اقتصاد۲۴- نوش آفرین همسر دوم سعید راد که پس از ۱۷ سال زندگی مشترک از هم جدا شده بودند، درگذشت سعید راد را تسلیت گفت و نوشت: «تسلیت به جامعه هنری، خانواده و دوست دارانش».
فاطمه عبدی گَلَنگَشی با نام هنری نوشآفرین، در فروردین ۱۳۳۵ در استان گیلان و در روستای گَلَنگَش، دهستان خورگام، واقع دربخش عمارلوی شهر رودبار زاده شد.
در دوره کودکی پدر و مادرش از یک دیگر جدا شدند. او فرزند نخست خانواده اسـت و چهار خواهر و دو برادر دارد کـه حاصل ازدواج دوباره پدرش هستند. خانوادهاش از اوایل دوران کودکی او بـه تهران مهاجرت کردند ودر خیابان قصرالدشت ساکن شدند. او در مدرسه ترانه میخواند و مورد تشویق دیگران قرار میگرفت.
درسال ۱۳۵۱ و در سن شانزده سالگی، هنگامیکه در دبیرستان کیوان واقع در خیابان مرتضوی تهران مشغول بـه تحصیل بودو هم زمان دریک شرکت مشغول بکار بود، در پی خواندن یک آگهی از جانب استودیو پیام مبنی بر نیاز بـه یک چهره جدید جوان جهت ایفای نقش دریک فیلم سینمایی بـه دفتر این استودیو رفت.
نام آن فیلم شورش بودو قرار بود رضا میرلوحی آنرا کارگردانی کند. در میان تعداد زیاد دختران جوان متقاضی بدلیل شباهت ظاهری نوشآفرین با آفرین «آفرین عبیسی» کـه پیش از این هنرپیشه سینما بودو در آن زمان بدلیل ازدواج از هنرپیشگی دست کشیده بود، مورد توجه فیلمبردار فیلم ایرج صادقپور کـه اتفاقاً همسر آفرین بود، قرار گرفت.
نوشآفرین بدلیل شرایط سخت استودیو از جمله تعهد با سفته صد هزار تومانی از شرکت در فیلم شورش منصرف شد. در همان سن بـه کمک فریدون خشنود خوانندگی را آغاز کرد. پس از مدتی توسط یدالله شیراندامی هنرپیشه مشهور آن زمان کـه از دوستان پدرش بود، برای بازی در فیلم قصه ماهان معرفی شد.
شروع فعالیت هنری نوشآفرین با توجه بـه معیار هـای آن زمان جامعه ایران بعدها برایش دردسرساز شد.
بیشتر بخوانید: ماجرای عشق آتشین سعید راد به نوشآفرین + فیلم
از طریق آقای خشنود به حسن شماعی زاده معرفی شد و قرار بود آهنگ تو آن کوه بلندی را بخواند که وسط کار آقای شماعی زاده آهنگ را به گوگوش داد
با این حال با آهنگی بنام پیچک از فریدون خشنود توانست خیلی زود مورد توجه قرار بگیرد
تا انقلاب اسلامی در ۱۵ فیلم سینمایی بازی کرد که آخرین آن فیلم برهوت در سال ۱۳۵۷ بود که دی ماه همین سال ضبط آن تمام شد و هیچ وقت به اکران نرسید. کنار بازیگری آلبومهای فریاد و خاطرهها ۱، ۲ و ۳ را هم منتشر کرد.
نوش آفرین در سال ۱۳۵۷ وقتی ۲۲ ساله بود با همبازی خود سعید راد ازدواج کرد و اگرچه خود فرزندی نداشت، اما فرزند سعید راد از ازدواج قبلی اش را بزرگ کرد. این زوج پس از ۱۷ سال زندگی مشترک از یک دیگر جدا شدند و نوشآفرین ایران رابه مقصد هندوستان ترک کرد.
او که در کالیفرنیا زندگی میکند بر خلاف برخی خوانندگان زن، فعالیت کمتری داشته و زندگی آرامی را پیش گرفته است.
قصه ماهان «۱۳۵۲»
فرزند شمشیر «۱۳۵۲»
روسیاه «۱۳۵۲»
دشمن «۱۳۵۲»
اتومبیل مشتی ممدلی «۱۳۵۳»
سازش «۱۳۵۳»
پری خوشگله «۱۳۵۳»
الکی خوش «۱۳۵۳»
آب توبه «۱۳۵۳»
فرار از حجله «۱۳۵۴»
قاصدک «۱۳۵۵»
پاداش یک مرد «۱۳۵۵»
سکوت بزرگ «۱۳۵۶»
خاکستری «۱۳۵۶»
فریاد
خاطرهها ۱و۲و۳
دختر شاه پریون «۱۳۷۲»
اکسیژن «۱۳۷۴»
نازنین عاشق «۱۳۷۶»
سبزه بـه ناز میآید «۱۳۷۸»
ندای نیاکان «۱۳۷۹»
هفت دریا «۱۳۸۰»
شب تـو شب مـن «۱۳۸۲»
عطش «شهریور ۱۳۸۵»
کوچه رنگی «۱۳۸۷»
و آلبومی بـه زبان هندی کـه تا امروز منتشر نشدهاسـت.
رؤیا» «۱۳۹۳»
«با تـو» «۱۳۹۶»
«تقاص» «۱۳۹۴»
«زنگ در «ورژن پیانو»» «۱۳۹۵»
«فقط تـو رو میخوام» «۱۳۹۵»
منبع: روزیاتو