اقتصاد۲۴-بازار طلا و سکه آخرین روز کاری هفته را با نیم نگاهی به تغییر قیمت اونس طلا و دلار آغاز خواهد کرد؛ دو مولفه اثرگذاری که در دو روز گذشته نقش آفرین معاملات بودند و نوسانات بازار را تحت الشعاع قرار دادند. قیمت اونس طلا در روز چهارشنبه برای ششمین روز متوالی در مسیر نزولی حرکت کرد و به کمترین سطح دو هفته گذشته رسید؛ روندی که میتوان آن را ناشی از «افزایش شاخص دلار» و «کاهش انتظارات» برای یک کاهش قابل توجه «نرخ بهره» توسط بانک مرکزی آمریکا در ماه نوامبر دانست. این در حالیست که معاملهگران در انتظار انتشار صورتجلسه نشست فدرال رزرو در ماه نوامبر هستند تا بتوانند چشمانداز بهتری از مسیر احتمالی کاهش نرخ بهره داشته باشند. اونس طلا روز گذشته را در ۲۶۱۷ دلار آغاز کرد و با ۰.۲ درصد کاهش، ۲۶۱۵ دلار قیمت گذاری شد. همچنین، قراردادهای آتی طلا برای تحویل در ماه دسامبر در سطح ۲۶۳۴ دلار تثبیت شد. شاخص دلار هم در بالاترین سطح دو ماه گذشته قرار گرفت و همین موضوع باعث شد طلا برای دارندگان سایر ارزها گرانتر شود.
نوسانات اونس طلا قیمت طلای آبشده را هم تحت تاثیر قرار داد و این فلز گرانبها که با قیمت ۱۷ میلیون و ۴۹۵ هزار تومان و گپ منفی ۲۳۵ هزار تومانی معاملات خود را آغاز کرده بود؛ با وجود کاهش قیمت تا ۱۷ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان، در نیمه دوم معاملات تغییر مسیر داد و با نوسان مثبت در ۱۷ میلیون و ۶۵۹ هزار تومان معامله شد. براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز از معاملهگران، طلای آبشده در حال تجربه تخلیه تدریجی حباب قیمتی است و عواملی مانند کاهش تقاضا و اصلاحات بازار قیمت را سطوح متعادلتری نزدیک کرده است. با این حال، برخی هشدار میدهند که روند فعلی موقتی بوده و با تغییرات جدید در بازارهای جهانی یا نوسانات دلار، امکان افزایش دوباره قیمت و تشکیل حباب وجود دارد.
سکه امامی هم معاملات چهارشنبه را با قیمت ۴۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان آغاز کرد و با در پیش گرفتن مسیر نزولی، ۴۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان قیمت خورد. اما در ادامه معاملات، به مسیر صعودی بازگشت و در سطح ۴۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قرار گرفت؛ روندی که در پی آن حباب هم با تجربه رشد یک درصدی، به ۲۵ درصد رسید. قیمت نیم سکه و ربع سکه هم در روز گذشته ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود. سکه گرمی نیز در کف کانال هشت میلیون تومان قرار گرفت. بررسی خبرنگار اقتصادنیوز نشان میدهد افت ارزش سکه ناشی از روند کاهشی اونس طلا بوده است.
معامله گران فنی معتقدند اونس طلا در هفته اخیر نتوانست از مرز مقاومت ۲۶۷۰ دلار عبور کند و در نهایت به سطح حمایتی ۲۶۰۰ دلار عقبنشینی کرد. به عقیده این گروه اگر اونس طلا این سطح حمایت را حفظ کند، نوسان قیمت بین ۲۶۰۰ تا ۲۶۴۰ دلار محتمل است. اما در صورتی که سطح حمایتی ۲۶۰۰ دلار شکسته شود، احتمال کاهش قیمت تا محدوده ۲۵۸۰ دلار تا ۲۵۶۰ دلار وجود دارد. از سوی دیگر، عبور از سطح مقاومت ۲۶۷۰ دلار میتواند آغاز یک روند صعودی جدید برای اونس طلا باشد.
بیشتر بخوانید:سقف مقاومتی قیمت طلا و سکه شکست
تکنیکالیستها مدعی هستند اگر طلای آبشده بتواند بالای مرز ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تثبیت دهد، احتمال حرکت به سمت سطح مقاومتی ۱۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان وجود دارد. با این حال، اگر قیمت دوباره کاهش یافته و به پایین مرز ۱۷ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان برسد، حمایت بعدی در محدوده ۱۷ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان قرار دارد و شکست این سطح میتواند قیمت را به ۱۷ میلیون و ۲۲۰ هزار تومان برساند. بنابر ادعای این گروه حمایت اول سکه امامی در ۴۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قرار دارد و اگر این سطح شکسته شود، کاهش به سمت مرز ۴۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان محتمل است؛ مرزی که از آن به عنوان نقطه خرید بالقوه یاد میشود.
همچنین گروهی از فعالان بازار به الگویی رسیدند که در پی فرا رسیدن پایان هفته اجرا خواهد شد و در پی آن احتمال نوسانات افزایش خواهد یافت. این گروه معتقدند با توجه به روند سه هفته اخیر، بازار در روز پایانی هفته دچار نوسانات بیشتری میشود، زیرا تمایل به تحمل ریسک تعطیلات در میان معاملهگران وجود دارد.