در هتل دفاع مقدس اقامت داشتند. در این یک شب و روز بعد که مراسم برگزار شد هیچ‌کدام از افراد فعال و شناخته شده در زمینه معلولان حضور نداشتند.

این معلول موفق بیان می‌کند: البته بد نیست هر بار افراد جدید به این محافل بیایند، اما درد موضوع اینجاست که کسانی که شاکله بهزیستی را شناخته‌اند آن را ترک کرده و حاضر به حضور ظاهری هم نیستند و بهزیستی فقط توانسته افراد فاقد شناخت کافی را در مراسم گرد آورده و از آن‌ها استفاده ابزاری کند.

بهزیستی، بهزیستی نیست

در سال‌های اخیر سازمان بهزیستی با برگزاری مراسم‌های خشک نشان داده استعداد خاصی در گرامیداشت روز جهانی معلول ندارد.

گو اینکه این روز تنها با برگزاری مراسم نیم‌روزه خشکی آن هم با حضور وزیری و وکیلی گرامی داشته می‌شود. بهزیستی ذهن خلاق خود را مدتهاست کنار گذاشته و به گرفتن مشورت از اهالی فن نیز مدتهاست بدرود گفته. از سر و روی همین مراسم نیم‌روزه هم خستگی، فاقد ایده بودن، افتادن به تکرار و ده‌ها برچسب شایسته این روزهایش هم می‌بارد و مدیران سازمان به برگزاری مسابقات علمی، فستیوال‌ها، جشنواره‌های ادبی_ هنری، شناسایی نخبه‌ها، گرفتن حمایت‌های کلان دولت برای نابغه‌های معلول و. حتی فکر هم نمی‌کنند.

جای تعجب است که مدیران سازمان بهزیستی همچنان معتقدند که بهزیستی، "بهزیستی‌" است!

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

جریمۀ نانوایان متخلف ۱۰ برابر می‌شود

عکس/ برگه امتحان دانش‌آموزان مردودی سوژه شد

فیلم/ برق در نشست خبری استاندار گلستان هم قطع شد!

عکس/ تیتر جنجالی یک روزنامه درباره اقدام اخیر جبهه اصلاحات

واکنش کوثری به فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران

اعلام زمان پرداخت معوقات بازنشستگان

فیلم/ ادعای کارشناس تلویزیون: زائران ایرانی به غزه رفتند

عکس/ ژست صمیمانه تنابنده و رامبد جوان در یک مراسم

عکس/ صحنه وحشتناک از سینما رکس سوخته آبادان در ۲۸ مرداد ۱۳۵۷

ماکرون، پوتین را تهدید کرد

شوک بزرگ ایتالیایی‌ها به مهدی طارمی

مراسم قرعه کشی لیگ برتر فوتسال زنان

ترکیب استقلال و تراکتور برای دیدار امشب

فیلم/ حرکات صورت نخست‌وزیر ایتالیا سوژه دیدار ترامپ و سران اروپا

عکس/ ابراز ارادت مجری عشق ابدی به عمو قلقلی

فیلم/ تبریک روز جهانی عکاس توسط رئیس‌جمهور

فیلم/ بقایای شاهکار شهرداری تهران در میدان آزادی

راهنمای خرید شمش طلا برای سرمایه‌گذاری

افزایش قیمت سنگک تا ۵۰ هزار تومان

مایکروسافت کوپایلت چیست و چه مزیت رقابتی دارد؟

دستگیری یک دندانپزشک قلابی در رشت

فیلم/ ادعای عراقچی درباره تضمین امنیت ایران از سوی ارمنستان

گواهی شرم؛ روایت دخترانی که پیش از ازدواج مجبور به گرفتن برگه تأیید دوشیزگی شده‌اند

فیلم/ خودرو گلر تیم داماش آتش گرفت!

اروپا چقدر از انرژی های تجدیدپذیر استفاده می‌کند؟ + اینفوگرافی

معامله ۱۲۲ کیلوگرم شمش نقره در بورس کالا

هشدار شاخص پرتو فرابنفش طی دو روز آینده

عکسی عجیب از حضور اروپایی‌ها در کاخ سفید

عکس/ تعرفه نهایی واردات خودرو اعلام شد

برنامه غذایی کوتاه مدت برای درمان فقر آهن

مذاکره دوباره پرسپولیس با یک لژیونر

فداکاری بزرگ عالیشاه و خدابنده‌لو برای پرسپولیس

تاکید عارف بر استفاده از هوش مصنوعی

فیلم/ روایت تاسف‌بار از تعطیلی بخش‌های بیمارستانی به دلیل کمبود پرستار

ویتامین دی مانع از پیشرفت دیابت می‌شود؟

تعطیلی شنبه امتحانات دانشجویان را لغو کرد

ورود مالک پرسپولیس به ماجرای قرارداد بازیکنان

عکس/ یک لژیونر رسماً به پرسپولیس پیوست

۳۰۰ میلیون مترمکعب کمبود گاز داریم

مشکل بزرگ استقلال پابرجاست

حذف ۱۸ میلیون ایرانی از فهرست یارانه‌بگیران

ماجرای حذف سرباز هخامنشی از لباس پرسپولیس

ادعای تشکیل ارتش ۱۵۰ هزار نفری علیه جولانی

افزایش قیمت طلا و سکه در پایان ماه صفر

عکس/ ژست عجیب منوچهر هادی با کیک تولد فانتزی اش

عکس/ تیپ اروپایی حمیرای سریال شهرزاد و بازیگر زیرخاکی با جلیقه طرحدار

اجاره کارت سوخت ماهی ۱.۵ میلیون تومان ناقابل!

عکس/ توییت پزشکیان درباره سفر به ارمنستان

فیلم/ حمایت پزشکیان از مذاکرات صلح آذربایجان و ارمنستان

نفس بُریده ساخت‌و‌ساز مسکن در ایران/ ریزش سرمایه‌گذاری در بخش مسکن و تعلیق بسیاری از پروژه‌های ملکی

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول