تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۳۰ نظر
اقتصاد ۲۴ بررسی می‌کند؛

چگونه آرامکو عربستان ارزشمندترین شرکت جهان شد و صنعت نفت ایران هنوز اندر خم یک کوچه است؟/ مدیران امام صادقی با تفکر ضدتوسعه خود بی ارزش شدن شرکت‌های پتروشیمی ایران را می‌پذیرند؟

مقایسه برخی ارقام به خوبی نشان می‌دهد که وضعیت یک شرکت سعودی، چون آرامکو در برابر شاید ده‌ها شرکت ارزشمند ایرانی اکنون چگونه است، شرکت‌هایی که هر کدام به ذات توانایی رقابت با آرامکو را داشته‌اند، اما تفکر بسته و به شدت انحصارگرای برخی از مدیران و از سوی دیگر نگرش ضد هر نوع سرمایه‌گذاری خارجی و اندیشه پر از توهم دشمن هراسی، اینگونه منجر به زمین‌گیری این شرکت‌ها شده است.

چرایی پیشرفت آرامکو و عقب ماندگی صنعت نفت ایران

اقتصاد۲۴ - میرا قربانی فر - شرکت آرامکو عربستان سعودی حالا به ارزشمندترین شرکت جهان تبدیل شده است، شرکتی که تقریبا به طور مداوم بر ارزش آن افزوده می‌شود. آرامکو یا به طور کامل «شرکت نفت عربی سعودی»، اکنون بزرگ‌ترین شرکت نفتی جهان است. این شرکت دولتی در سال ۱۹۳۳ تأسیس شد و مقر اصلی آن در ظهران، عربستان سعودی قرار دارد. آرامکو به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت خام و گاز طبیعی در جهان شناخته می‌شود و نقش مهمی در اقتصاد و سیاست انرژی جهانی ایفا می‌کند.

البته آرامکو که شرکتی نیمه‌دولتی است و بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده نفت در جهان محسوب می‌شود، در سال‌های اخیر موفق شد از لحاظ ارزش گوی سبقت را حتی از کمپانی اپل نیز برباید.

اصلی‌ترین و کلیدی‌ترین ویژگی‌های آرامکو را نیز می‌توان در موارد زیر ارزیابی کرد:
۱. تولید نفت: آرامکو روزانه میلیون‌ها بشکه نفت تولید می‌کند و دارای بزرگترین ذخایر نفتی اثبات‌شده در جهان است.
۲. پالایش و پتروشیمی: این شرکت در صنایع پایین‌دستی مانند پالایش و پتروشیمی نیز فعال است.
۳. تجارت جهانی: آرامکو نفت خود را به بسیاری از کشور‌ها صادر می‌کند و تأثیر زیادی بر بازار‌های جهانی نفت دارد.
۴. تحقیق و توسعه: این شرکت سرمایه‌گذاری زیادی در زمینه تحقیق و توسعه انجام می‌دهد تا بهره‌وری و پایداری در استخراج و تولید نفت را بهبود بخشد.
۵. پروژه‌های بزرگ: آرامکو در پروژه‌های بزرگ صنعتی و زیرساختی در داخل و خارج از عربستان سعودی مشارکت دارد.

اوراق قرضه ویژه آرامکو

به گزارش اقتصاد ۲۴، در جدیدترین اقدام نیز این شرکت میلیون دلاری اکنون شروع به انتشار اوراق قرضه بین‌المللی کرد که شامل تعهداتی مستقیم، عمومی، بدون قید و شرط و بدون تضمین دارایی‌های آرامکو سعودی به دلار آمریکا است. اخیرا نیز وبگاه آرتی عربی نوشته است: «بر اساس بیانیه شرکت در Tadawul، بازده ارائه برای اوراق قرضه سررسید ظرف ۱۰ سال، ۵.۷۵۰ درصد، برای اوراق قرضه سررسید ۳۰ سال ۵.۸۷۵ درصد و برای اوراق قرضه سررسید ظرف ۴۰ سال، ۵.۸۷۵ درصد بوده است».
این شرکت همچنین تایید کرده که برای پذیرش اوراق در بورس لندن درخواست خواهد داد. در همین حال تعداد کل اوراق قرضه به ۳۰ هزار عدد و ارزش اسمی اوراق بالغ بر ۲۰۰ هزار دلار رسیده است.

آرامکو عربستان بنا بر آمار جولای ۲۰۲۴ و برابر با تیرماه سال جاری، حدود ۲۵۹ میلیارد بشکه ذخایر نفت و گاز را در اختیار دارد که با هیچ شرکت دیگری در جهان قابل مقایسه نیست و همین عامل کلیدی در ارزش ۱.۸ تریلیون دلاری این شرکت است.
پس از آرامکو عربستان سعودی، شرکت آمریکایی اکسون موبیل با ۱۷.۷ میلیارد بشکه نفت در رتبه دوم و شرکت نفت دیگر آمریکا، شورون نیز با ۱۱.۲ میلیارد بشکه نفت در جایگاه سوم قرار دارد.


بیشتر بخوانید: دورنمای مناقشه میدان گازی آرش؛ غول‌های انرژی در حال مکیدن گاز در میادین مشترک با ایران هستند!


این در حالی است که به گزارش اقتصاد ۲۴، آرامکو عربستان اکنون روزانه ۹ میلیون بشکه نفت تولید می‌کند که بیش از هر شرکت دیگری و نزدیک به یک دهم کل نفت جهان است. این غول نفتی دولتی، سودآورترین شرکت جهان است که بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۳، مبلغ ۷۲۲ میلیارد دلار سود داشته است.

همچنین این در شرایطی است که انتظار می‌رود که آرامکو نقش مهمی در برنامه‌های عربستان سعودی برای تنوع بخشیدن به اقتصاد و کاهش وابستگی به نفت داشته باشد. اخیرا نیز محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی تایید کرد که پادشاهی در حال مذاکره برای فروش یک درصد از سهام غول نفتی دولتی است که می‌تواند به تامین مالی پروژه‌های این کشور در زمینه انرژی پاک و فناوری کمک کند.

سرمایه گذاری‌های ارزشمند در آرامکو

این انتشار اوراق قرضه آرامکو در جولای ۲۰۲۴ در شرایطی رخ می‌دهد که یک سال قبل و در جولای ۲۰۲۳ نیز دو کنسرن نفتی آرامکو عربستان و توتال انرژی فرانسه قراردادی به ارزش ۱۱ میلیارد دلار برای احداث یک تأسیسات پتروشیمی تازه نیز امضا کردند و در همان زمان یک مقام نفتی ایران خبر داده بود که عربستان در حال تخلیه میادین مشترک، از جمله میدان گازی آرش است.

این پروژه که زیر مجموعه ای از آرامکو خواهد بود؛ طرح آن برای اولین بار در سال ۲۰۱۸ اعلام شد و در عین حال یک سرمایه‌گذاری حدود ۱۱ میلیارد دلاری است که ۴ میلیارد دلار آن با سرمایه آرامکو و توتال انرژی تامین می‌شود.

این مجتمع پالایشگاه «ساتورپ» عربستان را چنان توانمند خواهد کرد که تا گاز‌های تولیدی داخلی و نفتا و همچنین اتان و بنزین طبیعی عرضه‌شده توسط آرامکو را به مواد شیمیایی با کیفیت بالا تبدیل کند. به گفته آرامکو، این مجتمع ظرفیت تولید ۱.۶۵ میلیون تن در سال اتیلن و سایر گاز‌های صنعتی را خواهد داشت.

امین ناصر، رئیس آرامکو نیز در همان زمان و در مراسم امضای این قرارداد گفته بود: «به عنوان بخشی از استراتژی توسعه آرامکو، این پروژه به امکاناتی با ارزش افزوده در اکوسیستم پایین دستی واقتصاد پادشاهی سعودی کمک می‌کند.»

چرایی پیشرفت آرامکو و عقب ماندگی صنعت نفت ایران

تاخت و تاز عربستان در میادین مشترک و حذف ایران از بازی

درهمین حال رییس هیأت مدیره انجمن شرکت‌های حفاری نفت و گاز ایران در تیر ماه سال ۱۴۰۲ تاکید کرده بود که عربستان به میدان آرش ورود کرده و ما هم ساکت نشسته‌ایم. او همچنین گفته بود که «به نظر می‌رسد میادین مشترک را به همسایگان واگذار کرده‌ایم.»
به گزارش اقتصاد ۲۴، هدایت‌الله خادمی در گفتگو با ایلنا، در تیر سال گذشته و با اشاره به همکاری گازی ایران و عربستان گفت، از زمان تشکیل اوپک، عربستان همواره رقیب نفتی ایران بوده است. در حالی که ایران در برهه‌ای همه‌کاره اوپک بوده است، امروز این مسئولیت به لحاظ سیاسی و مدیریت و نیز تصمیم‌گیری در زمینه قیمت به عربستان رسیده است. «همچنین به لحاظ میزان تولید از مخازن نیز عربستان گوی سبقت را از ما ربوده است.»

خادمی در همان گفتگو تاکید داشت: «ما میادین مختلفی از جمله فرزاد B و A، آرش و فروزان را با عربستان مشترک هستیم. این کشور به طور جدی به فعالیت‌های خود توسعه داده و برداشت داشته است، اما با وجودی که اولین چاه‌های اکتشافی را هم ما حفر کردیم، امروز عربستان برداشت بیشتری دارد و ما کاری نکرده‌ایم، مثلا در فرزاد A عربستان برداشت با برنامه‌ای را پیش می‌برد و ایران کاری نکرده، در فرزاد B ما یک دکل حفاری مستقر کرده بودیم، اما اکنون این دکل بیکار شده و به پهنه سرزمینی برگشته است.»
رییس هیأت مدیره انجمن شرکت‌های حفاری نفت و گاز ایران همچنین تاکید کرده بود که عربستان تعداد بسیار زیادی دکل دریایی در این منطقه مستقر کرده است.


بیشتر بخوانید: وقتی همه دریا‌ها به خاورمیانه می‌رسند؛ امارات و عربستان سودای تبدیل شدن به هاب دریایی جهان را دارند


این شرایط متفاوت در دو سوی خلیج فارس در حالی برای شرکت‌های پتروشیمی و نفتی ایران و عربستان رخ می‌دهد که به نظر می‌رسد ایران از همه سهم‌های خود از امکان بهره وری از منابع طبیعی خود جامانده است.

تفکر انحصارطلبانه مدیران ایرانی با شرکت‌های پتروشیمی چه کرد؟

در حالی اکنون امارات، قطر و عربستان در حال استفاده از میادین گاز و نفت مشترک با ایران هستند که تقریبا نتیجه تفکر دانش آموختگان دانشگاه امام صادق در عرصه مدیریت کشور، عدم سرمایه گذاری و انزوای کامل در حوزه انرژی برای کشور است.

اصطلاح مدیران دانش آموخته دانشگاه امام صادق البته بیش از همه به آن دسته از مدیران در عرصه اقتصاد و سیاست کشور و به خصوص قدرت گرفتنشان در دولت سیزدهم اطلاق می‌شود که در برابر هر نوع مذاکره با جهان، سرمایه گذاری خارجی و یا تلاش برای نوشتن قرارداد‌های خارجی مقاومت می‌کنند.

شاید نتیجه همین تفکر در میان بخشی از مدیران بوده که اکنون آرامکو را به بزرگ‌ترین و ارزشمندترین شرکت در جهان تبدیل کرده و البته قرارداد‌های مختلف نفتی نوشته شده در این کشور خود نشان از میزان تمایل کشور‌ها و شرکت‌های معتبر برای سرمایه گذاری در عربستان دارد و از جمله می‌توان این تمایل را در میان چینی‌ها به عنوان شریکی که دولت سیزدهم امید به آن داشت نیز دید.

آرامکو معامله می‌شود، پتروشیمی‌های ایرانی زمین گیر شده اند

از سوی دیگر به گزارش اقتصاد ۲۴، شرکت آرامکو عربستان با میانگین pe ۱۴ در حالی وارد رومد معاملات بورس شده است که، شرکت‌های پالایشی ایران با میانگین pe ۴ در بازار بورس زمین گیر شده اند.
باید تاکید کرد که نسبت P/E در بورس از مهم‌ترین موارد تحلیل بنیادی است. P/E نسبت قیمت سهم (Price) به سود هر سهم (Earning per share) است. محاسبه نسبت پی به‌ ای در بورس، یکی از روش‌های رایج ارزش‌گذاری سهام در تحلیل بنیادی است که از طریق آن با تخمین سود خالص شرکت‌ها، ارزندگی سهام بررسی می‌شود. این نسبت عموما برای شرکت‌های تولیدی و سودده مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در واقع می‌توان این طور گفت که این نسبت بیان‌کننده مبلغی است که سرمایه‌گذاران حاضرند برای به دست آوردن یک ریال سود بپردازند. مثلا اگر نسبت P/E سهمی معادل ۱۰ باشد، به این معنی است که سرمایه‌گذاران حاضرند برای به دست آوردن یک ریال سود، مبلغ  ۱۰ ریال بپردازند.

چرایی پیشرفت آرامکو و عقب ماندگی صنعت نفت ایران

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد، صنایع پتروشیمی و نفتی ایران که قدمتی بیش از ۸۰ سال دارند، اکنون چنان در بحران هستند که با اینکه در ذات ارزشمند هستند، اما به دلیل مدیریت‌های اشتباه توسط غیرمتخصصین، در بدترین دوران خود از نظر امکان معامله قرار دارند.

در عین حال شاید یک مقایسه ساده در این میان بد نباشد. در حالی که سال ۲۰۲۳ ارزش کل بورس ایران رقمی حدود ۱۴۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شد، تنها ارزش آرامکو عربستان سعودی به رقمی حدود ۱۸۰۰ میلیارد دلار رسیده بود.

تنها مقایسه همین ارقام به خوبی نشان می‌دهد که وضعیت یک شرکت سعودی، چون آرامکو در برابر شاید ده‌ها شرکت ارزشمند ایرانی اکنون چگونه است. شرکت‌هایی که هر کدام به ذات توانایی رقابت با آرامکو را داشته اند، اما تفکر بسته و به شدت انحصارگرای برخی از مدیران و از سوی دیگر نگرش ضد هر نوع سرمایه گذاری خارجی و اندیشه پر از توهم دشمن هراسی، اینگونه منجر به زمین گیری این شرکت‌ها شده است.

کاش این مدیران یک بار به خود بیایند و ببینند چطور کشورهایی چون امارات، قطر و عربستان و حالا بحرین و عمان، با ده‌ها قرارداد خارجی و سرمایه گذاری شرکت‌های مهم انرژی در حال پیشروی هستند و ایران با سرمایه‌های عظیم نه تنها از قافله جامانده که شاید حتی ناچار شود به زودی به واردکننده انرژی در جهان نیز تبدیل شود!

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲۲
ناشناس
5
13
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
وجود ولیعهدی جوان ولایق وبه روز باعث این همه پیشرفت وترقی وشکوفایی عربستان ورفاه مردمش شده
باهر
6
18
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
مدیریت نادان و .... و بی درک و فهم باعث نابودی ایران و‌تبدیل ان به گداخانه بزرگ دنیا با میلیونها افراد در ته دره فلاکت و هلاکت و .... و یارانه بگیر یا قوت لایموت شده اند و هر روز هم با گفتار درمانی های بی خاصیت خود را ابرقدرت دنیا می دانند
ناشناس
7
17
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
فارغ التحصیلان امام صادقی، آبروی امام صادق را هم برده اند
علی
6
20
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
درب دانشگاه امام صادق بایستی گل بگیرن
ناشناس
چقدرشمابیشعور ونفهمی
ناشناس
5
22
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
واقعا می خواهید نفت ایران چرا اینطور شد . چرا ارامکو اول جدول است . جواب یک چیز است وان خیانت . حسادت . کینه ورزی . دشمنی بامردم . همان که زاکانی و جلیلی خواستند و کردند . طرح دروغین کرسنت که غلط فاحش خود انها بود والا جناب زنگنه خدمات شایان و ماندگاری انجام داده است . حرفی دارند بیایند وسط گود .مردم بشنوند و بشناسند .
کامبیز نجات پور
7
16
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
ظاهرا نگارنده در متن فوق بیشتر به فکر تخریب بوده تا ارائه راه حل
ایشان متوجه نیست قبل از مدیران امام صادق فروش نفت ۲۰۰ هزار بشکه بود و اکنون نزدیک به سه میلیون بشکه است.
کاش به سخنان دکتر پزشکیان توجه کنیم و دست از ایجاد اختلاف و تخریب برداریم.
در دهه نود با آن همه مذاکره هشت ساله نتیجه ای ندیدیم
ایشان چرا باز هم از مذاکره حرف میزند
ناصر
این امار 3میلیون لشکه در روز رو از کجا اوردی... مرد حسابی مجبوری طوطی وار هرکی هرچی گفت قبول وتکرار کنی.. اگه صادرات واقعا اینقدر بود که مملکت گل وبلبل بود.. ضمنا همان مقداری که صادر میکنن بجاش جنس میدن... اگرم میزان نفتی که در 8سال احمدی نژاد رو که برات بگم... اشکت در میاد.. منبع اطلاعات من همین جمهوری اسلامی هست...
علی
20
5
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
ما هم اگه سرسپرده بشیم و 11میلیون بشکه نفت صادر کنیم و با اسراییل هم کاسه بشیم از در هم یک کوچه بیرون میاییم
به ارباب بهمان ماشیم جی ام سی میده
کی اف سی و. مک. دونالت و البیک..... میده
اون وقت ما خوش بخت. میشیم.
ای خاک بر سر دنیا طلب و غرب زده بشه
اوف بر شما
Joliet
چه اشکال داره ۱۱ میلیون بشکه نفت صادر کنیم و ماشینها و تکنولوژی‌های آنها را نیز استفاده کنیم ، آخه چقدر دشمن هراسی... هرچی مشکل دارن میندازن گردن امریکاو خودشون حالشو میبرن و مردم و کشور هم به خاک سیاه نشوندن.... حالا که مثلا خودمون ارباب خودمون هستیم چه گلی به سر مملکت زدن
محمد مصدق
20
6
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
توی این چهل و شش سال عمر انقلاب چند تا امام صادقی وزیر نفت بودند؟ شماها فکر نمی کنید یه روزی هم شتر مرگ در خونه تون زانو خواهد زد و باید جواب نفرت پراکنی هاتون رو بدید؟ دولت سیزدهم سه سال کار کرد فقط سه سال ، صادرات نفت در دوره تفکر لیبرال مسلک‌ها به ۲۰۰ هزار بشکه رسیده بود ، راستی کی بود می‌گفت ساختن پالایشگاه کثافت کاری هست؟ امام حسین علیه‌السلام فرمودند «اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید » راستی جناب یزید لعنت الله علیه چیزی در رابطه با دانشگاه امام صادق نگفته ؟
ناشناس
احسنت
دقیقا همینه
سعید
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
از قدیم گفتند دخترت را بده کدخدا و بعد ده را بچاپ
حال اگر کد خذا تو را گاو شیرده هم خطاب کند که دیگر .....
حال اگه برای فرزند ناخلف و سگ هار کدخدا خوش رقصی کنی
ارامکو که هیچ هر کار خاصی برات می کنند .
ناصر
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
عربستان عدداین حرفهانیست،کشورومنابع دراختیار امریکا،اروپا و سرمایه گذاران چند ملیتی است،واقعا شما اینها و نمیدونیدویامیدانیدوخودرابه ندانستن میزنید.ایا دانش فنی وعلم وتخصص چنین کاری رو دارند؟؟؟ایااماراتیها علم ودانش و تکنولوژی ساخت برج خلیفه رو دارند ویا حتی دانش فنی نگهداری از اون را؟؟؟؟؟
قدرت طهماسبی
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
تجهیزات ایران نوسازی نشده اند و از نظر صنعت نفت ایران ضعیف عمل شده است
علی
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
وقتی صحبت از هجمه رسانه ای معاویه دز زمان صدر اسلام را مطالعه می کنید ناخودآگاه به رسانه امروز مواجه شده ای
شما بفرمایید خود زنگنه به تنهایی چند سال تنها فقط پست وزارت نفت را داشتند . خداوند شما ها را از ریشه بردارد که اینچنین حقایق را وارونه می کنید
ما اولین پتروشیمی فراسرزمینی را در دولت شهید رئیسی داشتیم و دومی هم الان در حال پایان هست
ناشناس
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
جلیلی.مکر چکاره نون من و مردم ایران رو آجر کند مگر گنده لات ایرانه ..یا ارث پدری داره...اعراب گاو شیرده ..همین بود...شما ها چی هستید..تابستان مردم جان مادرتون برق کم مصرف کنید زمستان مردم جان مادرتون گاز مصرف نکنید .عید مردم جان مادرتون سفر نرید جاده نداریم .مردم کمک کنید پول نداریم مردم سیل زده زلزله زده شدن.مردم کمک کنید ماه رمضان فقیر ها پول ندارند مردم کمک کنید عید شد مردم فقیرند...پس شما رو مردم برای نگاه دارند..شد فقط مردم..مردم بیان تظاهرات که آمریکا به ما فشار آوردن سازمان ملل گیر دادن بیان کمک...خجالت داره بخدا قسم.در آخر هم از همه مردم شما طلبمارین
رضا
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
نگارنده قیاس مع الفارق کرده. باید از نگارانده پرسید آیا شرایط تحریم‌های ظالمه علیه ایران هم بر عربستان حاکم بود باز آرامکو اینچنین یکه تازی می کرد؟ ظاهراً نگارنده معتقد به اطاعت بی چون چرا از کدخداست. بهتره بجای خود تحقیری و تصفیه حساب با رقبای سیاسی قدری حجت علنی رو می‌کردید و ما هم لذت می‌بردیم. دریغ از کمی تدبر
ناشناس
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
یه سوال ازنویسنده مطلب
مدیران جعفرصادقی چندساله نفت دستشونه؟!
همش که زنگنه ورفقاش بودن
پس حرف مفت نزنی
اکبر
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
نویسنده با کینه و بغض مطلب نوشته ۳۲ سال از عمر ج اسلامی وزارت نفت دست زنگنه بوده الان هم در دولت پزشکیان رفیق ایشان به قدرت می رسد کجا امام صادقی وزیر نفت بوده ،زنگنه که اصلا به پالایشگاه ساختن اعتقاد نداشت و تخلفات گسترده حتی تا دفتر دار ایشان بود . فعلا دولت دست شما بفرمایید . الان دیگه امام صادقی نیست
سید محمد
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
خائن وطن فروش اشکال تراش فقط دنبال ایراد گرفتن و ایجاد تفرقه هستید و تعدادی نیز چشم و گوش بسته دنبال کننده دارید ان شاالله که خداوند شما را به راه راست هدایت کند. البته مشکل هدایت شوید چون شما خواب نرفتید که بیدار شوید خودتان را به خواب زده اید
شما با گرای اشتباه از فارغ‌التحصیلان دانشگاه امام صادق علیه السلام می گوئید آنان را عامل این تفاوت صنعت نفت ایران و آرامکو می دانید آیا زنگنه که غارت کرسنت را بوجود آورد از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه است ؟
علی ناصر
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
حالا اونا خراب کردن،شما درست کنید،در عمل ثابت کنید که تفکر امام صادقیها ویرانگر بوده و تفکر شما آبادگر،این شما واین میدان،بسم ا...
سید محمد
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
اشکال تراش تفرقه افکن آیا زنگنه غارت گر که باعث خیانت کرسنت است و وزیر نفت دولت اصلاحات و دولت روحانی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه امام صادق علیه‌السلام است
ان شاالله که خداوند به راه راست هدایتتان کند که البته بعید است چون شما مصداق کسی هستید که خودتان را به خواب زده اید
ناصر
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
عقب ماندگی کشور ایران فقط بدلیل ناکارآمدی وبی لیاقتی دولتمردان است.
عربستان یک حکومت ویک دولت دارداماایران مایک حکومت وچنددولت وهزاران تصمیم گیرنده دارد که خودشان همه کاره مملکتند
علی
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
خلاصه مطلب اینکه گند زدید به این مملکت آباد و ازش ویرانه ای ساختید و شمایی که دفاع میکنید از این سیاست .شما نادانید و نمی فهمید که چه خبر است و با این تفکرات پوسید تون تیشه به ریشه این مردم و این خاک گهر بار زدید اتفاقا شماها دشمن این ملتید نه غرب و آمریکا
ناشناس
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
خانه از پای بست ویران است...بخاطر نادانی و تنگ نظری مسولان دولت جمهوری اسلامی در این چهل و چندسال حال روز وزارت نفت و مملکت به این روز زار افتاده است. شرکت نفت آرامش کجا شرکت نفت ملی ایران کجا...باید زار زار به حال خودمون گریه کرد. یه روز در منطقه وجهان حرف اول میزدیم اما حالا با صنعت نفت پوسیده و با تکنولوژی قدیم باید بسازیم...
خان داداش
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
جواب سوال خیلی ساده‌تر از این حرفهاس
فقط کافیه مثل بقیه کشورهای همسایه کمی بی‌غیرت باشی
ب خودت بگی ب من چ ک اسرائیل داره نسل‌کشی میکنه
ب من چ ک یک انسان مظلوم واقع شده و تمام خانواده یک کودک جلوی چشمش سلاخی شده
ب من چ ک اونها حتی از داشتن آب برای نوشیدن محرومند
چند تا از این ب من چه ها بگی همه چی حل میشه
روابط ما با کشورهای مهم و استعمارگر خوب میشه
سرمایه گذاران خارجی ب کشور ما سرازیر میشن
تولید افزایش پیدا میکنه ، بیکاری کم میشه ، اقتصاد رونق پیدا میکنه
و
ما هم مثل عربهای مارمولک خور تبدیل ب مرفهین بی‌درد میشیم
خیلی ساده است
رضانیستانی
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
خلاصه مقصر اصلی شاه بود که پای آمریکا را به ایران باز کرد تا انگلیس و فرانسه زیاده روی نکنند اما قافل شد و انگلیس و فرانسه بین این زوج یعنی ایران و آمریکا اختلاف انداختند آمریکا از ایران طلاق گرفت و عربستان آمریکا را عقد خودش کرد خلاصه ایران عربستان را به کمک آمریکا آدم کرد یعنی اوپک تاسیس کرد تا انگلیس و فرانسه زیاده خواهی نکنند اما .....خلاصه
جواد
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
به امید روزی که مردم و جامعه ایرانی برای مسولین مهم بشوند
امید خیری
0
0
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
زمانیکه دارای یک ایدئولوژی منحصربه‌فرد در دنیا هستید و در حین درستی اما دنیاطلبی و لیبرالیستی و شاخ و برگ ان با این ایدئولوژی مخالف است پس باید محتات بود
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ نمایی بی نظیر از شهر منجیل گیلان ۱۳۳ سال پیش

