تاریخ انتشار: ۰۰:۰۴ - ۱۵ آبان ۱۴۰۳
اقتصاد ۲۴ بررسی می‌کند؛

آیا ترامپ پیروزی سال ۲۰۱۶ در کسب آرای الکترال را تکرار می‌کند؟/ زنان و رای اولی ها ناجی هریس در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می شوند؟

به طور معمول در انتخابات هر کشوری در سراسر جهان کاندیدایی پیروز است که بتواند آرای مردمی بیشتری را جذب کند، اما در آمریکا چنین نیست. در واقع در آمریکا رای دهنده‌ها به طور مستقیم رئیس جمهور را انتخاب نمی‌کنند. در عوض سیستم کالج الکترال سرنوشت انتخابات ایالات متحده را مشخص می‌کند و برنده آن بر برنده اکثریت آرای مردم غلبه می‌کند و در نهایت نامزد برنده این انتخابات باید حداقل ۲۷۰ رای الکترال را به دست بیاورد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

اقتصاد۲۴- میرا قربانی فر - انتخابات آمریکا اکنون در شرایطی وارد راند نهایی شده و شمارش معکوس برای آن به جریان افتاده است که کاملا هریس به عنوان معاون رئیس‌جمهور آمریکا و نامزد حزب دموکرات، در انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری آمریکا رای خود را به‌طور پستی ارسال کرد.

از سوی دیگر نگرانی‌ها درباره واکنش دونالد ترامپ در صورت باخت نیز افزایش جدی یافته است. در همین حال جان بولتون گفته است که فکر می‌کنم باید آماده باشیم، چون ترامپ زودتر از اعلام نتایج رسمی، اعلام پیروزی می‌کند و اگر در انتخابات شکست بخورد، نتیجه را قبول نخواهد کرد.

شاید با توجه به رفتار دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۰ دیگر عجیب نیست که گارد ملی آمریکا به منظور سرکوب تنش‌ها و آشوب‌های بعد از انتخابات در حالت آماده باش قرار گرفته است. تقریبا در شرایط فعلی هیچ کس به رفتاری که دونالد ترامپ پی بگیرد اعتماد ندارد.

به گزارش اقتصاد ۲۴، البته این شرایط همه در حالی است که نامزد‌های ریاست‌جمهوری آمریکا روز شنبه ۲ نوامبر (۱۲آبان)، همزمان با هم به ایالت کارولینای شمالی رفتند تا برای به دست آوردن آرای این ایالت چرخشی تلاش کنند. این چهارمین روزی است که هریس و ترامپ با هم در یک ایالت گردهمایی انتخاباتی برگزار می‌کنند و به نظر می‌رسد دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان به خوبی می‌دانند که در این شرایط حساس، آرای چند ایالت کلیدی نتیجه انتخابات را تعیین خواهد کرد.

اما در همین حال با رسیدن به ساعات پایانی ماراتن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیش‌بینی آنچه ممکن است رخ دهد، کار آسانی نیست. نگاهی به نظر سنجی‌ها شاید تا حدودی شرایط و وضعیت را اندکی شفاف‌تر کند. اکنون طبق آخرین نظرسنجی‌های FiveThirtyEight، هریس در سطح ملی با اختلاف بسیار کمی یعنی تنها ۱ درصد، پیشتاز است؛ این اختلاف در محدوده خطای نظرسنجی قرار دارد.
از سوی دیگر نیز هیچ‌یک از دو نامزد برتر به مرز ۵۰ درصد نرسیده‌اند. میانگین حمایت از هریس ۴۷.۹ درصد و میزان حمایت از ترامپ ۴۶.۹ درصد است.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

