تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۲

بهترین راه مقابله با دیابت چیست؟

تحقیقات اخیر نشان داده است که دیابت نوع ۲ آنقدر‌ها که تصور می‌شد دائمی و برگشت‌ناپذیر نیست. جالب اینجاست که روش مقابله با آن نیز از نظر پژوهشگران زیاد پیچیده نیست.

چگونه با دیابت مقابله کنیم؟

اقتصاد۲۴-بدنتان را مانند یک کاسه قند بزرگ تصور کنید. هنگام تولد، این کاسه خالی است. طی چندین دهه، شکر و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده می‌خورید و کاسه به تدریج پر می‌شود و وقتی غذای بعدی را می‌خورید، شکر غذای شما روی دو طرف کاسه می‌ریزد، چون کاسه از قبل پر شده است.

همین وضعیت در بدن وجود دارد. وقتی شکر می‌خورید، بدنتان هورمون انسولین ترشح می‌کند تا به انتقال قند به سلول‌هایتان کمک کند، جایی که از آن برای انرژی استفاده می‌شود. اگر آن قند را به قدر کافی نسوزانید، پس از چند دهه سلول‌های شما کاملاً پر می‌شوند و دیگر قادر به تحمل این حجم از قند نیستند

در این شرایط، وقتی قند می‌خورید، انسولین نمی‌تواند بیشتر از آن را وارد سلول‌های پرشده کند، بنابراین آن‌ها را وارد خون می‌کند. قند به شکلی به نام گلوکز در خون شما حرکت می‌کند و وجود بیش از حد آن در خون (معروف به گلوکز خون بالا) یکی از علایم اولیه دیابت نوع ۲ است.

وقتی گلوکز بیش از حد در خون وجود داشته باشد، انسولین روال عادی خود را برای انتقال قند به داخل سلول‌ها انجام نمی‌دهد. در این حالت، می‌گوییم بدن به انسولین مقاوم شده است، اما این اتفاق، تقصیر انسولین نیست. مشکل اصلی این است که سلول‌ها مملو از گلوکز شده‌اند.

چگونه با دیابت مقابله کنیم؟

بالا بودن گلوکز خون تنها بخشی از مشکل است. نه تنها گلوکز بیش از حد در خون وجود دارد، بلکه گلوکز بیش از حد در تمام سلول‌ها هم وجود دارد. دیابت نوع ۲ یک پدیده سرریز است و زمانی رخ می‌دهد که گلوکز بیش از حد در کل بدن وجود داشته باشد.


بیشتر بخوانید:۷ میلیون ایرانی در معرض خطر ابتلا به دیابت


در پاسخ به گلوکز اضافی در خون، بدن انسولین بیشتری ترشح می‌کند تا بر این مقاومت غلبه کند. این امر سبب می‌شود گلوکز بیشتری به سلول‌های سرریزشده وارد شود تا سطح خون در حالت طبیعی بماند.

این کار موثر است، اما اثر آن موقتی است، چون مشکل قند اضافی را برطرف نمی‌کند. فقط مقدار اضافی را از خون به سلول‌ها منتقل و مقاومت به انسولین را بدتر می‌کند. در برخی موارد، حتی با ترشح انسولین بیشتر، بدن نمی‌تواند گلوکز بیشتری را وارد سلول‌ها کند.

اگر گلوکز اضافی را حذف نکنیم چه اتفاقی در بدن می‌افتد؟ ابتدا، بدن مقدار انسولین تولیدی خود را افزایش می‌دهد تا گلوکز بیشتری را وارد سلول‌ها کند. اما این واکنش، فقط مقاومت بیشتری به انسولین ایجاد می‌کند که به یک چرخه معیوب تبدیل می‌شود.

وقتی سطوح انسولین دیگر نتوانند با افزایش مقاومت همگام شوند، گلوکز خون افزایش می‌یابد. اینجاست که پزشک احتمالاً دیابت نوع ۲ را تشخیص می‌دهد.

