اقتصاد ۲۴- یکسریها تصور میکنند رای به عباس عراقچی به معنای این است که سیاست خارجی ایران احتمالا در دوره جدید به سمت روابط متوازن با دولتهای مختلف پیش میرود. چهره دیگر مورد بحث بازار عبدالناصر همتی به عنوان وزیر اقتصاد بود. در روز چهارشنبه آقای همتی اعتماد مجلس را مثل سایر وزرا جلب کرد و با ۱۹۳ رای موافق به عنوان وزیر اقتصاد انتخاب شد. از آنجایی که همتی قبلا در سمت رئیس کل بانک مرکزی بوده و الان وزیر اقتصاد شده، معاملهگران صحبتها و سیاستهای پیشین این وزیر را در بازار دست به دست میکردند.
بحث اصلی بازار درمورد روند قیمت دلار در زمان ریاست بانک مرکزی همتی بود. عبدالناصر همتی در مرداد ۱۳۹۷ و در زمان دوره دوم ریاست جمهوری روحانی، جایگزین، ولی الله سیف در بانک مرکزی شد. همتی قیمت دلار را در حوالی ۹ تا ۱۰ هزار تومان تحویل گرفت و در کمتر دو ماه قیمت دلار در مهرماه به ۱۹ هزار و ۳۵۰ تومان رسید یعنی قیمت دلار ۱۰۰ درصد رشد داشت. در ادامه آذر ۹۷ قیمت دلار با کاهش به ۹۶۹۰ تومان رسید که ۵۰ درصد از سقف کاهش داشت. در آن زمان رئیس جمهور آمریکا ترامپ بود و برجام را پاره کرد که موجب نوسان در بازارها شد.
در ادامه در سال ۱۳۹۹ و اوج گیری کرونا و کم شدن درآمد ایران از صادرات نفت به خاطر پایین بودن قیمت نفت و تحریم، قیمت دلار با اوج گیری در مهر ۱۳۹۹ به بالاترین نرخ یعنی ۳۲ هزار تومان رسید. بعد از دو ماه قیمت دلار در دی ماه با کاهش به کانال ۲۰ هزار تومان برگشت.
از منظر معاملهگران این نوسان قیمت و فاصله سقف و کف قیمت دلار در زمان همتی زیاد بود و عبدالناصر همتی را با لقب نوسانگیر بزرگ در بازار میشناسند. سیاست همتی برای مدیریت قیمت دلار، مهار اسب سرکش بود. اینطور که قیمت رها میشد و بانک مرکزی با نرخ صرافی ملی نزدیک بازار شروع به فروش آبشاری میکرد و قیمت نزولی میشد. در این باره صحبتهای همتی در ماه گذشته در کلابهاوس در بازار دست به دست میشد. همتی نسبت به مدیریت نرخ دلار بانک مرکزی در دوره فرزین نقد داشت و گفته بود بانک مرکزی مرتب تزریق میکند، قیمت هم پایین نمیآید بلکه بالاتر میرود. شما باید دخالت آبشاری بکنید یعنی از بالا باید تزریق کنید نه در کف قیمت. تزریق در کف فقط رانت ایجاد میکند.
حالا با این تفاسیری که در بازار شکل گرفته و همتی وزیر اقتصاد شده اکثر تحلیلگران بازار دوباره میگویند که به دوران نوسان قیمت دلار و مهار اسب سرکش خوش آمدید. همتی با قیمت دلار ۵۹ هزار تومانی بر صندلی وزارت اقتصاد نشست حالا باید ببینم سیاست همتی در وزرات چطور است؟
در روز رای اعتماد وزرای پیشنهادی دولت پزشکیان بازار ارز و سکه نوسان رنجی را سپری کرد و همچنان در پشت خط مقاومت باقی ماند.
جدا از بازار داخلی در روز سهشنبه که قیمت انس یک رکورد تاریخی در ۲۵۳۰ دلار به ثبت رساند بعد از آن از سقف با کاهش فاصله گرفت و در روز چهارشنبه تا ۲۵۰۴ دلار پایین آمد. فعلا در روز چهارشنبه قیمت انس طلا بین بازه ۲۵۲۰ دلار تا ۲۵۰۴ دلار نوسان داده است.
بیشتر بخوانید: سلام دوباره دلار به کریدور ۶۰ هزار تومان قطعی است؟/ یک محرک افزایش قیمت ارز فعال شد؛ نقش کلیدی وزرای صمت و نفت برای مهار آن
با کاهش قیمت انس و درجا زدن قیمت دلار، قیمت سکه با گپ منفی در کف کانال ۴۲ میلیون شروع کرد. قیمت سکه در ادامه با یک نوسان رنج در ۴۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بسته شد.
قیمت طلای آبشده در پله سوم کانال ۱۵ میلیون آغاز به کار کرد و با افزایش برای سومین بار پیاپی در سه روز گذشته به سمت مرز مقاومت در پله پنجم کانال ۱۵ میلیون حرکت کرد و در عدم شکست این مرز هتریک کرد و عقب نشست. با کاهش قیمت انس و توقف قیمت طلای آبشده در سطوح فعلی، ارزش ذاتی طلا پایین رفت و بالاخره بعد از ۱۰ روز حباب طلای آبشده مثبت شد.
قیمت دلار هم همچنان در پشت مرز مقاومت نوسان رنجی داشت. قیمت دلار هرات در ۵۸ هزار و ۴۵۰ تومان بازگشایی کرد و تا ۵۸ هزار و ۵۱۰ تومان هم بالا رفت و دوباره عقب نشست و در ۵۸ هزار و ۴۵۰ تومان به کار خودش پایان داد.
قیمت دلار تهران هم روند مشابهی با دلار هرات داشت، در ابتدا در کانال ۵۸ هزار تومان آغاز کرد و تا ۵۹ هزار و ۱۰۰ تومان بالا رفت و دوباره برگشت خورد.
قیمت درهم امارات با گپ منفی ۲۰ تومانی در ۱۶ هزار و ۷۰ تومان شروع کرد و در نرخ بسته شده روز سهشنبه یعنی ۱۶ هزار و ۹۰ تومان بسته شد.
در بازار معاملهگران میگفتند که بازار شنبه و یکشنبه تعطیل است و نرخهای فردایی تسویه دوشنبه میخورند. اگر در این تعطیلات نوسانگیر وارد بازار شود، قیمتها میتوانند نوسان رفت و برگشتی داشته باشند.
به عقیده معاملهگران فنی تا ورود پول جدید، نوسان بازار رنج خواهد بود تا آماتورها را چپ و راست کند. البته آنها با توجه به گپهای ایجاد شده در چارت، معتقدند که قیمت در اعداد بالا یک بدهی دارند و امکان رویت آن اعداد در بازار طلا وجود دارد.
منبع: اکوایران