تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۲

جمهوری‌خواهان کار را به ترامپ سپردند؛ شگفتی ۲۰۲۴ در راه است؟

رقبای سرسخت دیروز به حامیان امروز تبدیل شدند تا حزب جمهوری خواه را به این نتیجه برساند که گزینه‌ای بهتر از دونالد ترامپ نیست. اما وضعیت در اردوگاه دموکرات‌ها چندان مطلوب نیست و باید دید جو بایدن چه برنامه‌ای در پیش رو دارد.

جمهوری‌خواهان کار را به ترامپ سپردند؛ شگفتی ۲۰۲۴ در راه است؟
اقتصاد ۲۴- انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در سال جاری میلادی از حساسیت‌های ویژه خود برخوردار است. به نظر می‌رسد با سپری شدن زمان جمهوری خواهان به این نتیجه رسیده اند که گزینه بهتری از دونالد ترامپ برای رقابت با جو بایدن وجود ندارد. علیرغم داشتن پرونده‌ای از اتهامات گوناگون، ترامپ در نظرسنجی‌ها نسبت به جو بایدن وضعیت بهتری دارد. رقیبان و مخالفان سرسخت او حالا به حامی او تبدیل شده اند. ران دی سانتیس فرماندار فلوریدا که با توپ پر به میدان رقابت‌ها آمد، به نفع او کنار رفته، ویوک راماسوامی با نتایج مأیوس کننده از در مرحله اول انتخابات مقدماتی جمهوری خواهان عرصه را ترک کرد. سناتور تیم اسکات که زمانی رقیب ترامپ بود حالا به طور تمام قد در تجمعات برای ترامپ تبلیغ می‌کند. به نظر می‌رسد ترامپ تنها نیکی هیلی را جدی‌ترین رقیب خود می‌بیند. او پس از پیروزی قاطع در ایالات آیوا می‌خواهد هر چه سریعتر دیگر رقبا نیز انصراف دهند.

در آن سو جو بایدن ۸۱ ساله با کهولت سن دردسرهایش بیشتر می‌شود. جدالش با ترامپ در سال ۲۰۲۰ که آمار بیشترین مشارکت در انتخابات را ثبت کرد به یک جدال تمام عیار تبدیل شد که سرانجام به حادثه ششم ژانویه یعنی شورش به کنگره ختم شد. در حال حاضر نیز به چالش کشیدن بایدن توسط هم حزبیان خود می‌تواند نتایج غیرمترقبه‌ای را به همراه داشته باشد.

ناظران و کارشناسان با بررسی سابقه ۲۵۰ ساله آمریکا در برگزاری انتخابات می‌گویند جریان سوم شانس راهیابی به کاخ سفید را ندارد

در سال ۱۹۶۸ و در زمان اوج جنگ ویتنام سناتور دموکرات یوجین مک کارتی که از مخالفان سرسخت جنگ بود لیندون جانسون رئیس جمهور مستقر وقت را در رقابت‌های درون حزبی در نیوهمپشیر به چالش کشید. جانسون در نهایت به سختی توانست از پس این رقیب ضدجنگ برآید به یکباره با نامزدی رابرت کندی وزیر دادگستری وقت و برادر جان اف کندی روبرو شد. سرانجام لیندون جانسون طی یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد که برای دوره دوم ریاست جمهوری نامزد نخواهد شد.

رابرت اف کندی دموکرات که به پیروزی در انتخابات مقدماتی امیدوار بود ناگهان ترور شد و پس از آن ریچارد نیکسون نامزد حزب جمهوری خواه توانست به آسانی دو رقیب دموکرات خود هیوبرت همفری معاون رئیس جمهوری مستقر و جورج والاس فرماندار آلاباما پیروز شود.

حزب دموکرات در سال ۱۹۸۰ گرفتاری چالشی مشابه شد و سناتور دموکرات ادوارد کندی وارد رقابت‌های مقدماتی با جیمی کارتر رئیس جمهوری مستقر شد و این پرسش مطرح شد که آیا این چالش در شکست جیمی کارتر در برابر رونالد ریگان جمهوری خواه موثر واقع شده بود؟ ریگان در آن برهه جز راستگراترین افراد بود و اگر یک جمهوری خواه کلاسیک نامزد می‌شد احتمال پیروزی او بر کارتر بسیار بالاتر می‌رفت. در آن برهه کارتر و اطرافیان او ریگان را فردی افراطی معرفی می‌کردند. البته ریگان در مناظره‌ها متفاوت از آنچه که گفته می‌شد ظاهر شد و خود را قوی و مقتدر نشان داد. نظرسنجی‌ها نیز تا قبل از برگزاری انتخابات وضعیت کارتر و ریگان را تقریبا برابر نشان می‌داد، اما انتقاداتی از جانب حزب دموکرات به سیاست‌های کارتر وارد می‌شد و این موضوع در انتخابات مقدماتی منجر به تضعیف جایگاه کارتر شد.


بیشتر بخوانید:  ۵ انتخابات کلیدی سال ۲۰۲۴ که می‌تواند همه را شوکه کند/ سرنوشت پیچیده جهان بسته به این انتخابات‌ها


اما این مشکلات مختص دموکرات‌ها نبود و جمهوری خواهان نیز با چالش مواجه شدند. ریگان فرماندار کالیفرنیا در ۱۹۷۶ نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد تا در انتخابات مقدماتی با جرالد فورد رئیس جمهور مستقر رقابت کند، اما هیچ یک از این دو نتوانستند با حدنصاب آرای کافی به کنوانسیون جمهوری خواهان در کانزاس سیتی بروند. شاید همین آشفتگی در اردوگاه جمهوری خواهان پیروزی جیمی کارتر دموکرات را در انتخابات را هموار کرد.

در سال ۱۹۹۲ پت بیوکنن سیاستمدار محافظه کار نیز در انتخابات مقدماتی حزب جمهوری خواه، جورج بوش پدر رئیس جمهور مستقر را به چالش گرفت و او را گلوبالیستی معرفی کرد که ثروت و قدرت آمریکا را برای نظم نوین جهانی هزینه می‌کند. اما در نهایت نتایج این انتخابات به بیل کلینتون را به پیروزی رساند.

با بررسی پیشینه انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا سوال اصلی اینجاست که آیا چنین شرایطی برای جو بایدن نیز ممکن است رقم بخورد؟ رابرت اف کندی فرزند رابرت کندی وزیر دادگستری جان کندی به عنوان یک سیاستمدار مستقل نامزد انتخابات ریاست جمهوری شده و از دیدگاه کارشناسان مهمترین چالش پیش روی اردوگاه لیبرال‌های حامی جو بایدن محسوب می‌شود. بر اساس نظرسنجی‌ها کندی می‌تواند ده درصد آرای رأی دهندگان را به دست آورد. او که از خاندان پرنفوذ کندی است در ابتدا با مخالفت دموکرات‌ها برای اعلام نامزدی مواجه شد که چرا که معتقد بودند که حضور او در انتخابات موجب شکسته شدن آرای نامزد اصلی دموکرات تلقی می‌شود و در نهایت این ترامپ است که پیروز رقابت خواهد شد. از همین رو دموکرات‌ها نامزدی او را برای حزب نپذیرفتند تا وی در نهایت به صورت نامزد مستقل وارد کارزار انتخاباتی شود. هر چند در حزب جمهوری خواه اجماع بر سر ترامپ بیشتر می‌شود همگرایی در اردوگاه دموکرات کمتر می‌شود. باید دید آیا دموکرات‌ها سرانجام بر سر بایدن به تفاهم می‌رسند یا تحولات غیرمنتظره‌ای در انتظار این حزب خواهد بود.

تا به امروز چند شخصیت سیاسی شناخته شده لیبرال نیز نامزدی خود را برای انتخابات ۲۰۲۴ اعلام کرده اند. یکی از آن‌ها دین فیلیپس نماینده ایالت مینه سوتا است که با به چالش گرفتن نامزد بایدن خواستار روی کار آمدن نسل جدیدی از دموکرات‌ها است.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ لباس اجق وجق بهاره رهنما در دیدار با جاری سابقش

عکس/ زنان اصفهانی ۵۸ سال پیش در حال شستن لباس در زاینده رود

عکس/ تیپ دیده نشده محمدرضا شریفی نیا در ۲۵ سالگی با انگشترای عجیب

عکس/ تاج پرنسسی همسر دوم معین در مراسم عروسیشان

تصاویر تکان دهنده از بازداشت قاتلان دانشجوی دانشگاه تهران

عکس/ چهره بامزه علی دایی ۲۳ سال پیش با لباس سربازی

عکس/ پوستر AFC برای بازی بین استقلال و الریان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

