اقتصاد۲۴- قیمت دلار در شروع چهارمین هفته مهر، با روند کاهشی بازگشایی شد. کاهش هزار تومانی قیمت دلار منجر به عقبنشینی این اسکناس به پلههای پایانی کانال دوم از کریدور ششم شد.
در هفتههای گذشته مسئله بالا گرفتن درگیری میان ایران و رژیم صهیونیستی بیشترین سیگنال افزایشی را به قیمت دلار داد؛ به گونهای که معاملهگران احتمال وقوع جنگ را میان دو طرف بالا میدانستند. همین مساله باعث شد ارزپاشی سیاستگذار، تنها انتظارات تورمی را مدیریت کند و قیمت دلار در محدودهای مشخص روند الاکلنگی داشته باشد.
در تعطیلی بازارها وزارتهای خزانهداری و خارجه آمریکا فهرست تحریمهای جدید را در شامگاه جمعه ۲۰ مهرماه اعلام کرد. وزارت خزانهداری آمریکا تحریمهای جدید را شامل ۱۶ شرکت و ۱۷ کشتی که در حمل و نقل محصولات نفتی و پتروشیمی ایران مشارکت داشتهاند، اعلام کرد. وزارت خارجه ایالات متحده نیز از تحریم شش شرکت و شش کشتی فعال در تجارت نفت و پتروشیمی ایران خبر داد.
به اعتقاد فعالان بازار ارز با وجود اینکه شرایط تحریمی وضعیت اقتصاد کشور را از آنچه هست پیچیدهتر میکند، اما این تحریمها گزینه مناسبتری از وقوع جنگ میان دو طرف است.
به نظر میرسد با وجود تداوم در ارزپاشی سیاستگذار و تثبیت قیمت دلار در هفته پایانی مهر، در صورتی که اخبار سیاسی در آرامش نسبی باشند قیمتها در بازار ارز در محدوده فعلی نوسان خواهند داشت.
بیشتر بخوانید: آمریکا از دلار به عنوان سلاح استفاده میکند!
قیمت درهم روز شنبه با رقم ۱۷ هزار و ۱۸۰ تومانی به کار خود پایان داد و کاهش ۳۸۰ تومانی داشت. قیمت تتر در سطح ۶۲ هزار و ۹۵۰ تومانی قرار گرفت و کاهش ۶۵۰ تومانی داشت.
پوند انگلیس روی قیمت ۸۱ هزار و ۸۸۰ تومانی معامله شد و کاهش ۵۸۰ تومانی نسبت به آخرین معامله هفته گذشته داشت. قیمت یورو روی رقم ۶۸ هزار و ۵۹۰ تومانی ایستاد و کاهش ۵۳۰ط تومانی داشت.
گفتنیست روز شنبه اسکناس دلار با رقم ۵۰ هزار و ۴۲ تومانی عرضه شد و رشد ۵۸ تومانی داشت و حواله دلار نیز با رقم ۴۷ هزار و ۷۵۰ تومانی عرضه شد و افزایش ۱۴۶ تومانی داشت.