تاریخ انتشار: ۰۳:۵۴ - ۲۱ تير ۱۴۰۳

فواید گریه کردن

گریه کردن یک واکنش احساسی مفید در برابر ناملایمات و استرس‌ها است که سطح استرس و اضطراب را در بدن تعدیل می‌کند و در تسکین غم و کاهش تنش‌ها نقش بسیار موثری دارد.

فواید گریه کردن

اقتصاد۲۴- تحقیقات نشان داده که که فرو خوردن بغض و گریعه نکردن، ارتباط مستقیمی با افزایش فشارخون، بروز یا تشدید اختلالات قلبی و عروقی، ترشح هورمون کورتیزول و افزایش استرس، ضعف سیستم ایمنی، تشدید سردرد‌های میگرنی، بروز مشکلات گوارشی مثل زخم معده، سندروم روده تحریک‌پذیر و سوءهاضمه و به هم خوردن الگوی خواب دارد.

ممکن است فکر کنید گریه کردن جز این که نشانه ضعف به حساب می‌آید، هیچ فایده‌ای ندارد، اما گریه کردن گاهی می‌تواند به اندازه چند جلسه تراپی سودمند باشد. برای خیلی از ما پیش آمده که بعد از گریه کردن احساس بهتری پیدا کردیم و توانستیم دوباره به فعالیت‌های روزانه خود برسیم.

به گفته روانشناسان، گریه کردن یک واکنش احساسی مفید در برابر ناملایمات و استرس‌ها است که سطح استرس و اضطراب را در بدن تعدیل می‌کند و در تسکین غم و کاهش تنش‌ها نقش بسیار موثری دارد.

نتایج تحقیقات نشان داده که فرو خوردن بغض و بروز ندادن احساسات، ارتباط مستقیمی با افزایش فشارخون، بروز یا تشدید اختلالات قلبی و عروقی، ترشح هورمون کورتیزول و افزایش استرس، ضعف سیستم ایمنی، تشدید سردرد‌های میگرنی، بروز مشکلات گوارشی مثل زخم معده، سندروم روده تحریک‌پذیر و حتی سوءهاضمه و به هم خوردن الگوی خواب دارد.

البته گریه زیاد و مداوم نیز جز آسیب چیزی برای فرد ندارد. اگر گریه به صورت مداوم و بدون علت تکرار شود، نه تنها باعث سلامت جسم و روان فرد نمی‌شود، بلکه ممکن است نشانه‌ای از مشکلات جدی‌تر مانند افسردگی یا اضطراب باشد که نیاز به بررسی و درمان دارد.

۱۰ فایده گریه کردن

روانشناسان می‌گویند فواید "گریه کردن" کمتر از فواید "خندیدن" است، اما اگر فرد جلوی اشک‌های خود را بگیرد و هیچ وقت به خود اجازه گریه کردن ندهد، به سلامت روحی خود آسیب رسانده است. در این گزارش ۱۰ فایده مهم جسمی و روانیِ گریه کردن را عنوان می‌کنیم.

تخلیه احساسی: گریه کردن به شما کمک می‌کند تا احساسات سرکوب‌شده و انباشته‌شده را تخلیه کنید. این تخلیه می‌تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند.

کاهش استرس: گریه کردن باعث تولید هورمون‌های آرامش‌بخش مانند اکسی‌توسین و اندورفین می‌شود که می‌توانند به کاهش استرس و ایجاد احساس آرامش کمک کنند.

بهبود حالات روحی: بعد از گریه کردن، بسیاری از افراد احساس بهتری پیدا می‌کنند. چون گریه به تخلیه احساسات منفی کمک می‌کند و باعث می‌شود که فرد اصطلاحا سبک شود.

جذب کمک و حمایت عاطفی: گریه می‌تواند به دیگران نشان دهد که شما نیاز به حمایت دارید همین می‌تواند به تقویت روابط اجتماعی و حمایت‌های عاطفی منجر شود.

پاک‌سازی چشم‌ها: گریه کردن به پاکسازی چشم‌ها از مواد تحریک‌کننده و ذرات خارجی کمک می‌کند و تا حدی به سلامت چشم‌ها کمک می‌کند.

تسکین درد‌های جسمی: گریه کردن باعث تولید هورمون‌های تسکین‌دهنده درد می‌شود و می‌تواند به کاهش درد‌های جسمی هم کمک کند.

تنظیم عواطف: گریه به شما کمک می‌کند تا عواطف خود را بهتر بشناسید و با آن‌ها کنار بیایید. این موضوع می‌تواند به بهبود سلامت روانی شما کمک کند.

تقویت سیستم ایمنی: برخی تحقیقات نشان می‌دهند که گریه می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و درنتیجه به سلامت جسم کمک کند.

کاهش فشار خون: گریه کردن - البته به اندازه - می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند؛ که همین نیز به سلامت قلب و عروق کمک می‌کند.

کمک به خواب بهتر: بعد از گریه کردن، بسیاری از افراد احساس آرامش می‌کنند و می‌توانند خواب بهتر و باکیفیت‌تری را تجربه کنند.


بیشتر بخوانید: این غلات لاغرتان می‌کند


گریه زیاد هم خوب نیست

در مقایسه با زنان، مردان کمتر از ابزار گریه برای کاهش تنش‌های روحی و روانی خود استفاده می‌کنند و دلیل آن، عرفِ حاکم بر خیلی از جوامع است که مرد را همیشه نماد اقتدار نشان داده و گریه برای مرد همیشه نمادی از ضعف بوده است.

از سوی دیگر، گریه کردن مداوم و پرتکرار نیز علامت خوبی نیست و نه تنها فایده‌ای برای سلامت ندارد، بلکه آسیب‌زا است. خستگی چشم‌ها، خشکی چشم‌ها، سردرد‌های شدید، کم‌آب شدن بدن، پف کردن پلک‌ها و تورم صورت تنها بخشی از مضرات گریه مداوم برای جسم است. گریه زیاد همچنین روح و روان فرد را نیز درگیر می‌کند. به گفته متخصصان، گریه مداوم و زیاد می‌تواند نشانه‌ای از افسردگی باشد یا به آن دامن بزند. افرادی که مداوم گریه می‌کنند، همچنین ممکن است دچار اضطراب شدید باشند. این حالت می‌تواند باعث تشدید علائم اضطراب و ایجاد چرخه‌ای معیوب از استرس و گریه شود. کاهش عزت نفس و احساس بی‌ارزشی، یکی دیگر از تبعات گریه‌های بی‌دلیل و مکرر است. گریه زیاد همچنین می‌تواند به اختلالات خواب منجر شود؛ اختلالاتی مثل بی‌خوابی یا داشتن خواب آشفته.

گریه‌های مکرر آسیب‌های اجتماعی متعددی هم در پی دارد که انزوای اجتماعی، یکی از آن‌ها محسوب می‌شود. درواقع گریه مداوم ممکن است باعث شود فرد از جمع‌ها و فعالیت‌های اجتماعی کناره‌گیری کند و در خود فرو برود. این مساله می‌تواند روابط فرد با دیگران را تحت تأثیر قرار دهد.

درست است که گریه می‌تواند مفید و تسکین‌دهنده باشد، اما گریه مداوم و پرتکرار نیازمند توجه جدی است؛ بنابراین اگر شما به خاطر خوب پیش نرفتن زندگی شخصی‌تان ساعت‌های زیادی را در طول روز، به گریه کردن و اشک ریختن اختصاص می‌دهید، یا اگر در اطراف خود کسی را می‌شناسید که به طور مداوم گریه می‌کند و این وضعیت بر زندگی روزمره او تأثیر منفی گذاشته، بهتر است دست از این کار بردارید و هرچه زودتر از یک متخصص کمک بگیرید تا راهی برای پایان این وضعیت پیدا کند.

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/قابی از مراسم عروسی زری و رضا بابک

روند اصلاحی بورس تا پایان هفته ادامه دارد/ شاخص کل تا انتهای سال به ۳ میلیون واحد می‌رسد

عکس/استایل کهکشانی هانده ارچل در عربستان چشم‌ها را خیره کرد

جوشاندن آب میکروب‌های آن را از بین می‌برد؟

اظهارات جدید بایدن درباره توافق آتش بس در غزه

بیمه «ما» ۷.۵ همت بیمه نامه فروخت

مدارس ابتدایی این شهر فردا (یکم بهمن) تعطیل شد

عوامل مرتبط با ترور دو قاضی مورد بررسی دقیق قرار گرفتند

عکس/اشاره معنادار علی مطهری به حجاب زنان در غزه

قهرمانی تیم آمادگی جسمانی پتروشیمی جم در مسابقات کارکنان صنعت پتروشیمی کشور

جزئیات انتقال سخنگوی دولت به بیمارستان

فارس:صدور حکم اعدام تتلو صحت ندارد

تتلو به اعدام محکوم شد

فیلم/ دختر شهید سید حسن نصرالله به شایعه زنده بودن پدرش پاسخ داد!

اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دو قاضی شهید

عکس/شارلیز ترون از آتش‌سوزی لس آنجلس نوشت

ماجرای گروگانگیری کودک ۳ ساله در تهران

بازار ارز تجاری از فردا رسماً جایگزین نیما می‌شود

پیام تسلیت اسکودا در پی شهادت دو قاضی عالی‌رتبه دیوان عالی کشور

یک مانع مقابل پیوستن گزینه موسیمانه به استقلال

هزار کامیون در راه غزه

مربی پیشین تیم ملی کشتی فرنگی بر اثر سقوط در معدن سنگ، درگذشت

مشاور امنیت ملی ترامپ: حماس دیگر بر غزه حکمرانی نخواهد کرد

پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم، نبودیم و نخواهیم بود

الجزیره: فهرست اسرای فلسطینی که امروز آزاد می‌شوند شامل ۶۹ زن و ۲۱ کودک است

افزایش ۱۰۰ میلیونی جایزه جلال

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳

اسعد الشیبانی: سوریه تقسیم نمی‌شود

تمرینات پرسپولیس همچنان زیر نظر باقری

معاون رئیس‌جمهور: پدر‌ها هم می‌توانند دورکار باشند

یخبندان در انتظار تهرانی‌ها؛ دمای هوا کاهش می‌یابد

خبر خوش دولت درباره رجیستری آیفون

عکس/ آقای خواننده با لب پرخنده در کنار همسرش

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

لغو یک بازی فوتبال به دلیل فضولات پرندگان!

تصمیم غیرمنتظره اینزاگی پس از انتقادات علیه طارمی

عکس/ پرتصادف‌ترین خیابان تهران ۵۰ سال پیش

عکس/ منظرۀ بی نظیر تخت جمشید یک قرن پیش

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ کاهش هیجان در بازار طلا

عکس/ مراسم عروسی شهناز تهرانی و جمشید ورزنده ۴۹ سال پیش

کودکان در چه سنی شب‌ها قبل از خواب زیاد حرف می‌زنند؟

تجمع بازنشستگان در چند استان؛ همسان‌سازی اصلاح شود

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

عکس/ زیبایی خیره کننده سیما سریال زخم کاری در ۲۹ سالگی

افسردگی سالمندان چه علائمی دارد؟

فیلم/ برف شدید در جاده آتشگاه - نوجان کرج

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه