تاریخ انتشار: ۲۲:۵۴ - ۲۷ مهر ۱۴۰۳
قیمت واقعی دلار مشخص شد

ردپای قماربازها در بازار ارز

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق می‌گوید: قماربازها تکلیف خودشان را می‌دانند و در باشگاه‌های قمار کار می‌کنند، ولی اقتصادیون و فعالان اقتصادی و کسانی که کار اقتصادی می‌کنند و یا کسانی که پس‌انداز دارند، نباید تحت‌تاثیر این فضاهای کاذب قرار گیرند. این فضا را سوداگران ایجاد می‌کنند، ولی واقعیت اقتصادی این نیست.

یحیی آل‌اسحاق

اقتصاد۲۴- این روز‌ها نوسان بازار ارز به حدی شده که به اعتقاد فعالان اقتصادی، ورود به این بازار در شرایط کنونی، نوعی قمار است. در روز‌های گذشته دلار حتی تا کانال ۶۳ و ۶۴ هزار تومان بالا رفت و این در حالی است که تا اوایل مهرماه، برای مدت طولانی زیر کانال ۶۰ هزار تومان قرار داشت.

آخرین گزارش‌ها نشان می‌دهد که دلار در حال حاضر در کانال ۶۲ هزار تومان قرار دارد و فضای قیمتی با توجه به شرایط سیاسی منقطه مبهم است. در این شرایط، اما رییس اتاق مشترک ایران و عراق معتقد است که نباید اسیر این فضا‌ها شد و در بازار ارز ورود کرد؛ چراکه قیمت تعادلی دلار در دامنه ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان است و با فروکش کردن شرایط هیجانی، دلار به قیمت‌های قبلی بازمی‌گردد.

این گروه کارشان سوداگری ارز است

یحیی آل‌اسحاق، فعال اقتصادی و رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق درباره وضعیت بازار ارز می‌گوید: ارز، یک موضوع اقتصادی است که برای همه دست‌اندرکاران اقتصادی، تولیدکننده، مصرف‌کننده، واردکننده و صادرکننده نقش اساسی در تصمیم‌گیری‌ها دارد.

وی می‌افزاید: ارز هم مثل هر کالای دیگری، تابع اقتضا‌های اقتصادی و عرضه و تقاضا است. اما از طرف دیگر، تابع عوامل دیگری است که غیراقتصادی هستند؛ مثل جو روانی، تقاضا‌های کاذب یا برخورد‌های سیاسی که انتظارات متقاضی و عرضه‌کننده را تغییر می‌دهد.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق تصریح می‌کند: در رابطه با وضعیت موجود و نرخ ارز باید بگویم ایجاد تعادل اقتصادی در کشور تابع عرضه و تقاضای ارز است که در این زمینه هیچ حادثه جدیدی رخ نداده است، بلکه با مذاکراتی که اخیرا رییس‌جمهور در قطر داشتند، در حدود ۶ میلیارد دلاری هم احتمالا به منابع بانک مرکزی اضافه می‌شود و به این ترتیب، عرضه ارز بیشتر خواهد شد و کمتر نخواهد شد.

آل‌اسحاق با بیان این‌که این نکته وجود دارد که جو روانی‌ای که دست‌اندرکاران بازار کاذب ایجاد می‌کنند، انتظارات را بالا و پایین می‌برد، عنوان می‌کند: یک جماعتی هستند که کارشان سوداگری ارز است. یعنی با خرید و فروش ارز و فضاسازی برای نرخ ارز، سود خودشان را می‌برند.

وی توضیح می‌دهد: این گروه به صورت متشکل هستند و به‌گونه‌ای به یکدیگر وصل هستند. این گروه چه در داخل و چه در خارج منتظر حوادثی هستند که در کشور اتفاق بیفتد. موضوع حادثه هم برای آن‌ها مهم نیست؛ یعنی انتخابات پیش بیاید، یک جور عمل می‌کنند. در خارج از کشور بحث ریاست‌جمهوری ترامپ مطرح شود، یک جور فضاسازی می‌کنند و یا کالایی کم شود، فضاسازی می‌کنند.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق متذکر می‌شود: برای این گروه هیچ چیز مهم نیست؛ منتظر یک حادثه هستند که ارز را بالا و پایین کنند و با بالا و پایین رفتن نرخ ارز سود ببرند. یک روز تصمیم می‌گیرند که فضای عرضه را زیاد کنند تا مردم بیایند ارز خود را بفروشند و ارز‌های مردم را جمع می‌کنند و گاهی هم برعکس عمل می‌کنند.

قمارباز‌های ارز زیان می‌کنند

آل‌اسحاق در ادامه در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین می‌گوید: یکی از این حوادث، مسایلی است که در رابطه با شرایط سیاسی منطقه و رفتار‌های رژیم صهیونیستی اسرائیل شاهد هستیم. وقتی این مسایل پیش می‌آید، این گروه سوءاستفاده می‌کنند و به فضاسازی می‌پردازند. دائما می‌گویند عن‌قریب است که اوضاع بهم بریزد و این را در بوق و کرنا می‌کنند.

وی می‌افزاید: در مقابل، گروهی هم هستند که عین قماربازها، قمار می‌کنند. قمارباز‌ها تکلیف خودشان را می‌دانند و در باشگاه‌های قمار کار می‌کنند، ولی اقتصادیون و فعالان اقتصادی و کسانی که کار اقتصادی می‌کنند و یا کسانی که پس‌انداز دارند، نباید تحت‌تاثیر این فضا‌های کاذب قرار گیرند. این فضا را سوداگران ایجاد می‌کنند، ولی واقعیت اقتصادی این نیست.

رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق عنوان می‌کند: واقعیت اقتصادی ما این است که دلار بین ۵۰ تا ۶۰ هزار باشد. در این شرایط، ورود به بازار ارز نوعی ریسک و قمار است و توصیه من این است که کسانی که کار اقتصادی می‌کنند، خودشان را اسیر این جو نکنند، چون به نظر من این حوادث فروکش می‌کنند و دوباره همان‌طور که قبلا بار‌ها شاهد بودیم، نرخ ارز پایین می‌آید و یک عده‌ای از هستی ساقط می‌شوند.

آل‌اسحاق در پاسخ به سوال خبرآنلاین که دامنه ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان، براساس شرایط تورمی است؟ تصریح می‌کند: بله، براساس مجموع شرایط موجود، قیمت دلار باید بین ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان باشد.

وی تاکید می‌کند: این قیمت تعادلی بازار آزاد ارز است؛ وگرنه در بازار نیمایی و مبادله‌ای، قیمت دلار خیلی پایین‌تر از این‌هاست. در حوزه تجارت رسمی با دلار پایین‌تر از این اعداد روبه‌رو هستیم.


بیشتر بخوانید: بازگشت قیمت دلار کلید می خورد؟


رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق در پاسخ به این سوال که در رابطه با کسانی که در بازار قمار می‌کنند، آیا نمونه‌ای دارید که به گفته شما از هستی ساقط شده باشد؟ می‌گوید: خیلی زیاد. در زمانی که قطعنامه ۵۹۸ صادر شد، چنین صحنه‌هایی را زیاد دیدیم. یک قطعه در بهشت‌زهرا کسانی بودند که با همین فضای گرگ و میش پایان جنگ، وارد صحنه خرید و فروش ارز شدند و بعد از آن با ریزش قیمت‌ها، سکته کردند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این افرادی که در بازار سوداگری می‌کنند، قابل شناسایی نیستند؟ عنوان می‌کند: قابل شناسایی هستند و با آن‌ها هم برخورد می‌شود، ولی خب از الیگودرز گرفته تا شمال و جنوب کشور، یک عده‌ای به صورت مجازی و غیرمجازی به فضاسازی در بازار ارز مشغول هستند، ولی این گروه یک عده خاصی هستند.

نرخ دلار تا پایان سال به چه رقمی می‌رسد؟

آل‌اسحاق در پاسخ به این پرسش که نرخ دلار تا پایان سال چه تغییری می‌کند؟ می‌گوید: به نظر من با سیاست کلی بانک مرکزی و فعالان اقتصادی و با امکانات اقتصادی که داریم، نرخ دلار در همین دامنه ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان باید بماند. از نظر تعادل اقتصادی، در بازار آزاد دامنه ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان نقطه تعادلی دلار است.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

روغنی که مصرف آن خواص ضد پیری دارد

همه چیز درباره اقتصاد کره جنوبی/ الگوی پیشرفت دهمین اقتصاد بزرگ جهان و غول صنعتی آسیا چه بود؟

جزییاتی از تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران

ردپای قماربازها در بازار ارز

عکس/ محله زعفرانیه، ۴۹ سال پیش

تصادف مرگ‌بار در آزادراه ساوه با ۱۱ کشته و ۶ مجروح

بختیاری‌زاده: این اعتراض ها زیبنده هواداران استقلال نیست

حمله اسراییل به ایران پس از انتخابات آمریکا

نخستین واکنش موسیمانه پس از امضای قرارداد با استقلال

فیلم/ نمایی از رختکن ماتم‌زده استقلال

فیلم/ شعار تند هواداران استقلال علیه بازیکنان

قائم مقام مدیرعامل بانک ملی ایران: صرافی ملی در شعبه بازار مستقر خواهد شد

فیلم/ فیلمی ترسناک از هجوم دسته جمعی افغان‌ها به ایران

رئیس شورای عالی هماهنگی بانک‌ها تاکید کرد : لزوم توجه بیشتر به مسائل معیشتی کارکنان بانک‌ها

جدول لیگ برتر در پایان مسابقه امروز

موسیمانه سرمربی استقلال تهران شد

فرار شهریاری از ورزشگاه

فیلم/ خلاصه بازی استقلال - ذوب‌آهن

عکس/ اشک‌های تلخ دختر استقلالی با پرچم آبی‌

شکست سنگین استقلال دربرابر ذوب‌آهن

حضور احمدی‌نژاد و پزشکیان در یک جلسه

نام سرمربی استقلال محفوظ است

میدان ونک تهران طبقاتی می‌شود؟

توافق برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران

تایید شهادت یکی دیگر از فرماندهان حماس + عکس

خبرهای غیررسمی از احتمال حمله اسراییل به ایران

نانوایی‌های گران‌فروش در تهران نقره‌داغ شدند

فیلم/ اقامه نماز برای یحیی السنوار

آغاز پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری آبان از شنبه

هشدار سازمان مدیریت بحران به این استان‌ها

سرمربی استقلال امشب مشخص می‌شود

خبرهای تازه از پرونده چای دبش و کوروش کمپانی

واکنش پزشکیان به شهادت یحیی السنوار

فیلم/ گفت‌وگوی کریستیانو رونالدو به زبان عربی با رسانه النصر

نظر آیت‌الله خامنه‌ای درباره رفتن به عروسی

فیلم/ آبروریزی بزرگ کامالا هریس

تازه‌ترین واریزی برای بازنشستگان

عکس/ تصویری از دوران جوانی یحیی سنوار

عکسی جدید از جمیله علم‌الهدی

آمار ازدواج ایرانی‌ها در ۱۰ سال اخیر نصف شد

عکس سلفی شاهرخ استخری از قلب «جوکر»

فیلمی از تست بازیگری مائده و میثمِ زخم‌کاری

فیلم/ در اروپا فاضلاب‌ها این‌طوری شست‌وشو و تخلیه می‌شوند

عکس/حال خوب پرستو گلستانی در سواحل زیبای گیلان

عکس/ سلفی حرفه‌ای سروش رفیعی در قطر

عکس/چهره غمگین محمدرضا گلزار بعد از حاشیه‌های آهنگ جدیدش

معرفی سامانه دفاع هوایی NASAMS ؛ شاهکار مهندسان نظامی نروژ

علی نصیریان کیست و چرا همچنان الگوی سینماگران است؟

ظریف: به زور هم شده باید یکدیگر را تحمل کنیم

خودروی شاهکار ژاپنی در راه بازار + عکس