اقتصاد ۲۴- روند اقتصادی چین در سال گذشته نشان میدهد که این کشور با وجود بیکاری گسترده جوانان، فروپاشیها در بخش مسکن و مستغلات، اثر تحریمهای ایالاتمتحده، کاهش وابستگیها به دلار آمریکا و در نهایت امید به شروع سیاستهای انبساطی و رکوردزنیهای جدید قیمت طلا در ماههای آتی، در حال افزایش ذخایر طلای خود است. ناگفته نماند که علاوه بر بانک مرکزی این کشور، خانوارها نیز به ذخایر فلز زرد پناه آوردهاند. در این بین بانک مرکزی خلق چین، هفدهمین خرید ماهانه متوالی را در ماه مارس گزارش کرد. به گفته این نهاد ۵ تن به ذخایر طلا اضافه شد و با رقمی معادل ۲۲۶۲ تن حدود ذخایر طلا به ۴.۶ درصد از ذخایر رسید. نا گفته نماند که چین در سه ماهه اول سال جاری ۲۷ تن ذخایر طلا را افزایش داد.
با حمله روسیه به اوکراین، گروه G۷ به رهبری ایالاتمتحده تحریمهای گستردهای را علیه روسیه آغاز کردند. از مهمترین تبعات این تحریم باید به مسدود شدن حدود ۳۲۳ میلیارد دلار از ذخایر ارزی روسیه اشاره کرد و در ادامه نیز این کشور از سیستم پیامرسانی سوئیفت که زیربنای سیستممالی جهانی است خارج شد؛ بنابراین در پاسخ به این سوال که چرا بانک مرکزی چین هر ماه ذخایر طلای جهانی خود را افزایش میدهد باید گفت که با مشاهده وقایعی که برای روسیه ناشی از وابستگی به دلار آمریکا رخ داد، فاصله گیرند. بدینترتیب این کشور جهت جلوگیری از آسیبهای اقتصادی ناشی از وابستگی به دلار آمریکا به ذخیره فلز ارزشمند روی آورده است.
آمارها حاکی از آن است که یک دهه پیش حدود ۱.۳ تریلیون دلار اوراق از اوراق خزانهداری آمریکا متعلق به چین بوده است. این رقم سه سال پیش به ۱.۱ تریلیون دلار کاهش پیدا کرد و در نهایت در فوریه سال جاری چین با فروش ۲۲.۷ میلیارد دلار از این اوراق، داراییهای خود را به ۷۷۵ میلیارد دلار رساند. با کمرنگتر شدن حضور چین در بازار اوراق آمریکا، حضور او در بازار طلا پررنگتر شد. در نتیجه مجموع خرید طلای جهانی (بانک مرکزی و خانوارها) در ماه مارس ۵ تن افزایش یافت و مجموع آن به ۲۲۶۲ تن رسید. همچنین گزارشها نشان میدهد این فلز گرانبها حدود ۴.۶ درصد از ذخایر ارزی را تشکیل میدهد که نسبت به ماههای گذشته شیب صعودی قابل توجهی را تجربه کرده است.