باید‌ها و نباید‌های مهم در دوران بارداری

فیلم/ مقیسه قاضی چه پرونده‌هایی بود؟

راز شگفت انگیز طول عمر ژاپنی‌ها چیست؟

فیلم/ بارش زیبای برف هم‌اکنون در فرحزاد تهران

عکس/ چهره خاص و دیدنی گوگوشِ در کنار پدرش ۶۴ سال پیش

انجمن کم درآمدان گمنام چیست؟

فوری؛ مدارس این استان یکشنبه ۳۰ دی تعطیل شد

عکس/ بازتاب حادثه تروریستی تهران در الجزیره انگلیسی

عکس/ ترافیک شدید در بزرگراه‌های تهران

عکس/ استقبال قاضیِ مقیسه از حمید نوری

فیلم/ بارش شدید برف سعادت آباد را سفید پوش کرد

عکس/ تمرین تیم استقلال در کمپ ناصر حجازی

قاضی علی رازینی کیست؟/ از چهره‌های مهم قضایی که امروز ترور شد

گاندو دوباره به تلوزیون می‌آید

فیلم/ سخنان ۲۵ روز پیش قاضی مقیسه چه بود؟

فیلم/ علی رازینی درباره ترورش چه گفته بود؟

موضع پزشکیان در مصاحبه با NBC سازنده، منطقی و عزتمندانه بود

محمد مقیسه کیست؟/ زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور

فیلم/ دکوراسیون مدرن خانه شبنم مقدمی در برج لاکچری تهران

آرمان رمضانی از استقلال جدا شد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

فیلم/ تایید حضور نیروی نفوذی در ترور دو قاضی

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دیوان عالی کشور

معرفی مشخصات نارنجک انداز ایکس ام۲۵

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد