قیمت سیب زمینی پایین میآید/ واسطهها قیمت را به 8 هزار تومان رساندهاند
رئیس هیات مدیره انجمن ملی سیبزمینی گفت: قیمت سیب زمینی کاهش مییابد اما باید به میزان متعادلی برسد که تولیدکننده از تولید سود برد و مصرف کننده نیز نیاز خود را با قیمتی مناسب برآورده کند.
اقتصاد24- چندی پیش قیمت سیب زمینی در خرده فروشی ها به کیلویی هشت هزار تومان رسید. محمدرحیم نیازی، سخنگوی انجمن ملی سیب زمینی با تایید این قیمت به خبرنگار اقتصاد24 گفت: سیبزمینی، از استانهای گلستان و اصفهان و زنجان درحال برداشت است و پس از این نیز برداشت های پاییزه در مناطق مختبف کشور شروع خواهد شد.
وی افزود: قیمت سیبزمینی، بین چهار هزار تا پنج هزار تومان از کشاورز خریداری میشود اما مشکلی که وجود دارد این است که وقتی این محصول وارد میادین میشود بر افزایش قیمت آن، از طرف نهادهای مربوط نظارتی نیست و اساس مشکل ما همین تفاوت قیمت بین زمین و میدان های عمده فروشی است.
نیازی همچنین بیان کرد: ما از نظر تولید و عرضه به بازار مشکل نداریم چرا که عرضه سیبزمینی فراوان است با این حال در این فصل سال، هر سال مشکلاتی جزئی پیش میآید که موقت است اما سیبزمینی تازه به طور مستمر در همه نقاط کشور و در همه فلهای سال وجود دارد.
رئیس هیات مدیره انجمن ملی سیب زمینی اظهار کرد: انتظار ما این است که دستگاه های نظارتی همچون سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و وزارت صنعت، معدن و تجارت کنترل بیشتری بر قیمت محصولات در خردهفروشی ها و عمده فروشی ها داشته باشند و نیروهای نظارتی خود را افزایش دهند.
وی با اشاره به هزینههای تولید سیبزمینی ادامه داد: کشاورز در طول یکسال، با زحمات زیاد سیبزمینی تولید میکند و محصول خود را با قیمت چهار هزار تومان میفروشد اما واسطهها همین محصول را در مدت سه روز و با هزینه منتقل کردن به دو برابر قیمتی که خریدهاند به خرده فروشی ها عرضه میکنند و پرسش اینجاست که چرا سازمانهای مربوطه، نظارت را تقویت نمیکنند تا سود هم به دست مصرف کننده و هم تولیدکننده برسد؟
نیازی همچین در پاسخ به این پرسش اقتصاد 24 که آیا علت گرانی ناگهانی سیبزمینی، صادرات است؟ گفت: انجمن ملی سیبزمینی برای صادرات سیبزمینی با وزارت صنعت، معدن و تجارت هماهنگی دارد که سیبزمینی را در چه فصلی و با توجه به انبوه یا کمبود در بازار صادر کنیم یا نکنیم.
رئیس هیات مدیره انجمن ملی سیب زمینی ادامه داد: نباید کاری کرد که در فصلی که سیبزمینی در بازار انبوه است اجازه دهیم که سیبزمینی در بازار سرریز شود و محصول کشاورزان روی دست آنها بماند کما اینکه دو سال گذشته چنین مسئلهای پیش آمد و کشاورزان هر کیلو از سیب زمینی خود را کمتر از 300 تومان فروختند.
وی افزود: در حال حاضر وزارت صنعت، معدن و تجارت بدون هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی و انجمن ملی سیب زمینی دستور صادرات این محصول را داده است اما با وجود این صدور مجوز، سیب زمینی صادر نمی شود چرا که با توجه به قیمت این محصول، متقاضی زیادی در خارج از کشور برای آن یافت نمی شود و در کشوری مثل عراق نیز به علت برداشت سیب زمینی واردات آن را ممنوع کرده اند بنابراین مجوز صادرات تاثیری بر قیمت سیب زمینی نگذاشته است.
نیازی همچنین از کاهش قیمت سیب زمینی در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: قیمت سیب زمینی باید به میزان متعادلی برسد که تولیدکننده از تولید سود برد و مصرف کننده نیز نیاز خود را با قیمتی مناسب برآورده کند.
سخنگوی انجمن ملی سیب زمینی همچنین بیان کرد: کارخانه های فرآوری سیب زمینی میتوانند در تعدیل بازار نقش موثری ایفا کنند اما نه تنها این کارخانه ها کمک نمی کنند بلکه آن قدر صبر می کنند تا قیمت سیب زمینی به نازلترین سطح خود برسد و کشاورزان ناچار به فروش محصول خود با پایین ترین قیمت شوند.
وی در پایان گفت که برای تنظیم بازار سیب زمینی نیاز به هماهنگی جدی میان سازمان های مربوط به تولید و توزیع این محصول است.