تاریخ انتشار: ۱۰:۴۲ - ۱۴ آبان ۱۴۰۳
تایید کد ۱۹ شش‌هزار متقاضی استخدام در وزارت آموزشو پرورش

گزینش همچنان قربانی می‌گیرد/ کد ۱۹؛ من هم می‌توانم داستانم را بگویم؟

پیام می‌دهد: «شنیده‌ام شما درباره کد ۱۹ نوشته اید؛ من هم می‌توانم داستانم را بگویم؟» از گزارش قبلی تا امروز، چندین نفر از رد شدگان کد ۱۹ روایت‌های خود را از جلسات هولناک گزینش در میان گذاشته‌اند که نقطه مشترک آن‌ها گزینش‌های غیرشفاف و توهین‌آمیز است.

گزینش همچنان قربانی می‌گیرد/ کد ۱۹؛ من هم می‌توانم داستانم را بگویم؟

اقتصاد۲۴- کد ۱۹ شدم و می‌خواهم از تجربیاتم صحبت کنم: «دلیل کد من، احکام و پوشش بود. اکثر دوستانم به خاطر چادر سر کردن کنار دریا یا هنگام کوهنوردی و یا تتوی چشم و ابرو کد ۱۹ شده‌اند. ما وقتی به مسئولین و بعضی از خبرگزاری‌ها اطلاع می‌دهیم با ما رفتار بسیار بدی دارند. حتی برخی نوشته‌اند که افراد کد ۱۹ فاقد صلاحیت کافی برای تربیت دانش‌آموزان هستند. این در صورتی است که بسیاری از ما قربانی سلیقه گزینش‌گران شده‌ایم. به ما تهمت می‌زنند و صدای ما را کسی نمی‌شنود. به من تهمت زندند که همسایگان گفته‌اند که من بی‌حجابم. در صورتی که نه من بی‌حجاب هستم نه همسایه‌ها چنین حرفی زده‌اند. حتی به من مستنداتی ارائه نکردند. من از دانشگاه محل تحصیلم استشهاد جمع کردم. به من می‌گویند صبر کن، اما من الان دو ماهه که..»

قربانی تصمیمات اشتباه

به گزارش فراز ، بغض و اشک‌های گریه‌ش جمله را ناتمام می‌گذارد: «من مجبور شدم از سرکارم بیام بیرون و برای شرکت در این آزمون پول قرض گرفتم. الان به من می‌گویند صبر کن، اما زندگی ما قربانی تصمیم اشتباه عده‌ای شده. بسیاری از افراد با معدل‌های پایین‌تر از من قبول شده‌اند. ما حتی به دفتر ریاست جمهوری رفتیم، حتی شعار ندادیم، اما حراست با خشونت ما را پراکنده کرد. به شدت همه ما ترسیدیم. آقایی آمد و به ما گفت اصلا چرا حرف گزینش را قبول می‌کنید. عملا خودشان هم نمی‌دانستند چه خبر است. ما از آموزش و پرورش هم پیگیری کردیم و گفتند دوباره آزمون بدهید. در صورتی که ما اگر صدبار دیگر هم در آزمون شرکت کنیم وقتی این کد باشد عملا هیچ اتفاقی نمی‌افتد. یعنی مسئولین آموزش و پرورش اینقدر از روند این کد بی‌اطلاع هستند؟»

مگر قرار نبود پست و استوری دلیل رد گزینش نباشد؟

به تازگی معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش‌وپرورش اعلام کرد که در خصوص گزینش‌ها، بازبینی صورت گرفته است. پیشتر در و در ۱۷ مهر ماه «محمدجعفر قائم‌پناه» معاون اجرایی رئیس‌جمهور و مسئول اداره امور گزینش کشور خبر داد که در اسرع وقت تعدادی از معلمان ردشده با کد ۱۹ به کار بازمی‌گردند. او همچنین گفت: «باید نگرش سلیقه‌ای و غیرحرفه‌ای در موضوع گزینش کنار گذاشته شود.»، اما به نظر می‌رسد تغییری در فرآیند و هسته گزینش‌ها ایجاد نشده است.

 به گزارش فراز ، فرد دیگری، اما از عدم ایجاد تغییرات در هسته‌های گزینش می‌گوید: «متاسفانه برخلاف وعده‌های دولت، تغییر چندان خاصی ایجاد نشد. دکتر قائم پناه تاکید کردن به خاطر پست و استوری بچه‌ها از استخدام محروم نشوند ولی همچنان اسکرین شات پست و استوری چند سال پیش بچه‌ها رو میذارن جلوشون. به من هم چند اسکرین شات از چند سال پیش نشان دادند. ابراز ندامت و درخواست مساعدت کردم. اصلا توبه کردم که دیگر انتقاد نمی‌کنم، اما بازهم اعتراض من را نپذیرفتند. من فقط یک دامشجوی عادی بودم و در هیچ گروه خاصی فعالیت نداشتم. حتی پدرم تعهد داد و استشهاد محلی پر کردیم، اما تغییری ایجاد نشد. وقتی هسته گزینش در این دولت و دولت قبلی یکسان است، تغییری ایجاد نمی‌شود. این سبک از گزینش جدای از اینکه از نظر روانی برای ما مشکلات زیادی ایجاد کرده. از نظر مالی هم فشار زیادی به ما وارد کرده، چندین بار به مرکز استان رفتیم و برای اعتراض دوم هم باید بریم تهران. کد فضای مجازی یعنی همین اسکرین شات‌ها به دو وزارت‌خانه ارتباط داره. آنها باید رای مثبت بدن تا استعلام مثبت و کد ۱۹ بچه‌ها رفع بشه.»

چرا در هسته‌های گزینش تغییری ایجاد نمی‌شود؟

مسئله گزینش به مجلس هم رسید و عضو کمیسیون آموزش از اتفاقات کم‌نظیر در گزینش‌ها خبر داد. او اعلام کرد که کار گزینش به صورت پیمانکاری به غیر واگذار شده است. مدیرکل گزینش وزارت آموزش و پرورش هم از مثبت شدن چهار هزار و ششصد پرونده خبر داد. در هسته گزینش‌ها چه خبر است که اینگونه زندگی تعدادی از جوانان کشور در هاله‌ای از ابهام قربانی شده است؟ چرا مسئول اداره امور گزینش کشور، محمدجعفر قائم پناه که خود اعلام کرده‌است باید از گزینش سلیقه‌ای فاصله بگیریم، در هسته‌های گزینش، تغییری ایجاد نمی‌کند؟ اگر گزینش‌گران فرآیند گزینش را درست طی کرده بودند چرا در یک ماه استعلام حدود پنج هزار نفر مثبت اعلام شد؟


بیشتر بخوانید: گزینش مجدد رد شده های آموزش و پرورش


بحران کد ۱۹ و فرآیند گزینش‌های مبهم، مسیری پرچالش و بی‌پاسخ برای بسیاری از داوطلبان شده است. از وعده‌های بازبینی و بازگشت برخی معلمان ردشده گرفته تا انتقاد‌ها نسبت به استفاده از پست‌های قدیمی فضای مجازی به‌عنوان ملاک تصمیم‌گیری، بسیاری از افراد متضرر همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند. بعد از گذشت ماه‌ها، دیگر زمان آن رسیده تا سیاست‌گذاران و مسئولان به شکل جدی و شفاف به این معضل رسیدگی کرده و روند عادلانه‌ای برای گزینش افراد فراهم کنند.

تایید کد ۱۹ شش‌هزار نفر متقاضی استخدام این وزارتخانه

این شرایط در حالی است که به گزارش هم‌میهن‌آنلاین، عبدالرضا فولادوند عصر یکشنبه در حاشیه معارفه مدیرکل آموزش و پرورش لرستان در جمع خبرنگاران افزود: مرجع رسیدگی به شکایت ماده ۲۸ در آزمون کتبی و مصاحبه استخدامی سازمان سنجش و جهاد دانشگاهی است و وزارت آموزش و پرورش تنها در ارتباط با مسایل گزینشی باید پاسخگو باشد.
وی ادامه داد: اخیرا با بررسی مجدد حدود ۶ هزار نفر از استخدامی‌های کد ۱۹ تایید شدند و استان‌ها در جلسه پنجشنبه هفته جاری توجیه می‌شوند تا آن‌ها را ساماندهی کنند.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین در آخرین جلسه اتاق وضعیت وزارتخانه، آموزش دهندگان نهضت که شرایط را بر اساس قانون بودجه دارند، تعیین تکلیف شدند که اطلاعات و نتیجه نهایی باید بعد از پالایش و ارزیابی‌های نهایی توسط سخنگوی وزارت اعلام می‌شود.
فولادوند گفت: البته این کار در سند جامع نیروی انسانی آموزش و پرورش هم در حال انجام است و افرادیکه دارای حق و حقوق قانون برنامه هفتم هستند، در اولین فرصت تعیین تکلیف می‌شوند.
وی تعداد این افراد را بیش از ۲۰ هزار نفر برشمرد و ادامه داد: مهمترین شرایط لازم برای تعیین تکلیف این افراد این است که در پنج سال گذشته یک سال فعال بوده و در آن مدت ۲۴ ساعت در هفته تدریس داشته باشند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی همچنین در خصوص کلاس گذاری جدید نهضت سوادآموزی یادآور شد: این مسأله جدا از مباحث استخدامی است، چراکه آموزش و پرورش به واسطه موسسات آموزشی برون سپاری کرده است و رابطه‌ای با آموزش دهندگان ندارد، بنابراین استخدام برای افرادی است که به طور مستقیم با وزارت ارتباط یا شرایطی قانون بودجه را داشته اند.

نرخ باسوادی ۹۸ درصد، ۹۷۹ هزار بیسواد داریم

فولادوند همچنین بیان کرد: بر اساس آخرین آمار سال ۹۵ حدود ۹۷۹ هزار بی سواد داریم که ظرفیت تعیین شده استان‌ها برای آموزش ۳۹۰ هزار نفر بود، اما با بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد در سه تا چهار سال قبل بیش از ۶۰ درصد نتوانسته ایم به تعهدات عمل کنیم.