ایالت‌های چرخشی با انتخابات آمریکا چه خواهند کرد؟

اما نکته مهم‌تر این است که در ایالت‌های معروفی که در انتخابات پیش رو چرخشی به حساب می‌آیند، ترامپ به طور کلی عملکرد بهتری دارد. او با ۴۷.۹ درصد نسبت به ۴۷.۶ درصد هریس در پنسیلوانیا اندکی جلوتر است. او در نوادا ۱ درصد، در جورجیا و کارولینای شمالی ۲ درصد و در آریزونا ۳ درصد جلوتر از هریس است. در این شرایط، هریس تنها در میشیگان و ویسکانسین با اختلاف ۱ درصد از رقیب جمهوری‌خواه خود پیش است. به طور کلی، ترامپ در پنج ایالت از مجموع هفت ایالت چرخشی، پیشتاز است.
حال برای درک موقعیت باید به یک شبیه سازی تاریخی روی آورد.

در سال ۲۰۱۶، یعنی سالی که در نهایت به معنای شکست همه نظرسنجی‌ها تلقی می‌شد، ترامپ در آخرین نظرسنجی‌های انتخاباتی از رقیب خود، هیلاری کلینتون، عقب بود.
البته که برخلاف آن تبلیغات علیه نظرسنجی‌های موجود، اما نظرسنجی‌ها درست پیش بینی کرده بودند چرا که کلینتون در سطح ملی دونالد ترامپ را شکست داد، اما چرا به کاخ سفید راه نیافت؟ ترامپ آرای الکترال را برد. او توانست با پیروز شدن در اکثر ایالت‌های کلیدی، ۳۰۴ رای الکترال به دست بیاورد.


بیشتر بخوانید: ۲ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا؛ مهم‌ترین وعده‌های انتخاباتی ترامپ و هریس کدامند؟/ از توافق بر سر مالیات تا اختلاف درباره مهاجران


در شرایط فعلی حال اگر فرض بگیریم که نتایج نظرسنجی‌ها در ایالت‌های کلیدی دقیق باشد و ترامپ بتواند در ایالت‌های پنسیلوانیا، نوادا، آریزونا، جورجیا و کارولینای شمالی رقیب دموکرات خود را شکست دهد و البته توزیع آرای الکترال با نتیجه نظرسنجی‌ها همخوانی داشته باشد پس این احتمال وجود دارد که دونالد ترامپ با ۲۸۷ رای الکترال در مقابل ۲۵۱ رای، کامالا هریس را شکست دهد، آن هم در شرایطی که احتمالا هریس آرای ملی را به دست خواهد آورد.

معنای آرای الکترال در انتخابات آمریکا

اما این رای الکترال که می‌تواند از آرای ملی و سراسری مهم‌تر باشد در انتخابات آمریکا چیست؟ باید توجه داشت که به طور معمول در انتخابات هر کشوری در سراسر جهان کاندیدایی پیروز است که بتواند آرای مردمی بیشتری را جذب کند، اما در آمریکا چنین نیست. در واقع در آمریکا رای دهنده‌ها به طور مستقیم رئیس جمهور را انتخاب نمی‌کنند. در عوض سیستم کالج الکترال سرنوشت انتخابات ایالات متحده را مشخص می‌کند و برنده آن بر برنده اکثریت آرای مردم غلبه می‌کند.

به گزارش اقتصاد ۲۴ ، وقتی قانون اساسی آمریکا در سال ۱۷۸۷ نوشته می‌شد، بنیانگذاران ایالات متحده برای پیدا کردن روش انتخاب رئیس جمهور دچار شک و تردید بودند. آن‌ها دو نگرانی داشتند:
رئیس جمهور قدرت بی‌اندازه کسب کند. ممکن است که اکثریت، الزاما نامزد مناسب را انتخاب نکند.

در نهایت تصمیم بر این شد که هر ایالت از طریق هیات انتخاب کنندگان، در مورد انتخاب رئیس جمهور تصمیم بگیرد.
۵۳۸ انتخاب‌کننده، کالج الکترال را تشکیل می‌دهند. هر ایالت آمریکا بر اساس جمعیتش تعداد مشخصی عضو در کالج الکترال دارد و هر کدام از آن‌ها می‌توانند به یک نامزد رای بدهند.