پزشک ممکن است دارویی مانند تزریق انسولین یا دارویی به نام متفورمین را برای کاهش گلوکز خون تجویز کند، اما این دارو‌ها بدن را از شرّ گلوکز اضافی خلاص نمی‌کنند، بلکه فقط به خارج کردن گلوکز از خون و بازگرداندن آن به بدن ادامه می‌دهند، یعنی به اندام‌های دیگر مانند کلیه‌ها، اعصاب، چشم‌ها و قلب که در نهایت می‌تواند مشکلات دیگری ایجاد کند. در حالی که مشکل اساسی، حل‌نشده باقی می‌ماند.

کاسه‌ای که پر از شکر بود یادتان هست؟ کاسه هنوز در همان وضعیت است. انسولین به سادگی گلوکز را از خون، جایی که می‌توانید آن را ببینید، به بدن منتقل کرده است، جایی که نمی‌توانید ببینید. بنابراین، بار بعد که غذا می‌خورید، قند دوباره وارد خون می‌شود و شما انسولین تزریق می‌کنید تا آن را در بدن خود جمع کنید.

هرقدر بدنتان را مجبور به پذیرش گلوکز بیشتری کنید، بدنتان برای غلبه بر مقاومت به انسولین بیشتری نیاز دارد. اما این انسولین فقط مقاومت بیشتری ایجاد می‌کند، چون سلول‌ها بیشتر و بیشتر منبسط می‌شوند.

وقتی از آنچه بدن شما می‌تواند به طور طبیعی تولید کند فراتر رفتید، دارو‌ها می‌توانند کنترل را به دست گیرند. ابتدا فقط به یک دارو نیاز دارید، اما یک دارو در نهایت دو و سپس سه دارو می‌شود و دوز‌ها بیشتر می‌شوند.

نکته اینجاست: اگر دارو‌های بیشتری مصرف می‌کنید تا گلوکز خونتان را در همان سطح نگه دارید، دیابت شما در واقع بدتر می‌شود.

وقتی درک کنید دیابت نوع ۲ به زبان ساده، قند بیش از حد در بدن است، راه‌حل واقعی خودش را نشان می‌دهد. از شرّ قند خلاص شوید. آن را پنهان نکنید. از شرّ آن خلاص شوید. فقط دو راه برای انجام این کار وجود دارد:

شکر کمتری استفاده کنید.

شکر باقیمانده را بسوزانید.

همین! این تمام کاری است که باید انجام دهیم. بهترین قسمت این راه حل چیست؟ طبیعی و کاملا رایگان است، بدون دارو، بدون جراحی، بدون هزینه!

مرحله ۱: شکر کمتری مصرف کنید!

نخستین قدم این است که تمام قند‌ها و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده را از رژیم غذایی خود حذف کنید. قند‌های افزوده ارزش غذایی ندارند و می‌توانید با خیال راحت از مصرف آن‌ها چشم بپوشید. کربوهیدرات‌های پیچیده که به سادگی زنجیره‌های طولانی قند هستند و کربوهیدرات‌های بسیار تصفیه‌شده مانند آرد به سرعت به گلوکز هضم می‌شوند.

استراتژی بهینه این است که نان‌ها و پاستا‌های تهیه شده از آرد سفید و همچنین برنج سفید و سیب‌زمینی را محدود یا حذف کنید.


بیشتر بخوانید:نکات تغذیه ای مهم برای مبتلایان به امراض قندی در شب یلدا


شما باید پروتئین مصرفی متوسط و نه زیاد داشته باشید. پروتئین رژیم غذایی مانند گوشت وقتی هضم می‌شود، به اسید‌های آمینه تجزیه می‌شود. پروتئین کافی برای سلامتی لازم است، اما اسید‌های آمینه اضافی نمی‌توانند در بدن ذخیره شوند، بنابراین باید از منابع پروتئینی بسیار فرآوری‌شده و غلیظ مانند شیک‌های پروتئینی، شکلات پروتئینی و پودر‌های پروتئینی خودداری کنید؛ بنابراین باید از منابع پروتئینی بسیار فرآوری شده و غلیظ مانند شیک‌های پروتئینی، نوار‌های پروتئینی و پودر‌های پروتئینی خودداری کنید.

چربی‌های غذایی چطور؟ چربی‌های طبیعی مانند آن‌هایی که در آووکادو، آجیل و روغن زیتون یافت می‌شوند، تأثیر حداقلی بر گلوکز خون یا انسولین دارند و ثابت شده که هم بر بیماری‌های قلبی و هم دیابت اثرات مثبت می‌گذارند. تخم مرغ و کره نیز منابع بسیار خوبی از چربی‌های طبیعی هستند.

کلسترول خوراکی این غذا‌ها هیچ ضرری بر بدن انسان ندارد. خوردن چربی‌های غذایی منجر به دیابت نوع ۲ یا بیماری قلبی نمی‌شود و در واقع، مفید است، چون کمک می‌کند بدون افزودن قند به بدن احساس سیری کنید.

برای اینکه قند کمتری وارد بدن خود کنید، از غذا‌های کامل، طبیعی و فرآوری‌نشده استفاده کنید. از رژیم غذایی کم کربوهیدرات تصفیه شده، پروتئین متوسط و چربی‌های طبیعی بالا استفاده کنید.

مرحله ۲: شکر باقیمانده را بسوزانید!

ورزش (هم مقاومتی و هم هوازی) می‌تواند اثر مثبتی بر دیابت نوع ۲ داشته باشد، اما در معکوس کردن بیماری بسیار کمتر از مداخلات رژیمی اثرگذار است. روزه‌داری ساده‌ترین و مطمئن‌ترین روش برای وادار کردن بدن به سوزاندن قند است.

روزه صرفاً روی دیگر غذا خوردن است: اگر غذا نخورید، روزه‌دار هستید. وقتی غذا می‌خورید، بدن شما انرژی غذا را ذخیره می‌کند. وقتی روزه می‌گیرید، بدن شما انرژی غذا را می‌سوزاند و گلوکز در دسترس‌ترین منبع انرژی غذایی است. بنابراین، اگر دوره‌های روزه‌داری خود را طولانی‌تر کنید، می‌توانید قند ذخیره‌شده را بسوزانید.

شاید روزه‌داری راهکار سختی به نظر برسد، اما به معنای واقعی کلمه قدیمی‌ترین رژیم درمانی شناخته‌شده است و در طول تاریخ بشر بدون مشکل انجام شده است. اگر از دارو‌های تجویزی استفاده می‌کنید، برای روزه گرفتن باید با پزشک مشورت کنید.

برای سوزاندن قند، یک استراتژی خوب این است که ۲۴ ساعت، دو تا سه بار در هفته روزه بگیرید. یکی دیگر از روش‌های رایج روزه گرفتن به مدت ۱۶ ساعت، پنج تا شش بار در هفته است. راز معکوس کردن دیابت نوع ۲ همین است.

تنها چیزی که به آن نیاز دارید، داشتن ذهنی باز برای پذیرش الگوی جدید و شجاعت به چالش کشیدن خرد متعارف است.

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت کیا اپتیما، اسپورتیج و سراتو در بازار ایران + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت ماشین های لوکس لکسوس در بازار ایران + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

ترانس افغان، خطری بیخ گوش ایران

قیمت انواع لپ تاپ دل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

سقوط هلیکوپتر کاروان رئیس جمهور در جلفا

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

جنگل دیزمار، محل دقیق‌تر وقوع سانحه برای بالگرد حامل رئیسی در محدوده عمومی بین ورزقان و جلفا

فیلم/صداوسیما سقوط هلی‌کوپتر رئیسی را تایید کرد

هرگز ناشتا شیر نخورید

افزایش آمار جراحی‌های زیبایی در ایران

فیلم/شرایط سخت آب و هوایی در محل سانحه بالگرد رئیسی

الهام علی اف در ایران چه می‌کند؟

اولین واکنش نماینده مجلس به وقوع حادثه برای بالگرد رئیسی

جزئیات جدید از حادثه سقوط بالگرد رئیسی

تلاش گسترده نیروهای امدادی برای جستجوی بالگرد رئیسی

عکس جذاب هازال کایا بازیگر سریال عشق ممنوع

فیلم/ خبر‌های تایید نشده از وقوع سانحه برای بالگرد رئیسی

عکس/ زیر نویس شبکه خبر درباره فرود سخت بالگرد حامل رئیسی

پشت پرده ویدئوی اخیر علی شمخانی چه بود؟

نحوه صحیح تعویض دنده خودرو چگونه است؟

ماجرای فرود بالگرد رئیسی چه بود؟

سقوط هلیکوپتر کاروان رئیس جمهور در جلفا

فیلم/نجات پاکبان گرفتار در سیل مشهد توسط مردم

اینفوگرافی/نهمین اعتصاب کامیون داران طی ۶ سال!

قابی دیدنی از ایرج طهماسب و یاسمن دخترش

واکنش مهدی تاج به احضار اعضای هیات رییسه به دادگاه

فیلم/وزیر ارشاد: مردم ایران شب تحقق «وعده صادق» احساس غرور کردند

حمله دادکان به تاج بر سر فساد در مس رفسنجان

افشای فساد در باشگاه مس رفسنجان

واکنش جوانمردانه ارسطو به حذف سارا نیکا از پایتخت ۷ + عکس

فیلم کمتر دیده شده از کوهنوردی آیت الله هاشمی رفسنجانی

بیمه تجارت‌نو موفق به تمدید گواهینامه استاندارد ISO۳۱۰۰۰ شد

 APY بالا، کاربری آسان، بدون موانع: محصولات سپرده گذاری رمزارز مورد تحسین سرمایه گذاران قرار گرفته اند

سکه امامی به سطح ۴۰ میلیونی بازگشت

برداشت چای بهاره باغات املش

کاهش سرعت اینترنت موبایل در ایران

یک بیماری خطرناک وارد ایران شد+ جزییات

عکس/بازدید مشترک روسای جمهور ایران و آذربایجان از سد قلعه‌سی

فیلم/ابراهیم رئیسی: رابطه بین ایران و آذربایجان ناگسستنی است

الهام علی‌اف: مداخله کشورهای بیگانه در منطقه قابل قبول نیست

فیلم/حسن فتحی کارگردان مست عشق: مسئولان پیام فیلم را جدی بگیرند

بهترین مدل های لپ‌تاپ دل

عروسی پدر و مادر لیلا حاتمی ۵۰ سال پیش+ عکس

امیر تتلو به چندسال حبس محکوم شد؟

دلار به عقب‌ نشینی خود ادامه داد

ماجرای جدید عاشقانه پارسا پیروزفر در تاریخ ۰۳ /۰۳ /۰۳

گزارش بورس امروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

فیلم/دور دور علیرضا منصوریان با ماشین لاکچری اش در خیابان‎‌های تهران

پدر علم محاسبات و کامپیوتر کیست؟

حمله توفانی کاپیتان سابق استقلال به مدیران پرسپولیس

فیلم/استوری محمدرضا گلزار از مسابقه بسکتبال غیر وطنی

در افزایش جریمه تخلفات رانندگی باید رعایت حال معیشت مردم را هم کرد

شکر بسته بندی کیلویی چند؟

همه آنچه باید درباره رفح بدانیم

اینفوگرافی/قیمت سیگار در سال ۱۴۰۳ چقدر افزایش یافت؟

استفاده کارکنان سایر سازمان‌ها و شرکت‌ها از خدمات سامانه "بتا" بانک رفاه کارگران امکان‌پذیر شد