تاریخ انتشار: ۱۳:۲۳ - ۰۱ آبان ۱۴۰۳

هزینه ضرب سکه ۱۵۰ هزار تومان؛ حباب سکه ۱۳ میلیون!

رییس اتحادیه طلا و جواهر با اشاره به حباب ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی سکه می‌گوید: این حباب غیرمتعارف است. اصلا حباب سکه توجیهی ندارد. چرا سکه‌ای که هزینه ضرب آن نهایت ۱۵۰ هزار تومان است، حباب آن باید به ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برسد.

هزینه ضرب سکه ۱۵۰ هزار تومان؛ حباب سکه ۱۳ میلیون!
اقتصاد۲۴- افزایش بی‌سابقه قیمت طلا و سکه همچنان ادامه دارد. این افزایش از نوسانات قیمتی بازار جهانی طلا شروع شد و همزمان با رکود‌هایی در بازار جهانی شاهد هستیم، قیمت طلا و سکه در بازار ایران روندی صعودی پیدا کرده است؛ تا جایی که تا این لحظه سکه به نیمه کانال ۵۵ میلیون تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار هم از کانال ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان عبور کرده است. این در شرایطی است که دلار هم در بازار آزاد از نیمه کریدور چهارم کانال ۶۰ هزار تومان گذشته است.

در این فضا، اما فعالان بازار طلا و سکه معتقدند که مردم در مقابل داغ شدن قیمت‌ها در بازار، اما سرد عمل کرده و حتی رییس اتحادیه طلا و جواهر، از کاهش ۲۰ درصدی تقاضا در بازار می‌گوید. در این میان، توصیه تحلیلگران اقتصادی، پرهیز از ورود به بازار در زمان تنش‌های قیمتی است. آن‌ها معتقدند که در شرایط کنونی ریسک خرید بالاست و هر لحظه، احتمال فرو ریختن قیمت‌ها هم وجود دارد.

به‌گفته فعالان حاضر در بازار طلا و ارز، هم‌اکنون عملا قیمت‌ها در این بازار «پرت» شده و ریسک خرید به‌شدت افزایش یافته است؛ چراکه معلوم نیست الان این نرخ‌ها تا چه‌حد درست یا غلط باشد. بر همین اساس، آنچه در روز‌های اخیر در بازار طلا و سکه به ثبت می‌رسد، این نگرانی را افزایش داده است که در صورت خرید در قیمت‌های بالا، احتمال متضرر شدن هم بالا می‌رود؛ چرا که رشد‌های شارپی به این صورت ریسک، ریزش بالایی هم دارند.

پشت‌پرده افزایش عجیب قیمت طلا و سکه اعلام شد

در همین رابطه نادر بذرافشان، رییس اتحادیه طلا و جواهر در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره وضعیت بازار طلا و سکه می‌گوید: طلا در بازار‌های جهانی طی دو هفته گذشته به صورت تدریجی در حال حاضر افزایش بوده و به تبع، بازار‌های داخلی نیز با افزایش قیمت اونس طلا و نوسانات بازار ارز و تنش‌های سیاسی و اقتصادی باعث شده که در دو هفته گذشته به صورت تدریجی دائما شاهد افزایش قیمت طلا و سکه بودیم و حالا هم میزان افزایش زیاد شده است.

وی با اشاره به حباب ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی سکه می‌افزاید: درست است؛ حباب سکه به این رقم رسیده است. این حباب غیرمتعارف است. اصلا حباب سکه توجیهی ندارد. چرا سکه‌ای که هزینه ضرب آن نهایت ۱۵۰ هزار تومان است، حباب آن باید به ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برسد.

رییس اتحادیه طلا و جواهر تصریح می‌کند: این حباب از لحاظ اقتصادی توجیهی ندارد؛ چرا باید این حباب این‌قدر بالا برود و دائما شاهد افزایش آن باشیم.

