تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۲

موشک ضدزره شفق دستاورد جدید متخصصان ایرانی + عکس

هوانوردی ارتش جمهوری اسلامی ایران از موشک جدید ضربتی دقیق، هوشمند و دوربرد ایران که توسط متخصصان ایرانی ساخته و تولید شده است، رونمایی کرد.

موشک ضدزره شفق

اقتصاد۲۴- در مراسمی با حضور سرلشکر عبدالرحیم موسوی فرمانده نیروی زمینی ارتش، امیر سرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش و تعدادی دیگر از مقامات عالی رتبه نظامی در تهران موشک هوا به سطح ارتقا یافته شفق (طلوع) با برد ۲۰ کیلومتر به نمایش گذاشته شد.
ین موشک که بر روی هلیکوپتر‌های تهاجمی نصب می‌شود، می‌تواند بر اساس زمان مورد نیاز برای اصابت با قدرت آتش بالا پرتاب شود و در مدت کوتاهی آسیب قابل توجهی به دشمن وارد کند. گزارش‌ها حاکی از آن است که این موشک بردی معادل ۲۰ کیلومتر دارد و می‌توان آن را به سرعت پرتاب و حجم بالایی از قدرت شلیک را برای آسیب رساندن به دشمنان در مدت کوتاهی وارد کرد.

آشنایی با تاریخچه موشک شفق

نوع اول موشک هوا به سطح شفق برای اولین بار در سال ۱۳۹۳ طی مراسمی در حضور وزیر دفاع وقت، سردار دهقان رونمایی و معرفی شد. این موشک (نوع اول) با برد ۸ تا ۱۲ کیلومتر توان نفوذ در ۱۵۰۰ میلیمتر زره را دارد. این میزان از توان نفوذ به زره یک عدد بسیار خوب برای یک موشک هوا به سطح محسوب می‌شود. به‌عنوان مثال، موشک ضد زره کورنت ME دارای توان نفوذ ۱۳۰۰ میلیمتر در فولاد نورد شده است.

موشک هوا به زمین و ضد تانک شفق در دو نمونه اولیه بسیار شبیه به موشک پدافندی شهاب ثاقب است که در سامانه پدافندی یا زهرا (س) و حرز نهم به کار گرفته شد. سامانه پدافندی یا زهرا (س) که در سال ۱۳۹۱ رونمایی شد، الگو برداری شده از سامانه پدافندی کورتال (Cortal) فرانسه است که در زمان دفاع مقدس به غنیمت ارتش جمهوری اسلامی ایران درآمد. این سامانه فرانسوی در چین نیز به نام FM۹۰ یا HQ۷ تولید می‌شود.

پیدایش موشک شفق

مشخصات موشک ضدزره شفق

اولین بار موشک شفق در سال ۹۳ بر روی بالگرد هوانیروز نصب شد، اما قبل از آن در سال ۹۲ این موشک بر روی پهپاد کرار دیده شده بود. در آن سال‌ها عنوان شد که موشک شفق دارای برد ۸ تا ۱۰ کیلومتر است و با استفاده از جستجوگر فروسرخ (IIR) در مرحله آخر به صورت مستقل به سمت اهداف حمله می‌کند؛ پس شفق یک موشک شلیک کن و فراموش کن با توان نفوذ در ۱ تا ۱.۵ متر زره است. نمونه‌های اولیه موشک شفق از دقت بالای ۳۰ سانتیمتر در فاصله ۱۰ کیلومتر برخوردار هستند و سرعتی معادل ۲ تا ۲.۷ ماخ بسته به ارتفاع رها سازی و فاصله تا هدف دارند. سرعت بسیار بالا و قابلیت شلیک و فراموش کن برای موشک شفق آن را به موشکی بسیار خطرناک تبدیل نموده است، زیرا زمان واکنش بسیار کمی برای سامانه‌های دفاعی تانک‌ها باقی میماند و بالگرد نیز پس از شلیک میتواند به سرعت از محیط خطر دور شود.


بیشتر بخوانید: سوخو ۴۷؛ متفاوت‌ترین جنگنده ارتش روسیه


مشخصات فنی موشک شفق

مشخصات موشک ضدزره شفق

نمونه دیگری از موشک شفق در سال ۱۳۹۷ مجدد با همان نام شفق رونمایی شد. تفاوت اصلی دو موشک رونمایی شده در فاصله زمانی متفاوت از نظر ظاهری در باله‌های جلو بود. در نمونه اولیه، شفق فاقد باله‌های جلویی بود، اما در نمونه ثانویه با حفظ باله‌های جلویی، موشک شفق کاملا شبیه به موشک شهاب ثاقب بود. از نظر ساختاری نیز حداکثر برد موشک شفق ثانویه به ۱۲ کیلومتر افزایش یافته بود.

موشک شفق در هر دو نمونه مذکور دارای حداکثر سرعت ۲ تا ۲.۷ ماخ است. تفاوت اصلی موشک شفق با موشک شهاب ثاقب در نمونه اولیه، حذف باله‌های جلو در موشک شفق بود، اما در نمونه ثانویه موشک شفق را می‌توان از سیکر‌های جستجوی IIR آن نسبت به شهاب ثاقب تشخیص داد.

موشک شفق بهینه

موشک شفق بهینه شده به عنوان نسل جدید موشک شفق در سال ۱۴۰۱ رونمایی شد. موشک شفق جدید را یک موشک دو مرحله‌ای با سرجنگی ۱۳ کیلوگرمی توصیف نموده‌اند. این موشک با طول ۱.۸۹متر و وزن ۵۰ کیلوگرم قادر به انهدام انواع تانک، نفربر، سنگر‌های بتنی، شناور و زیرساخت‌های پدافندی در تمام شرایط آب و هوایی در روز و شب است.

در موشک شفق بهینه شده به واسطه طراحی مجدد آئرودینامیکی و احتمالا پیشرانشی موتور سوخت جامد موشک، برد آن به ۲۰ کیلومتر افزایش پیدا کرده است. با بررسی صورت گرفته تنها یک موشک ضد زره در این رده برد وجود دارد و آن، موشک ضد زره نمرود ۲ ساخت صنایع هوافضا رژیم صهیونیستی است. همچنین از نظر ظاهری نیز موشک شفق را می‌توان با موشک نمرود مقایسه کرد.

موشک نمرود

تفاوت ظاهری اصلی موشک شفق و نمرود در بال میانی این دو موشک است که در شفق بصورت ذوزنقه‌ای با دو ضلع کج است و در نمرود این ذوزنقه با یک ضلع کج و یک ضلع قائم است. از نظر طول نیز موشک نمرود دارای یک متر طول بیشتر است و انواع مختلفی از برد ۸ کیلومتر تا ۳۶ کیلومتر برای آن عنوان شده است.

حداکثر سرعت این موشک ۷۵۰ متر بر ثانیه است. ضریب خطای موشک (CEP) شفق بهینه ۲۰ سانتیمتر عنوان شده است. موشک شفق بهینه که یک موشک “شلیک کن فراموش کن” است برای هدایت و برخورد دقیق با اهداف از سیکر فروسرخ و هدایت به شیوه لیزری بهره میبرد. حداکثر برد ۲۰ کیلومتری این موشک در عملیات سرکوب و نابودی پدافند کوتاه برد (SEAD/DEAD) بسیار مناسب است و برد دور ایستایی ایمن و مناسبی را برای بالگرد‌های ایرانی فراهم میکند.

موشک ضدزره جدید شفق

سامانه موشکی هواپایه‌ی ضدزره جدید بومی «شفق» که با افزایش بُرد عملیاتی و ارتقای هدف‌گیری اهداف دشمن تا شعاع ۲۰ کیلومتر، با امکان دقت و نقطه‌زنی بالا، قابلیت استفاده در انواع راهبرد‌های تاکتیکی و عملیاتی جنگ‌های آینده را دارد، توسط دانشمندان جهاد خودکفایی هوانیروز، شرکت‌های دانش‌بنیان، طراحی و تولید شده و به چرخه ناوگان عملیاتی هوانیروز ملحق شده است.

از دیگر خصوصیات این سامانه موشکی، برخورداری از قابلیت Fire & Forget (بزن دررو)، سر جنگی ارتقا یافته و جستجوگر مادون‌قرمز است که در تمامی شرایط بد آب و هوایی و در طول تمامی ساعات شبانه روز، این سامانه را قادر می‌سازد تا در صورت نصب بر روی انواع بالگرد‌های هوانیروز، به انهدام تأسیسات و استحکامات دشمن در تمامی عملیات‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خداحافظی با سامانه نیما در اولین روز بهمن

ماجرای تاخیر در واریز فیش حقوقی بازنشستگان چه بود؟

نایب قهرمانی سارا خادم الشریعه در شطرنج قهرمانی اروپا

واکنش عجیب نماینده مجلس به خروج شرکت عربستانی از ایران: پشه چیست که فشار خونش چه باشد؟

عکس/ سلفی لیلا اوتادی با این متن عجیب حسابی غوغا کرد

عکس/ دستکش‌های دفاع شخصی زنان حدود ۱۷۵ سال پیش

عکس/ پشت صحنه خونه مادربزرگه ۳۸ سال پیش

اینفوگرافی/ چرا آمریکا به جنگ تیک تاک TikTok رفت؟

عکس/ قاب صمیمی طلا، قربان، حشمت‌خان و ثریا در پشت صحنه سریال سوجان

عکس/ وضعیت محبوبیت ترامپ در زمان بازگشت به کاخ سفید

مقایسه تکان دهنده بازار مسکن ایران و عربستان/ دوره انتظار خرید مسکن در عربستان سعودی فقط ۳ سال

فیلم/ نقض آتش بس از سوی رژیم صهیونیستی در غزه

عکس/ نمایی از شرق تهران در دوره قاجار ۱۳۳ سال پیش

فیلم/ حضور سردار قاآنی در مراسم آیین تقدیر از پزشکان

فیلم/ ارتش اسرائیل از شمال غزه عقب‌نشینی کرد

عکس/ رئیس قوه قضائیه در منازل شهیدان رازینی و مقیسه

مراسم تحلیف ترامپ چگونه برگزار خواهد شد؟

عکس/ گردشگران آمریکایی ۵۰ سال پیش در نقش رستم مرودشت

فیلم/ استقرار پلیس فلسطین محمود عباس در سرتاسر غزه

فیلم/ بارش برف شدید در ولنجک تهران

عکس/ ابهت و زیبایی دماوند از فراز ابر‌ها

ساعت بازی استقلال مقابل شمس‌آذر مشخص شد

عکس/ بعد از TIKTOK، کپ کات هم در آمریکا از دسترس خارج شد

اعلام زمان شارژ سهمیه بنزین بهمن ماه

فیلم/ جشن خیابانی اعلام آتش بس در غزه

زمان بازگشت ستاره مصدوم استقلال

معامله ۲ میلیون و ۶۵۸ هزار تن انواع محصول در بورس کالا

قرارداد ۲۵ ساله ایران و روسیه ؛ امضای معاهده با همسایه بدعهد/ آیا روس‌ها این بار به عهد خود وفا می‌کنند؟

سوء‌استفاده از کریم باقری در پرسپولیس

جدیدترین ارقام از بازار اجاره مسکن در تهران + جدول

فیلم/ جاده چالوس برفی شد

فیلم/ ورود ترامپ و خانواده به واشنگتن برای مراسم تحلیف

شاه ماهی پرسپولیس در راه استقلال؟

جدیدترین قیمت فروش آپارتمان در جنوب تهران/ قیمت مسکن از ابوذر و شادآباد تا خانی آباد و نعمت آباد + جدول

توقف قیمت دلار در محدوده امن

فیلم/ شادی شهروندان غزه پس از اعلام آتش‌بس

آغاز اجرای توافق آتش‌بس در غزه

فیلم/ وضعیت معابر در صبح برفی پایتخت

جدیدترین رقم اجاره خانه در قرچک ورامین + جدول

رونمایی ترامپ از ارز دیجیتال اختصاصی‌ خود

فیلم/ مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید

هوای تهران امروز تا کی برفی است؟

شرط و شروط تازه برای ریزش قیمت دلار!

عکس/ بازگشت اهالی غزه با پای پیاده به خانه‌هایشان

آموزش فرار مالیاتی به افغان‌ها + ویدئو

خسارت‌های مخالفت با کرسنت؛ از جریمه ۱۸ میلیارد دلاری تا دود شدن ۲۵ میلیارد دلار گاز و حالا توقیف ساختمان شرکت ملی نفت

اصرار دوباره شریعتمداری به بستن تنگه هرمز

آخرین مهلت وکالتی کردن حساب متقاضیان طرح ایران خودرو اعلام شد

تیک تاک TikTok در این کشور‌ها ممنوع شد

حراج سکه‌های ضرب ۱۳۸۶ فردا برگزار می‌شود