تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۰۲ دی ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ بررسی شد؛

دفاع عضو کمیسیون انرژی مجلس از فروش نفت توسط بخش‌های حاکمیتی و غیر دولتی/ اگر دستگاهی زیرساخت فروش نفت را دارد باید به او نفت داد

رمضانعلی سنگدوینی، عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: فروش نفت، نیاز به رایزنی قوی دارد. من معتقدم اگر دستگاه دولتی یا حاکمیتی این قدرت رایزنی را دارد و از طرفی، زیرساخت‌هایش مهیا است، حتماً باید این فرصت را در اختیارش بگذاریم، ولی غیر از این باشد، چنین رفتار و رویکردی قابل توجیه نیست.

فروش نفت توسط بخش غیر دولتی

اقتصاد۲۴- محمد آیتی: از قرار معلوم در لایحه بودجه ۱۴۰۳ بناست با برخی دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی که از دولت طلبکار هستند، نفت تهاتر شود تا بدهی دولت به آن مجموعه‌ها تسویه شود.

این موضوع در دولت محمود احمدی‌نژاد هم صورت گرفت و از این‌رو شاهد ظهور و بروز پدیده‌ای مثل بابک زنجانی شدیم که اکنون یک دهه در زندان بسر می‌برد و همچنان هم معلوم نیست چه سرنوشتی در انتظار اوست.

در همین خصوص، رمضانعلی سنگدوینی، عضو کمیسیون انرژی مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: برخی از وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی، توان فروش نفت مملکت را دارند که این موضوع در دولت‌های نهم و دهم هم عملی شد.

وی افزود: از طرفی دیگر، برخی دستگاه‌های دولتی نه توان فروش نفت دارند و نه معنا دارد که برای آن‌ها چنین وظیفه‌ای تعریف شود و یا چون طلبکارند از این بابت، نفت برای فروش در اختیارشان قرار بگیرد. مگر می‌شود چون دستگاهی از دولت طلبکار است مثلاً گفت بیا و مدیریت فلان پتروشیمی را گرفت؟ وقتی آن دستگاه اهلیت ندارد، این واگذاری به جهت تسویه بدهی، اشتباه در اشتباه خواهد بود.


بیشتر بخوانید: یک مجوز جنجالی در بودجه ۱۴۰۳؛ اجاره فروش نفت به سازمان‌ها و اشخاص!/ فرش قرمز بودجه برای تولد بابک زنجانی‌ های دیگر


نماینده گرگان تصریح کرد: فروش نفت یک موضوع آسان نیست و از این‌رو، باید مدیریت فروش در این بخش را در اختیار دستگاه‌هایی گذاشت که توان و شرایط این کار را دارند. فروش نفت، نیاز به امکانات و تجهیزات دارد، اصلاً شدنی نیست که این مسئولیت به سازمانی که زیرساخت آن را ندارد، واگذار کرد.

سنگدوینی اظهار داشت: فروش نفت، نیاز به رایزنی قوی دارد. من معتقدم اگر دستگاه دولتی یا حاکمیتی این قدرت رایزنی را دارد و از طرفی، زیرساخت‌هایش مهیا است، حتماً باید این فرصت را در اختیارش بگذاریم، ولی غیر از این باشد، چنین رفتار و رویکردی قابل توجیه نیست.

فروش نفت توسط بخش غیر دولتی

عضو کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: به طور مثال، الان نیرو‌های مسلح چنین کاری را انجام می‌دهند، چون تجهیزات و امکانات لازم را دارند. نکته مهم در این‌جا این است که چطور می‌توان اهلیت دستگاه‌ها را براساس منطق تشخیص داد؟ این کار با پیشنهاد دولت در لایحه بودجه و بررسی مجلس، شدنی است.

وی افزود: باید توجه داشت که این روند پیشنهاد دولت و بررسی مجلس می‌باید مداوم باشد، چون شاید دستگاهی از دولت طلبکار بوده و با تهاتر نفت در یک سال آتی، تسویه شود و صلاح نباشد که دیگر آن مجموعه را درگیر چنین کاری کنیم، البته اگر دولت تشخیصش این باشد که این مجموعه بازوی خوبی برای فروش نفت است می‌تواند دوباره پیشنهاد واگذاری این مسئولیت و تمدید آن را در بودجه بیاورد.

سنگدوینی خاطرنشان کرد: فساد زمانی رخ می‌دهد که یا خلاء قانونی داشته باشیم یا قانون به واسطه عدم‌نظارت کافی و رانت‌ها، دور زده شود. وقتی موضوع به این مهمی، صریحاً در لایحه بودجه بیاید و مجلس در شفافیت کامل، آن را بررسی و تصویب کند و در ادامه دستگاه‌های نظارتی هم به وظایف خود عمل کنند، دیگر نباید نگران فساد در این حوزه بود و شک نکنید اگر در این سیستم، انحرافی هم رخ دهد، خیلی سریع قابل رصد و رسیدگی است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دیدار سفیر انگلیس با اسماعیل بقایی

فیلم/ حضور لاریجانی بر مزار شهید سید حسن نصرالله

فیلم/ نفیسه کوهنورد خبرنگار ارشد بی‌بی‌سی: خلع سلاح‌کردن حزب‌الله آسان نیست

رویترز: ایران به‌دنبال مذاکره مستقیم با آمریکاست

عکس/ تصویری پربازدید از ملاقات امروز دبیر شورای‌عالی امنیت ملی و نخست وزیر لبنان

موضع‌گیری ایران‌خودرو در برابر مخالفت تعزیرات با افزایش قیمت

تلاش مصر برای از سرگیری مذاکرات ایران و آمریکا

فیلم/ داستان سفر قاچاقی مصطفی راغب به کربلا

افزایش حقوق کارکنان دولت قطعی شد

تهران؛ زمانی برای غلبه بر تردیدها

رای جدید دادگاه کانادا درباره حادثه هواپیمای اوکراینی

فقر به جایی رسیده که سیب‌زمینی را قسطی می‌فروشند

فیلم/ لبنانی‌ها با برنج از لاریجانی استقبال کردند

صنع‌الله ابراهیم درگذشت

تغییر در فروش بنزین از شهریورماه

عکس/ صیاد شیرازی و فرزندش مهدی در سفر به مناطق جنگی

عکس/ پاسخ فضائلی به اظهارات محسن هاشمی در نقل قول از رهبری درباره جنگ و مذاکره

سامانه بارشی جدید در راه تهران

جدایی جنجالی یک پرسپولیسی به مقصد گل‌گهر

فیلم/ حرف‌های تلخ حامد بهداد: من افسرده‌ام و چیزی خوشحالم نمی‌کند

اروپا در انتظار پاسخ ایران

عراقچی یک حکم جدید صادر کرد

گفت‌وگوی دیپلمات ارشد روسیه با عراقچی

دو سرمربی والیبال ایران لژیونر شدند

فیلم/ پاسخ کوبنده مجری زن صداوسیما به نتانیاهو

فیلم/ اسرائیل نهمین کشور جهان از نظر کم‌آبیست و ایران رتبه چهاردهم را دارد

فیلم/ قطعی‌های ۱۲ ساعته آب و جریمه برای مشترکان بد مصرف

قتل فجیع دختر نوجوان به دست پسر ۲۰ ساله در بابل

عکس/ اعتراض اکبر گنجی به استفاده نتانیاهو از کتابش

خبر مهم درباره تردد از جاده چالوس

مشخصات موشک بالستیک رستاخیز ایران

فیلم/ اختلال در کنفرانس خبری لاریجانی در لبنان به دلیل قطع ناگهانی برق

پیشکسوت استقلال: سیدورف دلالی بیش نیست

فیلم/ بازداشت ۵۰ ایرانی در حرم امام حسین(ع) به دلیل شعارهای ضدصهیونیستی

واکنش باشگاه استقلال به استعفای جویباری

علائم هشداردهنده گرمازدگی و کم‌آبی بدن را بشناسید

ارزش سهام عدالت امروز ۲۲ مرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ شوخی جالب و خنده‌دار هانا دختر مهران غفوریان

عکس/ نقشه تراکم جمعیت در ایران

عکس/ جواد نکونام تبرئه شد

عکس/ خبر خوش برای هواداران استقلال

وعده جدید وزیر ارتباطات درباره فیلترینگ

عکس/ اسامی مصدومان تصادف اتوبوس زائران ایرانی در عراق

فیلم/ پیام ویژه علی لاریجانی به مردم لبنان از بیروت

تمهیدات ترافیکی ویژه روز اربعین برای جاماندگان

شدت ریزش بورس بیشتر شد

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP

قیمت گوشی اپل + جدول

قیمت دوربین‌های عکاسی + جدول

مقررات استفاده از کارت سوخت تغییر کرد