حباب ۱۴ میلیون تومانی سکه می‌ترکد؟

بذرافشان در پاسخ به این سوال خبرآنلاین که آیا احتمال ترکیدن این حباب وجود دارد؟ می‌گوید: حباب سکه از طریق بانک مرکزی باید از طریق عرضه سکه در بازار مدیریت شود. اگر بانک مرکزی ورود کند، روی بازار داخلی سکه اثر دارد و به این ترتیب حباب کم می‌شود.


بیشتر بخوانید:  احتمال کاهش ۱۲ میلیون تومانی قیمت سکه؟


وی در پاسخ به این سوال که چرا حراج سکه روی بازار اثر نداشت؟ می‌افزاید: قیمت‌هایی که در حراج سکه اعلام می‌شود، خیلی تفاوتی با بازار داخلی ندارد و به صورت حراج است. یک نرخ پایه می‌گذارند و این قیمت‌ها به قیمت‌های بازار داخلی می‌رسد. قیمت‌ها به صورت ثابت نیست.

رییس اتحادیه طلا و جواهر متذکر می‌شود: اگر قیمت‌ها را بتوانند ثابت اعلام کنند و عرضه را هم بیشتر کنند، به طور قطع تاثیر مثبتی دارد، ولی اگر همین حالت و به صورت حراج باشد، خیلی نقش کاهش حباب و حتی کاهش قیمت را داشته باشد.

عرضه سکه به بازار چگونه است؟

بذرافشان درباره میزان عرضه سکه به بازار می‌گوید: به طور معمول چند هفته یک‌بار مرکز مبادلات طلا و ارز، هم شمش و هم سکه را عرضه می‌کنند، ولی همان‌طور که می‌گفتم، آن تعداد ۵ سکه‌ای که می‌دهند، قیمت‌هایش خوب است، ولی خب قیمت‌ها نزدیک به بازار داخلی است و خیلی نتوانسته نقش کاهش قیمت و کاهش حباب را داشته باشد.

امکان اصلاح قیمت طلا و سکه وجود دارد؟

رییس اتحادیه طلا و جواهر در پاسخ به این سوال خبرآنلاین که آیا احتمال اصلاح قیمت طلا و سکه وجود دارد؟ می‌گوید: باید ببینیم شرایط چگونه می‌شود. آیا افزایش قیمت طلا در بازار‌های جهانی طبق تحلیل‌هایی که تا پایان سال میلادی وجود دارد، ادامه پیدا می‌کند؟ از سوی دیگر، بازار ارز داخلی و خبر‌های سیاسی و اقتصادی در خاورمیانه، مسایلی است که عامل‌های افزایش یا کاهش قیمت طلا خواهد بود.

بذرافشان عنوان می‌کند: در بازار‌های جهانی از ابتدای سال میلادی پیش‌بینی بوده که تا پایان سال میلادی قیمت اونس طلا به ۳ هزار دلار طبق تحلیل‌هایی که در سطح دنیا بوده، برسد. اونس طلا ۲ هزار و ۳۰ دلار بود که الان به ۲ هزار و ۷۲۹ دلار رسیده است.

وی بیان می‌کند: الان افزایش قیمت‌ها مربوط به یکی دو هفته گذشته بوده است. اگر تا یک ماه آینده همین قیمت‌ها ثبت شود، دیگر احتمال کاهش قیمت ۵ تا ۱۰ درصد است. اما خب باز هم افزایش تدریجی قیمت طلا را می‌توانیم داشته باشیم.

رییس اتحادیه طلا و جواهر یادآور می‌شود: ما باید ببینیم این قیمت‌هایی که جدید است و طی روز‌های گذشته اتفاق افتاده، ثبات یک ماه را طی می‌کند یا خیر. به طور معمول بعد از ثبات یک ماهه، احتمال کاهش قیمت‌ها کم است. در کل الان نمی‌شود خیلی نسبت به این مساله واکنش نشان داد.

خرید و فروش طلا ۲۰ درصد کاهش یافته است

رییس اتحادیه طلا و جواهر درباره وضعیت خرید و فروش در بازار طلا با وجود افزایش قیمت‌ها تصریح می‌کند: در حال حاضر التهابی در خرید و فروش در بازار دیده نمی‌شود و بازار روال عادی را طی می‌کند، ولی به دلیل این‌که قیمت‌ها به دلیل این‌که دور از انتظار بوده، مردم خیلی ورود نکردند و افزایش قیمت‌ها تاثیری در افزایش تقاضا نداشته است.

بذرافشان متذکر می‌شود: بازار طلا از ابتدای سال شرایط رکود و کاهش تقاضا را در ماه‌های مختلف داشته است. الان هم بازار چنین شرایطی را دارد.

وی درباره میزان کاهش تقاضا از ابتدای سال می‌گوید: از ابتدای امسال حدود ۲۰ درصد تاکنون کاهش تقاضا را در معاملات داشتیم.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خبر خوش دولت درباره رجیستری آیفون

عکس/ آقای خواننده با لب پرخنده در کنار همسرش

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

لغو یک بازی فوتبال به دلیل فضولات پرندگان!

تصمیم غیرمنتظره اینزاگی پس از انتقادات علیه طارمی

عکس/ پرتصادف‌ترین خیابان تهران ۵۰ سال پیش

عکس/ منظرۀ بی نظیر تخت جمشید یک قرن پیش

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ کاهش هیجان در بازار طلا

عکس/ مراسم عروسی شهناز تهرانی و جمشید ورزنده ۴۹ سال پیش

کودکان در چه سنی شب‌ها قبل از خواب زیاد حرف می‌زنند؟

تجمع بازنشستگان در چند استان؛ همسان‌سازی اصلاح شود

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

عکس/ زیبایی خیره کننده سیما سریال زخم کاری در ۲۹ سالگی

افسردگی سالمندان چه علائمی دارد؟

فیلم/ برف شدید در جاده آتشگاه - نوجان کرج

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه

اولین تصاویر از پیکر قضات مقیسه و رازینی

عکس/ تبریز گردی علیرضا بیرانوند و خانواده اش

چرا انجمن حجتیه در مرکز اخبار سیاسی قرار گرفته است؟

عکس/ قاب ماندگار قریبیان، وثوقی و کیمیایی ۵۰ سال پیش

قاضی سوم ماجرای ترور قضات دیوان عالی کیست؟

عکس/ استایل زمستانی جذاب جومونگ و سوسانو در سفر به کرۀ شمالی

عکس/ تفریح خانوادگی علیرضا بیرانوند در کوه عینالی

اینفوگرافی/ سهم ایران از بازار روسیه فقط نیم درصد است

عکس/ استایل متفاوت بهاره رهنما با کت چرم لاکچری

درخواست افزایش حقوق فرهنگیان از مرز ۱۸ هزار امضا گذشت

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس تکان دهنده از غزه

پرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱ بهمن تعطیل هستند؟

زمانبندی مراسم تحلیف ترامپ به وقت ایران + جزییات

نخستین تصویر از کابینه پیشنهادی دونالد ترامپ

واکنش دختر سید حسن نصرالله به خبر زنده بودن پدرش

عکس/ دروازه ارگ سمنان نشانی از شکوه معماری قاجار

دولت در فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی ناتوان است؟

عکس/ بهاره رهنما با این متن دل همه را برد

گزارش بورس امروز یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

فیلم/ قاضی شهریاری تهدید به قتل شده؟!

فیلم/ تشنج در صحن شورای شهر تهران

امکان صدور چک دیجیتال بانک سپه فراهم شد

عکس/ مراسم عروسی زری و رضا بابک در دهه ۵۰

مهلت شرکت در مزایده سراسری املاک مازاد بانک رفاه کارگران تمدید شد

آخرین مهلت از وکالتی نمودن حساب‌ها در موسسه اعتباری ملل جهت خرید محصولات ایران‌خودرو

آغاز بازگشت آوارگان به نوار غزه

اینفوگرافی/ مهم‌ترین ریسک‌های جهان در سال ۲۰۲۵

اوراق گام؛ ابزاری نوین در خدمت تولیدکنندگان