برای مثال کالیفرنیا ۵۵ رای و وایومینگ ۳ رای در کالج الکترال دارند، این در حالی است که جمعیت کالیفرنیا ۶۸ برابر جمعیت وایومینگ است. معمولا انتخاب‌کنندگان هر ایالت پس از شمارش آراء باید به نامزدی رای بدهند که بیشترین رای مردمی را در آن ایالت کسب کرده است. پس نامزدی که رای مردمی مثلا پنسیلوانیا را کسب کند، برنده هر ۲۰ رای الکترال این ایالت می‌شود.

چرا ۵۳۸ رای اکترال وجود دارد؟

عدد ۵۳۸ رای به معنای تعداد کل نمایندگان مجلس نمایندگان آمریکا به اضافه سناتور‌های مجلس سنا است و سه رای باقیمانده هم متعلق به پایتخت یعنی واشنگتن است که داخل هیچ ایالتی نیست.
در نهایت نامزد برنده این انتخابات باید حداقل ۲۷۰ رای الکترال را به دست بیاورد.

ایالات متحده دو حزب اصلی دارد: حزب متمایل به چپ دموکرات با رنگ آبی و محافظه‌کاران جمهوری‌خواه با رنگ قرمز. بسیاری از ایالت‌ها به خاطر تعداد زیاد طرفداران یک حزب کاملا آبی و کاملا قرمز محسوب می‌شوند.

رای ایالت‌های کالیفرنیا، نیویورک و کنتیکت معمولا برای دموکرات‌هاست، ولی ویرجنیای غربی، آلاباما و آیداهو اغلب به جمهوریخواهان رای داده‌اند.
نامزد‌های دو طرف از رای غالب ایالت‌های هوادار خود خبر دارند و معمولا در آن‌ها تجمع انتخاباتی برگزار نمی‌کنند. در عوض روی ایالت‌هایی تمرکز می‌کنند که به ایالت‌های چرخشی یا ایالت‌های در نوسان مشهورند. رای این ایالت‌ها ممکن است هر بار به نفع یک حزب تغییر کند.

به گزارش اقتصاد ۲۴، فلوریدا، پنسیلوانیا، ویسکانسن، میشیگان، اوهایو و آریزونا جزو این ایالت‌ها هستند و پیروزی در آن‌ها مهمترین راه کسب ۲۷۰ رای الکترال است.
البته سیستم الکترال معمولا به خاطر احتمال در نظر نگرفتن همه آرا مورد انتقادات بسیاری قرار گرفته است. در برخی موارد همین سیستم باعث شده است که نامزد ریاست جمهوری با کسب رای الکترال و با وجود رای مردمی کمتر برنده انتخابات شود. برای مثال در انتخابات سال ۲۰۱۶، دونالد ترامپ ۳۰۴ رای الکترال کسب کرد در حالی که رای مردمی هیلاری کلینتون ۳ میلیون بیشتر از او بود. کما اینکه اکنون در آمریکا بسیاری خواهان تغییر این سیستم انتخاباتی هستند؛ اما برای انجام این کار لازم است که کنگره یک متمم دیگر به قانون اساسی آمریکا اضافه کند و بعید به نظر می‌آید که سناتور‌ها و نماینده‌های کنگره از دو حزب بر سر این موضوع اساسا توافق کنند.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

هریس، زنان، رای اولی‌ها و مستقل‌ها را فراخواند

حال به وضعیت فعلی بازگردیم. بر اساس یکی از آخرین نظرسنجی‌ها در ایالت آیووا، جایی که ترامپ در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ آن را برد، هریس با اختلاف ۳ درصدی و با حمایت ۴۷ درصدی نسبت به ترامپ با ۴۴ درصد حمایت پیشتاز است.

این می‌تواند به معنای یک تغییر بزرگ باشد. این نظرسنجی نشان داد که هریس حمایت بیشتری از طرف زنان، به‌ویژه در گروه‌های سنی بالاتر و بین رای‌دهندگان مستقل که به هیچ حزب سیاسی وابستگی ندارند، به دست آورده است.

