عضو کمیسیون برنامه وبودجه مجلس گفت:میشد برخی مشتریان سنتی نفت ایران را با چند سفر وزیر نفت به آن کشورها و یا دعوت دولتمردان آنها به ایران حفظ کرد، در حالی که ارتباطات دیپلماتیک وزارت نفت در بحث فروش نفت مطلوب و کارآمد نبود و ابهامات زیادی وجود دارد.
اقتصاد24 - حسینعلی حاجی دلیگانی اظهار داشت: هنوز شخصاً پای طرح استیضاح وزیر نفت را امضا نکردهام اما به زودی این طرح را امضا میکنم.
وی افزود: عملکرد وزارت نفت مورد سوال و ابهام است و آنچه از آثار و نتایج عملکرد این وزارتخانه در بحث فروش نفت در شرایط تحریم برمیآید این است که شخص وزیر در مدیریت این شرایط به خوبی عمل نکرده است.
حاجی دلیگانی تصریح کرد: زمانی که برجام امضا شد، دولت با تفکر اینکه مستقیم سراغ کدخدا برود، به اروپا و ظرفیتهایش کمتوجهی کرد، بعد از آنکه امریکا برجام را پاره کرد، تازه یاد ظرفیتهای اروپا افتادند و در این جریان، به ظرفیتهای آسیا و شرق کمتوجهی شد.
وی ادامه داد: میشد برخی مشتریان سنتی نفت ایران را با چند سفر وزیر نفت به آن کشورها و یا دعوت دولتمردان آنها به ایران، حفظ کرد، در حالی که ارتباطات دیپلماتیک وزارت نفت در بحث فروش نفت مطلوب و کارآمد نبود و سوالات و ابهامات زیادی وجود دارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه "چرا این سوالات به جای طرح استیضاح در قالب طرح سوال از وزیر مطرح نشد؟"، گفت: پیش از این، این ابهامات را در قالب سوال نمایندگان مجلس از وزیر نفت پرسیده بودیم، اما جواب قانع کننده و کاملی دریافت نکردیم و این شرایط حاکم بر نفت، چاره ای جز طرح استیضاح باقی نگذاشته است.
وی افزود: در دوره 6 ساله فعالیت دولت یازدهم و دوازدهم، سرمایه گذاری جدیدی در بحث فرآورش و پالایش نفت خام و میعانات گازی صورت نگرفت و طرح جدیدی کلنگ زنی نشد و این مسئله به اصرار بر فروش تک محصولی نفت منجر شد، در حالی که با ایجاد ظرفیتهای تولید مشتقات نفتی از نفت خام، شرایط برای کشور در زمان تحریمها تسهیل می شد.
حاجی دلیگانی با بیان اینکه " از وضعیت طرح استیضاح و اینکه الان در چه مرحلهای است بیخبرم"، گفت: میدانم این طرح در جریان است و بهزودی شخصاً پای آن را امضا می کنم.