آتش استیضاح زیر پای وزیر اقتصاد

اجساد ‌ ۴ اسیر اسراییلی فردا تحویل داده می‌شود

زلنسکی: ترامپ در دام اطلاعات نادرست گرفتار شده است

یک داور در باشگاه پرسپولیس مدیر شد

فیلم/ فیلمی کم‌تر دیده‌شده از تبدیل سفارت اسرائیل به فلسطین

شوک شبانه به استقلال

نقش بختیاری‌زاده در صعود استقلال

رهبر انقلاب: منتظر اقدام قطر برای بازگرداندن مطالبات ایران هستیم

فیلم/ توضیحات فعال سیاسی آمریکایی در مورد چگونگی شهادت سیدحسن نصرالله

محمد حبیبی آزاد شد

منوچهر والی‌زاده صدای جاودان دوبله ایران کیست؟

عکس/ محمدرضا زنوزی در جلسه با مسعود پزشکیان

بیانیه قطر درباره دیدار امیر این کشور با رهبر انقلاب و رئیس‌جمهور

میزان واردات بنزین امسال به سه میلیارد دلار می‌رسد

فیلم/ واکنش عابدینی به طولانی‌شدن ساخت ماکت ساختمان فدراسیون

عدد سبد معیشت مشخص شد

فیلم/ نشست خبری امیر قطر با پزشکیان

فیلم/ قدردانی وزیر علوم از صاحب سوپرمارکت اطراف دانشگاه شریف

بازگشت کریستیانو رونالدو در آستانه دیدار با استقلال + عکس

اعلام محدودیت ترافیکی جاده‌ای تا چهارم اسفند

علی پروین از خودش رفع اتهام کرد

روزنامه اصولگرا: می‌خواهند با پروژه قتل یک دانشجو، ناآرامی خیابانی را شروع کنند

جویباری: منتظر جواب ماتزاری هستیم

سیدمحمد خاتمی یک پیام صادر کرد

سازمان لیگ برای تعویق دربی همراهی کند

نخستین عکس از دیدار امیر قطر با رهبر انقلاب

قدردانی پزشکیان از تلاش امیر قطر برای برقراری آتش بس در غزه

استراتژی ما، هوشمندسازی فرآیند‌ها و خلق ارزش بر مبنای تحلیل نیاز‌های مشتریان است

ورود برنج ۴۸ هزار تومانی به بازار

همدلی قوا باعث خروج از مشکلات اقتصادی کشور می‌شود/ اقدامات مهم غیرتورمی برای رسیدن به رشد اقتصادی

عزم جدی برای تأمین مالی رشد اقتصادی/ تأمین حدود ۸۰ درصد بودجه دولت از سوی وزارت اقتصاد

لزوم حمایت سازمان پدافند غیرعامل کشور برای مدیریت پیشگیری و توسعه زیرساخت‌های کیش

آمار عجیب از شمار مرگ‌و میر‌های جاده‌ای در ایران

بانک صادرات ایران برترین غرفه اولین نمایشگاه دستاورد‌ها و توانمندی‌های حراست

ادارات این استان تا آخر سال پنج‌شنبه‌ها تعطیل شد

حمایت بانک رفاه کارگران از واحد‌های فعال در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی

پزشکیان: قطر جایگاه ویژه‌ای در ایران دارد

شخصی‌سازی بیمه‌نامه‌ها و توسعه خدمات آنلاین چشم‌انداز آینده بیمه نوین

عملکرد مناسب و قابل دفاع شرکت سرمایه‌گذاری دستاورد دی

پاپ فرانسیس رهبر کلیسای کاتولیک کیست؟ / از نگرش‌های نوین در دنیای معاصر تا ترویج هم‌زیستی میان ادیان

60 هزار فروشنده در پیندو تا نیمه بهمن 1403

قیمت حبوبات افزایش یافت

فیلم/ امیر قطر: ما تاکید کردیم که بهترین راه برای حل نزاع‌هایی که در منطقه وجود دارد گفت‌و‌گو‌های سازنده است

اینفوگرافی/ ترفندهای خانه‌تکانی سریع و آسان برای عید

اروپا و خاورمیانه در برابر دو انتخاب

اولین واکنش بازار به استیضاح همتی در بحبوحه فشار‌های خارجی

سالمندان از چه رفتار‌هایی بدشان می‌آید؟

فیلم/ جزئیات کالابرگ قبل از عید از زبان عضو کمیسیون اجتماعی

ارزش سهام عدالت امروز ۱ اسفند ۱۴۰۳+ جدول

منوچهر والی‌زاده دوبلور معروف درگذشت