‌وی تصریح کرد: به همین دلیل مبنا را معدل سه سال قبل قرار دادیم و هدف‌گذاری از ۳۹۰ به ۳۱۰ هزار نفر کاهش یافت و به تناسب بیسوادی و ظرفیت استان ها، سهم هر منطقه مشخص شد.
معاون وزیر آموزش و پرورش نرخ باسوادی در کشور را ۹۸ درصد اعلام کرد و افزود: ریشه کنی بیسوادی نسبتا انجام شده است، البته باید توجه داشت که عده‌ای آموزش پذیر نیستند.


بیشتر بخوانید: سهم دختران ایرانی از ورودی دانشگاه ۶۲ و سهمشان از بازار کار ۱۴ درصد است/ سونامی بحران بیکاری زنان فارغ التحصیل دانشگاه در راه است


فولادوند اظهار داشت: باتوجه به حکم مجلس شورای اسلامی در قانون برنامه هفتم، اساسنامه سازمان نهضت سوادآموزی باید تغییر و به روز شود تا تعریف سواد بر اساس آخرین تعاریف یونسکو و سازمان‌های جهانی ملاک قرار گیرد که در این صورت فصل جدیدی در آموزش محقق و نام نهضت سواد آموزی به سازمان آموزش همگانی و بزرگسالان تغییر خواهد یافت.
گفتنی است، درج کد ۱۹ گزینش در کارنامه برخی از داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش بدین معنی است که صلاحیت‌های عمومی (گزینش) این داوطلبان مورد تایید قرار نگرفته است و مجددا مورد گزینش و ارزیابی قرار خواهند گرفت.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

واکنش کریستیانو رونالدو به پخش صدای اذان

فیلم/ حضور جنجالی عراقچی در رستورانی در دمشق

مقاومت بورس مقابل ریزش

عکس/ نشست مشترک مجلس و قوه قضائیه

حجـاب روی موج هشدار؛ حواشی ادامه دار درباره ابلاغ قریب الوقوع یک قانون جنجالی

قیمت طلا در سرازیری نزول

اعلام زمان متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق روستاییان

روسیه به دنبال چانه‌زنی در خلیج فارس و اروپا

روایت معاون دولت از امکان نافرمانی اجتماعی در برابر قانون حجاب

چمدان‌های بسته در دستان هزاران نخبه ایرانی!

هت‌تریک علیه دولت/ فیلترینگ، ظریف و حجاب سه اهرم بفشار بر دولت مسعود پزشکیان

فیلم/ رئیس قوه قضاییه: این وضعیت عفاف و حجاب با هیچ منطقی درست نیست

ترامپ در فصل دشوار معادلات خاورمیانه؛ پشت پرده نشست ژنو و بازگشت تهران به میز مذاکره

ضدقانون، برای قانون حجاب چیست؟

فیلم/ کنایه تند عادل فردوسی‌پور به اقدام اخیر صداوسیما

ادامه انتقاد‌های گسترده به قانون حجاب و عفاف

ترکیب احتمالی استقلال مقابل الاهلی عربستان

اطلاعیه سازمان استاندارد درمورد فوت چند کودک بر اثر مصرف ماکارونی آلوده

سکه به مرز ۵۰ میلیون تومان نزدیک شد

بازی دوگانه ترکیه در زمین سوریه/ آیا با بازیگردانی آنکار، دمشق سقوط می‌کند؟

حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز منتفی شد + جدول

عکس/ سلفی شهروندان دمشق با عراقچی در رستوران

سال آینده دلار ۱۰۰ هزار تومان می‌شود؟

آمار هشدار دهنده نزاع و درگیری در ایران + جدول

جهش قیمت دلار نیمایی

کاهش تقاضای طلا و سکه/ عقب‌نشینی قیمت‌ها به این شروط

ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل الشرطه عراق

مرگ ۴ نفر بر اثر تیراندازی به آمبولانس در سیستان و بلوچستان

ماجرای مرگ عجیب دختر ۲۲ ساله زیر تیغ جراحی لاغری

سامانه ارز توافقی؛ نوید روزهای روشن برای شرکت‌های صادرات‌محور

فیلم/ مالیات بر خودرو‌های لوکس بالای ۵ میلیارد تومان تصویب نشد

آغاز طرح جدید عرضه خودرو‌های وارداتی+ جدول

بی‌حجاب‌ها ممنوع‌الخروج می‌شوند

فیلم/ وزیر اقتصاد: امسال آخرین سال بنگاه‌داری بانک‌هاست

مقایسه افزایش سالانه حقوق با نرخ تورم

کاهش حقوق گمرکی واردات دارو و کالا‌های اساسی

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت آجیل و خشکبار امروز + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

شدت گرفتن سرمایه‌گذاری چین در افغانستان در خلاء آمریکا/ از افتتاح رستوران چینی در کابل تا حذف تعرفه کالا‌های افغانستانی از سوی پکن

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۱۲ آذر ۱۴۰۳

فیلم/ فوتبال بازی کردن شورشیان با سر حافظ اسد

چه تهدیداتی در انتظار بشار اسد است؟