به گزارش اقتصاد ۲۴، نظرسنجی‌ها اکنون نشان می‌دهند که تنها ۸۹ درصد جمهوری‌خواهان از ترامپ حمایت می‌کنند؛ مساله‌ای که نشان می‌دهد او برای حفظ پایگاه خود با مشکل مواجه است. البته نظرسنجی‌های دیگری نیز وجود دارد که همچنان نشان می‌دهد دونالد ترامپ در آیووا پیشتاز است.

اما وضعیت چنان است که با توجه به توزیع آرای الکترال در میان ایالت‌های چرخشی، حتی اگر هریس بتواند برتری خود را در میشیگان و ویسکانسین حفظ کند و در آیووا نیز پیروز شود، احتمالا همچنان از ترامپ شکست می‌خورد.

این بدان معناست که اگر ترامپ بتواند نتیجه کنونی را در ایالت‌های کلیدی حفظ کند، چه در آیووا پیروز شود چه شکست بخورد، همچنان پیروز انتخابات ۲۰۲۴ است چرا که ترامپ در این حالت ۲۸۱ رای الکترال به دست می‌آورد و آرای هریس به ۲۵۷ رای می‌رسد.

در همین حال، اما هریس دست به اقداماتی جدی زده و سعی کرده رای اولی‌ها و زنان و رای دهندگان مستقل بدون وابستگی حزبی را به پای صندوق‌ها فرابخواند.


بیشتر بخوانید: میلی‌متری شدن انتخابات آمریکا به همراه گزارش یک نظرسنجی غیرمنتظره؛ آیا خیزش زنان هریس را رییس‌جمهور خواهد کرد؟


هریس در دورهمی کارولینای شمالی گفت: «من آینده آمریکا را در دست رهبران جوانی می‌بینم که برای اولین بار رای می‌دهند».

همچنین در نظرسنجی جدید ایالت «آیووا» یک نکته مهم وجود دارد و آن تغییر نظر زنان این ایالت نسبت به ترامپ در دو نظرسنجی قبلی است. در نظرسنجی دوم، زنان به ویژه زنان مستقل، گرایش معنی‌داری به هریس نشان داده‌اند که موجب تغییر وضعیت در ایالت آیووا شده بود و در واقع حالا این زنان مستقل گرایش بسیار بیشتری نسبت به کاملا هریس نشان می‌دهند، اما این خیزش زنانه هنوز برای انتخاب شدن کاملا هریس برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کافی نیست.

هریس، اما از روز‌های اخیر از تاکتیک حمله بیشتر با لحن تندتر به دونالد ترامپ نیز استفاده می‌کند. او در روز‌های اخیر ترامپ را هدف گرفت و گفت: «رئیس‌جمهور پیشین، تنها به منافع شخصی خود اهمیت می‌دهد و برنامه جامعی برای آینده ندارد». هریس گفت: «اگر ترامپ انتخاب شود، در اولین روز حضور در دفترش به فکر فهرست دشمنانش خواهد بود. اما وقتی من انتخاب شوم، به‌نمایندگی از شما به دفتر می‌روم و روی فهرست کار‌هایی که باید انجام دهم کار خواهم کرد.»

حال، اما تنها دیگر چند ساعت تا پایان آخرین راند از انتخابات سال ۲۰۲۴ آمریکا باقی مانده است. نوای شمارش معکوس شنیده می‌شود و گارد ملی آماده برای پیشگیری هر رفتاری از حامیان ترامپ است. باید منتظر بود و دید کدام گزینه بالاخره راهی کاخ سفید خواهد شد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

عکس/جشن تولد علی شادمان با حضور رپر مشهور

عکس/ ژست دیدنی فردین کنار دو ستاره سینمای هند ۵۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان

معرفی گزارشگران دیدارهای استقلال و پرسپولیس

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم